Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-22-t268045,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

nusia Ty też? LOL co ona ma na punkcie wagi.
od dzisiaj jestem na 'samych' jabłkach' do piątku. Wizytę mam rano więc idę bez śniadania, żeby było lżej hah

malinowa mandarynko, może nie na temat, ale zauważyłam, że też masz "wagowego" stresa przed wizytą u lekarza.Krótko nas ta ginka trzyma ;))

no ja też do końca lutego mam umowę i potem koniec. Nawet jakby szef chciał ze mną przedłużyć, to i tak co ja zrobię z dzieckiem?
Jedno szczęście, że mąż ma pewną pracę.
Jumelka a Ty też masz cukier w moczu? Sorry, że tak bezpośrednio. Ale właśnie zauważyłam, że jak się ma problem z cukrzycą to ten cholernik-cukier wykrywany jest wszędzie.
U mnie wprost tej cukrzycy nie stwierdzono bo już na 0.75 lekarka mnie nie wysyłała. Ale ja od początku żadnych problemów z moczem nie mam, a tym bardziej żadnego cukru nie ma...

ojej widzę, że wiele nas narzeka na brak pracy, lub na pracę nie taką jakby się chciało, ja podobnie, no cóż zobaczymy jak się wszystko ułoży

qurcze, Eveline, zycze powodzenia w rozkreceniu firmy , choc gorsza pora roku idzie, moja maz ma tez f.budowlana i zatrudnia b.mala ilosc osob, jest ciezko, cenami przebijaja go chinczycy badz rumuni, do tego mat.budowlane poszly w gore, a ludzie chca za bezcen robic...plus, ze nie ma w londku takiej zimy jak w PL, ale deszcze tez sa uciazliwe itp...
ja niby prace mam, ale szef ne idzie na reke itp, wiec hcyba tez bede szukac...ale nie wiem gdzie itp, do tego odzywaja sie moje kompleksy...

eveline, to przykre, ma nadzieje, ze maz szybko znajdzie prace, a ty dostaniesz macierzynski...

ja dzis po ktg i ok, w piatek mam znow o 8 rano, pozniej scan, pozniej konsultacja z ginem...

do cukrzycowych mamus, ja teraz mam non stop cukier w moczu pomimo, podawania sobie, niby to normalne, a mocz mam spr.2x w tyg przynajmniej, bo za kazdym razem jak ide na ktg...nic nie tyje, wiec jest oki, ale ja mam nadprogramowe kg itp.aha u mnie nie krzycza, ze tyje, bardziej krzyczeliby gdyby cukier ukryty byl zly, czyli fruktoza czy cos takiego, bo po ang.jest inaczej...

oj maz jest tez ok, ale rzadko chodzimy na zakupy razem, dzis twieraja najwieksze CH w Europie, fajnie, bo bedzie mozna gdzies pojsc i na zakupy i zjesc, a jest k.wioski olimpijskiej itp. samochodem ok.15 minut od mojego domku, ale wybiore sie jak urodze hihi...

z wydatkami tez u nas jest tak, ciezko cos zaszczedzic, bo zawsze cos jest itp...jeszcze u mnie bez nadgodzin, to wyplata mniejsza...

z moją pracą też nieciekawie, mam umowę na zastępstwo i nie wiadomo, czy będzie dla mnie miejsce, żyję nadzieją, że będzie czekało na mnie

ehh, z tą pracą widzę, że wiele osób ma problemy:(
ja niestety też po macierzyńskim będę musiała szukać nowej pracy - jakieś 1,5 m-ca temu dowiedziałam się, że moja firma będzie zlikwidowana..

no niestety prowadzimy własną działalność,płacę mały zus więc ani macierzyński ani zasiłek mi się nie należy...więc klops
a że prowadzimy firmę budowlaną która dopiero zaczyna zarabiać na siebie wiosną i latem więc będzie naprawdę krytycznie.Niestety to że my zostajemy bez pracy też się wiąże z tym że nasi pracownicy też.
Widzę dziewczyny że piszecie o awariach w samochodach 2 lata temu jak jeździliśmy jeszcze fiatem palio wracając zimą z zakupów na kartuskiej w gdańsku zabrakło nam całkowicie hamulców....całe szczęście nie jechaliśmy szybko to po jakimś czasie udało się go jakoś wyhamować ale wszystkie czerwone światła nasze były.Od roku mamy naszego cytryna,kupiony był nowy z salonu więc jak narazie się nic nie psuje zobaczymy jak się gwarancja skończy

eveline to smutne, że od 1 października takie zmiany:(

Evelline22 to bardzo przykre. Mam nadzieję, że mąż szybko znajdzie nową pracę i że Ty chociaż macierzyński będziesz dostawała. Trzymam kciuki.

U nas też czekanie co dalej z pracą. Mąż ma umowę do końca roku i nie wiem czy mu dalej przedłużą. A ja już teraz się stresuję.

cześć dziewczyny melduję się
ostatnio nie mam nastroju nie dość że chora to jeszcze dowiedziałam się że od 1 paźdzernika zostajemy z mężem bez pracy....

~Natalia
straszna ta historia ze zbitą szybą ! Czytałam kiedyś o podobnej sytuacji, ale tamci ludzie mieli trochę mniej szczęścia. Farciarze z Was !

Niespodziewane wydatki to niestety powszechny problem. Oprócz niespodziewanej wymiany lodówki musieliśmy dziś zainwestować prawie 300 zł w tarczę hamulcową do auta. Cóż ... taka przypadłość, że rzeczy się psują i to w najmniej odpowiednich momentach.

Ja dziś zaliczyłam wizytę u fryzjera, odwiedziłam firmę, za godzinkę jadę do koleżanki po odbiór kilku rzeczy po jej synu, m.in. maty edukacyjnej - pewnie trochę czasu minie zanim się przyda o ile w ogóle, bo nie wszystkie dzieci są nią ponoć zainteresowane - a na 19 SR. I tym sposobem kolejny dzionek z głowy.

Mój przede wszystkim unika tematu tak długo jak się da, ale jeśli mu się w racjonalny sposób wytłumaczy, jak bardzo ja będę nieszczęśliwa i jak bardzo źle to się NA NIM odbije, to w końcu do niego trafia i robi wszystko na 120% i lepiej się nie wtrącać i poczekać na rezultaty. A one zawsze powalają.
Chyba mu powiem, że się nim chwalę tutaj (a niech się ucieszy, co mi tam :)), bo zauważyłam ostatnio, że:
1. z dużą uwagą słucha co się tu na forum dzieje (szczególnie temat narzekania na facetów go interesuje - a ja pięknie mogę przemycić pewne własne zastrzeżenia)
2. chwalony działa jeszcze lepiej niż zwykle :)

hej.. ja już po lekarzu i synuś ma załatwioną krtań.. zmiana temperatury powietrza nie wyszła mu na dobre.. Ja tylko lekko podrażnione gardło i katar..
co do niespodziewanych wydatków.. my chyba co miesiąc takowe mamy. Jak nie auto(bez którego nie możemy się obyć bo nie mieszkamy w mieście- na autobus czy do sklepu mam 2 km lasem).. to inne czasem pierdołkowate ale nie planowane wydatki. I tak kasa ucieka przez palce. :/

znikam, muszę dokończyć obiad bo zaraz mąż z pracy przyjedzie.

torba jest naprawdę fajna, dobrze wykonana i cena też nie zabija :)

marta29
no z takim mężczyzną to można żyć :) pozazdrościć :) mój chyba by się nie odważył na samodzielne zakupy, bo wie jak bardzo lubię mieć wszystko pod kontrolą :) ale fakt, że jak mu mówię co ma kupić to bardzo dobrze się sprawuje :) tylko już się nauczyłam, że wszystko trzeba bardzo sprecyzować, bo jak wysyłam go po korzeń pietruszki to przynosi natkę i odwrotnie :)

Mangolia ja uzywalam podkladow Bella przez tydzien, w domu podpaski bez skrzydelek wzorowane na podkladach Bella.

~ Natalia - rzeczywiście fajne te torby. Jeśli Z. już czegoś nie zakupił i w komplecie z wózkiem też nie będzie, to sobie pewnie kupię jedną z takich.
A mój mężczyzna robi mi niespodziankę jedną za drugą... Wymienił baterię i pasek w moim zegarku, który chyba od 3 lat leżał w szufladzie, bo nigdy nie pamiętałam, żeby iść do zegarmistrza.
Wczoraj musiał przypadkowo się przyznać, że już zrobił zakupy z listy, którą mu podesłałam, żeby wiedział, co nam jeszcze trzeba: nożyczki, sudocrem, podkłady, osłonki na cycki, laktator, waciki, pieluchy i cholera wie co jeszcze... :)
Dzisiaj smsem pytał, jaki chcę materac dla małego...
Teraz boję się cokolwiek zamawiać, bo niewykluczone, że on już to zamówił i nie powiedział, bo to ciąg dalszy jego niespodzianek...
W każdym razie z przynajmniej 20-punktowej listy zostało może kilka drobiazgów.
Teraz to mi nawet nie wypada narzekać... :)
Jeszcze tylko szafa.

Hehe,

po prostu nie lubię tego przewijania strony. I jakoś tak wychodzi ;)

Co do podkładów, to ja je stosowałam chyba ze dwa tygodnie po porodzie zamiast podpasek, a potem w dzień używałam podpaski a na noc wolałam lepsze zabezpieczenie. Później po połogu wykorzystywałam podkłady przy okresie (ale tylko na 2-3 noce).

Ja zamawiałam Absorgyn lub te wielkie Belli.

Jumelka zauważyłam, że ostatnio zawsze zakładasz nowe wąteczki:)
właśnie piję herbatę z cytryną i miodem, a gardło boli coraz bardziej:(, dzisiaj w aptece chciałam kupić spirytus do pępka a pani mi mówi, że spirytus to tylko w monopolowych:) hihi, ale się udałam, no nic nie wiedziałam, że w aptece go nie dostanę
idę szykować obiad po mąż wraca po 16
a co do samochodu to potwoerdzam, że to skarbonka bez dna, oby nie przechwalić, ale odkąd nasze autko dostało na BOże Narodzenie prezent, który kosztował prawie 2000 tys. czyli koło dwumasowe to już się nie psuje

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)