Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

-Marzec-

02.03 - Eweliina- dziewczynka :) LILIANNA
04.03 - jaydee
04.03 - blueapia
05.03 - Vika - dziewczynka :)
09.03 - Ineskaa - chłopiec :)
10.03 - wisienka3107
15.03 - Flatershine-dziewczynka:)
18.03 - Justas - dziewczynka :)
21.03 - jonczyk.malgorzata - chłopiec :)
26.03 - darlonek - dziewczynka :) KORNELIA
27.03 - panna-anna - dziewczynka :) FELICJA
27.03 - Lucky83 - dziewczynka :) HANIA
27.03 - TaLala - chłopiec :)

-Kwiecień-

02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika - chłopiec :)
07.04 - sasanka
10.04 - aandzia
14.04 - Palinkaa
17.04 - kruszynka82 - chłopiec :)
17.04 - beti1982 - dziewczynka :)
17.04 - margos99
20.04 - ciekawaforumka
22.04 - Patla
23.04 - bunkier.ad - chłopiec:) SEBASTIAN
27.04 - jagodzianka - chłopiec:)
27.04 - emka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

Gosia, trzymam kciuki.
Napisz co się dzieje. Trzymaj się
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kanika...a jakie żelazo dostałaś? Ja póki co biorę Szelazo, po którym mnie nie mdli i nie wymiotuję + wit.D3 w dawce 2000. Codziennie.
gosia...trzymam kciukasy! Na którą badanie?

A dlaczego powtorka??

prosze was o kciuki jutro, mam powtórkę usg.

Wlasnie dzis mi lekarz zmienil zelazo, tego ktore ostatnio mi zapisal nie tolerowalam (bol zoladka, wymioty). Zobaczymy jak bedzie teraz. Na usg wszystko super, pieknie, ladnie :)
Slonce+sniezek tez zamawiam :)

Słońca, słońca mi brak.
Mógłby spaść i śnieg, pod warunkiem, że zaraz by nie topniał..

Słońce???No ja aż takich wymagań nie mam...fajnie by było za to z okna widzieć coś, a nie tylko mleko:) Mógłby spaść śnieg...

Hello!
Gdzie jest słońce? Ponury ten dzień.
margos...no to u mnie podobnie było z tym spaniem. Po urodzeniu synka w nocy były pobudki co 3-4 godziny na karmienie, ale jakąś traumą to nie było.
Jeśli chodzi o imiona to chłopak będzie miał na imię Czarek :-) dla dziewczynki nie mamy wybranego.

U mnie poprzednio problemy ze snem zaczęły się w 3 trymestrze i trwały już do końca. Na początku właśnie takie "dziury" w środku nocy, potem pobudki o 6 i żadnych szans żeby zasnąć jeszcze. No i 9 miesiąc to już bieganie do toalety dochodzi. Ja wstawałam tylko raz, ale skutecznie mnie to wybudzało...W sumie muszę przyznać, że spałam dużo więcej i lepiej już po urodzeniu Małego niż przed:)

Ja dziś śpię na stojąco... Już drugi tydz budzę sie codziennie o 3 i nie mogę zasnąć. Dziś musiałam być w przychodni zrobić wyniki tarczycowe przez co teraz oczy na zapałki...Niestety moje koleżanki doświadczone mamusie mówią że tak już niestety będzie do końca ciąży... A jak było u Was- dziewczyny które spodziewają sie kolejnego maleństwa?

U nas też raczej dziewczynka, ale z racji tego ze raczej a nie na pewno to na razie nie wpisuję. W każdym razie jeśli dziewczynka to na pewno Iga, a jeśli chłopiec to wahamy się między Antonim a Leonem:)

Problemów ze spaniem naprawdę współczuję. Wcześniej czy później wszystkie nas to czeka:)

U mnie bedzie dziewczynka, choć początkowo miał być niby chłopiec, mąż jeszcze zanim zaszłam w ciążę uparł się na Alicję i chyba tak zostanie:) Na razie czuję się dobrze, czasami mam zaparcia ale nie zbyt często, wyniki mam dobre, staram się jeść conajmiej dwa owoce dziennie w tym zawsze jedna pomarańcza, podobno zalecana gdy ma się anemię. Zamierzam pracować do końca stycznia lub jak będzie taka potrzeba to może nawet do końca lutego.
Na szczęście nie mam problemu z sutkami, mam za to problem ze spaniem tak jak niektóre z was, budzę się wcześnie rano i nie mogę już spać. Na plusie mam trpochę ponad 3 kg, a dzidziol waży 400g.

Imiona masz wypisanie przy ostatniej liście :)

Dziewczyny, jakie imiona planujecie nadać swoim Maluszkom?

U mnie już na 100% będzie chłopak... póki co negocjuję z mężem co do imienia. Mi podoba się Adaś:)

No, skończył się mój ulubiony serial :-) czyli Top Chef. Co ja będę oglądać za tydzień....? :-/
jaydee...w pierwszej ciąży miałam tylko 4 badania usg - czwarte w szpitalu przed porodem. Teraz na każdej wizycie gin mierzy dziecko, tętno..choć nie nalegam, że musi.

gosia, nie zakładam na pewno, ze bedziemy pzrzez zime małego w gondolce wozic, ale ja mam termin na ostatnie dni kwietnia, wiec w listopadzie bedzie mial 6 mies, niektore dziewczyny pisza, ze dzidzie nawet do 9 mies wozily w gondoli, zalezy od dziecka, poza tym zima jednak dziecie mniej ciekawe swiata, opatulone, wiec moze do lutego bedzie jezdzil, a jak nie, to nie:)

tez mam anemie, wyszła miesiac temu, biore jedno zelazo, jutro powtarzam wyniki, zobaczymy czy sie poparwily, ale czuje sie lepiej, wiec mam nadzieje, ze tak. na zaparcia pije na czczo wode przegotowana jeszcze goraca z sokiem z polowki cytryny i lyzeczka miodu(prawdziwego), potem kilka takich szklanic w ciagu dnia (tez goracych), wlasciwie odstawilam herbate i inne napoje cieple (oprocz kawy zbozowej) i pije tylko ta wode. do tego duzo mineralnej. no i sliwki suszone, najlepiej na noc przed snem. porcja lub dwie platkow blonnikowych bezcukrowych (polecam gelwe pelnoziarniste),owsianych, jablka ze skorka 4-5 dziennie i duzo kefiru:) moze nie jest rewelacyjnie jak przed ciaza, ale da sie przezyc:)

vika, to pocieszajace co piszesz, bo ja tez drobna, waska i zaczynam sie bac czy dam rade urodzic sn, a bardzo bym chciała...

blueapia - niestety nie wiem, ile waży mój maluch, ani ile ma cm długości - mój gin nigdy nie podawał przybliżonej wagi, a długość mierzył raz, chyba koło 12 tyg.

Hematokryt i erytrocyty mam nieco zaniżone od kilku miesięcy, ale gin powiedział, że na razie nie ma sensu "truć" mnie żelazem, bo przez wzdęcia i zaparcia może bardziej zaszkodzić (w sumie i tak biorę co 2 dni "ciążową" multiwitaminę i żelazo też tam jest).

to ja mam chyba juz z 10. tez mam anemie, wyszla mi przy ostatnim badaniu krwi. Jutro wizyta wiec pewnie dostane zelazo, a bralam omega pregnat i myslalam, ze wsytarczy.
co do bolu sutkow, to mnie swedza piersi. zapytam sie jutro o to i o te sutki jak nie zapomne :)

bunkier - ja mam zaparcia niestety straszne. Ratuje się lactulosum, ale niestety im dłużej się go stosuje tym gorzej działa. Dietę mam bardzo błonnikową, piję ze 4 litry dziennie i już brak mi pomysłów jak sobie pomóc...

ciekawaforumka - 8 kg - nieźle:) No i 300 g - kawał chłopa:)

Ja co prawda nie biore zelaza ale rowniez borykalam sie z zaparciami. Pomogl dopiero syrop lactalosum. Bezpieczny w ciazy. Polecam. A probowalam jiz szystkiego, nawet zmiana diety nie pomogla.

Wlasnie wrocilam od lekarza. Nasz chlopak wazy 300g. Niestety dalej borykam sie z krwiakiem. Musze sie ponownie oszczedzac. :( i sluchajcie.....przytylam 8 kg. Dr mowi ze mam zamienic niektore produktyi bardziej sie ograniczac..tylko ze ja mam taki apetyt ze konia z kopytami bym zjadla. :(

no ale najwazniejsze ze bobas sie zdrowo chowa :)

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...