Mamusie marcowe (9)

Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (9)

Dzięki dziewczyny. Ciężko jest..

wątek długi, na telefonie ciężko sie przewija, zapraszam do nowego http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=574719&c=1&k=160

U nas sa dwie dolne jedynki, ida naraz dwie dolne 2-ki. Niestety nic nie chce jesc, tylko cyc. Po posilkach stałych wymioty i raz dziennie biegunka,sśrednio 3 kupki dziennie. Bylam u lekarza, ewidentnie od zabkow. A do tego stany podgoraczkowe.jeżeli przez kilka dni nie przejdzie to robimy badanie moczu.

Hej dziewczyny!
Czy znacie jakąś fajną nianię na godziny z Pruszcza Gdańskiego? Będę wdzięczna za pomoc.
Jestem trenerem personalnym i chciałabym wrócić do pracy choć do kilku klientek:)

Mi również przykro..wspolczuje :( trzymaj się ..

Kasia współczuję... Wytrwałości i siły w tym ciężkim okresie! Moje kondolencje

przykro, że czeka Cie jutro taki dzien, życze Ci duzo siły. ząbki wyjda i bedzie lepiej, u nas wychodzily dwie jednoczesnie wiec wyobrazam sobie co tam teraz masz....

Prawa dolna jedynka chyba się zaczyna przedzierać, widać mały biały punkt... kolejna nocka zarwana...ledwo zipie, nie mam siły, jestem robita, zdołowana.. a jutro pogrzeb taty...

Fendika moja Marysia nie wymiotuje ale kupki przy zębach 4 dziennie, ząbków mamy już 4 i idą następne, mleko tez bebilon ale to od urodzenia wiec jest różnica....i tu po raz pierwszy ciesze się ze nie karmie piersią bo Maryśka już mocno gryzie np mojego palca gdy smaruje dziąsła żelem. A Pawełek może ogólnie od sztucznego mleka wymiotuje, może coś mu tam nie podpasowało a wyszło to dopiero teraz...

kasienkas to Pawelek tak samo kilka normalnych a ostatnie lejace..i tez mysle ze na ząbkowanie..Julcia np. miała katar inne dzieci kaszla inne goraczke wymioty..wiec zależy od dziecka i jego organizmu..

Majce wyszły 2 ząbki u nas katar- jak widzi fride to sie smieje, jak sie z nia drocze ale jak sie zblizam do nosa to ryk. ogolnie rozdraznienie i potoki śliny a ostatnio taka przylepka ze ledwo sie moge ruszyc po mieszkaniu bo juz a mna leci...

Mama bliźniaczek ja wlasnie zmieniłam mleko na Bebilon bo po Nanie zaczal wymiotować..na pocxzatku było ok ale po kilku tygodniach cos zaczelo nie pasować:/.mam zmieniac mleka do tej pory az wymioty zniknal? masakra a może to jest przyczyna ze mleko jest po prostu za plynne i trzeba zagescic? sama nie wiem bo przecież cyca ciagal 8 mcy i nic się nie dzialo :/

moja osttanio 6 zrobiła, w tym 3 lejące biegunkowe a 3 stałe, mówią że na zęby idzie.. ale idzie od 5 miesięcy...

Pozwolę sobie odpowiedzieć na twoje pytanie, ponieważ moje córki miały ten sam problem (wymioty, rzadkie kupki) po zmianie mleka na bebilon. Jak wróciliśmy do Nan problem zniknął :), więc ewidentnie była to wina mleka.

a teraz pytanie za 100 punktów... czy ktores z waszych dzieci miały czeste kupy na ząbkowanie?albo wymioty? bo Pawelek od ponad tygodnia wymiotuje jak wypije mleko ale tez nei za każdym razem i nie codziennie a np. co drugi dzień i raz na dzień dziwne i nie wiem o co chodzi...zmieniłam w sobote mleko z NAN na Bebilon i 2 dni spokoj myslalam ze będzie ok a dziś rano znowu wymioty:/ a kupy robi 4-6 dziennie:/ może znacie przyczyne?

kasienkas nie chodzilo mi o to ze "nie wracaj do pracy bo dziecko w zlobku będzie chorowac'" pisalyscie ze boicie się o zwolnienie z pracy a ciagle chodzenie na zwolnienia jeszcze bardziej może się do tego przyczynić no chyba ze macie awaryjne wyjścia typu dochodzaca opiekunka babcia ciocia itp. ja takiej możliwości niestety nie mam dlatego wracam we wrześniu a do Pawelka biore opiekunke a Julcia do rpzedszkola no chyba ze się cos zmieni;) (do tego dochodzi przeprowadzka i tez nie chce coagle dzieciom miejsca i osoby zmieniac)Julcia tez chodzila do zlobka rok temu jak ja siedziałam w domu i zdawalam sprawę ze będzie chorować ale chciałam żeby poszla do dzieci a nie tylko w domu ..chorowala dużo niestety ale to niormalne w takich sytuacjach..teraz tez chodzi do przedszkola i już jest lekko przeziebiona ale jak widze matki przyprowadzające kaszlące ledwo stojące dzieci na nogach do przedszkola to szlag mnie trafia..i jak ma się drugie dziecko nie zachorować..nie ma opcji żeby uniknelo:/

"Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą.."

Do pracy wracam od stycznia. Maja zostanie na razie z niania, która zajmowała się kiedyś synem więc jest przetestowana:)a od września najprawdopodobniej pójdzie do żłobka. Będę miała 26 dni urlopu z roku 2014, które przejdą mi na następny rok więc w razie choroby będę brać urlop a oprócz tego jak maja pójdzie już do żłobka to mamy taką dorywczą nianię na czas choroby, żeby nie trzeba było na zwolnienia chodzić.

Reklamy reklamami ale na temat tego że mleko krowie jest nie zdrowe i lepiej podawać małym dzieciom modyfikowane wypowiedziała się Światowa Organizacja Zdrowia. Zaraz usłyszę, że ta też została przekupiona przez producentów mleka modyfikowanego;)Nie wiem jak producenci mleka modyfikowanego mogą wręczać pediatrom łapówki za polecanie mleka- jak by się Ci pediatrzy z tego rozliczali?Przecież mogliby wziąć kasę a potem wcale go nie polecać. Nie wierzę w te teorie spiskowe. Wystarczy chodzić do dobrego zaufanego lekarza, który nie poświeci swojego autorytetu dla bycia żywą reklamą, no i który jest na bieżąco z wiedzą medyczną, a nie do jakiejś babci, która się nie dokształca. Ja na szczęście takiego mam i zdecydowanie zaleca modyfikowane do 3 roku życia. Krowie zawiera za dużo białka, obciąża nerki. Wcześniej jogurty i inne przetwory w niewielkich ilościach.

Tak we wrześniu przedłużałam macierzyński do roku, ale wiedziałam, że wcześniej będę musiała wrócić do pracy. W ciąży jak byłam ustalałam z obawy o swoje miejsce w pracy, że wracam we wrześniu, ale nie wróciłam, poprosiłam o przedłużenie, zgodził się bo nie miałam z kim zostawić małej. Powiedziałam, że od grudnia bym wróciła, bo wtedy łatwiej będzie mi o żłobek. Teraz niewiele się zmieniło na lepsze, ale już kolejny raz nie będę szła do szefa, żeby przedłużać, poza tym laska co mnie zastępuje też już jest w ciazy i już dłużej nie będzie mogła mnie zastępować, więc teraz już muszę wrócić. I tak mam w miarę ok, że mogę zdalnie pracować.

Z drugiej strony nie wracam na cały etat, będę pracować w większości z domu. W biurze będę tylko 8-9dni w miesiącu i to też postaram się, żeby nie na 8h.Tak mam dogadane.Poza tym stwierdziłam, że teraz będzie chyba mniejszy szok, jak powoli się będę oswajać z powrotem do pracy niż w marcu kiedy skończyłby się rodzicielski i codziennie trzebaby było w pracy być po 8h i zostawiać małą w żłobku, a tak liczę, że jakoś się powoli przystosujemy. Uważam, że taka opcja jest dla mnie dobra.Czy wyjdzie w praktyce, przekonam się za miesiąc.

Nie jestem osobą, która kombinuje w pracy, szef mi w którymś momencie poszedł na rękę to i ja teraz powinnam się wykazać, to działa w obie strony.Nie zamierzam tego naginać, bo mam dobry kontakt z szefem i zależy mi na utrzymaniu roboty. Poza tym mam coś z pracoholika :((.

Wiem, że żłobek, to choroby, ale z takim nastawieniem, to najchetniej żeby dziecko siedziało z matką w domu nie wiem ile. Ja chcę wrócić do pracy dla siebie, trzeba w życiu być trochę egoistą.

Wiecznie przecież dziecka nie będę mogła chronić, kiedyś będzie ten pierwszy raz, że będzie chora, że będzie antybiotyk, grypa żołądkowa, ospy, różyczki, gorączki 3dniwki itd. Trzeba przez to przejść, wiadomo, że na ile można chronić, to trzeba i nawet zapobiegać, ale..

W bujaku jest zadowolona. Plecki czasem podpieram poduchą tylko jak siedzi na kanapie, zalecenie pediatry, że teraz już po skończonych 7mc można podpierać. Poza tym większość dnia spędza na kanapie/ podłodze na płaskim i leżąc na brzuchu, pełzając, w większości w ruchu. A jak śpi to tylko na płasko, albo na kanapie, albo w swoim łóżeczku, albo w wózku.

Ja się przymierzam powoli do zakupu kolejnego fotelika - który wybrałyście? albo zamierzacie wybrać? Macie coś na oku ?

Co do warsztatów Mamo to ja, to ja poszłam z nudów, odskocznia od siedzenia w domu. Nie szłam z nastawieniem, że co tam się dowiem, to wprowadzę w życie. Poszłam, posłuchałam, popatrzyłam. Wiadomo, że warsztaty są sposnorowane, więc zachwalają produkty sponsorów, logiczne.

Nie uważam, żeby mleko enfamil było super, bo mała nasza przy zwykłym Enfamilu 1 - dostała kolek a zatwardzenia przy O-lac.

Kasiu też uważam, że każde dziecko potrzebuje indywidualnego podejścia. I również najbardziej przykuł moją uwagę kurs pierwszej pomocy. Fajnie, że można było podejść, spróbować na fantomie, ratownicy byli bardzo pomocni.Zawsze się bałam tego, jak takiej pomocy udzielić, ale teraz kiedy mam córcię, dobrze jest to wiedzieć, żeby w nagłej sytuacji chociaż próbować i starać się zachować zimną krew.Łatwo się pisze... ale mając takie nastawienie, chyba łatwiej podjąć taką akcję. Oby nam się to nigdy nie przydało !!!

Ja tam na te próbki w ogóle nie zwracam uwagi, bo produkty już miałam wybrane wcześniej, bardziej chodziłam, żeby posłuchać, skonfrontować z wiedzą jaką już miałam. Na tych co były o pielęgnacji noworodka i pierwszej pomocy (dla ciężarnych) byłam z mężem, chciałam żeby też posłuchał żeby trochę oswoił się z tematem. I w sumie sporo pamiętał, wiele razy wracaliśmy do rozmów poruszanych na warsztatach.

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (136 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....