Mamusie październikowo - listopadowe cz. 3

1.10 -malutka22
2.10 - iskierka28
5.10- jolga
5.10.- diverta
5.10.- speedforyou
6.10- madzia.77
12.10 Parchatek
13.10 narzeczona81
13.10 Mutti
16.10 aga-m
16.10 moniaa84
17.10 medullah
20.10 emaderka
22.10 lolita2912
23.10 mawera
25.10 jabuszko66
27.10 gosiaczek2006
28.10 Ivvvka

listopad:
6.11 karolaa
8.11 elfica
17.11 alias
17.11 Moni :)))
18.11 judina
22.11 amoruccia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie październikowo - listopadowe cz. 3

Witajcie z rana,
W końcu wczoraj wieczorem popadało uff:) więc się wyspałam. A no i swoje pewnie zrobił spacer po molo w Brzeźnie: ) A teraz proszę trzymajcie kciuki jadę zaraz na uczelnie oddać ostatnią już wersje pracy do zaakceptowania przez promotora. Oby się udało i było z głowy... :)

ja od dziś na l4 i dziś pierwsze kopnięcie!!!!! :-)

Witam Ciężarówka!

Mnie to w ogóle pobolewa często brzuch, ale mało uporczywie, krwawień żadnych nie mam, więc się nie stresuję :) Zresztą we wtorek mam wizytę i powiem lekarzowi, ale pewnie tak jak ostatnio uspokoi mnie, że "tak ma być" :]

I oczywiście od tego jak tydzień temu "coś" poczułam, to do dzisiaj powtórki nie było... :( Albo mam mało aktywne dziecko, albo to jednak nie było to :(

Dzięki dziewczynki :) staram się być dobrej myśli.
Narzeczona mnie też boli przy zakładaniu i dlatego cieszę się, że niedługo przerzucę się na klapki :D

Witajcie!
Ufff w koncu weekend.
Malutka - trzymam kciuki, nie stresuj się na zapas.Bedzie dobrze :)
Czy Was tez boli brzuszek przy schylaniu jak np. wiążecie buty? Dla mnie to katorga i bardzo mi sie to nie podoba. Nie wiem jaka pozycja bylaby najlepsza, bo musze jakos je zawiazac... chyba to pierwszy moment kiedy brzuszek mi mocno przeszkadza w sensie ze boje sie aby nic nie uszkodzic, a zarazem jest to dla mnie bolesne.

Witajcie!
fajnie, że nam się lista powiększa, witaj ciężrówka:)
Parchatek, gratuluję "rodzynka".
Malutka, trzymam kciuki by wszystko było oki.
Monia, ale mi narobiłaś smaku na te babeczki, chyba jutro też upieke.
Ja po badaniach genetycznych i tych pappa. Wyszło ok. Tzn tak mówi lekarz, że prawdopodobieństwo jakiegos problemu jest małe. Więc jestem troche uspokojona.
Gosiaczek, ja do tej p. doktor też chciałam się wybrać, właśnie na te badania genetyczne, ale niestety jest na urlopie a ja nie mogłam czekać. Ale dobre o niej opinie słyszałam.

Witam :)

Malutka 3maj się mocno będę trzymać kciuki żeby wszystko się dobrze ułożyło.
Ja jestem już po śniadanku i mam zamiar zaraz przygotować sobie wszystko do obiadku tzn pokroję warzywka mięsko dzisiaj wymyśliłam sobie zapiekankę warzywną z makaronem i mięsem , a później biorę się do pieczenia babeczek z nutellą coś ostatnio wszystko piekę z nutellą zupełnie nie wiem dlaczego :) jakby ktoś miał ochotę podrzucam linka http://mojewypieki.blox.pl/2009/10/Babeczki-z-nutella.html

Acha i najważniejsza informacja dnia wczoraj wieczorem gdy już leżałam grzecznie w łóżku poczułam dwa kopnięcia tzn tak mi się wydaje bo to zupełnie inne odczucie i oczywiście pół nocy nie mogłam zasnąć z wrażenie a te babeczki dzisiaj to chyba z tej radości no ale będę czekała na powtórkę z rozrywki :) Mam nadzieję że z niczym tego nie pomyliłam tzn nigdy takiego czegoś nie poczułam fajne przeżycie śmiałam się że to taka nagroda za wczorajsze porządki w domu:) Tylko nie wiem czy to nie za wcześnie jak na pierwszą ciążę..

hej dziewczyny
wiecie co ja jakos chyba nawet nie chce wiedzieckto tam u mnie w brzuszku siedzi, tylko czasami myśle soebie ze trza byłoby wiedziec ze względu na kupowanie ciuszkow :)
Mma pytanie czy moze ktras z was chodzi do pani doktor :Małgorzaty Tomczyk-Małyjasiak , bo zastanawiam sie nad zrobienie u niej 4D (kolezanka była u niej i faktycznie wszystko widac na tych nagraniach ,nawet pomachała młoda im:)) Ja mam wykupiony pakiet ale 4D jest dodatkowo płatne wiec nie wiem czy isc do wspomnianej pani doktor czy do medicovera(moze tez ma ktos jakas opinie o 4d w medicover).Ja dzis mam dzień wolny takze mam długi weekend:)
Pozdrawiam

Malutka 3maj się gorąco na pewno dasz radę jakoś sobie poukładać wszystko by się oszczędzić. 3maj się gorąco
A ja witam z rana od 5 spać nie mogę bry....

ja mam książkę ciąża i poród mogę sprzedać.

Dzięki za gratulacje. To jedyna pozytywna wiadomość z dzisiejszej wizyty u lekarza. Dowiedziałam się, że moja szyjka jest popękana i miękka przez co narażona jest na szybkie skracanie się a co za tym idzie ... wcześniejszy poród. Muszę się oszczędzać i takie tam ... :( przy energicznym 2 latku to trudne a nie mam kogo poprosić o pomoc.

Witam Ciężaróweczkę :) jak fajnie że nasze grono ciągle się powiększa, Malutka gratulacje:) ja muszę czekać do 22 maja bo dopiero wtedy mam wizytę oby było dobrze widać jaka kruszynka siedzi w brzuszku:)
Z tymi gazetami to dobry pomysł by kupować te z poprzednich miesięcy faktycznie jest taniej, a informacje i tak nie ulegają zmianie. Ja się zastanawiałam nad książkami ale na razie sobie darowałam kupowałam właśnie różne gazety tematyczne. :)

Alias jeśli chodzi o książki ja zaopatrzyłam się w "Ciężarówką przez 9 miesięcy" mam zamiar kupić sobie też " W oczekiwaniu na dziecko " Heidi Murkoff , a tak po za tym to często kupuję sobie dodatkowo gazetki np M jak Mama czy inne takie tam w głównym w przejściu są takie np z zeszłego miesiąca ale o wiele tańsze.

Witam nową ciężarówkę:) Dziewczyny jak fajnie ze już wiecie co tam wam się chowa w brzuszku. Mnie dzisiaj zwaliła z nóg kolejna zła informacja....kużynka która była w tym samym tygosdniu ciąży poroniła... macie rację..najlepiej nie mówić a wcześnie żeby się potem nie tłumaczyc...
Dobra już nie smucę:) boję się że zacznę panikować i przestanę ruszać się z kanapy a przecież zamierzam pracować do 7 miesiąca. Ciekawe co wyniknie z moich planów.
Ale ciesze się bo za dwa tyg mam obrone pracy dyplomowej i będę miała z głowy moją życiową edukację..a w zasadzie zmienię przedmiot z transportowego na mamusiowo-dzieciowy:) zastanawiałam nad wypożyczeniemm lub odkupieniem jakiegos poradnika gdzie wszystkie informacje są zebrane w jednym miejscu, bo niby internet jest bogaty w wiedzę ale te informacje są bardzo rozproszone. A co wy o tym myslicie? MAcie jakieś ciekawe książi lub możecie coś polecić?

Malutka gratuluję synka ja mam nadzieję że już niedługo też dowiem się kto u mnie w brzuszku mieszka :)
Ciezarowko witaj :)
Ja własnie skończyłam sprzątanie i teraz trochę kręgosłup mnie boli jak mój mąż jest na wyjeździe to ja zawsze tak szaleję dobrze że jutro już wraca.

Malutka22 - super :)

u mnie potwierdził się dzisiaj synek - już na 100% :)

Alias jak trafiłaś do szpitala do wejherowa? Zastanawiam się czy jakbym zadzwoniła i spróbowała się umówić się na usg to czy mam szanse się dostać i ile trzeba czekać?

Ciezarowka - witaj w klubie przyszłych mamuś :)
Parchatek - G R A T U L A C J E !!! :)

Witajcie , dopisuje się do forum :) czytam Was od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz postanowiłam sie ujawnić ;)
Ja podobnie jak kilka z Was jestem juz na zwolnieniu , na poczatku musiałam leżeć plackiem, ale właśnie zaczęłam 2 trymestr , dziś byłam u lekarza na genetycznym usg i jest dobrze ! :) Pozdrawiam wszystkie mamy :)

1.10 -malutka22
2.10 - iskierka28
5.10- jolga/synek/zaspa
5.10.- diverta
5.10.- speedforyou
6.10- madzia.77
12.10 Parchatek
13.10 narzeczona81
13.10 Mutti
16.10 aga-m
16.10 moniaa84
17.10 medullah
20.10 emaderka
22.10 lolita2912
23.10 mawera
25.10 jabuszko66
27.10 gosiaczek2006
28.10 Ivvvka

listopad:
6.11 karolaa
8.11 elfica
10.11.Ciezarowka
17.11 alias
17.11 Moni :)))
18.11 judina
22.11 amoruccia

dziewczyny bierze któraś z Was luteinę? zostało mi trochę i mam nadzieję już nie użyć; jakby co to info na priv, coby już Wam nie zaśmiecać ;) sorki, że Wam w wątek włażę :) trzymajcie się brzucholki ;*

Inne tematy z forum

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...