Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 4*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Pati 25 - 06.08
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 4*

ja dostałam też globulk dopochwowe, ale jakiejś innej firmy, miałam miesiąc spokoju i dostałam znowu ;/

hej Laski!
chciałam zapytać, czy któraś z Was przechodziła grzybicę stref intymnych w ciąży? co wam lekarz zapisał? Bo u mnie się pojawiła i przepisała mi antybiotyk dopochwowo globulki Nystatyna czy coś takiego.

Agusp to Twoje maleństwo od pierwszych dni życia było w Kołysce tak?

Kopanie maluszka - hmm, na poczatku to jest tez takie własie bulgotanie - ale to tak w okolicach połowy ciązy:).

Dziewczyny - co do tych wsyzstkich leżaczkow ect - my tez mamy taki leżaczek, ale pamietajcie, że maluchy - tz dzieci 3/4 iesięczne mogą ok 30 minut w nich lezeć. I generalnie najzdrowiej jest polożyć malucha na podłodze. Dzieci podłogowa szybciej i lepiej się rozwijają - tzn sprawności motoryczne. Nasz Filip miał wzmożone napięcie i musieliśmy go rehabilitowąć i wtedy własnie tego się dowiedzieliśmy:).

No i bez chodzików:)

O raaaany, ale piszecie:) Dopiero wstałam, postanowiłam dzisiaj przeleżeć mdłości i jest w miarę ok, nawet śniadanie zjadłam...
Ja po małym też mam praktycznie wszystko, mnóstwo ubranek (chociaż po cichu liczę, że się nie przydadzą bo teraz chcę dziewczynkę:P). Wózek kupowaliśmy używany, bo zakochałam się w Mutsy (taki zestaw jaki chciałam - nowy 3tysia, lekkie przegięcie) i dorwałam na Allegro używany, po jednym dziecku za połowę ceny - wyglądał jak nowy i jestem mega zadowolona. A kołyskę mamy taką:
http://allegro.pl/kolyska-lozeczko-3w1-simplicity-coneco-od-ss-i2107677010.html
Jak dla mnie rewelacyjna sprawa, bo w nocy przysuwałam ją do łóżka i nie trzeba było zwlekać się za każdym razem kiedy mały zapłakał, wystarczyło rękę wyciągnąć:) I spał w niej pół roku, łóżeczko kupiliśmy dopiero w miniony weekend.
A do kataru też miałam na początku gruchę, ale to jest do kitu:) Kupcie Fridę (aspirator):)

nieźle sie rozpiasałyście kochane :d
ja wczoraj byłam u saloniku urody na maseczkach oczyszczających i nawilżających na bużke za raptem 30 zł było bosko cała godzina tylko dla mnie i buśke mam jak pupa niemowlaka jak byście chciały sie skusić to dajcie nać dam numer telefonu do tej babeczki a na gruponie kupiłam sobie kupon na maniciur za 9 zł ten czas bedzie dla mnie normalnie będę piękna i zadbana a nie jak kocmołuch :D a na wyprzedaży koleżanka kupiła mi w h&m koszule płucienną na ciążę bo nie mogłą sie oprzeć nawet niezła chociaż jeszcze za duża oczywiscie

a apropo wyprawki dla dzieciątka to ja po Artku mam tylko kocyk i gruche do smarków:D
a reszte trzeba bedzie kupić:(
nie wiem jak to zrobie
dziś dostałam wypłate mój kochany pracodawca już zajumał mi premie choć cały styczeń przepracowałam od deski do deski wiec jestem biedniejsza o 500stów :(
i tak sie właśnie traktuje kobiety w ciąży :(
jest mi przykro ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

no mówi się że pierworódki ok 20 tygodnia, ale ja Madzię poczułam już bardzo wyraźnie w 17-tym :) To było super! Aż mi serce stanęło z emocji :)

ja Wam powiem,że mi taka huśtawka fisher price "uratowała życie " Jasiu jak był taki malutki to chciał być cały czas bujany,non stop,tak więc ja cały dzień spędzałam bujając go w foteliku samochodowym,byłam tym naprawdę zmęczona,zdecydowaliśmy,że spróbujemy czegoś innego,więc kupiliśmy huśtawkę i.....rewelacja,Jasio jak wkładałam go do huśtawki to od razu odjeżdżał i budził się tylko na jedzenie :D dzięki czemu jak mogłam się też zdrzemnąć w ciągu dnia,zrobić obiad itp. :)
wszystko zostawiliśmy po Jasiu,bo wiedzieliśmy,że za jakiś czas będziemy chcieli mieć drugą dzidzie,tak więc mamy dużo łatwiej niż przy pierwszym dzieciaczku :)

Kiedy mogę otrzymać pierwszego porządnego kopa???

we flakach Ci sie przewraca :P Teraz jak macica rosnie to sie wszystko tam przesuwa i możesz to odczuwać inaczej niż do tej pory ;)
Jak Cie dzidziuś kopnie to nie bedziesz miała wątpliwości czy to flaki czy to dzidzia :) To jest takie superowe uczucie, że już nie mogę się doczekać :)

Bimka powodzenia i ode mnie ja mam 24 a juz się denerwuje. Wszystko bedzie git :)
Dziewczyny też macie takie dziwne bulgotanie w brzuchu?? Ja sobie tłumacze że moje maleństwo tam sobie szale :). Wczoraj nawet zasnąć nie mogłam hehe bedzie mały łobuz :)

strasznie podobają mi się te kołyski, ale nie mamy miejsca na łóżeczko i kołyskę :/
Bimka powodzenia dzisiaj!

no właśnie, ten II trymestr jeszcze wchodzi w grę na takie akcje, bo III to już też może być męczący, a z tym brzuchem wstawać co chwile....to mi sie nie bedzie chciało :P
Jak wprowadzisz się do siebie i postanowisz że uczysz ją spania to się do Ciebie dołączę i bedziemy walczyć razem, razem raźniej :)

aha, o leżaczku bujaczku miałam pisać, niby piszą że są od 0+, ale ja bym do niego noworodka nie wsadzała, dziecko 2 m-czne już mozna, już jest takie większe, masywniejsze, sztywniejsze, ale noworodka raczej nie. Chyba że byłby faktycznie dobry ten leżaczek, ale to też nie na długo, na chwilkę

Bimka u nas troche podobnie. Sandra spi teraz ze mna z mojego lenistwa bo nawet ja usypialam ja i odkladalam do jej lozeczka to zawsze kolo 1.00 stala w lozeczku i wolala MAMA wtedy musialam ja brac do siebie i tak spala ze mna do rana, teraz jak jestesmy u dziadkow to caly czas spi ze mna... Ale od poniedzialku wracam do siebie i mam 3 tyg do powrotu mezulka i musze jakos nauczyc mala zasypiac i spac u siebie. Wiem ze bedzie ciezko, najpierw smok a teraz samodzielne spanie. Ale tak jak mowisz" Jak nie teraz to kiedy" Musimy byc dzielne i wiem ze damy rade. Teraz jak juz czuje sie dobrze, nie mam mdlosci ani nie jestem senna, brzuszek jeszcze nie przeszkadza, to uwazam ze to jest najlepszy moment "na walke". Po poniedzialku dam znac jak nam idzie :)

sanszajn, no ja właśnie też sie o to martwię, najgorsze jest to że Madzia ciągle śpi ze mną, budzi się w nocy, jak śpi w swoim łózeczku to budzi się co pół godziny, jak śpi ze mną to ze 2 razy przez sen mnie szuka żeby potrzymać mnie za rękę albo za włosy, jak nie może tych włosów znaleźć to sie rozbudza. Chciałabym żeby spała u siebie ale muszę sie zebrać w sobie i ją przenieść, wiem że nie bedzie latwo a kilka nocy na pewno bedzie zarwanych, nie mam na to siły. Ale jak nie teraz to kiedy? Na męża nie mam co liczyć w tym temacie, tylko pogorszy sprawę, bo jak Madzia zamiast mnie zobaczy jego w nocy to sie zaczyna drzeć jak opętana. Musze sobie sama z tym poradzić.
Albo bede spać z nią nadal, a nowe dziecko....hmmm.... to już nie mam planu.... Z Madzią miałam plan że bedzie spała u siebie i faktycznie spała u siebie. Jak była malutka to przesypiała całe noce, a gdzieś tak w 3-4 m-cu totalnie sie popsuła i miala nawet takie noce że budziła się co 15-20 minut, nie wytrzymałam i wziełam ją do łóżka no i tak zostało....po drodze mialam ze 2 próby przeniesienia jej do siebie ale poległam. Wiec teraz wolę planów żadnych nie snuć

"Bimka dlaczego dla chłopców też są fajne ciuszki na małych "cwaniaczków" :)."
- no właśnie piszę że typowo chłopiece są fajne, uniwersalne nie są juz takie fajne jak typowo chłopięce i typowo dziewczęce

No właśnie taką:
http://allegro.pl/kolyska-posciel-baldachim-szyfon-materac-darland-i2092928898.html
identyczną wylicytowałam, tylko że w biedronki, ale używaną
szkoda, bo Madzia w ogóle nie chciała w tym leżeć :(
ale może teraz się przyda :)

wózek kupiłam używany za 500 zł ale był w idealnym stanie, na gwarancji, tylko gondola była używana, jak dziecko wyrosło z głębokiego to kupili spacerówkę, siedzisko spacerowe i fotelik był jeszcze oryginalnie zapakowany. Później sprzedałam go też za 500 :P
Czyli wychodzi na to, że za fajny wózek wydałam 0 zł :P

Dzisiaj jadę na prenatalne na 12:00, troszkę się denerwuję

My tez wiekszosc mamy po corci tylko pare rzeczy trzeba bedzie dokupic wiec bardzo sie nie martwie bardziej sie martwie czy sobie poradze z dwoma urwisami :)
Moja corka wczoraj pierwszy wieczore i noc spedzila bez smoka (tragedia) ciekawe jak bedzie dzisiaj, narazie jest dzielnia ale boje sie pory snu.

Ja mam w sumie wszystko po synku, wózek, wanienkę, przewijak, foteliki samochodowe, łóżeczko. I ciuchów sporo. Jeśli się więc urodzi też chłopak to będzie miał dobrze, bo urodzi się w tym samym czasie co Bartek. Wiadomo, że dokupie jakies body, spioszki, bo sporo dałam do domu samotnej matki. A jeśli będzie dziewczynka - to moja mama będzie szaleć :)) I choć ma dwie wnuczki już, to mówiła mi że to musi być dziewczynka bo są teraz takie śliczne ciuszki dla dziewczynek :))

A ja dziś się jakoś dziwnie czuję, rano mnie trochę mdliło, a teraz coś mnie boli czasem w klatce piersiowej, jakoś tak dziwnie...

Bimka dlaczego dla chłopców też są fajne ciuszki na małych "cwaniaczków" :). Jeśli chodzi o mnie to nie czuje potrzeby na jakies markowe ciuchu tym bardziej, że dziecko tak szybko wyrasta. Nie ukrywam fajnie bylo by mieć dla pierwszego dziecka wszystko nowe, tym bardziej że nie mamy nawet od kogo cos dostać

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...