Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (7)

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowe-i-lutowe-2014-6-t508718,1,130.html

STYCZEŃ:
02.01.2014 Kammcia; córeczka Maja, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes; córeczka, Wejherowo/Kliniczna
02.01.2014 Lolkakarolka; córeczka, Kliniczna
05.01.2014 Dzula; córeczka Pola
06.01.2014 Bubelka; synek, Zaspa
09.01.2014 Rauma7; córeczka, Liliannka
13.01.2014 Nalla; córeczka Sara
13.01.2014 Justi; synek, kliniczna
14.01.2014 Aanulkaa; córeczka, Kliniczna
17.01.2014 Karmelek; córeczka
17.01.2014 Jarzebina; synek
18.01.2014 Asikk; córeczka Maja, Wojewódzki
19.01.2014 Malgos.1985; córeczka Marika, Kliniczna
19.01.2014 Antonina; synek Kajko
20.01.2014 Wilczyca246; córeczka Malina, Kliniczna
22.01.2014 Nbk-zuzia; córeczka Zuzia, Wojewódzki
27.01.2014 Aniaa; córeczka Helenka, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89; córeczka

LUTY:
01.02.2014 Caroca; synek Tomasz, Zaspa
04.02.2014 Małgosia85; córka Łucja, Zaspa
05.02.2014 Sylwia781122
07.02.2014 Madziemz; synek Emil; Zaspa
07.02.2014 Agasolid; synek, Kliniczna
07.02.2014 Kamczik; synek, Kliniczna/Zaspa
10.02.2014 Magda; córeczka
12.02.2014 Nitka; córeczka
13.02.2014 Zetka
18.02.2014 Kobietka; córeczka, Wojewódzki
18.02.2014 Babelkowa; córeczka
19.02.2014 Patrycja89; córeczka Alicja, Zaspa
20.02.2014 Mamazosi, córeczka, Kliniczna
20.02.2014 Niezapominajka, synek
21.02.2014 Rdomi
24.02.2014 Aga M.; córeczka Maja, Swissmed
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (7)

nam położna na SR mówiła że nospa skurczy porodowych nie powstrzyma ani nie złagodzi, jak już to tylko te przepowiadające. jak na razie to jak już nie mogę wytrzymać to też biorę nospę jedną góra dwie tabletki na dzień. może to powstrzyma córkę przed zbyt szybkim wyjściem;)

Ja jestem w 33 tygodniu, więc u mnie jeszcze za wcześnie na poród i lekarz przy napinaniu brzucha zalecił brać nospe. No a 38 tydzień to już wiadomo dzidzia donoszona i spokojnie można rodzić :) Moim zdaniem, jeśli dziecko zdecyduje wyjść szybciej to nospa nie ma takiej mocy, by powstrzymać skurcze porodowe ;)

Mi wczoraj lekarka powiedziała, żeby nie brać już nospy. Jeżeli zaczyna mi się napinać brzuch i odczuwam lekkie skurcze to nie ingerowac w nature tylko pozwolic jej działac. Od 38 tyg nie powinno brać się nospy bo to już termin porodu jest. potem mogę tak sie wstrzymać że beda musieli wywoływac poród. Ale ja jednak chyba bedę brała chociaz na noc do 31 grudnia;)

Ja tylko nie chcę rodzić w grudniu żeby mała nie musiała tak szybko iść do szkoły o to mi chodzi a tak to od 1 stycznia mogę się już rozpoakowac:/ wydaje mi się, że jednak moja córa tak się nie pośpieszy na ten świat. Kammcia czekamy:)

Kammcia ja też trzymam mocno kciuki, oby ta próba zakończyła się już porodem i czekamy na dobre wieści :)
Ja od wczoraj mam strasznie twardy i napięty brzuch, wzięłam nospe i mam nadzieje, że pomoże. Chciałam jechać na IP, ale w sumie nic mnie nie boli, nie odczuwam żadnych skurczy. Pod koniec ciąży takie bezbolesne napinanie brzucha, skurcze macicy są chyba normalne?

Kammcia trzymam kciuki, obyś mogła przytulić już dzisiaj swoją córeczkę. No i oczywiście czekamy na informacje.:-)

Kammcia, ja swoje kciuki właśnie mocno zacisnęłam:)
Powodzenia!

Hej. Jadę za chwile na porodowke na kroplówkę. Cewnik chyba nie zrobił większego rozwarcia,ale lekarz powiedział,ze przygotowanie mam dobre. Mam nadzieję,ze oksytocyna zadziała na mnie... I już nie wrócę na patologie. Trzymajcie kciuki :) już mam tak dość.... Chce w końcu przytulić małą.

A u mnie jednak maluszek taki jak chlopaki. Bylam dzis na usg kontrolnym, zeby spradzic wielkosc I wage I okazuje sie, ze maly ma 2300, a lozysko wyglada na 35/36 Tydzien. Dr stwierdzil, ze max do 2900 dobije:-)

Kammcia mam nadzieje, ze jak najszybciej bedziesz miala core przy sobie, wyobrazam sobie jakie to denerwujace lezec bezczynnie w szpitalu skoro nic sie nie dzieje, a lekarze tylko mysla co by tu zrobic.....

Dziewczyny, na stronach invicty jest info, ze robia odplatnie ktg, bodajze za 60 zl

Kamczik a mi lekarka mowila ze dziecko duze, a co dopiero Twoj synek:) Ja wiedzialam ze tak bedzie, dlatego ubranek 56 nie kupowalam hehe:)

spore te nasze maluchy się szykują...

Moja gigantka tak dziś szaleje że chyba sama przez powłoki brzuszne wyjdzie;))))

fiu fiu to spory chłopak:)

po wizycie dzisiejszej wiem już, że mam w brzuszku małego giganta :) waga około 3 450 gram, a stopa maluszka ma 8 cm :) a do porodu jeszcze około 5 tygodni ... Chyba ciuszki w rozmiarze 56 i mniejsze 62 już mogę oddać :)

Dla mnie ma znaczenie czy grudzien czy styczen, wolalabym zeby moje dziecko poszlo rok pozniej do szkoly, zwlaszcza ze teraz i tak ida wczesniej...
Bylam dzisiaj na IP bo jakos dziwnie sie czulam, mialam napiety brzuch i przez jakis czas nie czulam ruchow Malej. Oczywiscie pod ktg sie rozszalala i nie bylo watpliwosci ze wszystko ok. No ale mialam badanie, szyjke mam juz mega skrocona, ale bez rozwarcia, skurczy na ktg raczej nie bylo, a "Malenstwo" wazy juz 3kg wiec sporo...

Ja się grudnia nie boję. Nawet chciałabym, żeby był to grudzień, ale w moim przypadku to raczej niemożliwe.
Czytam tak o waszych objawach i nic takiego się u mnie nie dzieje.
Z nowości to tylko spuchłam troszkę - musiałam zdjąć obrączkę i pojawiła się chyba zgaga, no ale to porodu nie zwiastuje.
Poza tym jestem pozamykana:)

Nie wiem dziewczyny czemu tak boicie się tego grudnia, jak dla mnie nie ma znaczenia czy to będzie grudzień czy styczeń, ale to może dlatego, że sama jestem z grudnia i kompletnie mi to nie przeszkadza, nigdy nie czułam się z tego powodu poszkodowana. :))

Właśnie wróciliśmy z wizyty i możliwe, że najbliższe dni będą decydujące. Od dwóch dni boli mnie krzyż i mam bóle jak na okres. Okazało się, że mam rozwarcie na 2 cm, więc w sumie w każdej chwili może się zacząć. Dzisiaj ostatni raz mam wziąć fraxi, a w niedzielę podjechać na ktg, no chyba, że będę musiała jechać już szybciej. :P Mała ma ok. 3400g., a ja 15 kg do przodu, w ciągu miesiąca przybrałam niby 3 kg, aczkolwiek myślę, że to też trochę wody, bo mam spuchniętą lewą nogę. Oby tylko wszystko poszło szybko i sprawnie, i żeby mała była zdrowa. :)

2.01 to do evimedu pojadę, tam mam za free... Czyli jedna pozostaje sor...

dzwonilam do nich i nie ma polozej w poniedzialek i najwczesniej na 2 stycznia mogla mnie pani zapisac

aanulkaa jak na razie nigdzie nie próbowałam;) a dzwoniłaś po różnych miejscach? kurcze myślałam że podjadę i tyle, ale chyba będę miała z tym problem... miałam zamiar podjechać
http://www.pro-femina.com/ktg.html ale jeszcze nie dzwoniłam...

Jaagnes udało się gdzies zapisać na KTG na poniedziałek?? ja poki co wszędzie mam odmowy :(

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...