Mamusie marcowe (7)

Mamusie lutowe z tendencją marcową:
1. termin: 28.02.2014r. Aga M.(Morena) Maja/sn/ Swissmed

Mamusie marcowe:
1. termin: 02.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 07.03.2014 AgaMalaCzarna (Przymorze)/Jaśko/Kliniczna
7. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gd-Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
8. termin: 08.03.2014r. kiave
9. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
10. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja/cc/Zaspa
12. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/sn/imię?/ Kliniczna
13. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
14. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
15. termin: 18.03.2014r. malgocha85 synek ma być :)
16. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
17. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
18. termin: 24.03.2014r. elfik5555/Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
19. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk) syn Franek/??/Wojewódzki
20. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
21. termin: 27.03.2014r. basik03 (Gdansk Morena) corka/sn/Wojewodzki
22. termin: 30.03.2014r. Kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/sn-cc?/ imię?/ kliniczna
23. termin:? Kejt
24. termin:? Magdula
25. termin:? Martyna.89
26. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
01.03 /06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
01.03 /28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/Wojewódzki
04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/cc/Warszawa
04.03./03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/snWojewódzki
05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/sn/Zaspa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (7)

podjadaj zurawine, dobry jest tez zuravit, wiem, ze ziołowy jest tez urosept, ale nie jestem pewna czy przy karmieniu mozesz go brac.

Dziewczyny a znacie sposob ma zapalenie cewki moczowej? Od niedzieli sie z tym borykam. Psikam tantum rosa, biore wit c i urofuraginum i nic :/

my tez zakaldamy niedarpki, pazurki rosna, ale nie zawsze da je sobie obciac- tylko na śpiocha:), a w dzien tak pływa ta moja rybka, ze sie cala podrapie, na szczescie jak posmaruje kremem ochronnym ziajki to szybko zadrapki znikaja.

takie bole okresowe to jakos 2 tyg przed sie pojawiły Kasiu.

Moja w sikach ani minuty nie polezy. przed karmieniem pielucha i po karmieniu tez. niedlugo zaczniemy drugi karton 156 tki:)

Mi moja tez zasypia przy piersi wiec caly czas musze ja smyrac i budzic a najgorsze jest to ze jak juz porzadnie zasnie i maz ja przeklada do lozka (bo ja dalej ledwo chodze) to znowu sie budzi i chce cyca :P

W szpitalu mowili mi zeby nie przewijac od razu po karmieniu ale moja zawsze zrobi kupke. Jak wy robicie? Ja jak zostawiam pieluche brudna to ma pupe czerwona :/

O obolalych brodawkach to juz nie wspomne - uzywam medeli ktorej tez nie trzeba zmywac do karmienia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej,

Luciolla, basik03 - jak tam akcja ?

Od wczoraj przy rannym wstawaniu miewam bóle jak przed okresem, może to pierwsze skórcze? Miałyście coś takiego? Poza tym pachwiny pobolewają i jakby miednica. Jak siedzę w 1 pozycji za długo, więc muszę zmieniać.

Co do lewatywy to właśnie obawiam się wypróżniania po cc, bo ból brzucha będzie a w ciąży z tym różnie bywa u mnie, bo za mało płynów przyjmuję. Normalnie jak bym nie czuła pragnienia. Tak się zastanawiałam czy by sobie właśnie nie kupić też tych czopków glicerynowych..bo nie wiem czy w każdym szpitalu dają ?

We wtorek ostatnia kontrola i poproszę ginekolog prowadzącą, żeby wystawiła skierowanie do szpitala za wskazaniem do cc ze względu na ułożenie.

Nam w szkole rodzenia położna mówiła, że niedrapki założyć tylko na pobyt w szpitalu, bo nie można paznokci obcinać, bo za dużo bakterii jest. W domu już raczej nie będę zakładać, no chyba, że jak na dwór się wychodzi, to żeby łapki trochę osłonić.

Dzisiaj bym na dwór nie wychodziła, wieje strasznie. Już myślałam, że się ociepli... w końcu jutro wiosna..

Miłego dzionka

niedrapki w szkole rodzenia kazali nam klasc tylko w szpitalu żeby się tam nie podrapalo bo wiadomo ze tam zarazki bakterie itp..a w domu polozna mowila to tak samo jak sobie bys zalozyla rękawiczki i siedziała;) wiec my w domu już nie zakładamy:)
Pawelek tez wlasnie się prezy, chwyta sutka i puszcza to raz chce mu się odbic a drugi nie wiem co chyba jednak ta kolka:/ tez nie pozwalam zasypiać przy cycu chociaż najchętniej by to robil...dziś o 6 wzielam go do siebie to do 7 co 10 min poczul cyca i zasypial:)

Ja kładę na boku, ale podpieram plecki, żeby się nie przewracała.. i zakładam te niedrapki żeby się nie podrapała, ale nie wiem jak długo trzeba :) ??
Klaudia tylko się znuży przy cycku i nie pozwalam jej leżeć przy nim, bo mleko leci, pełna buzia i potem albo się zakrztusi albo mocniej ulewa.. a tak podnoszę do odbicia i na sobie kładę niech uśnie dobrze, a wtedy przekładam. U mnie ostatnio się prężyła, nie mogła się załatwić, wtedy łapała sutka i puszczała a teraz mam obolałe :( ale podobno jak bolą to albo źle przystawiamy albo Maleństwa źle chwytają, nie łapią buźką brodawki z obrzeżem i nie robią dobrego "dziubka" lub leżą źle.. ehh to karmienie wydawało się takie proste a jak przyszło co do czego...
Kiave a używasz maść na brodawki? Ja mam aventa, plusem jest to że nie trzeba jej zmywać przed karmieniem.
My tylko werandowaliśmy na razie więc się dzisiaj wstrzymam, poczekam na ten ciepły weekend :) Poza tym dzisiaj od 1 w nocy tylko oko zmrużyłam, Klaudia dopiero teraz ładnie zasnęła :/ jakaś masakra, ja też zaraz będę odsypiać.. pręży się i pręży a nie może załatwić i przez to też spać.. niby kolka to nie jest bo nie płacze i je, ale coś jest nie tak :(

a tez nie zawijam już w rozek bo jest za duzy..ale evelcia Twoja malutka ma dopiero tydzień wiec jak najbardziej możesz..chociaż ortopeda zakazal mocnego wiązania bo ogranicza to ruchy..tez probuje klasc małego na boczki ale jak kiave pisze Pawelek tez przekreca się na plecki:) mikka a dlaczego wlasciwie zakładasz jeszcze Klaudii niedrapki?
Dziewczyny wychodzicice dziś na spacer?

przepraszam za błędy pisze na tel z mala przy piersi

Ja tez klade na boku ake moja juz się obraca na plecy. Trochę podnieslismy materac wiec się nue boje ze się udkawi, bo ulewa. Pozwalacie swoim maluchom zasypiac przy piersi? Moja mala lubi czesto jesc, wisiec na cycu i zasypiac. Chce jej to krocic bo moje sutki nie wyrabiaja. To karmie piersią to masakra dla mnie o wiele gorsze niz bole pp cc. Juz powoli wysiadam. Macie jakies zlote rady.

Evelcia ja tez kładę na boczku, raz jednym, raz drugim. Otulałam jak w szpitalu, podobno tak maluszek czuje się jak w brzuszku, a teraz Klaudia jest tak silna, że już się nie daje :P i rączki ma luźno, ale w niedrapkach :)

Dziewczyny a jak otulacie w dzien maluszki? Tak ciasno np w rozku czy pozwalacie wierzgac raczkom i nozkom? Moja mala klade zawsze na boku i jak narazie opatulam mocno tak jak to robia w szpitalu ale nie wiem czy nie za bardzo ograniczam jej ruchow.
Ale ja jestem zielona nawet w najmniejszych blachostkach, masakra.

Cześć Dziewczyny,
lekarz w poniedziałek powiedział, że szyjka skrócona i ze w ciągu 2-3 dni urodzę a tu mamy czwartek i nie dzieje się nic. Więc po prostu czekamy na Małą:)
A Gosia się nic nie odzywa od jakiegoś czasu, czy już jest po?
Evelcia gratuluję dobrego porodu:)
Miłego dnia wszystkim!

ocatanisept. u nas pepek odpadl po 1,5 tyg.

sery, jogurty, jablka gotowane

Witajcie dziewczyny,

Zacznę od tego, że nie jestem już z Trójmiasta (myślami i duszą tak ;)) ani okolic, nie należałam do wypowiadających się, ale do czytających. Przyjmiecie? :)

Dwa pytanka - jak pielęgnujecie pępek swoim aniołką i jak u Was z dietą? Co zjadacie żeby pokarm był wartościowy?

tak tak często jeszcze.. ale tez mam nadzieje ze niedługo zacznie jesc rzadziej:/ tez mnie juz to trochę meczy bo z Julcia tak nie miałam ... no a dotykaniem przez polozna to tez nic fajnego jak siciaga szwy..ale niestety trzeba..

Na zaspie to nawet sie nie pytaja czy chce sie dokarmiac - mi mala zabrali na 11 godz bo wg pielegniarki dziwnie mruczala caly czas i jak poszlam na oddzial do malej ze swoja siara to byli zdziwieni bo juz ja nakarmili...
Fendika twoj Pawelek caly czas tak czesto je?? Jak narazie mam identycznie jak ty ale nie wyobrazam sobie dlugo tak ciagnac :/
Na krocze uzywam po kazdej toalecie tantum rosa. Bo jeszcze przypaletalo mi sie zapalenie cewki moczowej.

Jak narazie nie wyobrazam sobie zeby oolozna tam mnie dotykala. Oj ten porod to pikus do tego wszystkiego co jest po nim :P

Evelcia oni karzą dokarmiać bo chca jak najszybciej wypisac.. ja nie uległam przy julce ale przy pawelku niestety musiałam bo sam zostawal na oddziale i jak mojego sicagnietego zabrakło to sztuczne ale teraz tylko cyc i bardzo ladnie przybiera i niestety kak u Ciebie Evelcia co 1-1,5 :/ i tez roznie je.. czasami po 15 min i zasypia czasami mniej i się zaraz budzi..czasem i ponad pol godz..ale ogolne często chce jesc;) mi polozna na krocze kazala psikac octaniseptem jako dezynfekcja.. u mnie przy sciąganiu zaczelo się male nadkazenie i to chyba bolało ale po sciagnieciu ulga:) także spokojnie dasz rade w końcu jesteśmy babeczkami;)
Dziewczyny może macie jakies super sposoby na kolki.. bo mój maly zaczal je niestety mieć:( daje espumisan ale one powracają:(

na krocze jesli opuchniete to sprobuj taki wklad do lodówki turystycznej w jakas pieliche i przylozyc. moja córa tak sie bawila w chowanego, wiec troche mnie nadwyrezyla i cala noc w szpitalu mialam wlasnie taki oklad i po 2 dobach opuchlizna zeszla. szwy zdjela mi polozna w domu, podjechalismy tez do szpitala i lekarz stwierdzil, ze reszta sie rozpusci do 6 tyg. jak cos bedzie wtedy to zdejma.

Justynka czesto zasypia przy piersi ale ciagle ja budze. Zdarza sie ze karmie 15 min i spi jak zabita a innym i po 30 min przy cycu. Kurde nie wiedzialam ze tyle bede o tym myslec i w ogole. Byle do pt :-)

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...