Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Witam w kolejnym wątku;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

ja też ostro wzięłam się za odchudzanie przed ciążą ;) z chodakowską ćwiczyłam przed tv ;)
a co do wspólnych spacerów to oczywiście jestem za :) zawsze to można wymienić się doświadczeniami, poplotkujemy przy okazji ;)

sala mnie też przeraziła, łóżko i to oświetlenie... strasznie tam było;)
A co do formy to ja planowałam ćwiczyć tak na serio od początku maja, razem z kupelą, zdążyłam być 3 razy na siłowni a 6.05 dowiedziałam się o ciąży, ona chodzi już ponad 4 miesiące schudła prawie 15kg, a ja tyję;) będę musiała ją dogonić z formą...
Kammciu może na dłuuuugie spacery z wózkami będziemy się umawiać, spacery pomagają wrócić do formy;)

a wracając do wózków... to też chciałabym jakiś lekki ;) bo na 3 piętro nie uśmiecha mi się śmigać z wielkimi ciężarami, choć może z drugiej strony, pozwoli to wrócić do formy :) a ja mam duże plany po porodzie, bo zamierzam wrócić do daaaawnej formy ;)

zajęcia mi się bardzo podobały :) a mój mąż zachwycony, nie bardzo jednak praca pozwala mu, żeby być co tydzień,ale widzę, że już kombinuje. hehe zakwasów nie było ;) ale musze przynać, że przy niektórych ćwiczeniach było mi ciężko, bo mnie to strasznie te kości łonowe bolą..... i czasami mam wrażenie, że mi wyskoczą :D
a sala porodowa jakoś mnie strasznie przeraziła.... to łóżko... i w ogóle :) nastawiam się jednak na szybki i bezbolesny poród ;)

Ja mam po corce wozek, emmaljunge, ale ja chcialam cos bardziej klasycznego:) Fajna jest bo ma pompowane kola i dobrze amortyzuje, ma duza gondole i bude, rozklada sie na plasko. Jedyny minus ze jest ciezka ale ja trzymam ja w garazu i nie musze wnosic po schodach wiec mi nie przeszkadza;)
http://www.whwatts.co.uk/images/products/zoom/1373037630-12084500.jpg

akurat przeglądałam oferty... A jak samopoczucie po zajęciach? zakwasy były;) U mnie super, aż żal że to tylko raz w tygodniu;)

Jaagnes dzięki ;) ceny faktycznie kuszące :) ale póki co muszę trzymać się wstępnego planu ;) wczoraj założyliśmy drzwi przesuwne do sypialni, która niebawem będzie pokojem małej ;) więc póki co czas na wózek to grudzień :D hehe

Aga M. My kupiliśmy X-runa i ogólnie myślę, że zakup ok, zobaczymy jak wyjdzie w użytkowaniu. Jedyny minus to brzydka rączka hamulca, ale chcemy zmienić na inną. Kupiliśmy spacerówkę nową, gondole dokupiliśmy używaną, a nosidełko Cybexa, bo to xlandera chyba nie ma za dużo gwiazdek na testach ADAC. Fajnie ,że można nakładać nosidełko za pomocą adapterów. My wzięliśmy kolor Europa, chyba najmniej brudzący :) Mąż już się nie może doczekać biegania z córą :)

kammciu a na tablicy szukałaś ja znalazłam taki http://tablica.pl/oferta/wozek-jedo-fyn-ID3IHmF.html#2dbee4e43e
http://tablica.pl/oferta/wozek-gleboko-spacerowy-jedo-fyn-4-ds-ID3rlgl.html#6d8261a4c5
obydwa z gdyni a cena dość kusząca;) pewnie bym się skusiła ale wózek już mamy od lipca;)

dla mnie wózek to kosmos ;) niby mąż ma się tym zająć, póki co podpytuje znajomych z dzieciaczkami ;) hehe ale co z tego będzie - zobaczymy. Byliśmy w Mapu i pan pokierował nas na wózek Jedo Fyn. polski produkt, podobno bardzo fajnie się sprzedaje i bardzo nam polecał. czytałam opinie w necie i są spoko. cenowo coś koło 1700 zł, 2w1. nosidełko odziedziczyliśmy po moim bratanku ;) choć zakup wózka zostawiliśmy na grudzień, sprawdzam na allegro używane ;)

wozki sa różne- przegladalismy najpierw w necie, wczoraj kumpelka jechala do Apolu, wiec sie zabrałam poogladac je "w realu". Mąż dużo biega, wiec u nas raczej bedzie xlander run, calosc- gondola, nosidelko i spacerwka w necie za niecale 1800. Złożyc sie chca Babcie, wiec nie bedzie to tez dla nich zbyt duzy koszt. widzialam wozki po 4- 5 tysiecy,. moze materialy sa lepszej jakosci, ale trzeba we wszystkim zachowac umiar.. jak do ślubu na pewnych rzeczach nie mozna oszczedzac, a niektore można sobie odpuścić ...

Ja tam się na razie nie spinam, dobrze że to wychwycił wcześnie i przynajmniej będzie wszystko sprawdzał dokładniej na następnych usg.

Patrycja miejmy nadzieję że się naprawi, najgorsze co możesz zrobić to wmówić sobie że będzie źle i codziennie o tym myśleć, stres nie wpłynie dobrze ani na Ciebie ani na dziecko, a myślenie pozytywnie działa cuda :)

Widzę że rozpisywałyście się o o komodach kąpielowych, ja powiedziałam sobie że do połowy listopada muszę zamknąć sprawę wózka i kołyski. O ile to drugie to jeszcze można jakoś ogarnąć, to wózek to już dramat.

Coś fajnego polecacie? Stale słyszę że na wózku nie ma co oszczędzać, ale z drugiej strony kurde 3 czy 4 tysiące to chyba trochę dużo, a może ja się nie znam :/

U mnie też już wszystko wiadomo. Będzie dziewczynka!!! Zosia jest szczęśliwa, bo będzie miała siostrzyczke, a ja też szczęśliwa bo już większość rzeczy mam po Zosi:)

A co do mnie to byłam dziś u gina na usg i ogólnie wszystko ok, mała waży 440g. Lekarz powiedział, że już na 1000% nic jej między nogami nie wyrośnie więc UFFFF ;) Tylko przy badaniu dopplerem przepływów w tętnicach macicznych w jednej zauważył wcięcie wczesnorozkurczowe, które może prowadzić do nadciśnienia i hipotrofii płodu :/ ale na razie mam się nie stresować bo jak na 22 tydzień to jeszcze ewentualnie może tak być, trzeba patrzeć czy tak zostanie czy się naprawi.
Tak się zastanawiam czy nie miałam tego samego z synkiem w ciąży tylko nie było to zbadane. Synek urodził się w 38tyg, ale masa 2470g i nadal jest kruszyną. Nie był uznany za dziecko z hipotrofią, ale jak teraz pytałam swojego gina czy to mogło być przyczyną to powiedział, że tak.

Wydaje się solidna i funkcjonalna, przynajmniej dla mnie.

Materacyk to akurat zawsze można wymienić, ważniejsze żeby kołyska była dobra :)

Ja kupiłam kołyskę firmy Gluck. Ma kółeczka i blokadę bujania, materacyk też w miarę ok.

Mam pytanie to dziewczyn, które zdecydowały się na kołyskę, jakieś konkretne modele polecacie macie upatrzone, bo ja cały czas nie mogę się zdecydować.
Chciałabym żeby przez pierwsze 6 miesięcy Zosia spała z nami w sypialni, a później w swoim pokoju który jest obok bo przecież dziecko też musi się dobrze wyspać, a nie słyszeć że ojcu spadł laptop w nocy, czy mamie telefon :P

to jakis inny- moj jest z bawelny i ma 130 cm, widzialam, ze mozna dokupic dodatkowe pokrowce, ale udalo sie wygrac nowy wiec nie zdecyduje sie na druga poszewkę. firma nieistotna- wazne, ze lepiej sie spi:)

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....