Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (7)

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowe-i-lutowe-2014-6-t508718,1,130.html

STYCZEŃ:
02.01.2014 Kammcia; córeczka Maja, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes; córeczka, Wejherowo/Kliniczna
02.01.2014 Lolkakarolka; córeczka, Kliniczna
05.01.2014 Dzula; córeczka Pola
06.01.2014 Bubelka; synek, Zaspa
09.01.2014 Rauma7; córeczka, Liliannka
13.01.2014 Nalla; córeczka Sara
13.01.2014 Justi; synek, kliniczna
14.01.2014 Aanulkaa; córeczka, Kliniczna
17.01.2014 Karmelek; córeczka
17.01.2014 Jarzebina; synek
18.01.2014 Asikk; córeczka Maja, Wojewódzki
19.01.2014 Malgos.1985; córeczka Marika, Kliniczna
19.01.2014 Antonina; synek Kajko
20.01.2014 Wilczyca246; córeczka Malina, Kliniczna
22.01.2014 Nbk-zuzia; córeczka Zuzia, Wojewódzki
27.01.2014 Aniaa; córeczka Helenka, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89; córeczka

LUTY:
01.02.2014 Caroca; synek Tomasz, Zaspa
04.02.2014 Małgosia85; córka Łucja, Zaspa
05.02.2014 Sylwia781122
07.02.2014 Madziemz; synek Emil; Zaspa
07.02.2014 Agasolid; synek, Kliniczna
07.02.2014 Kamczik; synek, Kliniczna/Zaspa
10.02.2014 Magda; córeczka
12.02.2014 Nitka; córeczka
13.02.2014 Zetka
18.02.2014 Kobietka; córeczka, Wojewódzki
18.02.2014 Babelkowa; córeczka
19.02.2014 Patrycja89; córeczka Alicja, Zaspa
20.02.2014 Mamazosi, córeczka, Kliniczna
20.02.2014 Niezapominajka, synek
21.02.2014 Rdomi
24.02.2014 Aga M.; córeczka Maja, Swissmed
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (7)

to dopiero niezla akcja...

http://www.tvn24.pl/pozytywne-testy-ciazowe-na-sprzedaz,380566,s.html

Mi już dziś chyba ostatnie prezenty przyjdą kurierem i będę miała z głowy.
Byłam dziś na wizycie, z małą wszystko ok, waży 1900g i cały czas jest tydzień do przodu z wymiarami z usg (jak na 33tydz). Oby wyszła jak najszybciej, tzn. od 37 tyg, bo już długo nie wytrzymam z wiecznym bólem żeber i spojenia łonowego :|

Moja cora chora w domu i kiblujemy, przez to nie mam prezentow kupionych, zadnych zakupow zrobionych, nic...

Kammcia 2 razy na porodówce i nic...to Cię wymęczyli ale waga 3600 mnie zaskoczyła myślałam, że twoja malutka wiecej wazy na ta chwile.To moze dlatego jej tak dobrze w brzuszku się siedzi:) chce jeszcze dobrac. Tak do 4kg.

Poczekam chyba z tym kołem poporodowym aż do rozwiązania bo rzeczywiście może nie byc potrzebne. Święta tuż tuż nie mogę sie doczekac. prezenty musze kupic. Dzsiaj obudziłam się z bólem głowy.

Łyknij sobie olejek rycynowy, może coś da. Mi z synkiem wywołał poród. :) No i powodzenia, choć masz rację, zgłupieć można z tymi lekarzami czasem.

Ja nadal nierozpakowana. Dziś na obchodzie została podjęta decyzja ze nie będą mi wywołac porodu... I bądź tu mądrym... W ogóle wg ich obliczeń to dopiero 37 tydzień... Ale im przetłumaczylam, ze rozpoczęłam dziś 39 tydzień i już było ok. Leze na patologii z powodu nadciśnienia... Muszą też monitorowac tetno małej.także póki codziennie inne decyzje... Ciekawe co jutro przyniesie dzień. Także wcale nie musze być pierwsza ;) dziś przechodziłam zalamanie bo w końcu zglupiec można... I jeszcze te święta za tydzień... No nic musze to wziąć na klate :) a tak w ogóle to moja mała od jakiś 2 tygodni nie przybrała. Waży 3600 co mnie cieszy bo taka wagę chciałam ;) trzymajcie się. Będę odzywala się co jakiś czas ;)

Ja nic nie uzywam bo i tak bede miala rozstepy i tak:) W pierwszej ciazy smarowalam sie drogimi kremami musteli, dwoma roznymi i nic to nie dalo... teraz nowych rozstepow nie mam, tylko niektore z tych starych "poszly dalej".

Ja używam na rozzstępy Bepanthen Mammy i PALMERS COCOA BUTTER FORMULA MAMA ale nie co dzień bo zapominam. 2 tygodnie temu wyszły pierwsze roztępy na boczkach małe plamki wiec smaruje teraz co dzien ale ja juz mam taka skóre skłonną do rozstępów

Ja też byłam wczoraj u lekarza. Mala waży 2700 kg, łożysko jeszcze niedojrzałe wiec jeszcze się pokulam. Nie mógł małej zmierzyc tak się wierciła. Pobrał mi ten posiew z pochwy.

Kammcia trzymaj się i nie daj się złamać. Niestety musisz byc cierpliwa... Widocznie małej jest dobrze w brzuszku

ja dziś też po wizycie...36 tc i 1 dzień i waga podobno 3100 - zachwycona tym faktem nie jestem ale cóż..lekarz cos mi wspominał o dzieciach z wagą urodzeniową 5 kg - to dopiero 'giganci' ech..
u mnie dziś na balkonie powiewają śpioszki i kaftaniki -od 5.30 hehe-chyba już się wysuszyły :)

Ja kupiłam 135, ale pewnie i tak od początku nie będę jej używać, dopiero trochę później.

Kamcia ja też trzymam kciuki!

Ja po wizycie wczoraj i wszystko w porządku, szyjka długa, wód płodowych sporo i łożysko 2 stopnia :) wiec u mnie jeszcze trzeba pewnie czekać do terminu na 17.01.

A mam pytanie odnośnie kołderki jeszcze, kupilyscie 90 czy 135?

Martyna.89, nie wybrałam jeszcze szpitala. Chyba potrzebuję jeszcze jednej rozmowy z lekarzem, a to nastąpi pewnie na samym początku stycznia. Jak wybiorę, napiszę:)

Kammcia, jak już tyle to trwa, to może już większość za Tobą i lada moment będziesz miała córkę. Pełnia podobno wywołuje dzieci i wtedy pchają się na świat:)

Ja też spałam beznadziejnie, ciągle budziłam się z bólem brzucha i bałam się, że za bardzo przechyliłam się na brzuch i uszkodziłam Maleństwo:/

Boze Jaagnes co Ty bierzesz?:)))))))
Ja spalam fatalnie, ale przez to ze corka chora i kaszlala non stop w nocy, biegalam z syropkami, inhalacjami, wykonczona jestem... spala z nami, obudzilam sie z bolem krzyza, pewnie jakos slabo sie ulozylam. Masakra, nie wiem jak to ogarne jak mi sie dwojka rozchoruje:/

Dzula mi się też strasznie źle spało, śniło mi się że rodziłam przez cc w jakimś domu a do tego nie zobaczyłam dziecka po porodzie, a jak już wstałam to usłyszałam że urodziło się martwe i je zakopali na polu... normalnie mam już jakieś schizmy;))))))))

A noc to tragedia... do toalety wstaję co ok 2-2,5 h a puki wstanę i dojdę to też trwa ok 15 min, później nie mogę zasnąć...

Kammcia trzymam kciuki, żeby w końcu się ruszyło i żeby Cię za bardzo już nie męczyli.

Dziewczyny, a jak Wam się spało dzisiejszej nocy? Mi fatalnie... :( Obudziłam się przed 3 do toalety i już nie mogłam zasnąć. Udało mi się dopiero koło 6, masakra. Może to ta pełnia. Ostatnio zauważyłam, że nie mam już zgagi, więc mała chyba schodzi niżej. :)

Kammciu a ja myślałam że się Mają zajmujesz i nie masz czasu aby napisać... Biedna jesteś z tym leżeniem w szpitalu, ale dobrze że jesteś pod opieką i malutka jest obserwowana... Będzie dobrze jeszcze troszkę musisz wytrzymać;) może w środę do ciebie dołączę, mam wizytę i zobaczymy co będzie;)

Biedna :( trzymamy kciuki dalej. Ważne że mała jest pod kontrolą i nic złego jej się nie dzieje. Przykro że tak się męczysz. Już niedługo przytulisz malutką i miejmy nadzieję ze to ci wszystko zrekompensuje :) bądź dzielna

Oj Kammcia to rzeczywiście męczą Cie tam :( Malutka widocznie jeszcze nie chce wyjść skoro nic na wywołanie nie działa. Trzymaj się ciepło!

Hej mamuski. Pewnie już myślicie rozpakowana... Niestety nie :(. Miałam przez ponad 24 h skurcze przepowiadajace, wczoraj.odpadł czop i tak powoli jeszcze schodzi. Podali mi kroplówkę na porodowce, na której byłam już 2 razy... Ale nic się nie zaczęło... Myślałam ,ze może w nocy się ruszy,ale dalej nic... Dziś prawdopodobnie założą mi cewnik na szyjke ... I co? 3 raz na porodowce? Nie wiem już sama. Jestem zmęczona szpitalem. Psycha mi siada... Mogłoby się już zacząć. Boję się ,ze wyprobuja wszystkie metody wywołania porodu i odesla. A później pojawie się po terminie i znów te same metody....powoli się załamuje :(

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...