Mamusie marcowe (8)

Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (8)

Kasia ja zmieniałam z dnia na dzien, bo szłam tym samym mlekiem- bebilonem, wiec zmiana nie byla drastyczna,

comfortu uzywalam chyba 3 puszki, jadla chetnie, pepti wylala z siebie cale w ciagu 3 karmien, wiec odstawilam.

nie zrozum mnie zle to badanie kału koszyuje 8-16 zl - taniej niż te wszystkie mleka wiec zrobilabym je od razu, a nie kupowala kolejne puszki. emfalil jak sama wiem tani nie jest.

wiem, ze lekarze roznie mowia, ale my po te calej jezdzie z mlekami wrocilismy czekajac na wynik do zwyklego bebilonu, bo ten lubila bardzo, a po 2 dniach jak byl wynik po przeczytaniu w necie ze taki wynik oznacze nietoleracje sama zmienilam mleko na enfamil- wizyta nastepnego dnia, ale nie chcialam meczyc Małej, jak sie okazalo, ze zaparcia to poczyalam ,ze Asi Córce podpasowal nan i jeszcze tego samego dnia Majka jadla nana, chociaz przeszukalam 6 aptek w okolicy, Asia podpowiedziala o rossmanie- jak sie chce mozna znalezc. moglam Ci te puszke wyslac skmką - żeden problem odebralabys na stacji. tez mielismy festiwal kropli, ale okazaly sie zbedne.

teraz zamawiam nan stąd - http://www.aptekadziecka.pl zamówiłam wczoraj o 18 dzis o 18 odebralam 10 puszek z rudy slaskiej w przydomowym paczkomacie. czasem lekarze mowia roznie, kazdy moze sie mylic, a czasem nie ma jak sie dostac i wtedy trzeba isc za swoim glosem, wiem , ze czlowiek niedoswiadczony i sie uczy, ale w takich przypadkach dosc szybko trzeba działac...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marta, mała w szpitalu dostawała pierw Bebiko, potem się im skończył i podawali Enfamil. W domu po powrocie ze szpitala dostawała dalej Enfamil 1. Potem 1 pediatra kazała podać enfamil 0-lac lub enfamil zwykły+ delicol= nic nie dało. Kolejna wizyta u innego lekarza-zmienić mleko na bebilon comfort, ponieważ nie udało nam się go kupić przed majówką, więc go zamówiłam, a z męzem stwierdzielismy zeby jej zmienic na inne mleko zwykle.no i to bebiko chyba lepsze niz ten enfamil.no a jak odebralam w koncu ten beblion, to dalismy bebilon... moze zle ze sami sprobowalismy z innym mlekiem.. sama juz nie wiem, bycie swiezo upieczona matka nie jest proste :(((.Czlowiek chce ulzyc małej a wychodzi, ze jeszcze wiekszy kociol robi. Tak samo jak lekarze z tymi lekarstwami. Teraz dajemy bobotic.Espumisan nic nie pomógł.Wiele osób, w tym 2 lekarzy polecało nam sab simplex ! gdzie jest on niedostępny w PL. Znajoma mi przywiezie 2 buteleczki sab simplex z Niemiec, zobaczymy czy poskutkuje, za 2 tyg chyba bede go miala. Sab simplex -kropelki 30ml a kosztuja okolo 10 euro.

Może mała ma alergię na białko mleka krowiego?

Bo lekarze maja w nosie, że dziecko płacze. Ale Ty podawałaś mleko bez laktozowe no nie?

spokojnie do rana w lodowce możesz pptrzymac.. kup tez w aptece specjalny woreczek do moczu dla niemowląt dla dziewczynek nie będziesz musiala lapac pojemnikiem i zrob ogolne badanie moczu..musisz patrzeć na leukocyty jeżeli pojawia się w moczu to może oznaczac o zakazeniu i wtedy będziesz musiala zrobić na obecność bakterii.. a lekarzom nie trzeba ufac bezgranicznie.musisz zadzwonić do swojej przychodni i spytac czy robia badania bo raczej nie wszędzie je wykonują..

Lekarka zaleciła zmianę mleka od razu a nie stopniowo.

Łatwo powiedzieć po co.... skoro lekarz zaleciła, to co? Już nie wiem komu wierzyć. Ręce opadają. Zrobię jej to badanie prywatnie.
Gdzie robiłyście to badanie kału dla dzieci? Jak mała wieczorem zrobi kupkę to ten kał można zanieść rano do przychodni ? Ile godzin on może w lodówce stać? W każdej przychodni robią to badanie?

No własnie mnie tez zastanawia czemu zmieniasz mleko jak mała ładnie reaguje na bebiko? Ty jej rewolucję robisz w jelitkach tymi zmianami a jak już zmieniasz to powinnaś stopniowo mieszając je ze sobą.

My od tygodnia zmagamy się z brzydką skórą, ale to nawet wygląda jak by skorupę miala jak zaczęłam podawać mleko bebilon pepti. Od dwóch dni podajemy nutramigen i nie wiem czy to naprawdę u nas czasem nie chodziło o laktozę (w bebilon pepti laktoza jest) dziś kupkę sam zrobił noc ładnie przespana skóra coraz ładniejsza fakt podaję fenistil, smarujemy maścią robioną i parafiną, bo niestety kupiłam emolium nic nie dało wręcz skórka się robiła bardziej sucha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

kasienkas a zrobilas w końcu te badania? zobacz ja meczysz mala przy każdej zmianie mleka..po co wogole dajesz inne jak bebiko mala dobrze toleruje?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

AgaM po jakim czasie Majka zaczęła Ci reagować na bebilon comfort?

ja przez ostatni tydzień dawałam małej bebiko 1, bo tego beblilonu comfort nie mogłam dostać, w końcu zamówiłam w gemini, wczoraj odebrałam . Na bebiko reagowala dosc dobrze, spała dość ładnie 2 razy w nocy tylko wstawanie na karmienie, wytrzymywała do 4-5h czasem.

Od wczoraj od godziny 20 podajemy jej ten beblion comfort 1 i noc cała nieprzespana, darcie wniebogłosy, poranek dzisiejszy to samo, gazy idą, ale pręży się i co zmiana jej pozycji to bąki wychodzą momentami całymi seriami.Ogolnie czytalam bardzo duzo negatywnych opinii o tym bebilon comfort, wiele ludzi pisalo, ze zamiast lepiej być to jest gorzej po tym mleku. Czyżby u nas było to samo??

Chyba wrócę do bebiko..nie mogę patrzeć jak się mi dziecko męczy..

Czy któraś z Was jeszcze dawała prócz Agi mleko bebilon comfort 1?

Ja mam chustę Miluli. Nosiłam syna i teraz nosze Jagodę jak potrzebuję mieć dwie ręce a ona marudzi. Kupiłam ją w Gdańsku w takim małym pasazu za galerią przymorze. Babeczka dodatkowo przeprowadza szkolenie z wiązania, oczywiście płatne i do chusty dodawana jest ściąga do domu ze zdjęciami. Za szkolenie płaciłam chyba 70zł a za chustę już nie pamiętam ale warto. Można też chustę pozyczyć aby sprawdzic czy dziecku będzie to odpowiadać.

ja pozyczylam chuste od znajomej na probe, zeby sprawdzic czy Marysi sie spodoba, ale zalatwilam to przez posrednika dlatego nie miala okazji mi pokazac jak sie to robi ale nauczylam sie z youtuba (podobnie jak ona zreszta) :)

dziewczyny a jak zamierzacie się nauczyć? same? bo ponioc wiązania musi ktoś pokazac i to kilka razy..

Kasia dzięki za podpowiedź, oglądałam lenny lamb, zobaczę jeszcze te inne, które poleciłaś. Mam problem z wyborem długości - chciałabym uniwersalną dla mnie i męża, a nie wiem czy to możliwe ;-) ja na pewno się zdecyduję, czy zapomnę coś ze sklepu czy będę potrzebowała coś zrobić, a Klaudia nie będzie miała ochoty się bawić ubiorę chustę i już ;-)

mikka ja bym chciała spróbować chusty, z tego co wiem od kumpeli, która od 9 miesięcy używa chust do noszenia dziecka zasugerowała mi, żeby najlepiej mieć 2 rozmiary chusty. Krótka na bok i dłuższa na brzuch/plecy. Używane chusty są droższe, bo są bardziej miękkie i za to się płaci. Moja kumpela poleca firmy: little frog, lenny lamb i natibaby.Chusty które ma właśnie są tych firm i się sprawdzają. Długość chusty zależy gdzie chcesz dziecko nosić. Ja się też do tego przymierzam...żeby czasem móc wyjść na spacer bez wózka, w domu cś zrobić gdy mała zapłacze itd.. Kumpela moja poleca w 100%, gdyby nie chusta to ona nie miałaby życia bo ma bardzo marudne dziecko.Całymi dniami nosiła swojego syna... i w sumie dzięki niej zaczełam się tym interesować i chyba spróbuję :)

hej dziewczyny
czy któraś z Was używa chusty?? Przymierzam się do kupienia i jest za duży wybór,może macie jakieś rady?? z tego co wyczytałam to fajna jest skośnokrzyżowa, na dziecko 0-3 lata i na każdą pogodę..

my majówkę spędzilismy na działce - Mąż wylewa podjazd dla wóznków na schodach, wiec juz niedlugo bedziemy piknikowac Dziewczyny, wiec z korzyścią dla wszystkich:) dla działki szczególnie. wczoraj bylismy w toruniu, Majka cała podróz przespala, wizyte u mojego dentysty przespali juz obydwoje w samochodzie:) potem butla i autostrada:)

co do pogody o tez jestem zla bo byliśmy na mazurach a siedzieliśmy prawie caly czas w domu :/ do tego julke tez gdzies powiało i już katarzy..juz mam dosyć tych fluczacych nosow;)
Kasienkas u nas metoda na "brudne naczynia" slabo działa hehee;) jak maly placze to maz mnie wola i rzadko się zdarza aby go wzial placzacego..jak jestem w toalecie to owszem ale jak robie co innego to musze przyjść i uspokoić małego...ale za to Julka się dużo zajmuje wiec nic już nie gadam :)

Asiula nie jesteś sama..jak widze ze piszecie o spaniu w nocy to az przykro mi się robi ze ja tak nie mogę :( Pawelek ciagle co chwile wstaje..nie zje raz i porządnie tylko trochę pocycka spi wstaje znou pocycka spi wstaje a od 4-5 rano musze już brac do lozka bo nie zasnie :(..także Gosiu Ty to masz szczęście widać za te twoje poswiecenie :) karmisz cycem i tak ladnie maly spi super..
Ja dziś ide na usg po połogowe zobaczymy co i jak..do zrzucenia zostało mi ok 1 kg dużo mam na brzuchu nie chce mi zejść..musze tez zacząć cwiczyc bo innego wyjścia nie mam..tylko tak mi się nie chce ;) no i czasu mało poza tym zmeczenie tez robi swoje czekam na odpowiedni moment az pawelek chociaż w polowie zacznie dobrze spac w nocy to i ja będę wyspana i gotowa na wszystko ;)
Ogolnie mucicalabym ok 5 kg zrzucić żeby czuc się komfortowo jak sprzed pierwszej ciąży..po julce zostało mi 2,5 którego nie udało mi się zrzucić :(

trzeba było mówić babo, wracalismy dzis z torunia przez pruszcz.

Asiu zdrówka

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...