Mamusie wrzesień-październik 2011 *19*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - CÓRKA - Kaja - 3820 g - 54 cm

Dwupaki:

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-18-t263232,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *19*

Witam dziewczyny,Fabiankowa gratuluję :)

Fabiankowa ! Gratulacje :)!!!! a jednak dziewczyny wychodzi nam te typowanie :) kto następny?? :) teraz to sama nie wiem :)

Ja tylko na chwilkę wpadłam i zmykam bo dziś intensywny dzień mnie czeka i jeszcze pogoda ładna:) trzeba korzystać bo zaraz jesień przyjdzie ...

miłego dnia

hello,

gratulacje dla Fabiankowej i wszystkiego dobrego i czekamy na relacje

ja jutro wizyta z usg, maz mnie pociesza, ze brzuch mi w ogole nie urosl przez 2 tyg i dziecko nabralo tylko 200-300g, ach ci faceci, jeszcze jutro ide sama, bo on nie moze itp...
do tego maz zgubil gondole do wozka, no jeszcze sie trzymam, ale mam ochote zrobic mu wyklad, ze nie szanuje rzeczy dla dziecka itp, a w sobote jedzie i mowi, ze wsciekam sie, ze jedzie do Norwegii, a ja nie bo kazdemu sie nalezy i pozniej leci po Blanke i mame, wiec jeszcze 9 dni i bede miala corke spowrotem...
oj nerwy mi puszczaja i jeszcze slysze, ale dlaczego mieliby ci robic cc tak wczesnie, przeciez dzieci duze powyzej 4kg sa ok, i wez tu tlumacz, ach...

natalio, zdrowka i calkowicie naturalne mmetody...

mój gin pozwolił mi jak miałam katar przez kilka dni stosować krople do nosa Xelometazolin, od razu była ulga.

Fabiankowa - serdeczne gratulacje!
Czyli dobrze wytypowałyśmy :) Czekamy teraz na szczegółowe relacje :)

ja wczoraj miałam kiepski wieczór, nos był cały zapchany, nie mogłam sobie z nim poradzić, powiedziałąm mężowi, żeby poszedl do apteki mi coś kupić i mi przywiózł - syrop na KASZEL bo tak mu Pani dała w aptece. Normalnie się poryczałam :(
Najadłam się czosnku na noc i jakoś dziś niby lepiej, zobaczymy....

Ja oprócz wszystkich pootwieranych okien mam jeszcze włączony wentylator :D normalnie u mnie można się udusić, nie wiem co to za mieszkanie, że nawet przeciągu nie idzie zrobić :P

A mnie się dzisiaj śniło, że już miałam dziecko w domu, cały czas spało, a ja zapominałam je karmić! Potrafiłam całą noc przespać i się nie obudzić na karmienie. A ona przez to była za słaba by płakać i się domagać. To dopiero było straszne, aż mi się płakać chciało jak się obudziłam :)
Aaa i jeszcze karmiłam MM i za żadne skarby nie chciało mi wyjść normalne mleko (choć robiłam wg instrukcji) tylko zawsze jakaś gęsta kaszka :D

szok, co za głupoty

ja wstaję w nocy minimum te 2-3 razy. Ale co mnie dziwi, że jak wracam do łóżka to od razu zasypiam. Wcześniej było to nie do pomyślenia, bo jak się przebudziłam to już zasnąć z powrotem nie mogłam, to chyba dobry znak :)

Ja w okolicy to slyszalam tylko o przenoszonych dzieciaczkach, zadne szybciej nie chcialo sie wypakowac ;/ dobrze,ze chociaz tutaj jakas nadzieja ;p

No w kuchni było otwarte, ale w pokoju musiałam zamknąć, bo nie dało rady słuchać tego szumu i buczenia machin. Oni chyba zrywają nawierzchnię, po prostu masakra, ale niech to w końcu zrobią, byle szybko :)

na szczęście mnie nocna wstawanie ominęło, w całej ciąży to były pojedyncze epizody. Przy zamkniętym oknie nie dałabym rady spać.

U mnie też na razie cisza, ale ja to mam jeszcze trochę czasu. Dopiero 9 miesiąc się zaczął.

Dziś w nocy wstawałam co 2 godziny do łazienki (to chyba już przygotowania do nocnego karmienia, hehe). Dodatkowo całą noc robotnicy hałasowali przy ślimakach na węźle Kliniczna i nawet przy zamkniętym oknie ciężko się spało.

Jak fajnie, że w końcu Fabiankowa urodziła!! I jaka duża ta jej malutka. Już 3 dzień brzuch mnie pobolewa, mały bardzo mało się rusza, może zbiera siły:) czuję, że mój termin z usg czyli 2 . 09 może się sprawdzić, a jeżeli nie to za pewne urodzę w 42 tc i pewnie mały będzie miał 4,5 kg

no ja skurcze to ogolnie mam kilka razy dziennie po kilka ale nic po za tym tak jak sie Mlodemu spieszylo tak teraz siedzi sobie w brzuszku i ani mysli wyjsc:)
a zreszta jak mu tam dobrze to niech siedzi:)

mnie tam po kilka razy dziennie boli podbrzusze, ale to wszystko.

no te nasz dzieciaczki cos sie nie spiesza na ten swiat a mi juz 39 tydzien sie dzisiaj zaczyna ale cos czuje ze ja to przechodze chyba bo po niedzielnych skurczach sladu nie ma a dzisiaj na 16 wizyta u gina ciekawe co mi powie:)

Patrząc po terminach to i tak późno pierwsza rozpakowana czyli to lepiej dla naszych dzieciaczków, że za szybko nie pchają się na ten świat.

Gratulacje dla Fabiankowej, dużo zdrówka i jak najwięcej przespanych nocy :)

Mam nadzieję, że teraz to już nam się posypie i zaraz kolejna mamusia się rozpakuje :)

Czy teraz czas na czarną ? :)

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...