Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (7)

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowe-i-lutowe-2014-6-t508718,1,130.html

STYCZEŃ:
02.01.2014 Kammcia; córeczka Maja, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes; córeczka, Wejherowo/Kliniczna
02.01.2014 Lolkakarolka; córeczka, Kliniczna
05.01.2014 Dzula; córeczka Pola
06.01.2014 Bubelka; synek, Zaspa
09.01.2014 Rauma7; córeczka, Liliannka
13.01.2014 Nalla; córeczka Sara
13.01.2014 Justi; synek, kliniczna
14.01.2014 Aanulkaa; córeczka, Kliniczna
17.01.2014 Karmelek; córeczka
17.01.2014 Jarzebina; synek
18.01.2014 Asikk; córeczka Maja, Wojewódzki
19.01.2014 Malgos.1985; córeczka Marika, Kliniczna
19.01.2014 Antonina; synek Kajko
20.01.2014 Wilczyca246; córeczka Malina, Kliniczna
22.01.2014 Nbk-zuzia; córeczka Zuzia, Wojewódzki
27.01.2014 Aniaa; córeczka Helenka, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89; córeczka

LUTY:
01.02.2014 Caroca; synek Tomasz, Zaspa
04.02.2014 Małgosia85; córka Łucja, Zaspa
05.02.2014 Sylwia781122
07.02.2014 Madziemz; synek Emil; Zaspa
07.02.2014 Agasolid; synek, Kliniczna
07.02.2014 Kamczik; synek, Kliniczna/Zaspa
10.02.2014 Magda; córeczka
12.02.2014 Nitka; córeczka
13.02.2014 Zetka
18.02.2014 Kobietka; córeczka, Wojewódzki
18.02.2014 Babelkowa; córeczka
19.02.2014 Patrycja89; córeczka Alicja, Zaspa
20.02.2014 Mamazosi, córeczka, Kliniczna
20.02.2014 Niezapominajka, synek
21.02.2014 Rdomi
24.02.2014 Aga M.; córeczka Maja, Swissmed
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (7)

Kammcia to mnie przegoniłaś;)))) Daj znać jak tam Maja jak już będzie na świecie i jak minął poród...

Kammcia trzymam kciuki!!!:) Na święta będziesz już z malutką. :) Ja też coraz bardziej się boję, a poród zbliża się wielkimi krokami.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!Kamcia, to takie ekscytująco-przerażające:D. Czekam z niecierpliwością na kolejne wieści od Ciebie!Weekendy w szpitalu są przechlapane, bo nic się nie dzieje, lekarzy jak"na lekarstwo".Ale najważniejsze, że będziesz pod kontrolą! Poród w następnym tygodniu..to jest dopiero wielka sprawa:). Ja tu chyba was wszystkie będę przeżywać bardzo mocno i na swój poród już będę może spokojna:D.
Dziś wybieram się do mojej Przyjaciółki, która ma 9-cio dniową Córkę:).Tak małego dzidziusia to jeszcze nie widziałam!

Kammcia, trzymam kciuki !! Wszystkiego dobrego i napewno dasz radę :)

Kammcia trzymaj się ciepło :) będzie dobrze! Jak wszystko sprawnie pójdzie to na święta będziesz już z córeczką w domu, super :)

O kurka, trzymam kciuki, byle było szybko i zdrowo :) będziesz pierwsza :) i prezent na święta pierwsza klasa. Ja dziś dopielam torbę i jestem gotowa ( niby bo stracha mam też konkretnego). Miejmy nadzieję ze wszystko będzie dobrze.

Witam wieczorowa pora z.... Oddziału patolngii ciazy. Byłam dziś na wizycie i : mała nic nie przybrała, waży około 3600. Dostałam skierowanie do szpitala na poniedziałek z powodu wysokiego ciśnienia. Lekarz powiedział że zaaplikuja mi jakiś żel i będziemy rodzic....aaaaaaa.... Upomniałam się o ktg na którym zanotowano spadek ciśnienia. No i trafiłam na izbę gdzie znów powtórzyli ktg, wyszło ok. Znów badanie na fotelu i ponowne usg , choć godzinę wcześniej miałam to wszystko robione... Zostałam przyjęta na oddział... Tu znów miałam 2'5 h ktg, bo mała strasznie ruchliwa i nie można było jej złapać a jak złapana to za chwile uciekała. Teraz przez weekend nic pewnie się nie wydarzy, ale po .. Chyba się zacznie. Trzymajcie kciuki dziewczyny. Boję się ale dam radę.. :)

Mi przez te bóle coraz gorzej się śpi. Nie dość, że muszę spać z nogami na poduszkach to jeszcze coraz częściej podczas siedzenia czy leżenia czuję ból promieniujący z prawej strony przy kręgosłupie w odcinku piersiowym. Czasami jest masakra, bo nie mogę wysiedzieć, szczególnie w samochodzie. No, ale też mi się wydaje, że to normalne, w końcu te nasze dzieci coraz większe i uciskają w różne miejsca. :)

Dziewczyny teraz to wszystko bedzie nas bolec i ma prawo, o ile to nie jest jakis silny bol czy dlugotrwaly.

Co do bóli to mnie bardzo miednica boli i krocze. Najgorsze jest wstawanie i przekręcanie sie z boku na bok! Ból niesamowity!!!!

Mi zostalo ponad trzy tygodnie, termin mam na 9 stycznia. Bardzo chciałabym donosic chociaz do 1 stycznia. To bedzie straszne jeśli urodzę pod koniec grudnia. Cały rok do tyłu;(

Okolice pęcherza też mnie bolą. W zasadzie to cały brzuch - i dół i góra. Już nie mam ochoty niczego jeść, bo zaraz coś mnie boli.

Ja mam obolały brzuch, ale nie u góry, a na dole, też bolą mnie jelita, ale najbardziej pachwiny i okolice pęcherza. Wydaje mi się, że to normalne, bo jednak maluchy teraz najwięcej rosną i przybierają, w brzuchu jest coraz mniej miejsca i te nasze organy wewnętrzne są coraz bardziej pościskane.

Czy wy też macie taki obolały brzuch?
Dziś rano obudził mnie straszny skurcz jelit. Kilka dni temu też to miałam. Myślę, że to jelita, bo po wypiciu gorącej herbaty, ból powoli przechodzi.
Ale całą górę brzucha (powyżej pępka) mam obolałą - jelita, żebra, pod żebrami... wszystko mnie boli:(
Nie wiem, czy to jest normalne? Może to przez to, że cały czas ostatnio siedzę lub jestem w pozycji półleżącej, bo mam mnóstwo pracy przy komputerze... Nie mogę znaleźć dobrej pozycji do pracy:(

Już coraz bliżej stycznia :) Jeszcze 2 tygodnie :) Jestem tak strasznie ciekawa, która rozpakuje się jako pierwsza :P Wcale nie jestem ciekawska, już się cieszę na samą myśl

Ja mam nadzieję, że moja Zosia wyskoczy szybko, tak się umówiłyśmy :P bo po co mamy się obie męczyć :P lepiej się sobą cieszyć :)

Z tą wagą i główką jest tak jak mówicie, moja córka też ma dużą głowę a ja wąską miednicę, choć drobna nie jestem... i z sn może być problem, ale nie martwię się na zapas.

U nas duża waga wynika właśnie z dużej główki. Wszystko inne jest w normie - nóżki, brzuszek, ale głowa jest jakby o kilka tygodni większa i ona zwiększa wagę. Gdybym miała więc rodzić SN to też by mnie to chyba trochę przerażało:)

ja do chudych nie naleze, ale rodzac obu synow, polozna mierzyla mi miednice i powiedziała, ze natura jednak wie co robi, bo większych dzieci bym naturalnie nie urodzila.

No wiadomo ze glowka ma duze znaczenie, ale tez przeciez ta waga z usg jest na podstawie pomiaru obwodu glowki, brzuszka i kosci udowej, wiec prawie na jedno wychodzi-im wieksza glowka/brzuszek tym wieksza wage nam wylicza. Wiadomo ze dziecko moze byc dluzsze lub krotsze, ale jak juz dziecko ma 4,5 kilo to nikt mi nie powie ze ma obwod glowki taki sam jak 3kg dziecko, bo po prostu jest cale wieksze.

No własnie Aniaa rozmawiałam z 2 lekarzami i 2 położnymi i wszyscy zgodnie twierdzą, że to nie waga dziecka ma znaczenie tylko budowa kanału rodnego mamy, miednica oraz wielkość min. główki dziecka. I prawdę mówiąc przekonują mnie ich argumenty, może i dobrze, bo będę spokojniejsza:)

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...