Mamusie wrzesień-październik 2011 *8*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 7 wrzesień - SYN Pawełek
4. aga_6663 - 8 wrzesień
5. czarna84 - 8 wrzesień - SYN - Dominik
6. bladykot - 9 września (nie chcę znać płci przed narodzeniem)
7. Kamczik - 9 wrzesień
8. mamasandry - 9 wrzesień - SYN - Wiktor
9. Fabiankowa - 9 wrzesień- CÓRKA
10. ligia - 10 wrzesień - CÓRKA
11. Leokadia2101 - 17 wrzesień - SYN
12. Dżina - 23 września
13. Jumelka - 24 września - SYN
14. Ru.mink@ - 25 września
15. Ewciuś - 26 września - CÓRKA
16. pieczenienatalia - 27 wrzesień - CÓRKA - ZOFIA
17. @IzZzka@ - 28 września
18. cheeringup - 29 września
19. alicja_82 - 30 września
20. marta29 - 1 października - SYN
21.rybcia6 - 3 pazdziernik
22. Monia Er - 4 październik - SYN - CYPRIAN
23. gwiazdeczka - październik
24. polapola- 7 października - SYN
25. malinowa mandarynka - 7 październik- CÓRKA - MARTA
26. sowka - 9 październik - SYN
27. izulucha - 10 październik - CORKA - NELL
28. misiabela - 14 październik - SYN
29. Mangolia - 14 październik
30. ewaaa42 - 17 październik
31. Patunga - 20 październik
32. lilo - 22 październik - SYN
33. nusia85 - 24październik
34. lucek - 26 październik
35. Basieniak - 26 październik
36. Brzoskwinka84 - 28 październik
37. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *8*

hej
Jumelka nie martw sie prawkiem, ja zdałam za 3 razem, podeszłam do egzaminu 3 razy w ciągu 3 tygodni, poprosiłam w ośrodku zebym mogła szybciej podejść do kolejnego egzaminu bo wyjeżdżam. Mój sposób na zdanie egzaminu - wykupić sobie 4-5h dodatkowych godzin tego samego dnia co jest egzamin, lekcje skończyć godzinę przed egzaminem i prosto z lekcji jazdy na egzamin jechać (najlepiej tym samym samochodem szkoleniowym), W ciągu kilku minut człowiek nie zdąży wybić się z tego "rytmu" dobrej jazdy, czuje sie pewniej i łatwiej zdawać egzamin, mniejszy jest stres. Ja prawko w ciągu 2 miesięcy zrobiłam ,ale to był bardzo intensywny kurs:)
Wózek już u mnie stoi w salonie, dostaliśmy po mojej siostrzenicy, juz odświeżony i czeka tylko na małą pasażerkę:) Tak jak czytam sobie wasze rozmowy o wózkach, modelach i kolorach to śmiać mi się chce, bo faceci z taką wielką pasją rozmawiają o samochodach jak my - kobitki o wózkach:) od jutra jestem na zwolnieniu lekarskim bo chyba przedobrzyłam z praca i szyjka maicy mi sie skróciła, jeszcze nie duzo, ale jednak. od jutra mam zamiar lezec i w końcu odpoczywać.

Twój się przynajmniej dopytuje :)
Mój po 15 sekundach zabiera rękę z mojego brzucha i mówi, że nic nie czuje. W końcu wczoraj po obiedzie zmusiłam go do czekania i udało mu się porządnie wyczuć fikołki potomka. Śmiał się, że mam małego aliena w brzuchu.

Ja jeszcze w pracy siedzę i czuję się młody rozrabia. Szczególnie, gdy siedzę pochylona do przodu - chyba próbuje pokazać kopaniem, że ma za mało miejsca :)

Pogoda śliczna i mam nadzieje że jutro też tak będzie:). W poniedziałek do pracy więc muszę się trochę zrelaksować.
Moje dziecko jakieś takie spokojne, mamusi nie chce przeszkadzać, mąż ciągle pyta czy już czuje te ruchy i nie może się doczekać a ja nic...

ja już w domku, zjadłam obiadek i teraz się relaksuje przed komputerem:)
dzisiaj nie mam nic szczególnego do zrobienia więc całe oppołudnie leniuchowania super:)

Hej, hej

ja mam dziś wolny dzień więc korzystaliśmy z pogody i byliśmy na spacerze i na placu zabaw i na podwórku a w końcu na balkonie. Teraz przyszliśmy do domku ochłonąć. Bo mimo wiatru słońce grzeje..asasasa :)
W pierwszej ciąży ruchy poczułam w ok. 20tc a teraz w 16. :) więc jest spora różnica. Teraz dzidziol tak kopie że widać jak się brzuch podnosi.

Miłego dzionka!

Ja poczułam pierwsze delikatne ruchy w 16 tygodniu, ale dopiero po paru dniach nabrałam pewności, że to TO, bo z czasem stały się bardziej wyraźne. A porządne puknięcia i fikołki takie, że aż brzuch mi podskakiwał to w 18 tygodniu.
Lekarz stwierdził, że to faktycznie bardzo szybko, ale sądzę, że potomek ma temperament po tacie i nie jest w stanie usiedzieć w spokoju. Teraz już tak nie szaleje, czuję jak się tam majta po macicy, ale zdaje się, że zaznaczył porządnie swoją obecność i już się aż tak nie stara być zauważonym :)

myślę by takie literki samemu zrobić, to raczej nic trudnego http://www.peticado.pl/pl/oferta/literki-szyte
mój mąż pochodzi z Oruni Górnej :) także co jakiś czas bywam w waszych oklicach

ja też w pracy do 16... Ostatnio coraz bardziej mi się nie chce...

Jumelka ja też siędzę w pracy, i to jeszcze 4,5 godziny

dziewczyny tak pędzicie z tymi wątkami, że miałam sporo do nadrobienia, ale to dobrze przynajniej mam ciekawą lekturę

miłej pracy tym, które pracują i przyjemnego leniuchowania tym, które leniuchują:)

Też bym sobie na spacer poszła, a tu trzeba w robocie siedzieć.

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 7 wrzesień - SYN Pawełek
4. aga_6663 - 8 wrzesień
5. czarna84 - 8 wrzesień - SYN - Dominik
6. bladykot - 9 września (nie chcę znać płci przed narodzeniem)
7. Kamczik - 9 wrzesień
8. mamasandry - 9 wrzesień - SYN - Wiktor
9. Fabiankowa - 9 wrzesień- CÓRKA
10. ligia - 10 wrzesień - CÓRKA
11. Leokadia2101 - 17 wrzesień - SYN
12. Dżina - 23 września
13. Jumelka - 24 września - SYN
14. Ru.mink@ - 25 września - CÓRKA
15. Ewciuś - 26 września - CÓRKA
16. pieczenienatalia - 27 wrzesień - CÓRKA - ZOFIA
17. @IzZzka@ - 28 września
18. cheeringup - 29 września
19. alicja_82 - 30 września
20. marta29 - 1 października - SYN
21.rybcia6 - 3 pazdziernik
22. Monia Er - 4 październik - SYN - CYPRIAN
23. gwiazdeczka - październik
24. polapola- 7 października - SYN
25. malinowa mandarynka - 7 październik- CÓRKA - MARTA
26. sowka - 9 październik - SYN
27. izulucha - 10 październik - CORKA - NELL
28. misiabela - 14 październik - SYN
29. Mangolia - 14 październik
30. ewaaa42 - 17 październik
31. Patunga - 20 październik
32. lilo - 22 październik - SYN
33. nusia85 - 24październik
34. lucek - 26 październik
35. Basieniak - 26 październik
36. Brzoskwinka84 - 28 październik
37. gosiaczek.k - 28 październik

dopisałam drżącą ręką ;)

nusia85 nie martw sie za bardzo ja w 18 tyg. czulam,ale bardziej jeszcze "przelewki"'bulgotki" natomiast leciuchne pukniecia jakby ktos palcem stuknal od srodka to tak okolo 2,5-3 tyg. temu. U gin. podalam 1 maja bo dokladnie nie pamietalam :P

Nasza Laska nie chce nog rozchylac wiec dokladnie nie wiemy,ale wlasnie na 4D lekarz powiedzial,ze obstawia Dziewczynke na podstawie proporcji ciala i no... tego,ze jak jednak widac bylo chociaz bokiem uniesione latajace nozki to nic nie wystawalo. Nie wiem czy wystawaloby na tyle,zeby bylo widac juzw 22 tyg.ale zakladam,ze lekarz sie troche bardziej zna;)

To poki co Dziewczynka,najwyzej zmienimy jej płeć na liście :P

Dziewczyny ehhh dopiero Wam odpowiem :P
Pieczenienatalia no to fakt, chociaz Moj Maz tak sie droczytroche, ostatnio jak widzial moje zdjecie z okresugdy mialam 2 latka to stwierdzil,ze moze byc i dziewczynka,a tak serioto wazne,zeby mi bylo dobrze. Mysle,ze jako 1 latwiej jestDziewczynka wiec licze troche na Laske :P tego sie trzymajmy :P

Malinowa mandarynko z tego cow widzizlam na paragonie ;p 200 zl badanie i 80 nagranie takze nie jest to malo.

ooo to będziemy mogły razem pospacerować :)
ale dziś to mi się nie chce :P

ja właśnie idę do tego lasu..;-)

zgadza się, że wszystkie z jednej okolicy :) ja też blisko Oruni Górnej - osiedle Zakoniczyn, graniczy lasem z Ujeściskiem :)

ooo to bliziutko Mangolia :-) ja też biorę psa i idziemy w długą heh

Widzę że sporo nas tu jest z okolic Oruni Górnej i Ujeściska:) ja obecnie mieszkam na Osiedlu Wilanowska.

Co do literek to bardzo mi się podobają takie dekoracyjne gadżety( mnóstwo jest takich słodkich pokoików na stronach angielskich)nawet wczoraj w Castoramie widziałam taką książkę z " inspiracjami" :), ale chyba poczekam na spokojnie aż dziecko się urodzi i dopiero zacznę o tym myśleć. Na samym początku będziemy mieli dziecko w sypialni a jego pokoik będzie pełnił pewnie funkcję pomocniczą do przewijania itp. :)

Miłego dnia, ja korzystam z dnia wolnego i lecę na spacer:)

Fabiankowa,
fajnie to wygląda :) mi tam się podobają takie dekorację i nie będę sobie żałować :P
mi się nudzi, mąż śpi po nocnej zmianie, zabrałam się za pranie i sprzątanie. Mam nadzieję, że uda mi się namówić małżona na zakup nowej szafki pod TV, nakręciłam się bardzo na jakieś zmiany w swoim malutkim mieszkanku na poddaszu... :)

mamasandry, a yaki wózek zakupiłas?/ :D

Inne tematy z forum

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...