Mamusie wrzesień-październik 2011 *15*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09- Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-14-t256339,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *15*

Ewuś rzeczywiście wydaje się szybkie i łatwe :) a czy smaczne??

Lubię podczytywać blog z przepisami koleżanki Kasi Tusk :)
http://www.makecookingeasier.pl/blog/na-slodko/
Ale póki co to chyba ciasto z rabarbarem i jabłkami zrobiłam z przepisu zamieszczonego na blogu.

A wy prowadzicie może swoje pamiętniki internetowe?? Ja jakiś czas temu zaczęłam czytać ten:
http://klavell.blogspot.com/?zx=a4dea7d5c78dd644

Ja ciasto robiłam z tej stronki
http://przepisy.net/placek-z-jagodami-2/ - bo wydawało mi się szybkie... a stać już nie mogę za długo bo nogi bolą :(

Ja dziś zamiast dosypiać po tym, jak wyprawiłam Z. do pracy, to wstawiłam pranie i tak sobie piorę cały dzień, oprócz tego robię, a w zasadzie dokańczam odmrożony sos do spagetti, robię zupę z soczewicy i surówkę selerowo-marchewkowo-jabłkową z żurawiną. Trochę też sprzątam. No muszę przyznać, że się trochę narobiłam, aż mnie brzuch boli. Pogoda ładna, ale mnie wykańcza - wybrałam się tylko do warzywniaka obok i jak wracałam to momentalnie kostki mi spuchły i brzuch zaczął boleć. Taka to była dziwna kombinacja bólowa, trochę jak przed okresem, trochę jak zakwasy, a trochę jak dolegliwości pokarmowe, ale już w tym końcowym odcinku przewodu pokarmowego. Mały do tego chyba mi skacze po pęcherzu. Wierci się niemiłosiernie, ale nie kopie, tylko jakby faktycznie się kręcił.
Czuję się, jakby miała w brzuchu bęben od pralki :)

Ja to jestem noga z gotowania i pieczenia.. są potrawy i ciasta które umiem zrobić ale nic skomplikowanego.. jakoś nie odnajduje się w kuchni. :( ale bardzo się staram. bo co to za żona co ugotować nie umie i kucha nie zrobi ;)
W ostatni weekend poszłam na łatwiznę i zrobiłam brzoskwinie w cieście francuskim. Szybko, łatwo i przyjemnie a i smaczne było. Najlepiej wychodzi mi pieczeni tzw. murzynka.. lubię tez czekoladowe muffinki.. wyszło mi też ciasto z rabarbarem i jabłkami i biszkopt z serkiem mascarpone.
Może dziewczyny podzielicie się ze mną przepisami na łatwe i smaczne ciasto? :)

Ech, mnie też boli wzgórek łonowy i też czuję takie kłucie... ale dobrze, że już się wyjaśniło, że to normalne :) Ja przy każdej zmianie pozycji w nocy się budzę, najczęściej śpię na plecach albo na lewym boku... ale młoda kopie więc tak jakoś się potem kręcę :)
A od jakiegoś czasu mam ochotę na jagody... i dziś zrobiłam ciasto z jagodami... zaraz idę zobaczyć co z tego wyszło...

my też wróciliśmy do domku. Mały wypluskał się w basenie a ja nogi pomoczyłam :) teraz obiadek się gotuje. Myślałam że mąż się załapie na jedzonko ale wybył.. zje odgrzane.
Mnie łapie skurcz w prawej łydce i lewej stopie tak co 3 noc. :/ A jeśli chodzi o ból przy przekręcaniu to nie zawsze boli. Dziś w nocy Mały płakał to zerwałam się do niego jak z procy i nic mnie nie zabolało i wogóle tak szybko to zrobiłam że aż w szoku byłam.
Nam położna mówiła w SR 3 lata temu że trzeba po prostu bardzo delikatnie się przekręcać i powoli wstawać z łóżka(z pozycji leżącej) wtedy bólu być nie powinno.

hej lecicie dziewczyny z postami jak piorun hehe:)
my wlasnie wrocilysmy do domku bylysmy w parku na placu zabaw i na kawce u sasiadki i teraz odpoczywamy:)
ja wczoraj wybralam sie z mezem i mloda na zakupy pierwsze moje wieksze od czerwca:) i na szczescie nic mnie nie bolalo i zadnych skuirczy nie dostalam wiec chyba sobie jednak pochodze jeszcze z maluszkiem w brzuszku:) tak jak mu spieszylo tak teraz wszystko jest ok za tydzien mam wizyte ciekawe co mi lekarz powie:)
mi spi sie najwygodniej na prawym boku chociaz na lewym tez spie ale krocej z sandra tylko na prawym boku moglam spac wiec teraz pod tym wzgledem jest troche lepiej:)

Ja spie tylko na lewym boku i to, jak malutka pozwoli :D Musze czekac az przysnie bo mnie kopie :D Jakis czas temu wydawalo mi sie, ze przysnela albo ja za szybko zasnelam i maz czul kopanie Julci na swoich plecach :)

hej
u mnie znowu kiepska nocka,4 razy w nocy biegałam siku...wrrrrrr

ja nawet nie chcę rozmawiać na temat spania, bo jak się przekręcam z boku na bok to tez boli :( a najgorsze jest wstawanie do wc... moj kot to zaraz mysli ze juz wstaje i zaczyna lazic i miauczec i jak sie poloze to jeszcze siadzie i mi dmucha do ucha...

Ja już na żadnym boku nie mogę spać - jak się obudzę i przekładam w poszukiwaniu dobrej pozycji, to żadna mi nie pasuje. Staram się więc nie budzić - wtedy nawet nie wiem jak spałam. Niebudzenie już mi zaczęło nawet nieźle wychodzić.
Ale nieważne jak śpię - codziennie budzę się z lekkim niedowładem prawej ręki. Lekarz mi powiedział, że nie ma się czym martwić, muszę wcinać magnez, no ale to aż tak nie pomaga. Ogólnie coś często bolą mnie dłonie i nadgarstki - szczególnie rano, jak wstaję.

hej, hej :)

piękny dziś dzień więc zaraz wychodzimy korzystać z pogody.
Niestety dolegliwości bólowe na koniec będą narastać.. tak samo jak problemy ze spaniem. Mnie zaczęły boleć żebra a wieczorem bolą mnie biodra. Dobrze że spać mogę na każdym boku bo z Matim tylko na lewym.. myślałam że się odleżyn dorobię :)

Miłego dnia!

Lipuszka
mi niestety od poniedziałku nie chce przejść, może błędem był ten spacer wczoraj... :(

pieczenienatalia mnie tez po wiekszych zakupach czy wlasnie spacerze pobolewa ale wtedy klade sie do lozka i przechodzi. Ostatnio zaczely dochodzic lekkie klucie w szyjce ( tak z 1x).

Dzwoniłam do położnej zapytać czy to normalne. Powiedziała mi że jak najbardziej. Dziecko wpasowuje się w kanał rodny i wtedy wszystko tam boli... Mam dużo leżeć i wtedy może ustąpi... a w 36tc może być jeszcze gorzej... hurra... :/

Ewciuś
zgadza się Natalia i Ł. to my :) tak więc jutro się widzimy :)

Wczoraj byliśmy na spacerze, naprawdę krótkim i znowu mnie boli wzgórek łonowy i wszystko wokół... :(

thx Natalia!

mi lekarz nie mówił ile moja mała waży mierzy głowę, brzuch, długość kości udowej i jak mówi ok to mi wystarczy wolę nie wiedzieć jak mi przyjdzie rodzic takiego kolosa ponad 4kg :)
z usg nic sie nie zmieniło dalej została dziewczynka
a mam wyznaczone wizyty jeszcze na 34 i 38tydz. więc mam nadzieję ze to dwie ostatnie

Hejka,
czy Ty Natalia idziesz w piątek na 17.30 na spotkanie do pani Izy? Bo my odrabiamy jakieś zajęcia i tak się zastanawiam czy Natalia i Ł. to może wy? :))

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...