Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Hej Dziewczyny, coś nam wątek umilkł ;)

Chyba czas na nowy bo tamten już jest przydługi.

Lista (jak któraś ma ochotę to zapraszam do dopisania płci ;)

Limonka 28.12.2015 (może styczen;) )

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania - 10 .01.2015
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.216
-mTusia- 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama SYN 2.02.2016
Jadźka 9.02.2016
Marcy 19.02.2016
eni_a 26.02.2016

link do części 1:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=613563&c=1&k=160#post10927082
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

No to my już po USG 4D. Zadowolona jestem chociaż nie ukrywam, że spodziewałam się czegoś więcej :) Pani dr powiedziała, że mam łożysko na przedniej ścianie macicy i jakość będzie średnia. W zasadzie tylko jedno zdjęcie wyszło w miarę wyraźnie. No ale najważniejsze, że jest zdrowa i wyszło, że tydzień starsza czyli 26 stycznia. No zobaczymy :)

Ja łóżeczko dostanę od mojego brata, tylko materacyk i pościel muszę kupić. Ja jeszcze mieszcze się w moje kurtki Ale w przyszłym miesiącu może być już ciężko.

Ja nie mieszczę się w żadną kurtkę i musiałam kupować.
Jak chodziłam po sklepach to panie mi mówiły że teraz to już się nie opłaca kupować. Jakie było ich zdziwienie jak mówiłam że termin mam na koniec stycznia:)
Wózek postanowiliśmy kupić jak najpóźniej, żeby gwarancja nie mijała jak wózek będzie stał, chociaż strasznie mnie korci żeby już go kupić.

Zastanawiam się cały czas nad łóżeczkiem, bo chyba chciałabym żeby było dostawiane do naszego na początek, jak będę karmić w nocy.

a poza tym czuję się jak małe słoniątko:) pomimo że jedyne co mi urosło to brzuch, ale jest już naprawdę duży, z łóżka muszę wychodzić tyłem, bo ciężko mi się podnieść:) aż nie chcę sobie wyobrażać jak to będzie pod koniec.

Faktycznie ciuchutko u nas.Ja nie mam jeszcze lozeczka i fotelika a tak to z grubsza wyprawka ogarnięta.Cieszę się, ze się mieszczę w moją puchową kurtkę z brzuchem bo dzisiaj rano jak z Mają szłam do przedszkola to się przydała.

Hej Hej. Ale tu się cisza zrobiła. Ja się pochwale, że kupiliśmy wózek dla naszej małej gwiazdy Teraz już jak na niego patrzę to wszystko stało się bardziej realne

Jesli chodzi o mnie to strasznie dokucza mi pulsowanie brzucha i czasem zbyt mocno odczuwalne bicie serca... Jesli chodzi o brzuch to dowiedzialam sie ze prawdopodobnie mam ucisk na tetnice watrobowa i stad to malo komfortowe pulsowanie.. Poza tym czasem robi mi sie slabo.. potrafie 3 razy podchodzic do obierania ziemniakow np:P

Jesli chodzi o porod to ja tez coraz wiecej o tym mysle... To moja pierwsza ciąża plus dodatkowo bede rodzic w Nprwegii a nie w Polsce.. Wiec troszke sie boje jak to bedzie wygladalo..
Za tydzien jade do Polski kupic troche potrzebnych dla księżniczki rzeczy i na USG 4D :):) juz nie moge sie doczekac:):)

My byliśmy na 4D wczoraj. Mały ślicznie się pokazał i teraz jest jakby bardziej realny. O dziwo jest inny niż pierwszy. Jest bardziej podobny do męża. Jest bardzie okrągły na buzi niż pierwszy syn na usg 4D.

Co do samo samopoczucia to może być. Zgaga okropna, codziennie.

Włączyło mi się wicie gniazda po tym usg:)

Samopoczucie u mnie w sumie ok. Czasami tylko zgaga dopadnie. Ale czuje ze czas tak szybko leci i ze jeszcze troszkę i już będzie mała pukać do wyjścia. A że to moje pierwsze to coraz bardziej myślę o porodzie i boję się go, tego całego pobytu w szpitalu, czy dam sobie radę z tak mała istotą. W grudniu to chyba już będę na rzesach chodzić

A ja póki co bio-oil, ale niestety mam tendencję do rozstępów, więc nie liczę na cuda :)
Za tydzień idziemy na usg 4D i nie mogę się już doczekać :)
A jeśli chodzi o samopoczucie to bez zmian - czuje się cudownie, lepiej niż przed ciążą :) Gdyby nie szalejące cukry to byłby mega szczęśliwa.

Ja też używam Pharmacerisa w trakcie poprzedniej ciąży i po porodzie i wtedy obyło się bez rozstępów, oby teraz też się udało :)
Ale ja się staram z 2 razy dziennie, czasami 3.
Ja na 4d nie szłam, tzn. Byłam u dr Brzóski ale bez nagrania i w sumie dobrze bo i poprzednio i teraz maluchy chowają buzię w łożysko i nic nie widać :(
Dziewczyny jak się czujecie ? Ja nie najgorzej ale chciałabym już być po porodzie :(

No i udało się, mam filmik z USG 4D :) Pani doktor zmieniła format i teraz wszystko działa. Najlepszy moment jak mała słodko ziewa :) Szkoda tylko że krótko trwa bo mogłabym patrzeć na nią godzinami :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja podczas pierwszej ciąży nie miałam rozstępów, ale od początku używałam Pharmaceris i teraz też go używam dwa razy dziennie.
Nie wiem czy tym razem też mi się uda uniknąć, bo brzuch jest dużo większy niż za pierwszym razem.

podczas samej ciąży też nie miałam rozstępów, ale bezpośrednio po urodzeniu przestałam się smarować - jak na złość cała woda, którą zatrzymywał organizm zeszła w 3 dni, do tego szybko chudłam i wtedy porobiły mi się rozstępy. tak więc dziewczyny, po urodzeniu też się smarujcie! ;)

Milciaa - a palmersa to ja uwielbiam

No ja walczę żeby mnie rozstępy nie dopadły i smaruję się Palmers'em. Moja mama po czterech ciążach nie ma więc mam nadzieję że to genetyczne :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mnie rozstę py też ominęły, oby takze tym razem się nie pojawiły.Do smarowania uzywam zwyklej oliwki babydream.
Właśnie oglądałam torby do wozkow i sie zakochałam.Tylko ta cena...

Z pierwszej ciąży nie mam żadnej pamiątki na skórze. Mam nadzieję, że w tej też mnie oszczędzi ;)

Dziś miałam swoją pierwszą sesję ciążową (pierwszą w tej ciąży ;))
Już wiem dlaczego jestem po drugiej stronie obiektywu. Pozowanie to jakaś katorga ;)

Wogole zebyscie zobaczyly mine mojego męża jak sie dowiedzial ile materac dla dziecka kosztuje:D Jaki byl szczesliwy jak sie dowiedzial ze lozeczko w miare tanie a jak Pani w sklepie rzucila hasło materac i rzucila przedzial cenowy to lekko zbladl heheh:P

a jak tam u Was z rozstepami? Bo ja sie najbardziej na swiecie tego boje :(:( Moja mama miala rozstepy niestety i to nie male, ja sama mam takie w sumie niewidoczne bo biale na udach przez to ze jako dziecko chudlam i tylam w dosc szybkim tempie. Smaruje sie rano i wieczorem Bio Oilem i dwa razy w tygodniu robie peeling...Ogladam sie codziennie czy czasem cos sie nie pojawilo... normalnie fisiuje na tym punkcie:(

Ja polecam materac pinkowy z pianki termoelastycznej. mam taki dla córci, uzywamy juz ponad 1,5 roku, zadnych odkształceń, wgnieceń.

ale fajnie z tym 4D, u nas doktor dwa razy próbował zrobić zdjęcie buzi, ale Przemo albo rączki trzymał albo się odwracał :(

jakie Wy chudziaki jesteście, ja "niestety" nie miałam mdłości i mam teraz +10kg (ale to i tak mniej niż w pierwszej ciąży).

zachcianki - czasem mam, np. dzisiaj na pomidory ze śmietaną :)

Milciaa, pamiętam, że najbardziej polecany materac jest gryka-pianka-kokos, ale czemu taki to już nie pamiętam :D

Inne tematy z forum

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...