Mamusie wrzesień-październik 2011 *24*

Zapraszam do nowego wątku :)
To kto ma ochotę się w nim rozpakować? :)

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=269105&c=1&k=130#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *24*

hej wam wkoncu do was dotarlam od wczoraj ciagle ktos nas odwiedza wiec nie mialam czasu zasiasc do kompa a jak juz usiadlam to prad wylaczyli :/
no ja tez nie lubie wenflonow w rece ale tym razem zaraz po porodzie przyszla pielegniarka i sie pyta czy moze wyjac mi wenflon ale sie ucieszylam i kazalam jej zaraz to cholerstwo z mojej reki wyjac :) z sandra po porodzie to 3 dni z nim w rece chodzilam nie wiem po co:(
kurcze ale fajnie by bylo gdyby ruminka urodzila trzymam kciuki razem z Krystiankiem :)
a nam dzisiaj po spacerku pekla detka w wozku :/ moj maz tak napompowal kolo ze nie wytrzymalo cisnienia dobrze ze do domu zdazylam dojsc
teraz mlody spi sandra u swojej kuzynki na noc a mezus po tesciowa pojechal do auchanu wiec korzystam z ciszy a za chwile bedzie diabel ubiera u sie u prady i sobie obejrze a co tam chwila relaksu przed tv sie nalezy :)

Monia o której byliście? Mnie nie da się nie zauważyć-szczupła nie jestem:)
My byliśmy ok 15:00-16:00 śmigaliśmy po C&A H&M

~izulucha
film rzeczywiście fajny, jako fanka wszystkiego co hiszpańskie - w tym i Banderasa ma się rozumieć - obawiałam się, że będę nieobiektywna, ale naprawdę warto zobaczyć i posłuchać ma się rozumieć. Ach ... ten język ... rozmarzyłam się :) No i ani razu nie zaliczyłam wizyty w wc ! Chyba z tego zachwytu ;)

~eveline22
ja też dziś śmigałam po Matarni i nawet kilka brzuchatych widziałam, więc kto wie może którąś byłaś Ty :)

Ciekawe czy Ruminka tej nocy urodzi. Trzymam kciuki

Czekam teraz aż skończy się jakiś głupi mecz i odpalimy sobie jeszcze jakąś komedię przed snem. Matko ... myśl o spaniu i nocy nie napawa mnie optymizmem ;/

A ja miałam gości na obiedzie, jakiś czas temu pojechali-mały się kąpie z mężem i zaraz do spania :-)

Padnięta jestem.. Ruminka-trzymamy kciuki!!

My w końcu namierzyliśmy szafę jaką chcieliśmy, ale dowiemy się we wtorek, czy będzie za 4 tygodnie, czy jest szansa, że za tydzień. Jak nie urok to s****zka. Obawiam się, że nigdy nie uda nam się zamknąć tematu i ciuchy zacznę trzymać w kartonach...

Z. grzebie w piekarniku, może chociaż to będzie. Dziś robię babski wieczór w domu, a już teraz jestem taka zmęczona. Muszę się zdrzemnąć i tylko mam nadzieję, że drzemka nie rozłoży mnie bardziej, bo za 1,5h muszę wstać.

czesc dziewczyny
my dziś śmigaliśmy na matarni po sklepach...a teraz to mnie bebzon boli...
JA CHCE JUŻ URODZIĆ

Jak tylko coś mi napisze to się z Wami podzielę. :)

Ależ mi się nudzi! Zrobiłam ciasto, ale chyba mi nie wyszło :/ nie wiem czy krem zetnie się tak jak powinien. Zobaczymy za ok 3h. Kurcze tyle czasu się to robi i jak nie wyjdzie to się bardzo zdenerwuje!

Oby to czekanie nie trwało zbyt długo :)

trzymam kciuki również

Oooch, miejmy nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Trzymamy kciuki za Ruminkę.

UWAGA
sms od Ruminki:
"Leże na patologii z podejrzeniem odejścia wód i rozwarciem 1,5"

my też oglądamy meczyk, a potem wybieramy się na spacer, trzeba korzystać póki jeszcze czAs:)

słuszna uwaga, że Ruminka się nie odzywa na forum, ale sms też do mnie nie pisała, albo coś się dzieje, albo zwyczajnie nie ma netu bądź z mężem spędza czas :)

Nie piszcie już o tych igłach w szyi, bo bardziej mnie to rusza niż kręgosłup :P

ooo właśnie Rumianka się nie odzywa, może się zaczęło!! ale Natalia mam z nią kontakt telefoniczny, obiecała że nas o tym powiadomi:)

My zrobiliśmy przerwę i wpadliśmy na chwilę do domu... bo mój mąż zapomniał mi powiedzieć że jego mecz siatkówki leci o 15. ehhh... no nic... o 17 wyruszamy dalej:)

Kupiłam dzisiaj fajną i na dodatek tanią torbę w decathlonie mam nadzieje że się w nią wcisnę do szpitala bo nic nie mieliśmy takich gabarytów w domu, a w wielkiej walizce na kółkach wyglądałabym mało poważnie:D

Co do welfronu, to nadgarstek rzeczywiście najgorszy, pamiętam że zachowywałam się jak bez jednej ręki, bo bałam się że zahaczę i jeszcze bolało mnie to cały czas.

a mnie dziś na resztę porządków wzięło. Młodego pokój wysprzątany w każdym zakamarku, okno umyte, firanka wyprana. Teraz czekam na moich chłopaków.

Mnie też przerażają igły i każde pobranie krwi jest dla mnie stresem. Ewciuś ja miałam zabieg parę lat temu i mi właśnie nigdzie nie mogli się wkłuć bo nie było widać żył.. miałam całe pokłóte ręce, dłonie aż w końcu wenflon został umieszczony w mojej szyi! Był tam przez parę dni.. szyja mocno bolała bo spałam z głową tylko na jednym boku a potem ogromny siniak..

A przy porodzie miałam wenflon w dłoni..i musiał tam zostać przez jeden dzień. beznadzieja. Oby tym razem obyło się bez takich rewelacji..

Pogoda jest super, na słoneczku super cieplutko. Byliśmy na działce, poprzycinałam trochę żywopłot i się zmęczyłam.

Noc miałam znowu kiepską. Wstawałam chyba 10 razy do łazienki, w ogóle brzuch mnie jakość dziwnie bolał. Dzisiaj znowu pojawiły się skurcze, ale takie co 10-15 min i na razie nie chcą zwiększyć częstotliwości.

Ciekawe co u Ruminki, chyba się dziś nie odzywa? Może się w końcu doczekała :)

Cześć wszystkim :-)

My już po basenie z Jasiem-chłopacy byli na 9:00 na PG:)
Ciasto upiekłam,obiadek się robi:)

43tc-no mam nadzieję żeszybciej mi teraz pójdzie ;-) Bo Jaś miał 4340g i 62 cm..eh :) Ale nie było źle :)

przy ZZO można się ruszać, normalnie chodzić itp, to przy znieczuleniu do CC nie ma się w ogóle czucia od pasa w dół. Mnie też trochę przeraża igła w kręgosłup, ale jeśli miałabym CC to za bardzo i tak nie byłoby wyjścia, więc staram się o tym nie myśleć i poprosić o znieczulenie. Po co się męczyć? :)

a ostatnio Lipuszka pytalas o luszczaca sie skore, to pomyslalam, ze moze to byc jeszcze poporodowe, a nie uczuleniowe...ja kapie w oilatum, i tym smaruje kremem po, ale w UK nie jest to oilatum soft, tylko junior.
aha i przez 1 miesiac zycia kapalismy co drugi dzien, potem codziennie, wiadomo buzzka itp to codziennie

mnie też przeraża ta igła w plecach i fakt, że podczas znieczulenia nie można się ruszyć

my już po zakupach na rynku, na obiad będą ryby więc maluszek dostanie trochę kwasów Omega 3:)

potem może jakiś spacerek nad morzem, jesli chodzi o wspólny wypadzik na obiad - to udało nam się wczoraj

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy