Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Hej Dziewczyny, coś nam wątek umilkł ;)

Chyba czas na nowy bo tamten już jest przydługi.

Lista (jak któraś ma ochotę to zapraszam do dopisania płci ;)

Limonka 28.12.2015 (może styczen;) )

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania - 10 .01.2015
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.216
-mTusia- 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama SYN 2.02.2016
Jadźka 9.02.2016
Marcy 19.02.2016
eni_a 26.02.2016

link do części 1:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=613563&c=1&k=160#post10927082
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Ja jestem w mojej pierwszej ciąży. I zastanawiam się jak to jest z tymi skurczami ? Eliza624- piszesz że masz tak często, tak szybko? Jak rozpoznać ze to skurcze? Wiem że może głupie pytanie ale zielona w tym temacie jestem. To jakiś specyficzny ból? Mi nad pępkiem twardnieje brzuch, nie odczuwam żadnych innych dolegliwości, nie boli. Dziś lekarka powiedziała że wszystko jest ok. Też tak macie?? To może przez to że dziecko robi się większe i miej miejsc na narządy się robi??

Rozumiem, że to musi być położna z przychodni do której jestem zapisana? Idę do przychodni i mówię, że jestem w ciąży i chciałabym wybrać położną? :)
Wybaczcie pytania, ale to dla mnie abstrakcyjny temat.

Ja jestem w mojej pierwszej ciąży. I zastanawiam się jak to jest z tymi skorczami? Eliza624- piszesz że masz tak często, tak szybko? Jak rozpoznać ze to skurcze? Wiem że może głupie pytanie ale zielona w tym temacie jestem. To jakiś specyficzny ból?

mTusia, będziesz rodzić tylko z doulą czy tez partnerem?

tanzania połozna trzeba sobie wybrać w przychodni albo ja mam z e szkoły rodzenia do której chodziłam w pierwszej ciązy. Jak masz ochotę to zgodnie z prawem możesz się znią juz teraz spotykać chyba do 32 tygodnia raz w tygodniu a potem 2 razy w tygodniu. Pomimo że takie cos daje NFZ to jakoś nnie słyszałam żeby u nas ludzie z tego korzystali. Połozna po porodzie przychodzi do dziecka, waży oglada i jak masz jakiś problem to pomaga rozwiazać. MOja jest bardzo fajna i do córci chyba z 6 razy przychodziła po porodzie.

U nas na 100 % bedzie synek- Ignacy. Ubranek trochę dostałam a trochę dokupuję bo mam córeczke wiec duzo rózu posiadam. Dzis kupiłam chyba z 6 rzeczy w komisie na morenie i chyba muszę zrobić sobie zakaz chodzenia tam bo za duzo w nim wydaję:)

a od piatku są targi Będę Mamą w sklepie Mama i ja. Można zapisac się na USG lub KTG bezpłatne i maja byc jakieś promocje. Ja umówiłąm się w niedziele na USG żeby znowy podejrzec mojego kawalera.

Dziewczyny, o co chodzi z tą położną środowiskową? Ona przychodzi po porodzie do domu? Jak to się załatwia w ogóle? Zielona jestem w temacie :(

Ja w pierwszej ciąży też czułam się rewelacyjnie, w tej jest niestety gorzej, ale to chyba ze względu na to że jest pierwsza bardzo żywa córeczka :)
U nas będzie chłopiec, na razie jest 4 dni większy niż na swój wiek.
Mnie też czeka przejrzenie ubranek po córce i przemeblowanie pokoju, ale to planuję gdzieś na listopad.
A szkołę rodzenia ja sobie daruję, chcę się tylko spotkać z moja położną środowiskową z raz i jestem w stałym kontakcie z doulą z którą będę rodzić :)

W pierwszej ciąży chodziłam i nic mi nie było. Plecy mnie bolą o wiele mniej. Jest zdecydowanie lepiej niż przed chodzeniem. Nie siedze w jacuzzi dułgo, pływam 3x15 minut a pomiędzy jestem dwa razy w jacuzzi po 10minut.
Spytam się dziś lekarza co o tym sądzi.
Zaczynają mnie martwić te skórczre jest 11sta a ja już dziś 8 zaliczyłam, boję się że znowu trafię do szpitala w z przedwczesmyn porodem.
Mam nadzieję że dziś lekarka mi powie czy to normalne, czy muszę już uważać.

Tanzania oby tak dalej! :)

W poprzedni week& przejrzałam ubranka po synu i najmniej mam tych noworodkowych. Generalnie nie mam nic - nawet imię jeszcze nie do końca wybrane ;) Przed nami dopiero remont, wyprawka itd.

Wybrałyście już szkołę rodzenia?

Ja mam ciuszki jeszcze po corci, ale tym razem synek, wiec trochę rozowych mi odpadlo i sobie pomału dokupuję jak widzę jakieś fajne promocje.Kombinezonik też już kupiłam :-)

Hej. Chciałam się dopisać do listy
Ja właśnie czekam na w przychodni na wizytę, jutro uwag 4d i już się doczekać nie mogę. Macie już ciuszki jakieś poszykowane? Bo ja jeszcze nie a nie wiem czy już czas czy nie za szybko...

Limonka 28.12.2015 (może styczen;) )

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania - 10 .01.2016
MILCIA - 13.01.2016
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.216
-mTusia- 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama SYN 2.02.2016
Jadźka 9.02.2016
Marcy 19.02.2016
eni_a 26.02.2016

Tanzania to nic tylko się cieszyć takim dobrym samopoczuciem.Oby tak dalej.Ja ogolnie też dobrze się czuję w ciąży, tylko w z pierwszej bardzo źle wspominam rwę kulszową na miesiąc przed porodem.Moze tym razem sobie o mnie nie przypomni :-).
Dzisiaj wizyta u lekarza.Cieszę się ze zobaczę maluszka.Ciekawe ile już waży.

Tak Was czytam i się zastanawiam, czy ja na pewno jestem w ciąży. Nic mnie nie boli, nic mi nie dokucza (pomijając cukrzycę), nie przytyłam w zasadzie nic. Chyba jedynie alergia mi się nasiliła, ale muszę to skonsultować z lekarzem. Energia mnie rozpiera i wkurzona jestem bo nie mogę jej w domu spożytkować bo remont trwa i mąż mi nie pozwala nic robić. A poza tym to chyba zdecydowaliśmy, że będzie Martyna :)

Tylko właśnie tak jakoś dziwnie to wygląda bo jak siedzę albo mam pozycję półleżącą to aż wstać nie mogę - ból jest paraliżujący na cały pośladek i nogę ;/

Tez slyszałam ze jacuzzi niewskazane w ciazy.Moje plecki tez juz mają dosyć.
Maua mama wspolczuję rwy kulszowej.Mialam w pierwszej ciazy i bardzo liczę na to, ze mnie teraz ominie.

Eliza, chodzisz na jacuzzi? Zawsze myślałam, że to nie wskazane, a na plecy byłoby jak znalazł ;)
U mnie w plecach najbardziej dokucza rwa kulszowa i muszę coś w tym zrobić bo oszaleje ;/

Cześć.
Ja jutro idę do mojego drugiego lekarza i mam nadzieję że będę już na 100% wiedzieć kto tam siedzi.
Mi plecy też już dokuczają więc chodze na basen, ale do aqua parku bo lubię na zmianę pływać i siedzieć w jacuzzi. W poniedziałki i wtorki mają 2h za 20zł z Facebookiem:)
U mnie już 6kg i czuję się strasznie ociężała, mam problemy czasami żeby podnieść się z łóżka nie mówiąc już o wannie:)

Napisalam tylko ze jestem po badaniu z glukoza i jutro mam wizytę u lekarza.Przytylam już ok. 8 kg.

Nie mogę nic napisac bo niby niedozwolona tresc.Nie wiem o co chodzi....

Co tam u Was? :)

U mnie młody już mocno w brzuchu dokazuje :)
Największy problem mam z plecami i z dnia na dzień jest coraz gorzej. Jutro idę do swojego lekarza i zapytam się co mogę z tym zrobić.

Przestałam już aktywnie pracować i kilogramy zaczęły aktywnie wkraczać na wagę ;)

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...