Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 4*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Pati 25 - 06.08
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 4*

Bimka super że wszystko ok:) a gdzie byłaś na tym USG??

Hejka!
Dodatkowo doktor przepisała mi INVAG dopochwowo na moją grzybicę:( No mam nadzieję, ze za parę dni będzie lepiej. Myślałąm, że mnie to ominie.

A mam takie pytanie-słyszałyście coś na temat - ciasta francuskiego, że w ciąży nie można jadać np. rogalików francuskich itp.?

Ja byłam u Doeringa na USG 4D. Młody jednak nie bardzo chciał się dać obejrzeć, walnął focha i się wypiął :) Dostaliśmy z tego film i zdjęcia, ale że nie były to zdjęcia do albumu - bo ciężko było młodego przekonać do pozowania hihi to dostaliśmy zniżkę. Byłam tam w 25 tygodniu jakoś i okreslił prawie idealnie przyszłą wagę urodzeniową :)

ja tez fazuję na owoce dużo i dziwnie jak nie ma na bierząco to w konserwie mrożonce cokolwiek:d
bimka współczuje z tą wodą ale zazdroszcze fotek :D

ktoś tu wspominał doktora doeringa (nie wiem jak sie pisze)
moja koleżanka u niego była własnie na określeniu płci bo jej wyszła dziewczyna i sie załamała i chciała potwierdzic
ponoc koleś ma nie zachwianą opinie i stawia kolacje jak pomyli sie co do płci ale ponoc nigdy takiej kolacji nie stawiał :)
mojej koleżance wybił z głowy córe i jest syn jak talala :d

My łóżeczko też mamy z Ikei:)
A co do żarcia to ja zawsze dzwonię do męża po Fishmaca - ten kwaśny sos tatarski...:D

a mnie właśnie od śmieciowych odrzuca, jak jeszcze pomyślę że tam może być cebula to bleeee... nawet nie chce o tym myśleć
owoce, owoce, owoce, owoce - to mogę żreć bez opamiętania (w sumie to bardzo dobrze mi sie porobiło, hehe)

byłam na usg, wszystko pięknie cacy, maluszek strasznie sie wiercił, kopał, wierzgał, wyginał się, rączkami machał, aż gin musiał robić przerwy i czekać aż się uspokoi, bo nie mógł złapać do zdjęcia. Dziunia tak nie szalała na usg, raczej spokojnym płodkiem była ;) W ogóle super fotki mi porobił, nawet 3D w gratisie :) "do albumu". Na jednym zdjeciu dzidziuś jedną ręką sie drapie po uchu a drugą macha prosto do "kamery" :)
Strefę miedzy nogami było też ładnie widać, ale nie było widać co to może być. Gin mówi, że często jajka (tym bardziej jak jeszcze jądra nie są w mosznie) świecą jak bułka, wiec to może być częstą przyczyną pomyłek. Na razie nie był w stanie nic powiedzieć.
Cała się lepię od tego żelu (robił mi dopochwowe i jeszcze przez brzuch) a kurde felek nie ma wody i nie mogę sie umyć, damn it!

ja na słodkie też patrzeć nie mogę ;)

za to wszelkie śmieciówki?? mniam! :D

A za mną też dziś chodza hamburgery i frytki itp :)

:) mi na samą myśl o czymś słodkim jest nie dobrze. Dzwoniłam do mężusia kupi mi KFC :) na samą myśl lepiej mi się zrobiło :D

bajaderka i beza to był mój przysmak w poprzedniej ciąży :)

Hehe :)
Ja właśnie zjadłam bajaderkę w pracy, aż mnie zemdliło :)

Takie mamy w planach :)
Tylko materac do niego kupimy normalny, bo za 2 lata pewnie drugie dziecko będzie w nim spać i wtedy mu się kupi nowy już przedłużany, a Misiakowi znowu nowe łóżko :)

Jejku dziewczyny ale mam ochotę na śmieciowe jedzenie aż mnie nosi.

jak coś to polecam to łózko z ikei co "rośnie wraz z dzieckiem" :)

My dla Misi musieliśmy kupować dokładnie wszystko, bo żadnych dzieciaków w rodzinie i okolicach nie ma. Na szczęście wtedy był dobry okre, jakieś premie wpadały, mogliśmy spokojnie wszystko kupić. Teraz mi został karton ciuchów, ale i tak trzeba będzie trochę dokupić, mata, leżaczek, ale to na później, wózek od koleżanki będzie, jakieś drobiazgi typu pieluchy, jakaś awaryjna butelka na wszelki wypadek, to się dokupi. Żadnych niani, monitorów, laktatorów, sterylizatorów nie miałam i nie będę sobie nimi głowy zawaracać teraz.

Najwiekszy wydatek jaki nas czeka w związku z drugim maluchem to kupienie dużego łóżka dla pierwszego malucha :) Misia ciągle śpi w łóżeczku szczebelkowym tylko ze zdjętym bokiem. A duże łóżko, materac, pościel, to minimum 600 zł trzeba będzie wydać :(

Cześc dziewczyny, jeden dzień nieobecności i mam straszne zaległości widzę :) wszelkie infekcje dróg rodnych w ciąży to niestety chleb powszedni, także nie ma się czym przejmować. Jutro idę na wizytę i tę pewnie dostanę jakieś globulki bo coś chyba załapałam :/

Z Zosią na szczęście nie miałam problemu "łóżeczkowego", od początku spała w swoim. Teraz raz na 2 miesiące potrafi obudzić się w nocy z płaczem (pewnie jakies zle sny) to biorę ją do nas na resztę nocy, żeby w razie czego nie musiec biegać.

nasz Jaś śpi w swoim łóżku,ale.....to łózko jest od razu przy naszym,a teraz za jakiś niedaleki czas chcemy mu zrobić jego pokoik i obawiam się,że może być ciężko :( ,niby śpi sam,ale od razu obok mnie

ja jak odstawiałam młodego do łóżeczka walczył 4 dni po 4 godziny wycia a ja metr obok pod drzwiami robiłam to samo i po 4 dniach sie poddał :D
było potwornie ciężko:(

Ania ja mam jakąś infekcję, nie wiem jaką bo mnie nawet nie zbadała ale też dostałam nystatynę i chyba provag do łykania.

tak się naczytałam i zapomniałam ;), ta kołyska fajna, podoba mi się, zwłaszcza, że u nas miejsca w pokoju nie mamy, ale dla mnie to troszkę zbędny wydatek, tzn. dodatkowy, bo łóżeczko i tak trzeba za chwilę kupić, także ja sobie podaruję, bo mam inne wydatki ;)

no chyba, że udałoby mi się upolować tak tanio jak Daria kupiła, to jeszcze można przeboleć ;)

Fridę ja też polecam, mój ulubiony wynalazek ;), grucha po miesiącu poszła w odstawkę :)

Tak, ~~nat - od samego początku był w kołysce, bo łóżeczka nie mieliśmy:) Chociaż przez te pierwsze 2 tygodnie, zaraz po szpitalu, kiedy małe chce w nocy jeść co 2 godziny, kończyło się tak, że brałam go po prostu do siebie do łóżka i już zostawał... A potem twarde postanowienie - od dzisiaj śpisz sam w kołysce, no i spał:D

Inne tematy z forum

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...