Mamusie marcowo- kwietniowe 2017

Zakładam nowy wątek.
Witam wszyskie mamusie i dzieciaczki w brzuszkach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo- kwietniowe 2017

CZESC DZIEWCZYNY !!!!!!

JA MAM TERMIN NA 19.03

MOZECIE MI POWIEDZIEC CZY MACIE JUZ WYBRANY SZPITAL GDZIE CHCECIE RODZIC????

JA JUZ CALKOWICIE ZGLUPIALAM PO CZYTANIU OPINII

MYSLE O ZASPIE LUB KLINICZNEJ ?

PROSZE POMOZCIE

EWENTUALNIE CZY MACIE WYBRANA SZKOLE RODZENIA

PO NOWY ROKU CHCE SIE JUZ WYBRAC ;)

Hej co tu taka cisza? Ja juz po wizycie 21tydz mala wazy 550 a jak wasze malenstwa?

Zapraszam do szkoły rodzenia Zaufaj Położnej w Gdyni ;) Jedziemy na porodówkę zobaczyć szpital na Klinicznej w Gdańsku oraz Izbę przyjęć, oddział położniczy, oddział noworodkowy (w ramach kursu) ;) Grupy są małe, a mamy ćwiczą na modelach noworodków z wanienkami przewijakami masą ubranek itd itd.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Agnieszka_85, czopki Evaq - polecam :)

Dzięki Aga za opinię o dr Tomczyk.

Mi pomogło zwiększenie ilości warzyw i wody, równocześnie mając problemy wykluczałam z diety np. słodycze czy pszenicę na którą mój organizm wiem że źle reaguje. Generalnie od czasu gdy jestem w ciąży mniej mięsożerna się stałam.

Dziś mam dzień czytania bloga http://www.hafija.pl laktacja to dla mnie obcy temat ten blog powolutku przybliża mi to zagadnienie :)

Witam co do dr Tomczyk jestem bardzo zadowolona, wszystko pomierzyla dokładnie, wszystko wytłumaczyla. Przede wszystkim miła i konkretna. Pół godziny opóźnienia to tez nie tragedia. Myślę że na polowkowe też się do niej wybiorę. A tymczasem w środę byłam u mojego gina i potwierdził że będzie synek. Ja niestety mam słabe wyniki moczu także dostałam globulki i antybiotyk :-( w dodatku męczą mnie okropne zaparcia już nie mogę sobie z nimi poradzić, jabłka owsianki suszone śliwki i duża ilość wody nie pomagają :-( Siedzę na kibelku i boję się wyproznic nie wiem czy taki wysiłek nie zaszkodzi dziecku

agniesia, a jak Twoje wrażenia po prenatalnych u dr Tomczyk?

Mówiąc szczerze, do dr Gniadka raczej nie wrócę nie ze względu na osobę Pana dr ale ze względu na to ile się czeka w poczekalni przed wizytą. Mówiąc szczerze płacenie sporych pieniędzy za badania i czekanie w poczekalni przez ok 4 godziny jest przegięciem.

agniesia napewno bedzie wszystko lepiej a teraz odpoczywaj :)
Dziewczyny w wolnej chwili zajmuje sie robieniem roznych rzeczy ręcznie robionych gdyby ktoras z was byla chetna zapraszam. http://ogloszenia.trojmiasto.pl/rekodzielo/wience-ogl59663372.html

Witam się i ja. Jesteśmy po prenatalnych i wszystko ok, bardzo się ciesze i odetchnelam trochę z ulgą. Czuje się kiepsko, ciągłe leżenie i nic nie robienie doprowadza mnie do szału. Mam wrażenie że życie toczy się obok mnie. Ale gin powiedział że niedługo powinno być lepiej i może te plamienia w końcu się skończą. No i my najprawdopodobniej będziemy mieli drugiego synusia ;-)

ja jutro kontroluję się u endo :) na moje oko wyniki wyglądają fajnie, zobaczymy co endo powie :)

Do gin idę dopiero w drugim tygodniu listopada :)

Ogólnie humor mam niezły, niektóre zapachy dalej mnie drażnią, ale dużo mniej niż wcześniej, nie przesypiam już większości popołudnia po powrocie z pracy :)

Z rzeczy które mi lekko dokuczają to zatoki, na razie jest znośnie, przywitałam się z grubą czapką zimową i mam nadzieje że bedzie dobrze :)

Korcia to chyba przez ta pogode mnoe tez boli glowa od paru dni az zemdlec sie chce, myslalam ze to przez brak kawy ale niestety nie :(.

Witam,nowa mamę.
Monia super,że już wiecie. Jaka duża panna rośnie.
My jeszcze do końca nie wiemy. Lekarz niby określił ale czekamy do połowkowe go.
A ja drugi dzień zmagam się bólem.glowy

Witajcie ja juz po wizycie, dzidzia rosnie ma 8.5cm i będzie dziewczynka :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie Mamuśki

ja mam termin na 19.03
ogolnie dobrze zadnych wymiotów i bóli

mam ogromna prosbe czytam opinie o szpitalach .....wiecie gdzie chcecie rodzic? macie jakies doswadczenia? czy macie wybrana szkole rodzenia ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej ja po odbiorze wynikow w srode do gin zobaczymy co powie. Co do samopoczucia to roznie raz lepiej jaz gorzej

Halo halo jak tam Mamuśki? Jak się czujecie?
U nas dobrze,rosniemy sobie:)

Ja dziś byłam na genetycznych u Brzóski. Wszystko ok. Wizyta może z 15 min. ale wszystko pokazała i pomierzyła. Wyniki do odbioru w czwartek a tydzień.

Witajcie dzwonilam do doktora w niedz mam jeszczs raz dzwonic i na pon mam odebrac.

ooo widze ze jestem pierwsza w kolejności:) hehe ciekawe jak to sie bedzie mialo do rzeczywistosci i która Dzidzia będzie się spieszyła, a której nie będzie się chciało opuszczać brzuszka mamy:)

ja już jestem po drugi usg i jak na razie wszystko ok, Maluszek (no właśnie szybko nam Fasolka odkryła swoja tajemnicę, i już na usg prenatalnym wyszło że to chłopak:)) rośnie, ma już 14 cm i waży całe 163 g:)
i właśnie w zeszłym tygodniu do mnie dotarło że to już końcówka 4 mca, masakra jak ten czas szybko leci. Brzuszek już pomału widać, od 2 tyg zasuwam już w spodniach ciążowych bo inne mnie cisna. Stanik pomału też ciasny się robi... A jak tam u Was z ciuchami?

Mam dzwonić w czwartek wieczorem czy mogę odebrać w piątek

Inne tematy z forum

Czy terapia małżeńska ma sens? (27 odpowiedzi)

Do terapeuty poszłam sama w kiepskim stanie psychicznym. Mam małżeński kryzys, kolejny. Mam dość....

Ciąża a wakacje za granica i latanie samolotem (16 odpowiedzi)

Dziewczyny, zanim urodzi sie dzidzia, chcielismy z mezem wyskoczyc jeszcze na wakacje w jakies...

Wakacje z dziećmi (116 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...