Mamusie wrzesień-październik 2011 *14*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA- Daniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@-Wejherowo-CÓRKA (raczej Maja:))
28.09- Dżina - Wojewódzki- SYN- Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-13-t254462,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *14*

Kurczę, sporo kosztuje, chyba poczekam te kilka tygodni i zobaczę buźkę jak się urodzi. Wydaje mi się że brzuch mi się obniżył, albo sobie wkręcam to wszystko, albo faktycznie coś się powoli dzieje

czarna84
znajoma robiła i płaciła 280zł z nagraniem

Byłam dziś u gin i okazało się, że mam jakąś infekcję w drogach moczowych i "tam" też. Dostałam jakieś leki i mam powtórzyć badanie moczu w poniedziałek, ale dziwi mnie, że nie dostałam nic na bakterie "tam"...
Waga idzie do przodu... już nie liczę ile to jest od początku bo idzie się załamać..
Mąż w domu więc zagoniłam go do montażu listem przypodłogowych, po 5 latach od położenia paneli to już chyba czas :P
AA! Zamówiłam dziś w OBI uszycie pięknych firanek do pokoju Zośki w różowe króliczki :D w piątek odbieram. Mam nadzieję, że nie urodzi mi się chłopak, bo będzie mieszkał z różowymi króliczkami hahaha

Ile kosztuje usg 3d/4d? Np w invicta? Korci mnie żeby pójść i zobaczyć buźkę Dominika

Ja myślę że przed porodem to przeważnie jest "cisza przed burzą". Wpierw wszystko boli już człowiek nie może a potem przychodzą "lżejsze" dni i dzidzia się rodzi :) u mnie tak było.
Ja też miałam zielone wody..

Ja teoretycznie mogę urodzić za 3 tyg, i bardzo bym chciała, żeby tak się stało, może te bóle coś zwiastują:p

dodam tylko że na miłość im się zebrało o 4:00 nad ranem,córkę urodziłam w 41 tyg i 5 dniu,dopiero zaczeło się coś dziać jak na patologi sprawdzali mi czystość wód płodowych,wypuścili do domu,a wieczorem odeszły mi prwie że czarne wody (w domu) po paru godzinach wody zrobiły się zielone i gęste...więc po co sprawdzać czystość...

Oj ja też nie mogę się doczekać...jak ja zazdroszczę kobitkom z terminem na sierpień,chodzi mi się ciężko,kręgosłup ciągle boli...nocke miałam kiepską bo albo nasz pies zaczynał warczeć to koty "marcowały" pod oknem,żałowałam że nie mam żadnej donczki pod ręką

Pada... :/ a mi druga pralka się pierze..

To ja nie jestem jedyna chcąca urodzić szybciej niż w 40tc :) mi by wystarczył 38 :) Moja mama ostatnio mówi że mi jeszcze sporo zostało(liczy termin do 12 października + możliwość przenoszenia) a ja mówię że najpóźniej urodzę 5 i koniec bo nie zamierzam chodzić dłużej.
to się uśmiała.. życie zweryfikuje :) Wiem już że teściowa weźmie wolne żeby zająć się Matim więc w tej kwestii mam pełen luz. Oby tylko dobrze i w miarę szybko urodzić. Już nie mogę się doczekać..

marta29 - mnie spanie niestety jakoś nie pociąga, czytanie już bardziej, ale fakt - gdybym zajęła się tym wszystkim co zasadniczo jest do zrobienia w domu (łącznie z obiadem) to na brak zajęć bym nie narzekała :-)

Dziś się rozpakowała znajoma, jakieś dwa tygodnie przed terminem. Pierwsze dziecko.
Przy takich niusach zaczynam sobie uświadamiać, że planowanie to sobie można wetknąć tam gdzie słońce nie dochodzi...
Mój gin ciągle powtarza, że termin jest orientacyjny i że plus minus 2 tygodnie trzeba uwzględnić i chyba w końcu to do mnie dotarło. A mi się tak podoba termin 1 października, że nie chciałabym innego, a już na pewno nie chciałabym urodzić we wrześniu. A z kolei 4-5 października nie mogę, bo Z. musi w tym czasie wybyć.

Monia - ja mam to samo, pierwszy dzień na zwolnieniu, sama w domu, nie wiem co ze sobą zrobić, to śpię. Obawiam się, że jak sobie nie znajdę zajęcia, to będę jeść.
Zajęć w zasadzie to sobie mogę wyszukać sporo - wszystkie moje rzeczy muszę odwinąć z folii i wyciągnąć z kartonów i upakować do szafek i szuflad, a na to akurat kompletnie nie mam ochoty. Zwłaszcza, że nie wiem jeszcze co gdzie umieścić, a moje zdolności planistyczne ostatnio zawodzą na całej linii.

Namierzyłam w nowej okolicy bibliotekę, ale teraz akurat jest zamknięta. Jedyne co mam w domu częściowo nieprzeczytane to biblia ciążowa oraz wielkości i ciężaru dwóch cegieł - książka o pierwszym roku dziecka. Jednak bym chciała nieco inną literaturę. Chyba muszę zmusić Z. żeby mnie zawiózł do empiku, to sobie kupię Cejrowskiego. Nie mogę na niego patrzeć i go słuchać, ale pisze fenomenalnie.

Nooo :)to Nasza Mala za 3 tyg. ;) zaczynajac ;p;p;p
Nie ukrywam,ze na tym czasie na spacerki tez mi zalezy :)

Rumink@ faktycznie cud:) Ale sczesliwi musza byc ci rodzice:)

no ja tak mowie ze z biedy w 36 jak juz by musial wyjsc to niech wychodzi czyli od czwartku zaczynajac hehe
a po drugie chcialabym zeby jeszcze troche lata dzidzius załapal chociaz czasem we wrzesniu jest ladniej niz sierpniu...:)

http://fakty.interia.pl/fakty-dnia/news/najwczesniejszy-wczesniak-swiata,873732

Cud!

Mamosandry;) fakt,ze Ty jestes sporo do przodu,ale ja jakos tez nie wyobrazam sobie chodzic do konca ;p z kocem 37 tyg. Dzidzia donoszona wiec licze na polowe wrzesnia najpozniej ;)))

mamosandry - w takim razie powinnyśmy się zamienić, bo ja zasadniczo nadal jestem w pełni mobilna i mogę robić prawie wszystko, tylko problemem jest to, że nie wiem co chcę robić :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Monia mnie tez nosi ostatnio z mila checia zrobilabym tyle rzeczy ze w glowie sie nie miesci ale z powodu ograniczonych mozliwosci siedze i tylko troszke cos tam rusze tzn po troszku hehe:)

misiabela ja to czekam na moje biustonosze do karmienia:) tez juz bym chciala karmic ale z drugiej strony sie boje bo z Sandra mialam duzy problem z karmieniem i troche sie boje jak to teraz bedzie:(

Witam w sierpniu,

dziś mój pierwszy wolny dzień od początku ciąży, nie licząc oczywiście sobót i niedziel i ... jakoś kompletnie miejsca sobie nie mogę znaleźć.
Z prania zrezygnowałam, bo w Gdyni pada. Przymierzam się teraz do czytania zaległej prasy, potem może powtórzę słówka z hiszpańskiego, nie wiem ... strasznie mnie nosi ! Coś czuję, że trochę czasu upłynie zanim wejdę w ten nowy rytm i zacznę się nim cieszyć ...
Na szczęście jutro mam zaplanowany cały dzionek w rozjazdach, wieczorem SR a od środy mój mąż zaczyna swój urlop - rano śmigamy na USG 4D, sesja u fotografa a potem niezależnie od pogody uciekamy na Kaszuby na jakiś tydzień. No a potem to już chyba siłą rzeczy będę miała co robić :-)

Moje 11 kilo też głównie w brzuchu, ale ja od zawsze miałam świra na punkcie wagi, więc teraz - mimo, że dziecko najważniejsze - i tak zastanawiam się kiedy i czy w ogóle uda mi się wrócić do formy.
Moja kreska też jakaś niezbyt równa, na dole ok ale nad pępkiem już trochę ucieka do boku

Miłego dnia

dokladnie Rumink@ na jednym wózku ja to juz nawet sie nastawilam ze urodze sierpniu i chyba bede zla jak wyjdzie dopiero we wrzesniu hehe oczywiscie to lepiej dla maluszka pozniej wyjsc ale jak juz se nastawilam to chyba ciezko bedzie mi czekac do wrzesnia:)
a wszyscy naokolo mi mowili zebym sie nie zdziwila ze w 36 tygodniu malemu sie spodoba w brzuszku i postanowi tam posiedziec hehe chyba mieli racje:)

Przyszła moja koszula do karmienia :) fajna. Już bym chciała karmić ;)

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...