Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (5)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia, córeczka, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes, córeczka, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka
06.01.2014 bubelka, synek, Zaspa
12.01.2014 Nalla, Córeczka
13.01.2014 justi, chłopak, kliniczna
14.01.2014 aanulkaa, córka, kliniczna
17.01.2014 Karmelek, córeczka
19.01.2014 malgos.1985, córka Marika, kliniczna
19.01.2014 Antonina. chłopiec
20.01.2014 Wilczyca246, Dziewczynka, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89 Córeczka

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 Małgosia85; Dziewczynka; Szpital: Zaspa
07.02.2014 madziemz; Chłopiec (Emil) na 80% :); Zaspa
07.02.2014 agasolid; chłopiec, Kliniczna
10.02.2014 magda, dziewczynka,
12.02.2014 Nitka, dziewczynka
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
18.02.2014 babelkowa; Dziewczynka
19.02.2014 Patrycja89, Dziewczynka, Zaspa
20.02.2014 mamazosi, Córeczka, Kliniczna
21.02.2014 niezapominajka
21.02.2014 rdomi
21.02.2014 Aga M. dziewczynka, Kliniczna/Swissmed
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna

poprzedni wątek :

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowe-i-lutowe-2014-4-t500633,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (5)

Dziewczyny mi wczoraj położna z Klinicznej powiedziała, że odsyłają tylko wtedy kiedy są zajęte wszystkie sale porodowe i nie ma już gdzie rodzić. Takie sytuacje zdarzają się raz na 1,5 miesiąca.Powiedziała, że trzeba mieć wielkiego pecha żeby trafić akurat na ten moment, więc chyba nie ma co się nastawiać.
Byłam wczoraj na USG Malinka już głową do dołu, waży 1600gram więc jeszcze musi nabrać masy co najmniej jeszcze raz tyle :) Na szczęście szyjka macicy w porządku i łożysko też więc, troszkę jeszcze w brzuchu posiedzi :)

Na lewej stronie mam łożysko, a z prawej wiecznie pupę lub nogę córki;)))) zabawnie to wygląda, jak bym miała krzywy brzuch;)

moja też prawą stronę sobie upatrzyła :)

U mnie też wyciąganie. :) Bardziej czuję małą po prawej stronie i czasami na środku. Lubi kopać mnie w żebra po prawej stronie. :) Ogólnie teraz jest spokojniejsza, bo już ma mniej miejsca.

no u mnie z tymi r******i też różnie. czasami szaleje, brzuch przelewa się z jednej strony na drugą, a czasami cisza. coraz mniej miejsca, czuję raczej takie wyginanie się ;) być może rozciąga się po drzemkach :)

próbuję nie panikować jak nic nie czuję, wtedy przykładam rękę i od razu, albo po chwili czuję kopniaka ;)

U nas wypinanie tez i to tak ze mam brzuch po jednej stonie hehe. Mloda jest ciagle glowa w gorze, bo kopniaki czuje niestety bolesnie na pecherzu, jajnikach itp, momentami mam wrazenie ze (sorry za sformulowanie) kopie mi noga w pochwie. Nie wiem czy tak nisko jest czy co, ale przyjemne to nie jest:P
Zaraz mam wizyte, zobaczymy czego sie dowiem:)

Wypinanie też czuję i widzę:) Czasami mam wrażenie, że pęknie mi pępek, tak się wypina. Ale są to takie powolne, leniwe ruchy.

A ja swoją córę czuję nawet czasami za bardzo;) mimo że mam bardzo mały brzuch jak na koniec 8 mc a mała waży ok 2500g to rozpycha się nieziemsko. może nie kopie ale bardziej puka;) i się wypina;)

Ja też ostatnio czuję mniej ruchów, ale nie panikuję. Mój Kajko to spory chłopiec i pewnie nie ma już miejsca na takie igraszki, jak kiedyś. Ostatnio mój lekarz stwierdził, że już ma tak mało miejsca, że się już nie obróci, więc nie może robić przecież fikołków.
Teraz czuję bardziej kopanie niż przewracanie. A najczęściej czuję tylko takie delikatne dotykanie. Mam nadzieję, że nic się nie dzieje, i że to normalne.

Nalla zawsze możesz jechać do szpitala, i będziesz spokojniejsza :)

W kwestii szpitala, zdania nie zmieniam, podobnie jak Ania uważam, że z Gdańska do Gdyni i odwrotnie ba nawet do Wejherowa da się dojechać, bez przesady, żadna z nas nie jedzie autobusem.

Czy zima i ślisko raczej główne drogi będą odśnieżone, zresztą podobno ma być łagodna zima. Zawsze to lepiej te 20 min nie siedzieć w szpitalu tam nie jest tak cudownie :) Fakt w samochodzie też wygodnie nie jest, ale już nie przesadzajmy że dwa skurcze i szpital bo rodzę. Pewnie dlatego tak często odsyłają z Klinicznej, bo wiele przyjeżdża duuuużo za wcześnie. Sama byłam świadkiem jak na IP na Zaspie odesłali jedną mówiąc że do porodu to jeszcze z tydzień bo skurcze muszą być co 10 min chociaż co 15 min a nie jeden na 2h

nalla jeśli czujesz że mała rusza się mniej zawsze możesz podjechać na sor w szpitalu, tam zrobią ci ktg i będziesz spokojniejsza.

Kupiłam wczoraj kilka ciuszków dla dziecka i do pielęgnacji. W końcu coś mam już. Muszę podjechac jeszcze do akpolu i kupic dla siebie do szpitala troche rzeczy to bede gotowa w końcu w razie czego. Moja córa ostatnio nie rusza się tyle co zawsze mam nadzieje,że jest to wywołane brakiem miejsa w brzuszku bo tym wątku mam grudniowych czarne myśli momentami przychodzą. Do lekarza ide dopiero za 1,5tyg wiec jeszcze musze troche poczekac.
Wczoraj byłam taka zmęczona chyba przez ta pogode. Dzisiaj tez ziewam i ziewam.

u dr n.med (pewnie przekręcę nazwisko) Damdinsuren;) w Evi med operują skrótem imienia Alta;)
KTG też tam, przed wizytą u położnej.

Jaagnes a u kogo prowadzisz ciąze w evimedzie?? KTG tez robiłaś u nich?? ja na moment przeszłam do luxmedu ale chyba wróce do Evi

Nadciśnienie to okropna rzecz... moja koleżanka urodziła przez nadciśnienie córkę w 7 miesiącu... ale teraz nikt o małej nie powie że była wcześniakiem;)))) koleżanka chodziła też do tej co ja (i Ty) lekarki, teraz jest w ciąży z drugim i ma nadzieje że urodzi w terminie a nie przed.

justi dzięki za wsparcie;)))) wolę być w szpitalu niż się niepotrzebnie w domu stresować... dostanę insulinę i może mała nie będzie gigantem;)))

Mnie polozyli z uwagi na nadciśnienie. Na izbie trzymali mnie prawie 3 godziny we wtorek i odeslali do domu z braku miejsc. Przyjeli mnie wczoraj, ale tez swoje odczekalam na korytarzu na lóżko choć kazali szybko przyjechac.

agasolid doczytałam poprzednie posty i pewnie też przez cukier tam jesteś... udało ci się załatwić coś w sprawie lux medu? ja już dostałam zwrot za dwie faktury z evi medu... a abonament do lux medu mam przez allianz, tyle co wiem to zwracają za wizyty u ginekologa prowadzącego ciążę aż do porodu, po wysłaniu czeka się ok 7-10 dni na zwrot pieniędzy.

hej Jaagnes- to powodzenia - i głowa do góry :) na pewno dobrze się tam Wami zaopiekują :) spotkałam kiedyś w przychodni jedną położną z patologii z klinicznej - babeczka normalnie do rany przyłóż....2 kolejne dni ją wspominałam- normalnie super! nawet mnie na patologię zapraszała-choć powiedziałam,że raczej się nie wybieram ;d

agasolid a z jakiego powodu jesteś na oddziale, jeśli mogę spytać... Nigdy nie byłam w tamtym szpitalu, skierowanie dostałam wczoraj (środą) popołudniu i już nie chciałam jechać, dziś zadzwoniłam i mam się zgłosić na izbę przyjęć... ciekawe jak długo każą mi tam leżeć...

Miałam wczoraj po raz pierwszy KTG córka przez całe półgodziny ruszała się jak szalona, skurczy macicy nie mam jak na razie żadnych więc jest dobrze, a samo badanie bardzo fajne żeby nie te podskoki brzucha to pewnie bym zasnęła, puls dziecka jest taki usypiający;))))

A co do porodów, to wydaje mi się że lepiej najpierw zadzwonić do danego szpitala niż później jeździć od jednego do drugiego i się stresować niepotrzebnie, tym bardziej jak ten na Klinicznej jest taki oblegany.

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...