Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesień
7. ligia - 10 wrzesień
8. Leokadia2101 - 17 wrzesień
9. Dżina - 23 września
10. Jumelka - 24 września
11. Ru.mink@ - 25 września
12. Ewciuś - 26 września
13. pieczenienatalia - 27 wrzesień
14. @IzZzka@ - 28 września
15. cheeringup - 29 września
16. alicja_82 - 30 września
17. Monia Er - 4 październik
18. marta29 - 4 październik
19. gwiazdeczka - październik
20. malinowa mandarynka - 7 październik
21. izulucha - 10 październik
22. misiabela - 14 październik
23. sowka - 18 październik
24. Patunga - 20 październik
25. lilo - 22 październik
26. nusia85 - 24październik
27. lucek - 26 październik
28. Basieniak - 26 październik
29. Brzoskwinka84 - 28 październik
30. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

Hejka, Wczoraj byłam u gina, trochę się zaniepokoiła wysokim poziomem TSH (ft4 w normie) i kazała mi się skontaktować jak najszybciej z endokrynologiem. Muszę też powtórzyć glukozę ze względu na wysoki poziom cukru, mieści się co prawda w górnej granicy, ale gin powiedziała, że lepiej jak nie jest za wysoko i w razie jak się to powtórzy to mam się skontaktować z diabetologiem.
Całe życie zdrowa jak rydz, nie biegałam po lekarzach, to teraz będę chyba nadrabiać :( Poza tym przypisała mi magnez i luteinę.
USG będę miała niestety dopiero 20.04 więc wtedy zobaczę czy mój maluszek rozwija się prawidłowo. To będą dłuuugie 2 tygodnie.
Miłego dnia dziewuchy

dziewczyny a ja myślałam, że to popołudniowe spanie mi już mija po dwa dni pod rząd nie spałam, ale coś czuję, że nic z tego. Dzisiaj spałam od 18 do 20.40:)mój mąż się śmieje, że odleżyn dostanę:)

Ja chyba swojego ślubnego wcale tam nie chce, bo mało, że moge mu niechcący naubliżać to w dodatku jestem pewna,że będzie panikował gorzej niż ja:D.Nawet jak palec skaleczy to mu,,słabo,, jak krew widzi :D:D.Obawiam sie,że wiecej z nim by było problemów niż ze mna:D.Lepiej niech czeka pod drzwiami hehehe.

IzZzka ja mam zwolnienie od jakichs 2 mies. juz,ale sie przyzwyczailam choc z racji pracy Meza czesto musze sobie czas organizowac.
Lato idzie bedzie fajnie :) ;p poza ciezarowkowymi dolegliwosciami ;p
Dobrze wiedziec,ze nie jestem sama z tymi hustawkami bo bym sie jeszcze choroby psychicznej dopatrzyla ;p;p;p

Dwie wrzeszczace w tym samym czasie :P
Ja chyba bede Meza miec ze soba chociaz nie wiem czy Go narazac na takatraume ;p mam na mysli swoje zachowanie ktorego nie umiem przewidziec :P

Ru.mink@, ja też mam takie glupie zmiany nastroju:/ do tego jestem już ponad tydzień na zwolnieniu i mnie nosi, nie wiem co ze sobą zrobic hehe.A jak na złość leżące L4 i z domu nie moge wyjść:/, ale jutro ostatni dzień całe szczęście:). A z tą porodówką to by beczka była:D

hej dziewczyny,

mam laktator medela swing na sprzedaż:
zapraszam do wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-laktator-elektryczny-MEDELA-SWING-t229226,1,130.html

pozdrawiam!

IzZzka...No ubaw by bylk gdybysmysie spotkaly ...na porodowce ;)
Matko jeszcze nie moge myslec o tym :P

Ww ogole glupie nastroje mam, raz superfajnie , ciesze sie, raz zobojetnienie, spokoj, niepokoj...jakas jazda z tymi hormonami ;/

Albo nie moge dodackoment.albo mi sie gdzies w srodku wkleja wrrr;/

IzZzka nooo, ale bylbyubaw ;p chyba ze ktorej Dzidzia sie pospieszy albo odwrotnie... ;p

IzZzka nooo chyba ,ze ktporej Dzidzia sie pospieszy,albo przeciwnie,ale racja bylby ubaw ;)

SAŁATKA
JEŚLI CHCESZ ROBIĆ JAKIEKOLWIEK TESTY GENETYCZNE ITP TO MOJA LEKARKA POLECIŁA MI INVICTE BO PODOBNO MAJA DUŻE DOŚWIADCZENIE I (PODOBNO) ROBIĄ WSZYSTKO NA MIEJSCU

Ja przyjechałam na poródówkę z rozwarciem na "pół opuszka lekarskiego palca", ale na szczęście oxytocyna pomogła i zaczęło się rozwierac coraz badziej. Nie ukrywam, że bardzo chciałabym rodzić naturalnie, bo to niesamoite przeżycie, ale kiedy będzie trzeba pójdę grzecznie na stół..:(

Wkurzyłam się na Bruss'a, bo zrobiłam u nich test PAPPA, miał być po tygodniu do obebrania. Wzoraj babaka do mnie dzwoni, że jednak nie robia tego na miejscu i muszę czekać 3 tygodnie, bo wysłali moje badania do Krakowa. Cały czas miałam wrażenie, że sami nie wiedzą, co z czym sie je jeśli chodzi o test PAPPA. Nawet nie wiedzieli, że powinnam przynieść ostatnie usg. Gdybym wiedziała to wogóle bym tego nie robiła, kosztuje ponad 100 zł, a zamieszania z tym co nie miara :/

ciąża jest piękna na swój sposób. :)
Mnie teraz drażnią ciągłe zmiany nastroju. Z synkiem nie miałam czegoś takiego.. wszystkim martwię się 100% więcej niż w pierwszej ciąży. Trochę mnie lekarz wczoraj zmartwił bo pytałam się o ten nieszczęsny węzeł a on powiedział że nie ma na to reguły.. że teraz może być też ale nie musi ale w żadnen sposób nie można temu przeciwdziałać. :( i teraz cały czas będę myślała czy też nie tworzy się na pępowinie supełek..

Hej dziewczęta,
ja dzisiaj czuję się już zdecydowanie lepiej. ale boli mnie brzuch, tym razem ten ciążowy, tak więc spokoju nie mam :) ale jakoś daję radę, dużo się wyleguję i odpoczywam.
Powoli zaczynają się róznież bóle kręgosłupa... no cóż, tak dziś z mężem rozmawiałam, że tekst "ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety" wymyślił jakiś facet...
Fakt, jest to coś pięknego, ale dla mnie osobiście to ciągły strach czy wszystko jest w porządku i analiza, każdego dziwnego bólu....

Dzień dobry..
Ale pogoda.. bu. Ja mam dziś wolne i dobrze bo z domu się wychodzić nie chce.
Coś mnie ostatnio handra łapie. Wczoraj sie cieszyłam i było dobrze a dziś znowu kiepski mam humor..

Życzę miłego popołudnia :)

płci jeszcze nie znam - skoro nie widać, to może dziewczynka? chłopca łatwiej zauważyć :)
mi zresztą bez różnicy - sama nie wiem co bym bardziej chciała. dziecko - MOJE DZIECKO - takie do tulenia i kochania po prostu :) hihi

witam, witam :) dość rzadko tu zaglądam, ale pochwali się muszę :) czuję ruchy mojego bobaska :) tak sobie teraz myślę że czułam je już wczesniej, ale nie byłam pewna, czy to właśnie to, więc stwierdzam, że w 17 tyg ciąży się zaczęło :)

oj misiabela to mamy bardzo podobne pomiary, ty w srode 67, ja w pon 68, coś chyba razem bedziemy rodzic ;-)

suepr, ze z dzidziami ok, i fakt chlopaki gora jak na razie...

mi jak wody odeszly z 3cm rozwarcia... to urodzilam po 40h, po pierwszych 20h bylam juz bardzo monitorowana i dostalam ja i dziecko antybiotyki, plus oxy, ktora nic mi nie dala....w sumie dodatkowe 3cm rozwarcie no i megaskurcze oczywiscie...ale i tek skonczylo sie juz emergency CC

no to już 3 chłopaków mamy ;-) ale fajnie

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...