Mamusie wrzesień-październik 2011 *9*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-8-t239258,1,130.html

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
23.09 - Dżina
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
29.09 - cheeringup
30.09 - alicja_82

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - SYN
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - izulucha - CÓRKA - Nell
14.10 - misiabela - SYN-Aleksander lub Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN
17.10 - ewaaa42
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *9*

Witam się środowo:)

Natalia bardzo fajne ubranka mają w tesco na lato, ostatnio tam rzadko zaglądałam. Wczoraj nawet mąż się na t-shirt załapał:) .
Ładne ubranka dla dzieciaczków... ale w tym miesiącu wyczerpałam swój limit...

Miłego dnia Dziewczyny!!! :) , ja dzisiaj w pracy niestety

Witajcie dziewczyny. W pn byłam pierwszy raz w SR i akurat trafiłam na kąpiel dzidziusia, dzisiaj też się wybieram. Zajęcia trwaja od 17-20 i płacę 15 zł.

a ja właśnie się zapisałam do SR którą prowadzi Pani Iza na Kowalach, startuję 30 czerwca, bo po drodze jest urlop i Boże Ciało :)
więc pewnie się spotkamy :)
Fakt, jest bardzo miła, mi została polecona przez kuzyna i jego żonę :)

wy już takie rozeznane w SR a ja daleko w polu jestem...:( czas się porządnie rozejrzec

marta29
ciężko coś powiedzieć o tej szkole cud narodzin bo byłam tylko na jednych zajęciach i to na ćwiczeniach. Spóźniłam się bo straszne korki więc jeśli ktoś nie mieszka obok to nie polecam. Z racji spóźnienia nie wiem czy coś mówiła ta miła pani prowadząca zajęcia na początku czy nie. SR kosztuje 350 zł.
Chodzę teraz właśnie do SR na Kowalach. Położna baaaardzo miła, zostawiła mnie i męża po zajęciach i wszystko wyjaśniła, SR kosztuje 200 zł jak z mężem i nie trzeba od razu płacić. Jest możliwość indywidualnych spotkań, np teraz jest para która lada dzień ma termin i ma indywidualny przyspieszony kurs. Położna pracowała wiele lat w szpitalu wojewódzkim i jak po pierwszych zajęciach wygląda na bardzo miłą, ciepłą i kompetentną osobę. Kilka razy powtarzała że pacjentki są dla niej najważniejsze i jeśli któraś z nich potrzebuje pomocy to przekłada godziny spotkań SR. Pani Iza prowadzi porady na stronie
http://www.babyboom.pl/forum/porady-poloznej-f366/

Ja wypytywałam mojego gina dokładnie jak to ma wyglądać i nic nie mówił, o tym, że mam czegoś nie jeść.
Glukozę mam wypić dwie godziny po obiedzie i też nie precyzował jaki to ma być obiad. Myślę, że gdyby to miało takie znaczenie, to by mi o tym powiedział. Więc zamierzam zjeść obiad taki, jaki jem normalnie i się nie przejmować.

Hej mamusie:).
Wreszcie troszkę chłodniej się zrobiło po tym maleńkim deszczyku,jaka ulga...:). Chyba coraz cięższy okres przed nami wszystkim się zbliża wielkimi krokami :).
Słuchajcie mam pytanie: czy przed badaniem glukozy jadłyście i piłyście to co zwykle??Bo ciężarna koleżanka,która ma to już za sobą mi powiedziała, że nie można jeść owoców i słodyczy najlepiej ze 3 dni przed:/. Jak było z Wami??:)

No właśnie poczytałam sobie i SR INLA ma bardzo dobre recenzje. A panią Izabellę Frej wychwalają pod niebiosa... Cóż, może jednak się skuszę... :) 100 zł jeśli sama będę, 200 zł jeśli z mężem... cały cykl spotkań, w każdy czwartek od 19.00 - 21.00...

Ja się dowiedziałam, że na Kowalach jest SR, położna (która siedzi w gabinecie we Wrzeszczu z dr Ciach) ją prowadzi i zapraszała mnie. W sumie to najbliżej mam tam... tylko nie wiem jak to jest z płaceniem. Wszędzie trzeba płacić? W tych przyszpitalnych też?

~ligia
A co po tych jednych zajęciach w Sr cud narodzin możesz powiedzieć? Bo ja właśnie chcę tam iść i poszukuję opinii. Podobało Ci się? Poleciłabyś?

dziewczyny Zosia i Marysia to bardzo ładne imiona:)

jejku przez tą pogodę taka padnięta jestem, nogi mi nie puchną, ale obrączki z palca zdjąc nie mogę:(, ale póki dobrze się czuję to chciałabym chodzic do pracy bo potem jeszcze się nasiedzę w domu

Mangolia
jest tyle fajnych sukienek nie ciążowych ale spokojnie na brzuszek, że na pewno coś sobie zakupisz :)

Patunga
no widzisz, musimy się na rodziny zamienić heheh

igia dużo zdrówka życzę!!!

Ja dzisiaj miałam się zabrać za sprzątanie , no i niestety kiepsko mi to poszło... :) mam masę rzeczy do prasowania ale na wieczór chyba to zostawię.

Natalia dzięki za informację :) dzisiaj wybieram się do tesco na zakupy, nie mam żadnych letnich spodenek a za takie pieniądze to rzeczywiście warto, muszę trochę pobuszować bo już w nić się nie mieszczę.

Zmykam na obiad bo cały dzień myślę o jedzeniu :)

hej
a ja przez całą ciąże byłam zdrowa, nawet głupiego przeziębienia nie miałam, a teraz w niedziele wylądowałam na pogotowiu, chyba jakiegoś wirusa mam. Do tego te upały, nie wiadomo czy ogólne osłabienie to cześć objawów czy to przez ten upał. Wczoraj musiałam zostawić samochód pod przychodnia bo nie dałam rady nim wrócić, bałam się że pod drodze zemdleje za kółkiem, mimo klimy. Mam całą litanię badań zleconą i od jutra znowu będą mnie kuć, tylko już żył brakuje. najbardziej się martwię tą temperaturą. Lekarz powiedział że optymalna temperatura dla dziecka to 37 stopni. Tj. jak normalnie mamy 36,6 to w brzuchu zawsze trochę więcej jest. I dlatego jak ma się podwyższoną temperaturę to o ok 0,5 stopnia jest więcej w brzuchu, a dłuższe przebywanie dziecka w podwyższonej temp jest bardzo szkodliwe, dlatego min gorące kąpiele ani opalanie nie jest wskazane w ciąży.
Byłam na jednych zajęciach z SR cud narodzin przy wojewódzkim, ale zrezygnowałam, bo dojechać do centrum na 18 albo 19 to mistrzostwo świata. znalazłam sobie SR na osiedlu, mam 5 minut spacerkiem, no i godzina późniejsza, mąż zdąży wrócić z pracy. Nie ma chyba znaczenia gdzie się chodzi, bo położne wiedzę przekazują taka samą. Poza tym położne wiedzą co i jak w trójmiejskich szpitalach, to małe środowisko. A na zwiedzanie sal porodowych i położniczych można wybrać się samemu.

łanie ta Zośka :)
mnie się też za bardzo nie będzie chciało dojeżdżać do SR, ale wolę wybrać tą przyszpitalną. Bo mam nadzieję, że mi na konkretnym przykładzie powiedzą co gdzie i jak bo jestem zielona :-) I wtedy to już spokojna będę ;-)

pieczenienatalia:) u nas jakby nie było tyle Zoś w rodzinie mała byłaby Zosią na 100%:)

hejka dziewczęta :)

Patunga
bardzo ładne imię :) Gdyby nie fakt, że moja siostrzenica tak właśnie się nazywa, to pewnie moja córka miałaby tak na imię :) a tak będzie mała Zosia :)
Wczoraj to były jakieś istne harce w moim brzuchu, w nocy jak się budziłam to mała również dokazywała. Dziś troszkę spokojniej, bo byłyśmy w tesco na zakupach i mała się trochę ululała ;)
Co do tesco to jest teraz promocja na ubrania -30% i kupilam sobie krótkie spodenki na szerokiej gumie, ladnie się trzymają pod brzuszkiem i taką fajna bluzkę bez ramiączek u góry, wziełam rozmiar 42 (przy swoim 38) żeby się ładnie brzusio mieścił. Bluzka bawełniana więc idealna na plaże by brzuszka nie opalać :)
spodenki kosztowały mnie ok 20zł a bluzka 14zł więc myślę, że było warto :)
ooo! właśnie napisałam, że mała dziś spokojna no i zaczęła znowu swoje skoki w brzuchu hehe

Co do SR to ja zdecydowałam się, na poszukanie czegoś w okolicy, rezygnuję chyba z tych przyszpitalnych, bo wszędzie mam daleko, a jak jest tak gorąco, to jazda autem bez klimy nie należy do przyjemnych, nie wspominając już o komunikacji miejskiej

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
23.09 - Dżina
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
29.09 - cheeringup

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - SYN
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN-Aleksander
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA

dziś mam drugie spotkanie w SR w Weju. Zapisy były po 25t.c. aczkolwiek jest dziewczyna w 22t.c.

Cześć dziewczyny, długo mnie nie było:) jakiś taki napięty czas :)
W weekend byliśmy w Łebie w Parku Dinozaurów z naszym synkiem:) Świetna pogoda,super miejsce-polecam:) Teraz w sobotę planujemy płynąć na Hel:)
Upały męcząca,ale lepsza taka pogoda niż zimno;-)
Dopiszcie prosze do listy imię dla naszej córeczki:) Będzie mała Marysia:)

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...