Mamusie marcowo- kwietniowe 2017

Zakładam nowy wątek.
Witam wszyskie mamusie i dzieciaczki w brzuszkach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo- kwietniowe 2017

CZESC DZIEWCZYNY !!!!!!

JA MAM TERMIN NA 19.03

MOZECIE MI POWIEDZIEC CZY MACIE JUZ WYBRANY SZPITAL GDZIE CHCECIE RODZIC????

JA JUZ CALKOWICIE ZGLUPIALAM PO CZYTANIU OPINII

MYSLE O ZASPIE LUB KLINICZNEJ ?

PROSZE POMOZCIE

EWENTUALNIE CZY MACIE WYBRANA SZKOLE RODZENIA

PO NOWY ROKU CHCE SIE JUZ WYBRAC ;)

Hej co tu taka cisza? Ja juz po wizycie 21tydz mala wazy 550 a jak wasze malenstwa?

Zapraszam do szkoły rodzenia Zaufaj Położnej w Gdyni ;) Jedziemy na porodówkę zobaczyć szpital na Klinicznej w Gdańsku oraz Izbę przyjęć, oddział położniczy, oddział noworodkowy (w ramach kursu) ;) Grupy są małe, a mamy ćwiczą na modelach noworodków z wanienkami przewijakami masą ubranek itd itd.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Agnieszka_85, czopki Evaq - polecam :)

Dzięki Aga za opinię o dr Tomczyk.

Mi pomogło zwiększenie ilości warzyw i wody, równocześnie mając problemy wykluczałam z diety np. słodycze czy pszenicę na którą mój organizm wiem że źle reaguje. Generalnie od czasu gdy jestem w ciąży mniej mięsożerna się stałam.

Dziś mam dzień czytania bloga http://www.hafija.pl laktacja to dla mnie obcy temat ten blog powolutku przybliża mi to zagadnienie :)

Witam co do dr Tomczyk jestem bardzo zadowolona, wszystko pomierzyla dokładnie, wszystko wytłumaczyla. Przede wszystkim miła i konkretna. Pół godziny opóźnienia to tez nie tragedia. Myślę że na polowkowe też się do niej wybiorę. A tymczasem w środę byłam u mojego gina i potwierdził że będzie synek. Ja niestety mam słabe wyniki moczu także dostałam globulki i antybiotyk :-( w dodatku męczą mnie okropne zaparcia już nie mogę sobie z nimi poradzić, jabłka owsianki suszone śliwki i duża ilość wody nie pomagają :-( Siedzę na kibelku i boję się wyproznic nie wiem czy taki wysiłek nie zaszkodzi dziecku

agniesia, a jak Twoje wrażenia po prenatalnych u dr Tomczyk?

Mówiąc szczerze, do dr Gniadka raczej nie wrócę nie ze względu na osobę Pana dr ale ze względu na to ile się czeka w poczekalni przed wizytą. Mówiąc szczerze płacenie sporych pieniędzy za badania i czekanie w poczekalni przez ok 4 godziny jest przegięciem.

agniesia napewno bedzie wszystko lepiej a teraz odpoczywaj :)
Dziewczyny w wolnej chwili zajmuje sie robieniem roznych rzeczy ręcznie robionych gdyby ktoras z was byla chetna zapraszam. http://ogloszenia.trojmiasto.pl/rekodzielo/wience-ogl59663372.html

Witam się i ja. Jesteśmy po prenatalnych i wszystko ok, bardzo się ciesze i odetchnelam trochę z ulgą. Czuje się kiepsko, ciągłe leżenie i nic nie robienie doprowadza mnie do szału. Mam wrażenie że życie toczy się obok mnie. Ale gin powiedział że niedługo powinno być lepiej i może te plamienia w końcu się skończą. No i my najprawdopodobniej będziemy mieli drugiego synusia ;-)

ja jutro kontroluję się u endo :) na moje oko wyniki wyglądają fajnie, zobaczymy co endo powie :)

Do gin idę dopiero w drugim tygodniu listopada :)

Ogólnie humor mam niezły, niektóre zapachy dalej mnie drażnią, ale dużo mniej niż wcześniej, nie przesypiam już większości popołudnia po powrocie z pracy :)

Z rzeczy które mi lekko dokuczają to zatoki, na razie jest znośnie, przywitałam się z grubą czapką zimową i mam nadzieje że bedzie dobrze :)

Korcia to chyba przez ta pogode mnoe tez boli glowa od paru dni az zemdlec sie chce, myslalam ze to przez brak kawy ale niestety nie :(.

Witam,nowa mamę.
Monia super,że już wiecie. Jaka duża panna rośnie.
My jeszcze do końca nie wiemy. Lekarz niby określił ale czekamy do połowkowe go.
A ja drugi dzień zmagam się bólem.glowy

Witajcie ja juz po wizycie, dzidzia rosnie ma 8.5cm i będzie dziewczynka :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie Mamuśki

ja mam termin na 19.03
ogolnie dobrze zadnych wymiotów i bóli

mam ogromna prosbe czytam opinie o szpitalach .....wiecie gdzie chcecie rodzic? macie jakies doswadczenia? czy macie wybrana szkole rodzenia ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej ja po odbiorze wynikow w srode do gin zobaczymy co powie. Co do samopoczucia to roznie raz lepiej jaz gorzej

Halo halo jak tam Mamuśki? Jak się czujecie?
U nas dobrze,rosniemy sobie:)

Ja dziś byłam na genetycznych u Brzóski. Wszystko ok. Wizyta może z 15 min. ale wszystko pokazała i pomierzyła. Wyniki do odbioru w czwartek a tydzień.

Witajcie dzwonilam do doktora w niedz mam jeszczs raz dzwonic i na pon mam odebrac.

ooo widze ze jestem pierwsza w kolejności:) hehe ciekawe jak to sie bedzie mialo do rzeczywistosci i która Dzidzia będzie się spieszyła, a której nie będzie się chciało opuszczać brzuszka mamy:)

ja już jestem po drugi usg i jak na razie wszystko ok, Maluszek (no właśnie szybko nam Fasolka odkryła swoja tajemnicę, i już na usg prenatalnym wyszło że to chłopak:)) rośnie, ma już 14 cm i waży całe 163 g:)
i właśnie w zeszłym tygodniu do mnie dotarło że to już końcówka 4 mca, masakra jak ten czas szybko leci. Brzuszek już pomału widać, od 2 tyg zasuwam już w spodniach ciążowych bo inne mnie cisna. Stanik pomału też ciasny się robi... A jak tam u Was z ciuchami?

Mam dzwonić w czwartek wieczorem czy mogę odebrać w piątek

Inne tematy z forum

Czy terapia małżeńska ma sens? (27 odpowiedzi)

Do terapeuty poszłam sama w kiepskim stanie psychicznym. Mam małżeński kryzys, kolejny. Mam dość....

pozew o rozwód (18 odpowiedzi)

napiszcie mi proszę adres gdzie składa się pozew i mam pytanie, czy na rozprawę koniecznie muszę...

Czy posiadanie dzieci jest warte zmiany stylu życia? Czy wychowywanie dzieci jest przyjemne? (47 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad urodzeniem dziecka, więc chciałem zapytać. Właśnie...