Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (8)

Nowy! :)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli - córeczka Natalka
06.09.2014 cytrynka - synek Szymon
06.09.2014 Dora89
09.09.2014 ann - synek
10.09.2014 Justyna47
13.09.2014 AgaKr - jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka - synek
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien - synek Mateusz
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka - synek Bartuś
27.09.2014 aniuleczka25 - córcia :)
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz - jeśli synek - Jaś, jeśli córeczka - Maja
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina - jeśli synek - Filip, jeśli córeczka - Maja
11.10.2014 Miliani- synek
26.10.2014 gabi1111 - jeśli synek Max, jeśli córka Lily
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (8)

ja pójdę przed następną wizytą, to będzie 25/26 tydzień ciązy

dostałam również zgodę na uczestnictwo w szkole rodzenia, z uwagą, że w zajęciach praktycznych mogę uczestniczyć jeśli ciśnienie będzie w porządku. Za 2 tygodnie zaczne myśleć co dalej z tą szkołą, bo nie mam ani szkoły wybranej, ani porodówki ani połoznej

Ja też mam skierowanie na glukozę.. Mi tylko powiedziała, żeby przed następną wizytą, to będzie tak 24 tydzień.

też chciałam do niego iść w 16 tygodniu, ale mój M chciał poczekać, a potem sam w nogi na noge skakał i widziałam jaki zawiedziony, że jeszcze nie zna płci, także wiem co czujesz

nie wiem, zadzwoń :) koleżanka całą ciąże chodziła, bardzo zadowolona była, w 16 tygodniu dowiedziała się jaka płeć

Aga_Kr bardzo dziękuję za odpowiedź:) A orientujesz się czy długo się czeka na wizytę?

o dziwo, mimo pogody, wyjazd weekendowy majowy uznaję za udany :)

wczoraj byłam na wizycie kontrolnej - zmieniłam lekarza, teraz moim prowadzącym jest Maciej Stukan - zresztą przed ciążą chodziłam do niego, ale zniknął na kilka miesięcy

kupiłam w lidlu pampersy, opłacoło się paczkę za 30 zł :)

teraz w lidlu będą bodziaki do kupienia od 22 maja za 20 zł dwupaki - dziewczyny z forum lipcowo - sierpniowych pisały o tym
http://gazetka.lidl.pl/6051787f-a560-4296-b423-70fd13166823/html5.html#/1

dostałam skierowanie na glukozę, mam iść między 24-28 tygodniem

Pestka jest lekarz w Gdańsku, który nigdy nie myli się co do płci i od 16 tygodnia jest w stanie określić. Doering
http://www.doering-usg.pl/

Cześć Dziewczyny:)

Ja po wczorajszym usg połówkowym i chyba jestem jedyna, która jeszcze nie zna płci, a to już 22 tydzień :( Tydzień wcześniej na wizycie, maluszek ułożył się tak, że nie było za bardzo widać. Lekarka powiedziała, że stawia na chłopca, ale że nie na 100%, a wczoraj byłam u innego lekarza, dr Gaweł, może któraś kojarzy? I ogólnie badania zrobił bardzo dokładnie, pokazywał mi jakieś wykresy i tabelki, z których i tak mało co rozumiem, zdjęcia główki itp. a płeć w ogóle go nie interesowała. Skończył badanie i jak zapytałam to zerknął od niechcenia i stwierdził, że jest za wcześnie (?), że niby wygląda na dziewczynkę, ale nie chce mówić na 100%, bo to takie gdybanie.. Straaaasznie jestem zawiedziona i nie wiem co myśleć. Chodzę z nfz i oni mają taki słaby sprzęt czy o co chodzi? Z maluszkiem wszystko w porządku, waży ok. 350 gram. Może możecie polecić jakiegoś lekarza prywatnie? Chodzi mi o samo usg, żeby stwierdził płeć i jak to cenowo wygląda teraz? Prawie 4 lata temu za zwykłe usg płaciłam 70 zł, a z 3d bodajże 230 zł. Taką miałam nadzieję, że już będę mogła powoli wszystko dla maluszka przygotowywać, chociaż ciuszki poprzebierać po córce, ale tak to bez sensu.. Następną wizytę mam za 3 tygodnie, ale na tym samym sprzęcie więc nie wiem, czy się w ogóle czegokolwiek dowiem..

Ja chcę rodzić na zaspie i tam rzeczywiście wszystko dla mam i maluszków dają, ale wiadomo, że bezpieczniej się czuje mając swoje rzeczy:)

Wrzesien nie martwiłabym się za małą wagą. Ja też jestem szczupła, zaczynałam z wagą 46,2 kg na pierwszej wizycie, a teraz jest 50 kg więc prawie +4 kg. Mam 160 cm i jestem raczej drobna, kg widać jedynie w brzuchu i to też bez szału, bo nie jest zbyt duży i ku mojej uciesze w cyckach:) bo mam generalnie malutkie:P Małe brzuszki znikają zazwyczaj od razu po porodzie, chociaż znam takie, które miały brzuchy ogromne, a po kilku miesiącach takie laski, że nic nie widać.

Uważam, że fajny pomysł z tymi zdjęciami w brzuszków, a w przesądy absolutnie nie wierzę:) Musiałabym tylko wygrzebać aparat, bo jesteśmy w trakcie przeprowadzki i nie mam pojęcia gdzie teraz jest..

Tyle napisałyście, że już nie pamiętam co chciałam napisać:) Miłego dnia i oby się ta pogoda w końcu poprawiła..

Witamy :)
a co tu taka cisza? :P

dzisiaj mam wizytę u gina ciekawe co tam u malucha słychać:)

miłego dnia mamuśki, choć pogoda nie wygląda na najlepsza:(

jak moja była malutka to miałam dwa komplety pościeli, dwa prześcieradła, dwa pokrowce na przewijak, dwa ręczniki z kapturkiem, dwa kocyki (jeden grubszy, drugi cienki) do tego miałam też dwa rożki (jeden taki sztywniejszy i grubszy, a drugi był taki cienki i dużo cieńszy)

śpiworki są super- dziecko sie nie rozkopuje, i nie wedruje w łożku wokół własnej osi. nasza Córa ma kilka i lubi w nich spać spi w bodziaczku i spodenkach albo w pajacyku. w nocy łatwo zmienia sie pieluche jesli maja zamek odpinany od dołu, gdybyście szukały to mam jeden nowy na sprzedaż - https://plus.google.com/photos/104971945889292183923/albums/5999640762203326769

śliczne te śpiworki, a obok widać taką samą pościel do łóżeczka :)*

A no tak wyszło;) ale już jestem;)

A te śpiworki to tak od początku?

Karolina ,a tak mnie zastanawia czy w tym spiworku dziecko za bardzo sie nie przegrzewa?:)
Nie znam sie na tym :)

Mamakaroli dawno Cię nie bylo:)) wiiiiitam:)

Wrzesień - wrzucam pierwszy lepszy link: http://allegro.pl/spiworek-serca-do-lozeczka-wozka-nowosc-i4216903737.html

uważam, że w Akpolu mają fajne śpiworki i w dobrych cenach, nie wiem, jak obecnie wygląda ich oferta.

Witam się poniedziałkowo ;)

Czemu te weekendy tak szybko mijają.
Cytrynka wózek świetny i teraz mam dylemat ;)

Karolina jeśli chodzi o ruchy maleństwa to tak samo jak dziewczyny myślę,że nie masz sie czym przejmować.Moja koleżanka około 19 tyg martwiła sie ,że nie czuje ruchów i poszła na usg a tam malutka szalała i się kręciła ,że aż miło patrzeć tylko ona po prostu jeszcze tego nie czuła;)

kocyki te ala mucha świetne ,muszę zamówić ;) jeden mam z 5-10-15 po młodej i jest świetny.Dokupie jeszcze ten jeden i wsi .

Karolina,a masz moze linka do tych spiworkow?
Ja na pewno jeden kupie,ale bardziej do wozka. O lozeczku nie myslalam :)

Dziewczyny liczę,ze teraz w srode wypali to spotkanie:))

w środę jestem bez szans :( ciągle pracuję + mam wizytę u lekarza o 12:20...

dziewczyny, przez Was też wpadam w zakupowy szał :D najgorsze jest to, że udziela mi się na wszystkich poziomach - obkupuję starszego, patrzę na rzeczy dla maleństwa (na razie wstrzymuję się z wielkimi zakupami, bo nie znam płci), a dzisiaj wyszłam na chwilę z pracy do Galerii Bałtyckiej i się obkupiłam w Home&You w ozdoby wielkanocne :D są na przecenie 70%, zawsze mi było szkoda na nie kasy, bo normalnie są bardzo drogie, to dzisiaj sobie poszalałam - na kolejne Święta będzie jak znalazł :D

co do wyprawki - zawsze warto miec wszystko na zmianę na czas prania, czy przynajmniej 2 sztuki. ręczniki z kapturkiem, prześcieradła na przewijak, prześcieradła do łóżeczka x 2. poszewki na poduszkę nawet ze 3, bo główka dziecka bardzo się poci. o kołderkach się nie wypowiadam, bo mały do dzisiaj śpi w śpiworku. to już jego trzeci :) zrobiłam w grudniu próbę z kołdrą i dla mnie masakra - całą noc się przejmowałam, czy: się nie odkrył, czy się nią nie zakrył, czy nie za ciepło, czy nie za ciężka. oczywiście odkrywał się non stop, mimo że kołdra 100x135 cm :) więc po dwóch nocach zajechałam do Akpolu po kolejny śpiworek :)

Cytrynka ja kupuję z 4 przescieradla, na przewijak bede miala pieluchy tetrowe,kupie ich dosc sporo bo i do mycia i do wycierania buzki zeby miec pod reka do lekarza tez trzeba miec jak sie bedzie wazyc maluszka zeby na wadze polozyc itd.:) ,posciele kupie z 3 , kocyki 2 jak narazie,
Reczniczki z kapturkiem tez 2 ,pozniej kupie wieksze.,a butelek nie wiem ile wlasnie:)

Inne tematy z forum

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...