Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-22-t268045,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

A ja wróciłam od fryzjera-czuję się jakoś lepiej ;-) Robię małemu kolacyjkę, i do spania:) a ja mam wieczór dla siebie, zaprosiłam koleżanki i posiedzimy sobie troszkę same :)

... nadzieję, że tak pozostanie.

Lipuszko wczoraj też użyłam próbki oiltalium krem i płyn do kąpieli i w sumie też suche pozostało, no ale po 1 razie raczej nic się nie poprawi. Nie mam pojęcia co mam używać. Wyszlabym w końcu na jakieś zakupy ale to moje krocze nie pozwala mi za duzo chodzić tak boli.

Mój maluszek ładnie śpi w nocy, budzi się 2 razy na karmienie, ogólnie chodzę wyspana, i mam nad

no mojemu malemu tez sie luszczy skorai kupilam w aptece balneum do smarowania dzisiaj zaczniemy smarowac zobaczymy czy cos to pomoze

marta29 ja nie chcialam miec znieczulenia :)
a u mnie dzisiaj byla pielegniarka zwazyla mlodego i wazy 3700 ulga jak nie wiem co bo sie balam ze spadl z wagi
ja jakos o dziwo mam czas na wszystko pranie prasowanie obiad sprzatanie i nawet na krotkim spacerku bylismy dzisiaj z Krystiankiem:)

czarna84 ja wczoraj uzylam oilatum z probki bo mala ma na stopkach lekko luszczaca sie skorke. Na razie bez zmian.

Do dziewczyn co pytaly o kosmetyki do kapieli po tym falstarcie z Nivea kupilismy zel Bubchen I mleczko. Rewelacja.

Co do tego nie mam wątpliwości, że dawaliby to znieczulenie wszystkim, gdyby tylko mogli, ale przynajmniej na tamtym wcześniejszym spotkaniu lekarz (wyglądający na spoko lekarza) skupił się jakby na niewłaściwym aspekcie. Mówił o progu bólu - to była jedyna rzecz, o której nie wiedziałam/nie myślałam wcześniej. Treściwych informacji poza tym nie było. Ja odebrałam to wszystko inaczej, ale dla naszego dobra, mam nadzieję, że jednak jest tak jak Ty mówisz.

~ Mamosandry - Ty rodziłaś w wojewódzkim. Nie wspomniałaś, że miałaś znieczulenie. Chciałaś, ale nie było opcji? Nie chciałaś? Jak to u Ciebie wyglądało?

titina nie chodzi Ci o kolo ratunkowe? w Mama I ja widzialam.

bladykot spokojnie I Ty I dziecko potrzebujecie czasu, spokoj najwazniejszy bo maluch szybko wyczuwa nastroj mamy

nasza mala wazyla dzisiaj 3362 I dostalysmy kropelki Esputicon na brzuszek.

Hop, hop jak reszta rozpakowanych mamus sobie radzi? Bo ja marze o spaniu ciagiem 2 godzin :D

Dzięki dziewczyny, o to mi chodziło :)

marta29
no właśnie nie, wręcz przeciwnie, odniosłam wrażenie, że chętnie robią te znieczulenia o ile mają ludzi do tego. A sam lekarz, który prowadził to spotkanie, deklarował się jako zwolennik tego zabiegu. Fakt, mówił, że jest to jedyny zabieg o który rodząca prosi a nie jest pytana o zgodę, ale jak dla mnie chciał podkreślić, że decyzja zależy od ciężarnej a nie od lekarza :)

~ Natalia - a nie odniosłaś wrażenia, że uważają, że robią łaskę z tym znieczuleniem? Na tym spotkaniu co byłyśmy 4 tygodnie temu, non stop lekarz powtarzał, że można POPROSIĆ o znieczulenie. Ja wiem, że tam mają za mało anestezjologów, ale to wyglądało jak podkreślanie tego, że może łaskawie podadzą znieczulenie, a może nie a ciężarna ma g*wno do gadania.

hello
melduję, że na spotkaniu w Wojewódzkim było ok 15 ciężarnych, a podobno od 3tyg takiego spotkania nie było, więc lekarz zdziwił się że jest tak mało :)
ogólnie jestem zadowolona z tego co się dowiedziałam, przekonałam się, że chcę to znieczulenie i już :) Wiem, że mój próg bólowy jest niski, więc na pewno się przyda :)

co do blogu mojewypieki to ja tam zaglądam od dobrych 2 lat i piekę przeważnie z tych przepisów, zawsze wszystko wychodzi jak powinno.
Faktycznie, przypomniało mi się, że widziałam kiedyś foremki w Pepco, w Tchibo też były ale ceny tam są z kosmosu :)

Co do pobrania próbki moczu, to ja nie wyobrażam sobie podmywania przed siusianiem :P dlatego używam chusteczek do higieny intymnej i zawsze biorę ze środkowego strumienia... Więc może, to jest ten mój błąd?

Zośka strasznie szaleje w brzuchu odkąd wróciłam do domu. Może postanowiła już wyjść? :P

ja jak już kiedyś pisałam nie mam kulinarnych zdolności ani ręki.. ale właśnie jak widzę przystępnie podany przepis(na łyżeczki i szklani :)) i jeszcze zdjęcia.. to od razu chce mi się piec :)
właśnie dziś robię tą szarlotkę sypaną a na niedziele to czekoladowe.
A zimą na 100% wypróbuje pierniczki i te bałwanki. W między czasie okazji do pieczenia będzie sporo tylko czy będzie czas na pieczenie przy maleństwie??

ja często korzystam z przepisów z tej strony, ostatnio robiłam kruche cisato z malinami i budyniową pianką ... mniam :)
bardzo też lubię blig kwestia smaku ... dużo super przepisów
ale po ciąży biorę się za odchudzanie... trzeba zgubić te 18 kg co mi teraz przybyło... więc chyba przejdę na south beach.

Ja nie przepadam za bezami, ale te bałwanki faktycznie wyglądają bardzo fajnie :)
Uwielbiam strony kulinarne, szczególnie jak są opatrzone zdjęciami. Wszystkie fajne przepisy zachowuję sobie w zakładkach, żeby móc do nich wrócić. Ale niestety, od 2 miesięcy nie posiadam sprawnego piekarnika i jestem mocno ograniczona kulinarnie przez ten fakt...
Z. obiecał, że się za niego zabierze w końcu, ale zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia.
W każdym razie, na pierwszy ogień będzie szła wspomniana wcześniej szarlotka sypana :)

a ja wyprałam firanki a teraz wieszam je na raty...

A ja po sprzątaniu, musze też wyprać jeszcze jedną pralkę z rzeczami dla małej.

Pozostałe rzeczy już prawie gotowe. A no i muszę kupić podkłady i majty poporodowe te jednorazowe;-) Szlafroczek wyprałam,wisi czysty, koszule też, do porodu jak z Jasiem biorę tshirt męża:) i zaczynam się powoli bać porodu coraz bardziej..kurcze...

albo bezy... http://mojewypieki.blox.pl/2008/11/Gooey-chocolate-stack.html słodkie szaleństwo!!!

Podoba mi się też pomysł bezowych bałwanków http://mojewypieki.blox.pl/2009/12/Bezowe-balwanki.html
świetna zabawa dla dziecka :) ja z Matim zimą(w zasadzie na święta) piekę pierniczki na choinkę. Ale te bałwanki to rewelacja. A na pierniczki też ma przepisy... cudowna ta stronka! chyba zacznę piec ciasta :D

A ja właśnie dotarłam do domu po 5 godzinnej wycieczce po sklepach kafelkowo - podłogowo - meblowych położonych w Gdyni, Sopocie i Gdańsku. Wymęczyła mnie nasza architekt okrutnie, na szczęście jeździliśmy jej autem, więc chociaż i to dobre. No i udało się dokonać pewnych ustaleń, które mam nadzieję pozwolą ruszyć z miejsca. Szkoda, że nie widziałyście jej miny, kiedy dowiedziała się, że jestem praktycznie tydzień przed terminem :-))

~polapola
mam wizytę u mojego gina w przyszły czwartek tj. 22.09 i o ile dotrwam do niej w dwupaku (a raczej na to się zapowiada) to tego dnia da mi skierowanie na CC, tak więc realnie urodzę albo 23 albo 26. Z tego co się dowiedziałam do Redłowa jedzie się po prostu rano na czczo, chyba wcześniej jakoś można się umówić z lekarzem, który będzie robił i tego samego dnia jest zabieg, wychodzi się po 4 dobie.
My na zwiedzanie porodówki wybieramy się we wtorek, więc rzeczywiście może zobaczymy się już na oddziale położniczym.

Została mi do zrobienia jedna pralka z rzeczami dla małego ale pogoda niepewna, więc chyba zrobię to jutro. Na 19 jedziemy na basen, porozciągam trochę mięśnie i kości i kolejny dzionek z głowy.

przeglądam sobie przepisy na ciasta ze stronki "Moje wypieki " i chyba na niedzielę zrobię to: http://mojewypieki.blox.pl/2007/08/Old-fashioned-chocolate-cake.html
rzeczywiście przepis przypomina mojego "murzynka" ale jest bardziej.. wykwintny.. chyba przez tą masę kremową. No i kwiatuszki :) też się muszę w takie zaopatrzyć :D

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...