Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

Pierwsza :)
Wstępnie 2 luty 2016 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

kurcze bo mi się nic nie dzieje ale wiecznie za wysokie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak byłam w I trymestrze i coś się zaczęło robić nie tak, to brałam lacibios femina doustny probiotyk typowo ginekologiczny, do mycia ziaja żel intymny z macierzanką (cały czas używam) i do smarowania na zewnątrz provag żel. Od tamtej pory nic więcej mi się nie działo a już prawie 34 tydz.Pozdrawiam

Dziewczyny co zastosować na obniżenie pH?

Cześć dziewczyny.
Mam pytanie, czy któraś brała w ciąży Metronidazol Polpharma? Są to tabletki dopochwowe, lekarz mi je przepisał, ale nie wyjaśnił po co i dlaczego. Domyślam się, że to po badaniu czystości pochwy. Martwi mnie to, że na ulotce piszą że w II i III trymestrze lekrz może je przepisać jeśli "oczekiwana korzyść dla matki przewyższa potencjalne zagrożenie dla płodu". Nie wiem czy chce ryzykować.

Czasami skierowanie obowiązuje w innych siedzibach laboratorium tego samego co w przychodni, np. bruss obsługuje niektóre przychodnie ale wtedy trzeba u nich zapłacić 5 pln za pobranie. Musiałabyś się dopytać.

Zdrówka życzę Mufinka87 a z dzidzią na pewno wszystko dobrze, dużo odpoczywaj a najlepiej w łóżku się wygrzej:)
a jeśli chodzi o badania laboratoryjne to w tej przychodni z której dostałaś tylko skierowanie obowiązuje.

Dziewczyny, mam pytanie. Od lat leczę się prywatnie i nie do końca wiem jak teraz ogarnąć państwową służbę zdrowia. Jak dostanę skierowanie na badania laboratoryjne z poradni pat. ciąży na Klinicznej to gdzie mogę zrobić badania na NFZ? W każdej państwowej przychodni czy tylko tam skąd mam skierowanie?

No szkoda:/
A ja cały czas chora w nocy spać nie mogę przez ten nieszczęsny kaszel. Wczoraj byłam u lekarza ogólnego i mam niby lekkie zapalenie gardla no i obyło się bez antybiotyku, zapisał mi jeszcze jakies leki do tego co już brałam i zobaczymy mam nadzieję że sie wykuruje. Martwie się o tą fasolkę w brzuchu, mam nadzieję, że u niej wszysko dobrze. Jeszcze dwa tygodnie do wizyty..

Ehh szkoda ja jestem w Gdyni:)

Ja mieszkam na Morenie, więc pewnie będę chodzić do Akpolu na Jaśkowej, tam mam najbliżej:).

Mufina87 a skąd jesteś?? ja też chyba tą szkołę wybiorę, znalazłam jeszcze jedną ale płatna 400 zł to trochę za dużo.

Limonka 28.12.2015 (może styczen;) )

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania - 10 .01.2015
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.216
-mTusia- 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama 5.02.2016
Jadźka 9.02.2016

Witam serdecznie,
i prosze o dopisanie do listy styczniowych mamusiek

Termin 10 styczen 2016r

Ja chyba tez będę chodzić do szkoły rodzenia. Koleżanka uchwaliła super mamę, mają kilka punktów w trójmieście a koszt to 25 zl za 10 zajęć i gimnastyke, a jak chcemy z partnerem to dodatkowo 75zl i warunek to położna ze szkoly rodzenia, ale dla mnie to plus, bo przynajmniej poznam ja wczesniej, a nie że przyjdzie mi do domu jakas obca baba:)

Witajcie,
Ja już się trochę lepiej czuję wymioty powoli ustępują(odpukać żeby nie wróciły). Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja się wybieram bo to moje pierwsze dziecko tylko nie wiem jeszcze co kiedy i jak. Myślę że będę się dowiadywała bliżej 20 tyg, jeśli chodzi o stanik do karmienia to ja mam tak mały biust, że teraz jak trochę urósł to wygląda porządnie w moich stanikach.Myślicie, że jak mam mikro mikro biust to będę mogła karmić piersią??:/

Cześć Dziewczyny
My też po prenatalnych, pod tym względem wszystko ok, robiłam tylko usg tak samo jak w poprzedniej ciąży. Miałam niestety jedno plamienie, po którym okazało się, że mam nisko łożysko i dopóki się nie przesunie to muszę trochę na siebie uważać i brać luteinę dopochwowo dwa razy dziennie. Ogólnie to jestem zmęczona i śpiąca wiecznie, a dom i Mila nie dają odpocząć :(
Do szkoły rodzenia się nie wybieram, bo chodziłam poprzednio, chodzę na spotkania pozytywnie o porodzie raz w miesiącu w Akpolu, ale tam rozmawiamy tylko o porodzie właściwie. Chcę się też spotkać z moją położną środowiskową jakoś przed porodem by popytać co się zmieniło.
Co do staników, to tak naprawdę dopiero w 8-9 miesiącu powinno się kupować te do karmienia bo dopiero wtedy można określić jaki rozmiar będzie potrzebny na czas karmienia, teraz mogą być normalne, ale wygodne nie uciskające i dobrze dopasowane, i to wcale nie oznacza, że muszą być bez fiszbin :) można też przerabiać na karmniki zwykłe staniki, jeśli nie możecie znalźć karmnika w odpowiednim rozmiarze. wiem, że są te niby elastyczne co się dopasowują do biustu ale ja ich nie polecam, inna sprawa że mam w biuście 60FF/65F i mam fisia na punkcie dobrze dopasowanych staników :)

Dziewczynu, myslalyscie moze o szkole rodzenia? Któraś się wybiera?

Inka myślę, że nie ma co szukać trzeba iść do Preisa - polecam
U nas coraz lepiej, wracam do życia zaczynam lepiej się czuć,
27-go mam prenatalne i już zaczynam się denerwować
Co do badań dopóki nie byłam zmuszona i czytałam o inwazyjnych badaniach to był to dla mnie kosmos nie do pojęcia, ale ostatecznie musiałam mieć zrobioną amniopunkcję i w razie gdyby Którąś z Was to czekało to chciałabym uspokoić - to nic strasznego i nie warto się stresować - miałam robione w invicie

W pierwszej ciąży kupiłam sobie ładne, wygodne staniki z funkcja do karmienia i jak zaczęły mnie moje uwierać to się przerzuciłam na te i nosiłam do końca ciąży i potem aż skończyłam karmić. Stosowałam tez takie przedłużki do obwodu biustonoszy.

Dziewczyny, pytanie z innej beczki. Piersi mi rosną w zawrotnym tempie i przestaję się mieścić w swoje biustonosze... Czy ja mam sobie kupić jakieś specjalne ciążowe staniki czy po prostu takie jak noszę tylko większe??

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...