Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (7)

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowe-i-lutowe-2014-6-t508718,1,130.html

STYCZEŃ:
02.01.2014 Kammcia; córeczka Maja, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes; córeczka, Wejherowo/Kliniczna
02.01.2014 Lolkakarolka; córeczka, Kliniczna
05.01.2014 Dzula; córeczka Pola
06.01.2014 Bubelka; synek, Zaspa
09.01.2014 Rauma7; córeczka, Liliannka
13.01.2014 Nalla; córeczka Sara
13.01.2014 Justi; synek, kliniczna
14.01.2014 Aanulkaa; córeczka, Kliniczna
17.01.2014 Karmelek; córeczka
17.01.2014 Jarzebina; synek
18.01.2014 Asikk; córeczka Maja, Wojewódzki
19.01.2014 Malgos.1985; córeczka Marika, Kliniczna
19.01.2014 Antonina; synek Kajko
20.01.2014 Wilczyca246; córeczka Malina, Kliniczna
22.01.2014 Nbk-zuzia; córeczka Zuzia, Wojewódzki
27.01.2014 Aniaa; córeczka Helenka, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89; córeczka

LUTY:
01.02.2014 Caroca; synek Tomasz, Zaspa
04.02.2014 Małgosia85; córka Łucja, Zaspa
05.02.2014 Sylwia781122
07.02.2014 Madziemz; synek Emil; Zaspa
07.02.2014 Agasolid; synek, Kliniczna
07.02.2014 Kamczik; synek, Kliniczna/Zaspa
10.02.2014 Magda; córeczka
12.02.2014 Nitka; córeczka
13.02.2014 Zetka
18.02.2014 Kobietka; córeczka, Wojewódzki
18.02.2014 Babelkowa; córeczka
19.02.2014 Patrycja89; córeczka Alicja, Zaspa
20.02.2014 Mamazosi, córeczka, Kliniczna
20.02.2014 Niezapominajka, synek
21.02.2014 Rdomi
24.02.2014 Aga M.; córeczka Maja, Swissmed
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (7)

Hej dziewczyny. Ja od niedzieli mam stale skórcze takie delikatne ale jednak, ciągle na nospie. Oby do pierwszego stycznia:(

Kammcia mam nadzieję, że dzisiaj będziesz już mogła tulić swoją córeczkę. :)

Ja od wczorajszego wieczora mam co jakiś czas bóle krzyża, takie przeszywające, więc możliwe, że niebawem zacznie się coś dziać. Poza tym co jakiś czas boli mnie podbrzusze. Jutro mam wizytę u ginekologa zobaczymy co powie. :)

Dziewczyny, nie mialam kiedy napisac, wiec dopiero teraz zycze wam wesolych Swiat i szczesliwego Nowego Roku. A Tobie Kammcia zycze zebys dzis przytulila malutka :)

Kammcia, może jutro się uda i przytulisz swoją Malutką:)
No ja też myślałam, że z takim nadciśnieniem to zawsze cc...

Aha. Pewnie jutro zmieni się decyzja bo ordytora dziś nie było a.on decyzyjny. Jak mi założą cewnik na szyjke macicy to mnie z reszta ta kroplówka też mnie nie pociesza... mam naprawdę juz dość. Tymbardziej ze obok leży laska z nadciśnieniem i od raZu wie ze cc. A ja??

Ja też życzę Wam radosnych świat ;) niestety ja spędzam je w szpitalu. Wczoraj znów byłam na porodowce, znów dostałam zel prepidyl(czy coś takiego) na szyjke macicy. Początkowo pojawiły się skurcze na ktg ale były tylko przez godzinę... Wróciłam więc na patologie. Generalnie wczoraj strasznie dużo porodów było. Masakra jakas. DziewcZyny pewnie podjadly pierogow i ich wzdelo ;) dziś na obchodzie dowiedziałam się ze jutro dostanę kroplówkę... 4 raz na porodowce... A jak nie poskutkuje to cc. Zastanawia mnie jedno bo skoro mam wysokie ciśnienie to powinno być od raZu wskazanie do cięcia a nie mnie tak męczą... W szpitalu mam niby wzorcowe przy 3 tabletkach, ale przecież tu w większości leze ... Aha mała waży 4200....

Samych serdeczności, radości, spokoju :) Wesołych Świąt

Nie mam nawet czasu nadrobić postów, wpadłam tylko na chwilkę złożyć Wam życzenia :)
Wesołych Świąt spędzonych w miłej atmosferze pełnych miłości i spokoju :)

oj bez zgagi;) marzenie...

Wspaniałych Świąt Dziewuszki:) Przede wszystkim smacznych i bez zgagi :)

Przede wszystkim spokojnych świąt życzę wszystkim mamusiom,

Kammcia trzymaj się dostaniesz pewnie najlepszy prezent z nas wszystkich... córeczkę;)

U mnie rozwarcie na palec;) ale mam nadzieję donosić małą w brzuchu do 1.01 ;)
Następny wątek pewnie będzie już z mamusiami i dzieciaczkami;)

Wesolych Świat dziewczyny!:) Najedzcie sie na zapas:)))

Hej dziewczyny, Wesołych i Radosnych Świąt dla Was i Waszych maluszków :)

Kammcia, trzymam kciuki za Ciebie i Twojego urwisa - żebyście szybko się zobaczyli:)
Nitka, dziękuję za info, jeśli się potwierdzi, wybiorę chyba wojewódzki.
Życzę Wam wszystkim radosnych i spokojnych Świąt!

Kammcia nie łam się, będzie dobrze.

My z mężem spakowani i jutro z samego rana wyruszamy do rodziny na święta, już się nie mogę doczekać wigilijnych smakołyków, bo później będzie pewnie dieta :). Ogólnie nasz samochód będzie zapakowany po brzegi, bo przecież trzeba zabrać torby do szpitala, fotelik i ciuszki małej, bo to nigdy nie wiadomo:P. Dziewczyny, życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt i szybkiego rozwiązania. :)

Kamcia trzymam za Was kciuki, wazne, ze jestes po opieka lekarzy...
Antonino, moj gin mowil, ze w wojewodzkim mozna podjechac 2 tygodnie przed terminem i sie umowic, ja podjade wczesniej i sie dowiem tak na pewno juz w szpitalu.

Dzięki za wsparcie. Niestety musiałam zostać na patologii. Ciśnienie przez weekend miałam wysokie, nogi i ręce obrzekniete... Musieli mnie zostawić. Ordynator zadecydował. Ja sama też się wystraszyłam ,ze mogę dostać zakażenia ciazowego. Powiedziałam ,ze bez dziecka nie wychodzę :) już marżę o tej porodowce. Dziś na obchodzie przebakiwali, ze już czas na mnie i mam nadzieję, ze jutro dadzą coś i urodze ;) już się nie boję. Pragnę zobaczyc tego urwisa co nie chce z mamą współpracowac ;) dziś znów robili usg haha 4200, a w piatek 3300. Co sprzęt to inna waga. Ja tam akceptuje 3500 :)

Rzeczywiście cisza:) przygotowania świąteczne idą pełną parą. U mnie tez pełno roboty ide zaraz robic rybke po grecku i zamarynowałam dzika na 24godz jutro rano bede go robic. Juz nie mogę się doczekac jak skosztuje tych wszystkich pyszności potem zapewne bedzie dietka po urodzeniu:/. Życze Wam dziewczyny wszykiego dobrego na świeta. Zdrowych, pogodnych świąt i dużo prezentów. I Oby nasze rozpakowanie przebiegło pomyślnie i nasze dzieci były całe i zdrowe.

torbę juz mam w końcu spakowaną także jestem już spokojniejsza w razie co;)

Kammcia mam nadzieje, że nie dasz się tym paterakom którzy nawet nie potrafia wytłumaczyc pacjentce dlaczego leży w szpitalu. Obyś spędziła je w domu. Trzymaj się cieplutko!

Kammcia, jak czytam Twoje posty to mnie ciarki przechodzą:/. Cieszę się, że nie dałaś się ostatecznie położyć i konsultujesz dalej! Jak to możliwe, nie wiedzieć po co się leży??!!Dzizys..
U Nas ok, jutro zaczynamy 35 tydzień:). Na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział, że mam się szykować na początek stycznia, zobaczymy. Szyjka sie skróciła, ale rozwarcia nie ma.Moja przyjaciółka ma szyjkę długości 1 cm oraz rozwarcie na 1 palec od 2 tygodni i nic:). Także ja się nie nastawiam po"przepowiedniach"doktora.
Wczoraj zrobiliśmy z Mężem ostatnie zakupy prezentowe, a że oboje dostaliśmy premie Świąteczne, to kupiliśmy sobie kilka ciuchów:)
Coś wczoraj i dziś jakoś mało się rusza ta moja Córcia, chyba muszę wsunąć coś słodkiego, żeby się uspokoić;)

Nitka, jak czegoś się dowiesz, napisz, proszę:)
Aniaa, fajnie trafiłaś na tej Zaspie.
Ja jeszcze nie nastawiam się na konkretny szpital. Jak się coś zacznie, to pewnie pojadę na Kliniczną. Jak mnie odeślą, to od razu pojadę na Zaspę.
No chyba, że okaże się, że w wojewódzkim mogą wyznaczyć termin planowego cc, to wtedy wybrałabym chyba wojewódzki.

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...