Mamusie marcowe (6)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (6)

polozna mozesz wybrac z przychodni ale tez i kogos spoza, Mikka i AgaM maja fajna polozna, sama sie zastanawialam czy sobie nie zmienic na nia wlasnie, ale przy szpitalach w poradniach laktacyjnych sa polozne ktore bardzo dobrze sie na laktacji znaja wiec mozesz tez z ich pomocy skorzystac, tel powinien byc na stronie szpitala

BWN a sciagasz laktatorem mmleko? może będzie latwiej malej zlapac jak sutki będą trochę "wyrobione"...a powiedz mi czy Maje uznano za wcześniaka czy nie?

No właśnie nie mam żadnych namiarów na fajną położną a to można wybrać tylko z przychodni do której się należy czy jak to jest?

Aga a ja już myślałam, że tulisz malutką ;)

BWN a masz wybraną położną ? może zadzwoń do niej czy bym mogła przyjść wcześniej, żeby Ci pomogła przystawić?

Dziewczyny czy możecie może polecić jakąś położną laktacyjną, która przychodzi do domu- mam problem z przystawieniem małej do piersi, chciałabym spróbować przynajmniej częściowo karmić małą piersią, ale ona (albo ja) nie potrafimy się dobrze przystawić.

BWN Gratki . my nadal czekamy, cos sie nasza Majka nie spieszy:)

Gratuluję BWN!!!fajnie że wszystko ok i tulisz już córeczkę w ramionach!
Dziewczyny bardzo dziękuję za miłe słowa!dla mnie to był bardzo ciężki okres...ale jest to jedna z największych wygranych w moim życiu :-) tak musiało być nic nie dzieję się bez przyczyny a dzięki wsparciu najbliższych i miłych słowach otuchy obcych także forum :-) ten okres minął i już nigdy nie powróci mam nadzieję :-) Pozdrawiam mamuśki!

dziewczyny to chyba wam się porod szykuje skoro taka energie macie na sprzątanie;) mi to z kolei nic się nie chce a w domu ciagle trzeba cos posprzatac, prac, prasowac itp..z checia bym się wyciszyla ale mój maz nie daje bo on ciagle gada i gada i glosno z Julcia się bawi..glowa boli hehe;)

i ja gratuluje!! i zdroweczka zycze Waszym maluszkom :)
Ja tez dzis od rana biegam po calym mieszkaniu i wymyslam sobie robote, jak nigdy mam taka energie i zapal ze usiedziec nie moge, w sumie to juz tak od kilku dni. Popralam, poprasowalam, w szafach elegancko poukladane, w szafce lazienkowej dzis zrobilam porzadek w kosmetykach i recznikach. Jeszcze zeby mi sie tylko chcialo cos pogotowac albo upiec to juz w ogole bylabym z siebie dumna :)
A torbe podpisana "wyjscie ze szpitala" tez mam w planach polozyc na foteliku zeby maz nie zapomnial z tego szczescia ze po core jedzie ;) i w szafie malej lezy torba z dodatkowymi ciuszkami gdybysmy musialy zostac dluzej - oby nie!

BWN gratulacje!! Super ze juz razem jestescie w domu! 50cm oj jakie slodkie malenstwo :-)

Fendika trzymam kciuki zeby synek w poniedzialek juz wyszedl!

BWN gratulacje :)) z okazji narodzin córci i gratuluje szybkiej reaktywacji po cc.

Dzisiaj jakiegoś speeda dostałam na sprzątanie od rana i muszę coś robić, bo mnie energia rozpiera, to chyba przez tę pogodę :).

Jakiej wielkości macie torby ? Ja zapakowałam 2, moje są dość małe (1. 40x20x20 a druga 55x35x35). Jedną mniejszą zapakowałam na sam poród a 2 na czas pobytu w szpitalu. Szlafrok zabiera mi prawie pół torby masakra. Jeszcze dorzucić muszę drugi ręcznik dla siebie, sztućce, talerzyk, kubek oraz kosmetyczkę no i dokumenty.Ciuchy z IP mąż weźmie w siatkę i zabierze do auta, żeby się nie walały.

Na wyjście ciuchy dla małej i dla mnie zapakowałam w 1 większą siatkę i kładę mężowi do fotelika z kartką "na wyjście ze szpitala". Zostało mi jeszcze spakowanie z 2-3 kompletów w woreczki, gdyby pobyt się w szpitalu przedłużył, żeby miał mężuś łatwiej.

Piękna pogoda dzisiaj, już by się chciało z wózkiem wyjść na spacer...

BWN gratuluje:) To ty tez urodzils w tym tyg co ja..dobrze ze malutka zdrowa i jestescie juz w domku (czego zazdroszcze;P) zdrowka dla synka:)

Hej dziewczyny :) Gratuluję rozpakowanym mamusiom. :) Ja już też się nie mogę doczekać, zwłaszcza jak jest taka śliczna pogoda, że już by się chciało spacerować z wózeczkiem :)

Widziałam, że niektóre z was mają wątpliwości co do nacinania krocza... dziewczyny nie martwcie się tym, to NIE jest robione rutynowo.
Położna też kobieta, więc nie sprawia jej radochy jak ma naciąć :p przyjmując poród najpierw staramy się zawsze tego uniknąć, dopiero jak jest ryzyko pęknięcia, to stosujemy nacięcie. I to tylko i wyłącznie dla bezpieczeństwa mięśni odbytu, bo krocze, jak samo pęka to niestety zawsze w jego stronę :/ co potem może powodować wieeeele kłopotów. Natomiast nacięcie jest w bok, dla ochrony.

Poza tym, jak podczas porodu słuchacie się instrukcji położnej, która przyjmuje poród to naprawdę nacięcia nie czuć... tylko trzeba słuchać i odpowiednio mocno przeć.
Najwyżej po założeniu szwów może potem troche boleć, ale czym to jest w porównaniu z porodem ... i jak ma się już na rękach swojego maluszka :)

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
12.03/17.02/BWN/córka Maja/2700 i 50cm/CC/Wojewódzki/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

BWN gratuluję :D a miałaś termin dzień po mnie ;) tak się bałaś, ale cesarkę wykonali i nie było problemu jak zobaczyli te skierowanie? czy był jakiś problem?

Gosia no to może będziesz kolejną mamusia :) jeszcze tylko 5 dni.

Fendika ważne, że mały już wraca do zdrówka, a Ty szybko do siebie dojdziesz po taki kursowaniu do szpitala;)

Gratulacje BWN!!!! Super! Pośpieszyła się, ale zdrowa i waży ładnie :) No i Ty szybko się ogarnęłaś więc obu Paniom należą się gratulacje :))

Fendika jeszcze troszkę i Pawełek będzie z Tobą, dasz radę, silna babka jesteś :) Ważne, że już będzie zdrowiutki! Oby jak najszybciej!!!

Gosia Tobie już należą się gratulacje :p jeszcze troszkę, dasz radę, już pewnie te 6 dni to zleci z górki, w porównaniu z tym czasem, który przeleżałaś, ale jaka będziesz szczęśliwa.. :)

Luciolla a co się stało? Jak możesz to pisz na forum, będziemy my i inne babeczki się jej wystrzegać... Chyba najlepiej będzie jak podjedziesz, popytasz, może w którymś poczujesz się po prostu lepiej i go wybierzesz :)

17 lutego o godz. 19.20 przyszła na swiat przez cc moja córeczka Maja 2700 g 50 cm, 10 pkt. Nieco się pośpieszyła (odeszły mi wody) ale na szczescie wszystko ok i pediatrzy ja bardzo chwalili, że ładnie się urodziła. Miała tylko chwilowy problem z termorec ja trogulacją więche ogrzewali (nie w inkubatorze tylko pod taka jakby lampką). Obie czujemy się dobrze i od wczoraj jestesmy w domku:)J a mam tylko problem z piersiami są mega obrzekniete że mała nie może jej chwycic i jest poki co na sztucznym. Przed tym obrzekiem ładnie chwytała mi piers ale po chwili sie wkurzała bo jeszcze nie miałam pokarmu- troche mi sie ta laktacja opóźniła. Dzis wzywam laktatorke moze cos doradzi ale cos czuje że znów mi karmienie piersia nie wypali, ale widzę tego coraz wiecej plusów więc przestałam sie tym martwic. Jestem wykonczona, najgorsze że moj synek jest chory i boje sie zeby Mai nie zarazil:(aha rodziłam w wojewodzkim bo pojechałam karetka gdyz bylam sama w domu i nie chcialam czekac na meza zeby jak najszybciej byc w szpitalu i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Opieka poporodowa super, wszystkie położne miłe i bardzo pomocne jesli chodzi o laktacje i inne sprawy. Po tej cc czuje sie 100 razy lepiej niz po cc na Zaspie. Chodze juz normalnie, mało co mnie boli a wstalam po 8 godz. i nawet sama sie umyłam pod zlewem:)pozdrowienia

Ja teraz mam wrazenie ze ta ciąża nigdy sie nie skonczy. Ostatnie tygodnie strasznie sie dlużą. Dzisiaj naszly mnie znow watpliwosci co do wyboru szpitala. Mialam isc na Zaspę ale sklaniam sie za Kliniczną. Jade w poniedzialek do obu szpitali aby wypytac co i jak to bedzie wygladało w moim przypadku, czy mam czekac az sie zacznie poród czy klasc sie wczesniej. Do niedawna mialam plan ktory ustalilam z moja lekarz, ale uslyszalam o niej teraz takiego newsa ze juz chyba mnie wiecej nie zobaczy. Niewiem teraz co ze soba zrobić...

Gosia tobie należy się medal:) jesteś naprawdę wytrwala ale wiadomo dla dzidzi zrobi się wszystko:) dobrze ze już bliżej końca i maly wazy już ladne kg:) a do jakiegi szpitala się wybierasz? p.s.dzięki za kciuki;)

Fendika trzymam mocno kciuki żeby maluszek jak najszybciej zdrowy był z Wami!Ja po wizycie w szpitalu dostałam skierowanie do szpitala na patologie na 27.02 na zdjęcie szwu po zdjęciu zadecydują czy zostanę na patologii czy wyjdę do domku mały ma się ok waży 2900g :-) a ja odliczam jeszcze 6 dni i będę w normalnej ciąży jak to mój lekarz określił :-) Miłego weekendu!!!

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam