Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-3-t672216,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Anka miałam identyczną sytuacje jak Ty zaczeło sie od twardego brzucha Wejherowo tez mnie niie chciało przyjąć wręcz wymusiłam to na nich zalozyli mi szew gdyby nie to nie dotrwalabym nawet do 26 tyg w którym urodzilam skrajnego wcześniaka.
Nie chcę Cie straszyc ale jedz na Zaspe tam powinni Cie przyjąć

Co za masakra :/

Już wróciłam Ńie przyjęli mnie do szpitala w Wejherowie bo przepełniony,zrobili mi badania i jest jakaś infekcja moczu dostałam leki i mam brać lactomag i nospe na twardnienie i dużo odpoczywać. Podobno w innych szpitalach podobnie brak miejsc. Dają skierowanie i trzeba szukać samemu miejsca w szpitalu.
Powodzenia trzymajcie się oby do terminu.

Ruda powodzenia, żeby wytrzymać jak najdłużej ! Na szczęście sytuacja opanowana..
Gdzie leżałaś?

Witam po 100 latach :)

W lipcu wylądowałam na ponad 3 tygodnie na patologii. Dużo nie brakowało i byłby skrajny wcześniak, na szczęście udało się podtrzymać. Nadal biorę leki i leżę plackiem, ale teraz już w domu.

Forum czasami podczytywałam, ale jakoś weny na pisanie brakło.

paaml, ja też mam dwie torby jedną na porodówkę, a drugą większą na salę. Dla dzieci po porodzie spakowałam pajacyki, czapeczki i rękawiczki.
Potem na salę wzięłam body z dł. rękawem, z krótkim, półśpiochy i pajacyki. Jakby co mąż dowiezie resztę.
Do torby porodowej mam jeszcze po jednym pampersie dla dziecka, kocyki i po pieluszce tetrowej. Dla siebie klapki, podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne,koszulę, majtki Canpol, mały ręczniczek. Dopakuję wodę z dziubkiem.

Wszystko zależy czy trafię z akcją porodową, czy będe już wcześniej w szpitalu ;)

Do torby na porodówkę dla młodego planuję wziąć pajaca, niedrapki, cieniutką czapeczkę, jednego pampersa, rożek i pieluchę tetrową. Dla siebie wiadomo szlafrok cienki i koszula do porodu, skarpetki, klapki pod prysznic i zwykłe, cienki ręcznik, majtek na poród nie potrzeba bo i tak co chwilę ktoś między nogi zagląda po porodzie majtki siateczkowe plus podkład stanik do karmienia plus wkładki.
Z innych rzeczy które mogą się przydać to na pewno woda ewentualnie koszula na przebranie po porodzie chociaż ja przy pierwszym przegrałam się dopiero jak trafiłam już do sali położniczej wcześniej nie miałam siły. Nie wiem co jeszcze może wam coś innego jeszcze właśnie do głowy. A na pewno naładowany telefon.

Poród już wielkimi krokami się zbliża, u niektórych z Was nawet większymi :) ja pomału zaczynam się pakować, pakuję 2 torby na porodówkę małą i na salę 2, stąd moje pytanie: jakie ubranko wybieracie dla noworodka jako pierwsze po porodzie? body + śpiochy, czy coś innego.. nie mam pomysłu co konkretnie spakować do tej 1 torby na porodówkę.

Anka współczuję infekcji i życzę szybkiego powrotu do zdrowia,

Ja się czuję coraz gorzej, ciężko mi z brzuchem wchodzić po schodach itp. Kupiłam sobie piłkę do ćwiczeń, podobno od częstych ruchów bioder dziecko ma szansę się przekręcić, póki co czuję małego cały czas po bokach, zobaczymy 30.08 na kolejnym USG czy będzie jakiś postęp.

Witam ja dziś po wizycie niestety mam infekcje w moczu i często twardnienie brzucha dlatego dostałam skierowanie do szpitala. Boję się że szybciej urodzę ..

Dorota ok, na razie wszystko minęło. To chyba faktycznie były jelita, może za dużo błonnika zjadłam dzień wcześniej.

My już chyba wszystko mamy, chcę tylko domówić laktator, literki na ścianę już do Nas lecą. Dekoracja zrobiona w pokoju, wczoraj zrobiliśmy okno u dzieci w pokoju. Torby spakowane, pranie dzisiaj nastawiam ostatnie i zostanie mi góra prania ! Także chyba już pozostaje czekać..

Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było i właśnie sobie uświadomiłam że niektóre z nas dosłownie zaraz będą rodzić, ale to zleciało. Dopiero co się poznawałyśmy były pierwsze obawy, później energiczny środek ciąży a tu lada moment będziemy o pierwszych kupkach naszych maluchów rozmawiać. Szok !
A tak w ogóle to u mnie wszystko ok Przemek ładnie rośnie cały czas na USG jest o tydzień większy, w zeszłym tygodniu ważył 2197 ułożony główką w dół. Jego kopnięcia i wiercenia się niestety nie są już zbyt przyjemne czasami to aż tchu mi zabraknie.
Ciąży mam już dość jak pewnie większość z was, mimo że rodziłam już też coraz bardziej boję się porodu. Mnóstwo pytań mi po głowie chodzi jak to będzie chociaż niby wiem. Codziennie ćwiczę mięśnie Kegla i robię masaż krocza ale z drugiej strony i tak życie zweryfikuje wszystko po swojemu.
Z wyprawki dla młodego brakuje mi jeszcze wozka, fotelika i przewijaka. Wczoraj popralam ubranka teraz czeka mnie prasowanie.
Dla siebie do porodu mam już chyba wszystko. Kupiłam sobie też wszystkie potrzebne kosmetyki w wersji mini także tylko się spakować i czekać byle do 38 tygodnia i wtedy trzeba wziąć się za generalne sprzątanie w domu ;-)

Jak tam Pirelka sie czujesz?

Poród, ach ten poród.. wczoraj oglądałam filmy siostry Ani, polecam http://ciaza.siostraania.pl/kategoria/filmy/page/2/

Ale mnie dzisiaj brzuch bolał, tak jak na biegunkę, u góry.. niby przeszło, ale się przestraszyłam trochę.. nie wiem jak bóle porodowe rozróżnię, skurcze.. i jak to przeżyję !

Ja bym poszła na prywatna wizytę, na NFZ to rzadko się przejmuja... Na wydruku może jest cos napisane ile waży maluszek, zawsze warto wiedzieć jakiego "klopsa" się urodzi :-)
Moja kruszynka troszkę ponad kg dopiero ma ale to dopiero 29 tydz. Dużo przytyłyscie w ciąży? Mnie lekarz ciagle pyta czy się odchudzam, bo waga non stop ta sama a brzuszek coraz większy.

Ja nie planuję puszczać tuż po porodzie kołysanek, chyba że któraś teraz ich słucha to czemu nie :-)

Hej :)

Widzę, że co jakiś czas wiekszość z Was pisze o tym ile maleństwo waży itp. Ja niestety nie wiem, choc miałam pod koniec lipca wizytę na NFZ. Wiem tylko, że z maleństwem wszystko w porządku i że leżał główką do dołu. Zastanawiam się, czy prywatnie teraz nie wybrać sie do lekarza, aby wasnie uslyszeć bicie serduszka i poznać wagę. Byłby to mój około 33 tydzień ciązy. Poradzcie mi proszę, czy byłby to dobry pomysł, czy jeszcze poczekać i w pozniejszym terminie sie umowic na usg?

P.S tez sie zastanawiam nad zakupem projektora z karuzela i jakimś szumiącym misiem. Nie wiem, czy kupowac obydwie te rzeczy, czy inwestowac tylko w jedna?

Ja cały czas myślałam że bede miec cc, bo tak chłopcy byli ułożeni. Jakiś czas temu jeden sie odwrocil i oboje byli główkami wiec zaczelam sie nastawiac na sn. A w czwartek sie okazalo, że znowu jeden jest miednicowo ułożony. Wiec pewnie do samego porodu nie bede wiedziala jaki mnie czeka.

paaml, nie martw się na zapas. Ja sie tego nauczyłam w ciazy :) wszystko może się zmienić nawet w ostatniej chwili. Ja znowu w ogóle nie brałam pod uwagę sn, a okazuje się, że dziewczynki niemal od początku leżą do sn, nie dostanę żadnego skierowania na cc, mam nastawiac się na sn.. byłam przerażona, bo jak z bliźniakami?! A teraz się oswoiłam i sobie myślę, że może nawet lepiej? :) zresztą jak lekarka mówi: do ostatniej chwili nie wiadomo jak zakończy się poród więc generalnie plany, a rzeczywistość lubią zaskoczyć :D

Hej dziewczyny, wczorajsza wizyta mnie dobiła, z małym wszystko ok waży 1,5kg i rośnie zdrowo ale niestety położenie miednicowe i doktor z uśmiechem na twarzy przy USG mnie pyta " Pani chciała mieć cc?". Wiem, że ma jeszcze trochę czasu, ale miejsca coraz mniej i jestem ogólnie przerażona bo cc w ogóle nie brałam pod uwagę.

Dorota co do kołysanek, zastanawiałam się nad kupnem takiej karuzeli z projektorem, ewentualnie mój bujaczek-leżaczek ma mnóstwo melodii.
Koleżanki mała, która ma 3tyg uwielbia natomiast dźwięk suszarki, więc tu by się miś szumiś przydał, czy któraś kupowała?

Czy będziecie od samego początku puszczac dzieciom kołysanki?

Inne tematy z forum

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...