Mamusie wrzesień-październik 2011 *14*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA- Daniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@-Wejherowo-CÓRKA (raczej Maja:))
28.09- Dżina - Wojewódzki- SYN- Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-13-t254462,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *14*

hehe Natalia ja czuje sie w sumkie "chuda" jak na ciaze,moze dlatego,ze przed ciaza bylam opuchnieta od hormonow. W kazdym razie czuje sie chudzielcem z mega brzuszkiem i tylkiem ;p ale to to akurat normalne wkoncu to ciaza;)

mamosandry my na jednym wozku jedziemy ;) szyjkowym znaczy;)
Ja tez czuje sie ostatnio na tyle dobrze,ze wychodze sobie ,hehe jeszcze sie okaze ze przenosze te ciaze :P ja nie chceee :( hehe

Jumelko kilogramow w ogole nie widac ;]
Jesli chodzi o glukoze, ja jutro,albo w srode wybiore sie na kolejne badanie wtedy sie bede martwic poradnia diabetologiczna ewentualnie,ale nadal mam nadz.ze bedzie lepiej chociaz dieta mi nie idzie...;/ nigdy w zyciu nie musialam sobie niczego odmawiaci teraz ciezko zrezygnowac z ziemniakow np. ehhh ;/

czarna ja te bole tej juz mam od jakiegos czasu tydzien temu to nawet od krzyza boli dostalam i juz myslalm ze po meza bede dzwonic ze rodze ale przeszlo:) no i ten to dziwne uczucie mialam ze to juz zaraz sie zacznie:)
ale od kilku dni czuje sie super i nawet wiecej moge w domku zrobic chociaz i tak duzo nie robie ale wczesniej nawet przy zamiataniu podlogi musialam odpoczywac a teraz juz nie wiec tak podejrzewam ze chyba jednak tak szybko nie urodze hehe:)

Witajcie w nowym miesiącu. :)

Gdzie jest lato???

Idę jutro do gina to się dowiem ile mam na +. Bywają dni że czuję się jak wieloryb.. i mam wrażenie że jestem niezdarna przez brzucho. Ale w lustrze nie widzę dużej zmiany oprócz stale rosnącego przodu :) No i cellulit większy :/ ale można się do niego przyzwyczaić. No cholerstwo jest upierdliwe i ciężko się z nim walczy.. Za niedługo wszystko wróci do normy :D
Piorę dziś ostatnią pościel dla maluszka i czekam na przesyłkę. Zostało mi do dokupienia łóżeczko i kilka ciuszków.I mogę rodzić.

Miłego dnia!!

Witam Was. Co do kg to przytyłam 8,5, kosmetyków będę używać z forever- mydełko i krem. Zauważyłam że wyszła mi kreska od pępka w górę, ale śmieszne jest to że od pępka w dół jest po środku pępka a ta w górę jest z boku pępka. Rano wydawało mi się, że miałam takie bardzo lekkie bóle jak na okres i ogólnie od sb chodzę dziwnie poddenerwowana, jakbym coś przeczuwała, że może coś się zacząć dziać szybciej.

Witam mamusie w sierpniu :)

Ja dzisiaj w pracy, ale postanowiłam do 12 sierpnia pozamykać wszystko w pracy.

Co do kosmetyków to ostatnio mam taki zamęt w głowie, już byłam zdecydowana a teraz same nie wiem :) pewnie kupie dopiero we wrześniu bo mam jeszcze trochę czasu:).

Tak właśnie patrze na listę i jeszcze miesiąc a niektóre mamusie będą już rozpakowane! :) ale ten czas pędzi...

Z kosmetyków mam mały żel do mycia ciała babydream. Jak się sprawdzi to zakupimy większy i do tego mleczko do ciała. Lepiej wchłania się niz oliwka.

Jesli chodzi o kilogramy to u mnie prawie 13 kg na plusie pewnie wskocza jeszcze z 2 czy 3 kg :D No ale dzidzius najwazniejszy.

Dzien dobry!

Marta29 ja podobnie, jak Ty na poczatku 2 trymestru sprobowalam uzywac oliwki Hipp na brzuszek i tez mnie uczulilo. Ja nie bede uzywac w ogole oliwki dla malucha bo w SR polozna mowila, ze ogolnie oliwka slabo sie wchlania i brudzi tylko przez to ubranie.
Ja przez to niedoptarzenie w sprawie Nivea 2 w 1 mysle znowu na Oillanem lub Oillatum ehhh a myslalam, ze mam temat z glowy :(

Używałam oliwki Bambino przy Dominiku i to dość długi czas i jakoś nie zauważyłam żeby zostawały plamy na ubrankach. No ale możliwe, że coś zmienili w składzie w ostatnim czasie. Wczoraj doczytałam się, na płynie do kąpieli Dax Perfecta, że mimo iż na butelce jest napisane newborn, to i tak jest zalecany od drugiego miesiąca życia. Także chyba skuszę się na Ziajkę, bo ta Mustela jest jak dla mnie stanowczo za droga. A tu trzeba tylko miesiąca i potem przechodzimy na Nivee - obaj synkowie będą używali to samo :)

Ja dziś idę po skierowanie do diabetologa ciążowego, no i muszę się umówić na wizytę. Mam nadzieję, że nie będę musiała długo czekać.

A te kilogramy to są tu i ówdzie ;) Duża ze mnie kobita.

Ja z kolei w ogóle oliwki J&J nie biorę pod uwagę, kupiłam na początku ciąży, żeby smarować sobie brzuch i dostałam takiego uczulenia, że nikt mnie nie namówi na kolejny taki zakup. Ja naprawdę nie miewam uczuleń i nie chciało mi się wierzyć, że to po oliwce, więc jej użyłam jeszcze z dwa razy, co mnie tylko utwierdziło w przekonaniu, że sobie odpuszczę. To oliwka z rumiankiem, w żelu.
Chyba kupię Oilatum do kąpieli - nie trzeba po nim w ogóle używać oliwki. Ale ogólnie strasznie dużo tego jest na rynku i jak się nie siedzi w temacie, to ciężko oceniać, co będzie dobre.
Wczoraj w Realu spojrzałam na rzeczy bobasowe - cenowo nieźle i całkiem fajne ciuszki. Wydaje mi się, że na kosmetyki też były jakieś promocje, ale byłam chwilę przed zamknięciem i nie zdążyłam się przyjrzeć.

Ooo, dobrze wiedzieć :)

Hej dziewczęta!
co do oliwki bambino, to moja sister mi mówiła, że brudzi ona ubrania, jak więc jak dla mnie zostaje skreślona z listy zakupów :)

Witam sierpniowo :)
A ja wróciłam od dziadków... W sumie nie było tak źle, ale to chyba ostatnia moja dalsza (100 km) podróż. Mam nadzieję... bo moja ukochana babcia znów wróciła do szpitala... Ech, sprawa nie wygląda różowo, trzeba być przygotowanym na najgorsze...
Teraz musimy skończyć pokój, kupić wszystko co niezbędne... bo nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć,a ja chciałabym mieć choć jeden stres mniej...
Ja chodzę co miesiąc na wizytę, bo wszystko jest Ok, badania miałam zlecane co wizytę i ostatnio się zdziwiłam, że to pierwszy raz jak nie muszę się kłuć do następnego spotkania (22.08) :) A kosmetyków jeszcze nie wybrałam... dostałam próbkę J&J więc może to i oliwkę Bambino? Zobaczymy :)

hej dziewczyny nareszcie pogoda sie fajna zrobila:)
ja nawet skusilam sie dzisiaj na krotki spacerek na dlugiej Sandra wiekszasc czasu spedzila na karuzelach dlugo przeszlam do polowy i trzeba byl sie zbierac do domu bo br4zusio dawal sie we znaki ale fajnie bylo ostatnio wogole sie lepiej czuje wiec co tam wybralam sie na spacerek ilez mozna w domu na tylku siedziec??:)

hej dziewczyny :)
ale mnie dawno nie było! W piątek przyjechała do mnie siostra i wpadłyśmy na genialny plan by pomalować mój pokój z aneksem kuchennym. I tym sposobem od razu pojechałyśmy po farby i od wczoraj rana była akcja. Siostra zaczęła malowanie, później malował mąż a od dziś od 7 kończyłam ja z tatą! narobiłam sie jak nie wiem co, ale warto było :) mam piękne ściany czerwone i szare i teraz aż mi się chce siedzieć w tym pokoju :D zrobiło się teraz tak dużo miejsca, po tym jak wywaliłam kilka zbędnych gratów i mąż zdemontował mega duży kaloryfer aby zastąpić go nowym - małym :)
Jutro idę do ginki, zobaczymy czy dowiem się czegoś nowego.
Co do kilogramów, te wg mojej "stałej wagi" przytyłam ok 9kg a wg karty ciąży 11kg już będzie... Mi też wszyscy mówią że tylko brzuchol mam, eee tam piepszenie takie - ja widzę swój celulutowy tyłek w lustrze niestety...

Monia Er ja tez ziajkowa "masc" bede uzywac na brodawki, dostalam od kolezanki w prezencie :) Podobno dobra jesli chodzi o pierwsze kapiele ta postawilam na HIPP-a kuzynka polecala.
Do prania uzywam Jelp.

Do ostatniej wizyty przytylam 8 kg ,rozstepochy sie pojawily na boczkach, na szcescie na brzuchu jeszcze nie,ale w sumie... niestety trzeba sie z tym liczyc takze raczej nie bede histeryzowac. tak jak mowicie kilogramy widac tylko na brzuszku,troszke boczkach bo w sobie to w sumie schudlam wszystko w brzucho wlazlo ;p Teraz przy wzroscie 161 waze okolo 65,ale przed ciaza bylam po hormonachjeszcze "opuchnieta " bo moja normalna waga to kolo 47,ale chyba chcialabym zostac przy 50 wiec bedzie co robic ;) Dosc szybko gubie wiec do Slubu kolezanki(czerwiec przyszlego roku) powinno byc ok ;)

bladykot rozumiem ;)

Jumelka i gdzie Ty masz te kilogramy ;>? w uszach chyba:P

hej,

Jumelko, ja jeszcze trzymam fason, ale moja waga sprzed ciazy itp to byla tragedia...na razie nie tyje, ale to dieta dlatego, a brzucha sie wstydze pokazac, bo mam wielki...

jak mloda zbudzi sie, to na spacer idziemy, ale ciezko mi juz chodzic, juz 2h ciagiem nie zrobie niestety...

Dzień dobry

ja chyba skuszę się na płyn do kąpieli i oliwkę Dax Perfecta Baby, można używać od pierwszych dni życia i cena też jest przystępna. Ewentualnie kupię szampon i oliwkę Bambino lub Ziajki.

Co do kilogramów, to mam 6-7 na plusie, a mimo to wraz z pozostałościami po pierwszej ciąży dobijam już do 100 kg - po prostu masakra. Czuję się jak wielka kula, chociaż tak bardzo tego nie widać. A tu mój brzuszek z dzisiejszego poranka :)

image

cześć dziewczyny,my wczoraj wybraliśmy się na spacer,w drodze powrotnej najchętniej wracałabym naszą cytrynką,już nie nadaję się na długie spacery,chciałam dziś iść na cmentarz do mojej mamy ale raczej odpuszczę.Ja mam 8kg na plusie,przez do 5 miesiąca tyłam po 0,5kg miesięcznie,teraz się jakoś rozbujało,w moim przypadku najlepiej żebym wogóle nie utyła bo do szczupłych nie należę,ze starszą córką w poprzedniej ciąży utyłam....35kg,karmiłam piersią więc bardzo szybko zrzuciłam,niestety przestałam karmić i nadrobiłam

~ Monia
Spokojnie, ja też mam 11 kg na plusie. A tempo przyrostu wagi i tak mam ostatnio mniejsze, odkąd mocno ograniczyłam spożycie białego pieczywa, makaronu, ziemniaków i ogólnie potraw smażonych. I staram się nie jeść późnym wieczorem, co akurat wychodzi mi najgorzej...
Przy wzroście 162 ważę teraz ok 72 kg i ciągle słyszę, że nie widać, żebym tyle przytyła. W sumie widzę to tylko po celulicie na udach - tu się sprawa pogorszyła ewidentnie :/.

Inne tematy z forum

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....