Mamusie wrzesień-październik 2011 *18*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-17-t261913,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *18*

U mnie najgorzej z koncentracja bylo w pierwszym trymestrze mozna bylo do mnie mowic a ja wylaczalam sie:O Co do zgrabnosci ruchow to ciagle cos rozlewam az dziwne, ze szklanek nie potluklam... to jest okropne naprawde. No i tez czasami moje zdania nie sa takie skladne, jak trzeba. Moj maz smieje sie tylko, ze na szczescie domysla sie o co mi chodzi :P
Ehhhh kobietki jeszcze troszke i odzyskamy kontrole nad swoimi cialami :)

// lilo badz dzielna... mam nadzieje, ze Twoj tata szybko wzydrowieje

//mamasandry hihihi to sa faceci :D Oni zyja w innym swiecie...

// pieczenienatalia ja tez mam ta ksiazke w domciu i powiem Ci, ze tak jak rzucilam okiem to i tak bez tych rad zrobilabym. Mowienie do dziecka podczas przebierania, oprowadzenie maluszka po mieszkanku, jak sie wroci ze szpitala. Zobaczymy na razie tylko przejrzalam i jakos nie mam ochoty na czytanie co innego "W oczekiwaniu na dziecko" machenlam cala :D

Co do stanikow do karmienia moj maz mi w Akpolu ostatnio wybral taki::
http://www.akpolbaby.pl/bielizna/267-biustonosz-z-koronka-canpol.html bardzo wygodny na rozmiar 80 C.

Po porodzie dokupie jeszcze:http://www.akpolbaby.pl/bielizna/266-biustonosz-canpol.html boje sie teraz kupowac bo niby w tym moim mam delikatny zapas to jednak po porodzie moze sie zwiekszyc i wtedy przyda sie drugi w wiekszym rozmiarze :)

// Alicja82 ja od ok. tygodnia tam mam z tymi palcami ( a wlasciwie u jednej reki) i mnie dretwieja ale po nocy. Podobno to normalne. Musimy wytrzymac.

//pieczenienatalia strasznie wspolczuje Ci tego lezenia, ja do 18 tyg. praktycznie musialam lezec :-/ o gotowaniu i sprzataniu nie bylo mowy :(
I powiem Ci, ze ja jestem taka Zosia Samosia i ciezko mi bylo patrzec, jak maz sprzatal i gotowal :O Bylam zdziwiona, ze tak dobrze dal sobie rade do tej pory to pamietam.

Ruminka moze powoli z czasem Twoj maz sie przekona do niektorych dan. Czasami tak, jest ze w dziecinstwie utrwala nam sie smak negatywny ale z czasem przy kolejnej probie moze sie okazac, ze to jest to! :D
Moja siostra tak miala i teraz czasami ze zdziwieniem patrze, jak zjada. A najmilej jest mi, jak czasami odwiedza mnie i ja gotuje cos czego nie lubila. Zwykle po namowach robi wielkie oczy i mowi, ze dobre :P

lilo, 3maj sie i nie stersuj za duzo, bo wplywa to na dzidzie, choc wiem, ze ciezko jesli chodzi o rodzicow...

alicjo, z tymi bolami to normalne, mialam tak w poprzedniej ciazy itp, aha a zgaga mi zostala po ciazy nr.1 niestety...

ja robie zuper warzywna, ciekawe czy bedzie smakowac...
a musze napisac, jak ludzie sa nieodpowiedzialni, mamy sasiadow, ktorzy sa polakami, mieszkaja ok.6 miesiecy tam, aj ponad 4 lata itp...i ona wyjechala teraz do Pl z corka, bo malutka i on pojechal na urlop na 4 tyg. i co zostawili kota, ale on nic nam nie mowil o opiece nad nim, i co kot glodny itp, wczoraj weszlismy do mieszkania czy maja jedzenie i maja 2 puszki, czyli bede kupowac , bo nie wiem kiedy dokladnie wracaja, ale wiecie co rece mi opadaja, bo ciezko powiedziec, szcz.ze ja z tych co lubi zwierzeta, choc wole psy...

lilo trzymaj sie! trzeba myślec pozytywnie wiem coś o tym :)

lilo ,bądź dobrej myśli, wszystko się ułoży!! przecież po to tu jesteśmy żebyśmy mogły się wyżalić i podzielić swoimi radościami.

Mój tat tez planuje zabieg w szpitalu, mama namawia jego na koniec września a ja strasznie to przezywam i już się stresuje i nie potrafię sobie tego przetłumaczyć że jestem w ciąży. Tym bardziej że przechodziłam przez ten sam zabieg rok temu.

Głowa do góry lilo, będzie dobrze.

hej Dziewczyny,
co do wypadania różnych rzeczy z rąk to też mi się zdarza, z buzi też czasem coś wypadnie :) Mam czasem wrażenie jakbym była facetem, jakaś taka nieporadna się zrobiłam, zapominam wiele rzeczy i najlepiej jak się spotykam z koleżankami to zawsze je uprzedzam, żeby się na mnie nie gniewały jak nie będę pamiętać tego co do mnie mówią. Jakoś tak mi się zrobiło, że nie do końca jarzę co się do mnie mówi :) Komedia po prostu. Doszłam do tego, że ten stan przypomina trochę stan lekkiego upojenia alkoholem :P
A dzisiaj w nocy złapały mnie dwa skurcze takie jakieś inne niż zazwyczaj i coś mnie pobolewa brzuch jak na okres. Powiedziałam to mężowi, zrobił duże oczy i mówi mi że mam zostawić mu na wierzchu w razie czego listę rzeczy potrzebnych do szpitala. :)
Wczoraj znowu oglądaliśmy wózki. Chyba wracamy do pierwszego typu czyli x-landera, teraz jeszcze pozostaje wybrać model, albo xa lub xq.

witam się poniedziałkowo:)
mnie też palce puchną, chociaż nie za wiele tzn. pierśconek zaręczynowy mogę zdjąc bez problemu, a obrączki już nie(pierścionek jest o rozmiar większy)
jakoś nastał nie za dobry czas dla mnie:(, a muszę się komuś wyzalic będzie lzej, mój tata jest w szpitalu i nie wiadomo jak będzie chociaż jestem dobrej myśli, ale mam chwilę załamania:(zwłaszcza jak go widzę takiego biednego na oddziale, to jak się nie załamywac??, wiem, że mam dzidzie i codziennie staramm się pozytywnie myślec i nie przeżywac obecnej sytuacji, ale nie potrafię:(
przepraszam, że tak zasmęciłam,ale juz mi lepiej (przynajmniej na chwilkę)

Jumelko masz racje w sumie, co jakis czas boli bardziej,ale w sumie skurcze przepowiadajace tez moga pobolewac wiec sie narazie nie bede przejmowac, jak Maz wroci to go poprosze zebyzwracal uwage jak czesto narzekam na brzuch ;)

Ja to sie zawsze boje wyglupic wiec... ;p

Natalia no fakt, lezenie to masakra chociaz dziw ,ze teraz lek. jeszcze tak panikuje,ale faktycznie lepiej dmuchac na zimne. Ja sie ostatnio nie oszczedzam tez za bardzo,.ale 2 mies. nie skracala sie juz szyjka... sama nie wiem, juz nie moge doczekac sie tego 30.08

Mnie sie ostatnio nie chce jesc, chyba ze musze ;p

Przez ten katar wymiotuje bo jak "splywa" wrrr sorry,ze tak niesmacznie,ale to okropne ;/;/;/

nusia85 nooo :) sporo kobitek plakalo.
Ja znam modlitwe z nalozeniem rak etc.,ale tak jakos mnie naszlo,mialam przeczucie,ze "cos sie bedzie dzialo" ;)

Nooo ja tez mam juz dosc wszystkich mamusiowych ksiazek, gazetyczasem przegladam,ale kurde wkoncu nadal jestesmy kobietami nie?!

A oto brzuch ośmioraczkowy:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://e2.pudelek.pl/p533/ce5e02b70028ccb84994c2c1&imgrefurl=http://www.pudelek.pl/artykul/15465/fanatyczna_fanka_jolie_urodzila_o/&h=449&w=365&sz=62&tbnid=-FtaTkTtSlitoM:&tbnh=95&tbnw=77&prev=/search?q=o%C5%9Bmioraczki&tbm=isch&tbo=u&zoom=1&q=ośmioraczki&docid=WyAw7ZvOVIiliM&hl=pl&sa=X&ei=_UBSTqSaLYSbOqeM4cMC&sqi=2&ved=0CC0Q9QEwAg&dur=330

~ Alicja
Mi dłonie puchną od kilku tygodni, oprócz tego drętwieją (czasem bolą i budzę się przez to w nocy) i czuję jakbym miała lekki niedowład. Rano nie jestem w stanie zgiąć całkiem palców, szczególnie u prawej dłoni - nie chcą współpracować. Pytałam o to lekarza - mówił, że to całkiem normalne i żeby brać magnez. No to się zmusiłam do picia takiego rozpuszczalnego, ale poprawy nie zauważyłam.
W sumie to już chyba się przyzwyczaiłam do tego, nie jest to przyjemne, ale jednak wolę spuchnięte dłonie od spuchniętych stóp.

czarna
niezłe... ale to ciążą bliźniacza z tego co widzę po reszcie galerii...

Zobaczcie jakie rozstępy!!
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.babyboom.pl/forum/members/romcia81-50616/albums/38-tydzien-ciazy-2065/picture216604.jpg&imgrefurl=http://www.babyboom.pl/forum/members/romcia81-50616/albums/38-tydzien-ciazy-2065/picture216604-p9040291.html&h=450&w=600&sz=28&tbnid=N_b_x1ZHTcvSvM:&tbnh=102&tbnw=136&prev=/search?q=38+tydzie%C5%84+ci%C4%85%C5%BCy&tbm=isch&tbo=u&zoom=1&q=38+tydzień+ciąży&docid=aOl_NtvdvnxzfM&sa=X&ei=SzxSTvunOIP34QSb2NzSBw&ved=0CDEQ9QEwAg&dur=122

alicja mi czasem tez puchna od jakiegos tygodnia ale nieznacznie i nie bola mnie a moze zadzwon do swojego lekarza nie zaszkodzi a moze cos doradzi bo ja nie wiem czy to normalne ze bola

To mój mąż pozmywal wieczorem naczynia a nastepnego dnia wieczorem jak mu przypomnialam o zmywaniu to sie zdziwil i mowi do mnie " no przeciez wczoraj zmywalem" szczeka mi opadla myslal ze ja chyba tylko raz na tydzien zmywam hehe

mamasandry
mój maż na info "teraz przez 2 tyg nie będę gotować" powiedział: "tzn że mam się żywić w pracy?" ale kurka nie pomyślał, że ja też jadam obiady :P Dostał opr to od razu się zreflektował hehe
Wytrzymam jakiś te 2 tyg, może przeczytam "Język niemowląt" bo podobno to fajna książka, choć szczerze mówiąc, to mam już dość tych wszystkich ciążowo-dzieciowych książek :)

p.s. torba spakowana :) brakuje tylko staników do karmienia... chyba jednak mąż będzie musiał mi zakupić, zobaczymy jak sobie poradzi :)

Inne tematy z forum

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...