Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 4*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Pati 25 - 06.08
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 4*

Witamy nową mamę:)

Oj tak, za nic nie czekałabym z wyprawką na 'po porodzie'. W ogóle co to za przesąd, szczerze to nie słyszałam:) Przecież nawet te pierwsze ubranka trzeba wyprać w proszku dla niemowląt, poprasować itd...nie wyobrażam sobie robić tego w pierwszych tygodniach po porodzie. No i jest cała masa rzeczy, które są potrzebne od razu po powrocie do domu:) Słyszałam tylko o wózku, niektórzy faktycznie kupują go 'po' żeby nie zapeszać:)

Heloł, Gosia :)

nie wiem czy dobrze jest czekać z wyprawką aż się urodzi, bo dziecko musi mieć niektóre rzeczy od razu, a poza tym mogę się założyć że po porodzie nie bedzie Ci sie chciało jeździć po sklepach, niektóre kobiety aż 2 tygodnie są zupełnie nie do życia (tak jak na przykład byłam) a co dopiero do zakupów. Pewnie dasz listę mężowi a on kupi połowę złych rzeczy, wiadomo ;) I wtedy nie kupisz tego co chcesz tylko to co akurat bedzie. Pewnie jak się włączy syndrom wicia gniazda to nie wytrzymasz i zrobisz te zakupy ;)

Hej dziewczyny!

Jestem Gosia, chciałabym dołączyć do forum. Obecnie jestem w 13 t.c., przewidywany termin porodu to ok 18.08.2012r. W piątek miałam USG wykluczające bądź potwierdzające poważne wady genetyczne i wszystko jest w porządku :) :) :)
Dzidzia ma 7,5 cm, jak rozpoczęliśmy badanie to sobie grzecznie spała, a potem jak się obudził to machał rączkami, nóżkami, otwierał buźkę, ciągle się obkręcał i ogólnie cały czas się ruszał.
Wydaje nam się z mężem, że będzie facet i już mamy dla niego imię, ale jak będzie dziewuszka to cuuuudownie :)
Ogólnie ciążę znoszę średnio: śpię wszędzie gdzie się da, mdłości mam dość często, wymioty ok 2-3 razy w tygodniu, często słabe samopoczucie. Ale mam też lepsze dni, trochę więcej energii i dobry nastrój. Od pon do pt pracuję, a weekendy zazwyczaj spędzam w łóżku.
Teraz jestem na etapie spisywania sobie wyprawki (którą zakupię chyba jednak dość przesądnie już po urodzeniu dziecka).
Mam baaardzo duże wsparcie w mężu, rodzicach z obu stron i siostrze męża oraz tabunie koleżanek.
Pozdrawiam wszystkie "brzuchacze" :D

tyle dobrego, że bez gazu, ale jakaś masakra ;)

po to mamy to forum:D

hehe ale Was sie super czyta normalnie sie smieje sama do siebie:)

no nie pierdziel! to chyba w wieku 2 m-cy to dziecko już kotlety wpieprzało przy takim tempie :P

Ta waga, wczoraj się ważyłam, bo myślałam, ze nic nie przybrałam, a jednak ... 2 kg do przodu .. ale damy radę ;)

z Młodą przytyłam 13, zrzuciłam po porodzie i zaraz przybrałam, także wagę startową mam większą o 5 kg niż w poprzedniej ciąży ;)

Mnie już nic nie zdziwi laski z tym jedzeniem, jeden dzień u mnie na sali leżała babka, która dziecku, 1 dniowemu, dawała na czkawkę wodę cytrynową żywca :D

była ze mną na sali typiara co jej mąż codziennie przywoził zestaw z McDonalda, wpieprzała to pod kołdrą ;)

Bimka to ja Ciebie przebiłam z tym jedzeniem w szpitalu, nie wiem czy po porodzie działał jeszcze stres że zapomniałam jak należy się odżywiać karmiąc piersią czy o co chodziło w każdym razie mąż spełnił moje zachcianki, przywiózł kabanosy, sok pomarańczowy i ciastka digestive z czekoladą, aha jeszcze serki danio:D wszystko wpieprzałam dopóki nie zobaczyła tego jakaś lekarka:P a małej na szczęście nic nie było:D teraz mi się chce smiać z mojej głupoty:P potem oczywiście tylko gotowane;)
Kaśka cieszę się że wszystko ok:)

Wszystko ok z moim maluchem :) ma 5,19cm nt0,17cm więc też ok. Nie miałam nawet usg dopochwowego bo pani dr stwierdziła, że dziecko jest już za duże żeby je tak ogladać. Strasznie mi wczoraj szalał, machał rękami i non stop zakrywał kark, ale w końcu udało się go zmierzyć :)

ja w ciazy schudłam 20 kg a jak skonczyłam karmic to w miesac nabrałam z powrotem te samo20:(ale cóż widać nie ma reguły :)

zapomniaaaaaałaaaaam o zdjęciu :/

ja też przytyłam 14 kg i w jakieś 6 tygodni wszystko zeszło + 4 kg, także przytyłam 14, a zrzuciłam 18, hihi, bez żadnych specjalnych akrobacji. Na poczatku mało jadłam i same gotowane pierdy, bo sie strasznie bałam kolek. A to przez to, że jak byłam jeszcze w szpitalu to nakupowali mi picia, wszystko z pomarańczą. A ja nie wiedziałam, że pomarańczy nie wolno. No i wychlałam wszystko. Jak pielęgniarka zobaczyła puste opakowania po tych napojach to mnie zryła. A Madzia przeryczała całą noc. To było straszne! I tak sie przestraszyłam, że potem bałam się jeść cokolwiek i przez cały miesiac jadłam tylko to co dawali w szpitalu. Czyli... ehm ekhm gotowane g*wno krótko mówiąc. I pewnie ta dietka się przyczyniła w dużej mierze do tego mojego "odchudzania".

Witam was mamuśki :)
Kaśka ja też trzymałam powiedz jak tam po wizycie ??
Bimka a gdzie zdjęcie twojego bobasa??
Od wczoraj strasznie sie czuje głowa mnie boli ciągle mi gorąco :(. Własne dlatego wielkie dzieki że duzo nie pisałyście bo czasami ciężko nadgonić Was.

Kaśka - trzymamy kciuki za same dobre wieści na wizycie :))

Smacznego ;)

właśnie naszła mnie zachcianka.... idę zrobić sobie jajecznicę z pomidorami.. :)

Teraz jestem 1 kg na minusie, po drugiej ciąży nie zostały mi kilogramy tylko "oponka" niestety, w pierwszej przytyłam 15kg i niestety 8 mi zostało mimo karmienia, trzeba było się wtedy za siebie brać bo teraz ciężko będzie sie pozbyć tego nadbagażu...
szykuję się powoli na wizytę, jadę na 17,30 do d Leszczyńskiej i mam małego stresa, do tego od rana strasznie boli mnie podbrzusze, wzięłam no-spę ale niestety nie pomogła :/

Ja to sie ciesze z kazdego kilograma bo troche za chuda jestem ale mysle ze niedlugo to sie zmieni.

Nie ma co się przejmować każdym kilogramem, po porodzie waga leci na łeb na szyję;) a jak się karmi piersią to już w ogóle:)ja w ciąży przytyłam 14 i wszystko ze mnie zeszło a wtedy wydawało mi się, że te 14 to jest baaaardzo dużo:P

A ja jestem w 11 tygodniu i +2,5 kg na plusie :( chyba za mało się ruszam, brzuch też mam taki napąpowany, nie wiem czasami czy to od ciąży czy to przez zaparcia ;p

Inne tematy z forum

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...