Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 4*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Pati 25 - 06.08
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 4*

Heeey ;)

I od razu witam nowe mamusie ;)

Bimka, ale czaderskie to zdjęcie ;), ja kurka ostatnio zapomniałam poprosić, a ginka nie dała mi wcale :/ poprosiłam już po fakcie to mi wyrwała ze swoich, zdjęcie głowy :D haha

Co do płci, kurka, ja nie wiem, nic nie czuję, z Młodą też nic nie czułam ;), wszystko mi dziewuchę drugą przewidują, a że przy pierwszej też tak było, to pewnie będzie dziewucha ;), muszę poprzestawiać te czarownice dookoła mnie to może mi wywróżą chłopaka hahah

z jednej strony chciałabym chłopaka, do parki ... z drugiej, Lena jest taka czaderska, że mogłabym mieć drugą dziewczynę ;), także mi już teraz to chyba obojętnie. Myślę, że Mąż będzie bardziej zawiedziony, jak okaże się, że nie chłopak :D

Dziewczyny, ile kosztuje takie normalne usg, żeby stwierdzić płeć u tego dr Doeringa? Musiałabym skalkulować czy będę miała kasę i może bym się wybrała żeby zaspokoić swoją ciekawość ;)

co do ruchów, czytałam gdzieś, ale nie pamiętam, że któraś z Was wyżej, tak szybko poczuła ruchy! Seeerioo???
ja wczoraj siedziałam, napchana pomarańczami i stukałam w brzucha, zaczepiałam Fasolę, ale jeszcze nic mi nie odpowiedziała ...
tak sobie nieśmiało liczę, że jeszcze 2-3 tygodnie i powinna zacząć się odzywać ;)

No tyle czasu nie pisałam, że teraz piszę i piszę ;).
My jesteśmy po weekendowych urodzinach Leny, zaraz po tym dziecko pojechało do dziadków i mam tydzień laby ;). I co prawda marzyłam o takim odpoczynku, a teraz siedzę i nie wiem co ze sobą zrobić haha

No test fajny,ale kasy szkoda :(
ja mam wizytę dopiero w marcu to będzie 16 tydzień i mam nadzieje,że już lekarz będzie w stanie mi powiedzieć,a jeśli nie to chyba się skuszę i pójdę do doktora Doeringa który podobno jest super w określaniu płci :) ach to czekanie :)

to se zaznaczysz gdzie pszenica wsadzona a gdzie jęczmień i wtedy rozróżnisz ;) bo jak malutkie to chyba za bardzo podobne do siebie żeby zwykły laik mógł rozróżnić, to zboże i to zboże

Chodziło mi o to, jak rozróżnić jak już wykiełkuje!!! hehehe:)
Nie mam pojęcia gdzie kupić...pewnie w jakimś sklepie z nasionami, a gdzie takie są to już wyższy stopień wtajemniczenia.

nie wiem ile się czeka, nie robiłam
jak odróżnić pszenicę od jęczmienia? po napisie na opakowaniu??? ;)
a potem sobie zaznaczysz gdzie posadziłaś jęczmień a gdzie pszenicę ;)
aha! Jak nie wykiełkuje nic to znaczy że nie ma ciąży

Pytanie podstawowe: gdzie kupić jęczmień i pszenicę (ale nie łuskaną co sie nadaje do sadzenia) ?

Chyba rzeczywiście z tą wyprawką macie racje. Nawet mój mąż po przeczytaniu mojego postu stwierdził, że zwariowałam, żeby czekać na sam koniec; a poza tym to zaraz po urodzeniu dziecka to on nie będzie jeździł po sklepach tylko będzie ze mną siedział w szpitalu i pomogał ile się da (tak sobie to obmyślił). Pewnie rzeczywiście jakoś szybciej ograniemy te zakupy, na razie sobie oglądam modele w necie i w sklepach przy okazji.

Te testy płciowe są fajne, tak szybko chciałoby się wiedzieć.... ja za miesiąc będę wiedziała chyba na 80% a podejrzewam, że w kwietniu lekarz potwierdzi mi na 100%. Btw chodzę do doktora Chmielewskiego do Gdyni i na razie jestem zadowolona; też robi nam fajne foty i nagrywa płyty z naszym maluchem. Niesamowite, że takie 7,5 cm rusza się jak normalny duży dzidziuś!

Dziękuję za miłe przywitanie :)

A ile się czeka na wykiełkowanie z tych nasionek?:P I jeszcze zagadka jak rozróżnić pszenicę od jęczmienia, ja jestem w tym temacie zielona:D A z testem na płeć muszę poczekać do marcowej wypłaty, teraz nie mam kasy na głupoty...I szczerze straaaasznie chciałabym dziewczynkę, tak jak przy pierwszym faktycznie jest to obojętne, byle było zdrowe, tak teraz - chciałabym żeby to była zdrowa dziewczynka:D

Chłopczyk Gracjan, a dziewczynka Gaja Daniela (drugie imię po mojej Mamusi, która zmarła 4 lata temu).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

asela, jakie macie imiona?

możesz sobie zrobić test gratisowy taki:
zasadź w ziemi ziarenko pszenicy i jęczmienia.
Pokrop swoim moczem.
Jak wzejdzie pszenica znaczy, że dziewczynka.
Jak jęczmień znaczy, że chłopiec.
Podobno skuteczny w 75%

fajny ten test ale pewnie mąż by mnie zabił ze w coś takiego wierze :)

Bimka, dzięki :) Szkoda, ze to az Gdynia...

Hej mamuśki, ja po dwóch tygodniach zwolnienia wróciłam dziś do pracy, rano wstawać mi się nie chcialo, ale teraz to się cieszę, że w pracy siedzę, bo czas mi szybciej leci i mam więcej energii, w domu się rozleniwiłam tylko. Ja czuję, że będzie dziewczynka, ale jest mi to obojętne, ważne, żeby był zdrowy dzidziuś. Na początku wszyscy mi mówili, że będę miała dziewczynkę, ale dziś wróciłam do pracy i każdy mi mówi, że wyglądam tak ładnie i że chyba synek będzie:) Imiona mamy wybrane i dla chłopca i dla dziewczynki. Za tydzień mam wizytę i gin mówił, że może uda się już określić płeć- super by bylo. Ja też mam trochę za wysokie ciśnienie, lekarz mówił, żeby narazie obserwować, potem zobaczymy.

wiecie co, jakbym miała 130 zł wolnej gotówki to bym sobie taki teścik kupiła ;)

nie wiem czy bym chciała mieć taki ekranik... bo załóżmy dziecko by sie dziwnie ułożyło albo coś i zaczełabym panikować i bym jeździła do lekarza codziennie sprawdzać czy wszystko jest w porządku i czy tak ma być

Znajoma podsłuchiwania bicie serca dziecka stetoskopem i czasami jak dziecko źle się ułożyło to taki zwykły stetoskop (może nawet słaby) nie wychwytywał tego i nie było słychać to ona potrafiła w środku nocy jechać do szpitala, bo nie słyszała serca przez stetoskop, oczywiście za każdym razem się okazywało, że wszystko jest ok
Też miałam stetoskop, faktycznie było słychać, ale tylko wtedy jak dziecko było dobrze ułożone a wokół była cisza

tu jest nawet gwarancja zwrotu pieniędzy w przypadku błędnej diagnozy:

http://allegro.pl/test-na-plec-super-nowosc-i2098625205.html

trzeba zachować paragon, test a jak wyjdzie błędny to im wysłać wraz z aktem urodzenia dziecka i zwracają pieniądze
A co wykaże jak są bliźniaki różnej płci???

A tu jeszcze taka ciekawostka a propos tego o czym pisałyście. Nasze pra pra pra (?) wnuczki będą miały taką możliwość:D Mnie to osobiście trochę przeraża:P
http://www.tuvie.com/prevue-fetal-visualization-device-by-melody-shiue/

A to widziałyście?
http://allegro.pl/test-prognozujacy-plec-dziecka-i2097288833.html

W poprzedniej ciąży nie zdążyłam, ale teraz chyba wypróbuję to cudo:)

nulka, chodzę do Wąsewicza, zawsze tyle zdjęć mi nadrukuje że szok, już mam taką grubą teczkę ciążową że w I ciąży takiej nie miałam przez całe 40 tygodni ;)

Bimka, który lekarz robi takie fajne USG :) ??

Inne tematy z forum

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?