Mamusie wrzesień-październik 2011 *18*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-17-t261913,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *18*

Monia Er
jak Ci źle to sobie pomyśl o mnie, że nawet nic nie mogę w domu porobić, nie wspominając o wyjściu gdzieś dalej :)

Co do obcinania paznokci, to chyba w szpitalach nawet nie pozwalają za bardzo, własnie ze względu na możliwość przyplątania się jakiejś bakterii. Jeżeli chodzi o sprzęt to moja sister poleciła mi nożyczki takie zaookrąglone na końcach a nie obcinacz, bo nożyczkami, wygodniej wycelować i nie zrobi się maluszkowi krzywdy.
Też miałam wczoraj brany wymaz na paciorkowca, ale nawet nie czytam co by było gdyby.. po co się denerwować :) Jeśli będzie coś nie tak, to wtedy mają dzwonić a jeśli jest ok to odbiorę wynik dopiero w dniu wizyty u gin.

ja wczoraj robiłam wymaz na obezność paciorkowca... mam nadzieję, że nic nie wyhodują, bo to czytałam na temat powikłań u noworodków nie nastawia optymistycznie :/

~cheeringup - pewnie masz rację, jeszcze zatęsknimy za tym "nic nierobieniem" :-)

I jeszcze jedna dobra wiadomość - przed wizytą u gina odebrałam wynik posiewu moczu i wszystko jest o dziwo ok, mam tylko brać dalej Urosept, antybiotyk niepotrzebny. Strasznie się cieszę :-)))

Monika... nie tylko przed Tobą ;) ja mam termin na 29 września wg. miesiączki...a wczoraj według USG wyszło 3 października... a ja bym chciała już już..
znając życie to będę sobie po porodzie mile wspominać te słodkie leniwe chwile w 9 mc :)

Ja już po wizycie i cóż ... raczej nie wygląda na to, aby młody chciał pojawić się na świecie przed terminem. Wg. gina to najlepsza z możliwych wiadomości - szyjka długa i twarda, żadnego rozwarcia, przepływy super, mały waży ok. 2900 g (norma jak na 35 tydz.) i ma sobie spokojnie rosnąć jeszcze 4 tygodnie. Następna wizyta 22.09 i dopiero wtedy - o ile wcześniej nic się nie wydarzy - dostanę skierowanie do szpitala na CC, bo dopiero wtedy wg. gina ciąża będzie donoszona a poród najlepszy dla dziecka. Cóż ... pewnie facet wie co mówi i ma rację

Ale jak pomyślę, że przede mną jeszcze calutki miesiąc takiego tkwienia w domu ... o matko i córko :-(

MoniaEr ja tez mam otulaczek z mothercare ale on sluzy raczej temu zeby maluch byl spokojny. Fasolke do karmienia tez mam. Rozek kupilismy po to aby w jakis sposob nie denerwowac sie, ze to taka kruszynka.

mi się wydaję że nie obcinają paznokci bo boją się wzw b,u nas moja teściowa uparła się że będzie obcinać weronice paznokcie,a że ja flądry tak nie lubiłam to z trzęsącymi rękami obcinałam sama byle tego teściowa nie robiła,ehhhh jak sobie przypomnę jej "złote " rady...np
musisz na plaży miec pieluchę tetrową na piersiach bo jak opalisz piersi to ukisisz mleko.....

malinowa manadrynka, pieczenienatalia u nas jutro w nocy planowo ma nie byc wody :-/

ja się tego obcinania paznokci okropnie boję :) chyba poproszę położną przed wyjściem ze szpitala, żeby mi pomogła.... tylko czy położna taka miła będzie... ;/

Cheeringup zgadzam sie z Toba, kobieta w ciazy nie zawsze ma wplyw jak te kilogramy sie ulokuja. Poza tym dziecko jest najwazniejsze.

oczywiscie chodzilo mi o obcinanie paznokci w szpitalu :D

W SR polozna mowila, zeby nie obcinac paznokci bo to nie jest miejsce i czas na tego typu zabiegi.

Wczoraj kupiłam 4 kg arbuza i polowę wczoraj zjadłam i zaraz wezmę się za 2 połowę, hmm i cisza:)

to i tak je przetrzyj wilgotną szmatką, bo kurz się osiada.

ja zjadłam dzis masę arbuza i jeszcze nie rodzę :)

ja nalepki przyklejałam na dość świeże ściany tzn jakies 3 tyg po malowaniu, chyba nawet w instrukcji jest napisane że muszą minąć 2 tyg.
A co z arbuzem jest? Przyspiesza poród? Bo ja właśnie się zajadam!!

dziewczyny, uważajncie z nalepkami :) dobrze odtłuscie ścianę, bo jak tylko troche kurzu na niej będzie to naklejki nie będą się dobrze trzymać i porobią się pęcherze...
ja właśnie muszę się zabrać za przyklejanie swoich miśków i małpek... i zrobić osłonkę na kaloryfer, bo akurat tak mi wypadło, że on jest w centralnym punkcie pokoju ...

a propos rzeczy do szpitala, to ja jednak wolę być przygotowana i mieć co potrzeba niż czekać aż mój mąż przywiezie. Nie chciałabym szukaż koleżanki zeby mi pożyczyła nagle czy szpital prosić o pomoc;)
Mój mąż na pewno będzie musiał pracować te 2 dni po porodzie jak będę w szpitalu więc nie będzie na moje zawołanie od razu:)

Właśnie przyszła do mnie paczka z zamówionym na allegro szlafrokiem. No i powiem Wam, że jestem zadowolona. Wybrałam kolor wrzosowy, rozmiar M:
http://allegro.pl/frotte-krotki-szlafrok-z-kapturem-dorota-38-m-i1778465840.html
Wprawdzie brzuch całkowicie się w nim nie mieści, ale też nie zamierzam go utrzymywać aż tak długo.
Jutro wypiorę, przetestuję i jak spełni moje wymagania, to kupię jeszcze jeden.

Też o kawie nie słyszałam. Ja słyszałam o naparze z liści malin, ale to chyba każdy słyszał i o arbuzie :)

dziewczyny, ale pędzicie z tymi postami,chyba z 15 minut minęło zanim nadrobiłam zaległości.
ja dzisiaj zrobiłam sobie listę z tymi rzeczami, których jeszcze nie mam, a które wydaje mi się, że są niezbędne i podliczyłam ich koszt (ło matko ile tego wyszło:)), czekam więc teraz do mojej wypłaty i zaczynamy znowu zakupy, żeby nie zostawiać tego na ostatnią chwilkę
Fabiankowa to Ty już gotowa do porodu jesteś:) a o mocnej kawie to nie słyszałam:)

hej :)

nie wierzę w to co widzę.. tyle postów..
To ja krótko. Trzymajcie kciuki za moją drożdżówkę ze śliwkami :) robię pierwszy raz w życiu. Mój małżonek bardzo lubi i mam nadzieję że mi wyjdzie.

Papapa!

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??