Re: Mamusie październikowo - listopadowe cz. 3
narzeczona81
(12 lat temu)
Ale się rozpisałyście, aż miło się czyta :)
Witamy kolejną przyszłą mamusię, przybywa też coraz więcej synków co mnie cieszy :)
Co do ustępowania miejsc to ja się nie powinnam wypowiadać bo mieszkam w Szwecji gdzie jest zupełnie inna kultura, znaczy się hehe równouprawnienie ;p i nawet jeszcze nie będąc w ciąży wiedziałam że nikt nie ustępuje miejsca ciężarnym, chyba tylko cudzioziemcy. Oczywiście, że mi się to nie podoba, ale nie mam chyba wyboru..Zobaczymy jak wyjdzie pozniej, bo pomimo że mam brzuszek to jeszcze mogę spokojnie stać, a co będzie potem, zobaczymy, może ktoś się zlituje, bo do pracy dojeżdżam autobusem, a z metra też często korzystam.
Dzień Matki - uważam, że nie co dorabiać filozofii na ten temat, chyba że ktoś ma naprawadę złe historie czy wspomnienia z teściową. Ja składam zawsze życzenia obu mamom i tak zawsze bedzie, jakiekolwiek one by nie były.Ja nie mogę narzekać na swoją teściową, jest naprawdę w porządku. Czasem coś mi albo jej nie może wyjść ale obie się staramy aby było z szacunkiem i kulturalnie. Jest ok.
Ja nie miałam żadnych ale do zapachów w czasie ciąży, nadal uwielbiam swoje perfumy tak samo jak przedtem, chyba nie jestem w prawdziwej ciąży bo przebiega ona nadzwyczaj spokojnie jak na razie bez żadnych przykrych dolegliwości, mam ochotę i siłę pracować, wigor pozostał ten sam ;) energia też jestem ale naturalne jest to że jestem coraz bardziej zmęczona i ociężała ;)
Właśnie zastanawiamy się z mężem co dzis robimy, chyba wybierzemy się na piknik do parku żeby wykorzystać ładną pogodę :)
0
0