Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna płeć nieznana
16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - SabciaB Redłowo płeć nieznana
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, płeć nieznana
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
3-7.10 Gumiś płeć nieznana szpital też nie :) dokładny termin będzie znany 23 marca
6.10 emi - Wejherowo płeć nieznana
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 winogrona - płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
22.10 Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
25.10 nika_22, płeć nieznana
27.10 Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

Cześć!
Podgłądam Was od jakiegoś czasu, ale postanowiłam sie dopisać do listy. Termin porodu 18.10. Planowany szpital Wejherowo, płeć jeszcze nieznana:) Jak bede miała dostęp to dopisze się normalnie do listy. Pozdrawiam!

Dla mnie temat wózka to również czarna magia :) Nie wiemy jeszcze na co się zdecydujemy. Siostra ma Camarelo Carera i jest zadowolona. Tak sobie przeglądam allegro i mam mętliki w głowie.

Wracając do tematu wagi....Ja do chudzinek nie należę, wręcz przeciwnie. Od początku marca schudłam prawie 5 kg ale to ze względu na podejrzenie cukrzycy ciążowej. Muszę się trzymać diety o niskim indeksie glikemicznym.

Niulka, dzięki za wypunktowaną listę dt. wózków - cenne wskazówki :-)

Moja siostra, zresztą też kilku znajomych potwierdziło, żeby nie pakować się w mega drogi wózek wielofunkcyjny, bo pewnie po etapie gondoli, i wczesnego etapu spacerówki z zestawu 3w1 na późną wiosnę/ lato, będziemy chcieli zmienić na jakąś lekką, zwrotną i zajmującą mało miejsca :-)

Wczoraj przejrzałam kilka stron www, for, i jak naradzie spodobał mi się Camarelo Q Sport 2015. Fajny też jest Maxi Cosi Mura 4, ale koleżanka ostatnio go oglądała, i z dodatkami w sklepie wyliczono jej coś koło 4000 zł...

Ja mam wizytę u lekarza w poniedziałek, ciekawe czy zostanie potwierdzona płeć mojego Maleństwa :-)

Ja już po wizycie. Będę miała synka :-) USG połówkowe za 3 tyg.
Uaktualniam listę.

sierpień

wrzesień
04.09 - domi.x, Zaspa(?), prawdopodobnie dziewczynka
12.09 - Sanderka25 Kliniczna, chłopczyk
16.09 - Niulka, Zaspa, synek
19.09 - just.jot Zaspa, prawdopodobnie dziewczynka
22.09 - sabinaub Redłowo płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa prawdopodobnie córka
29.09 - iwonka Wejherowo, płeć nieznana

październik

1.10 - Gumiś płeć nieznana szpital też nie :)
4.10 - ` Silje, Kliniczna bądź Poliklinika Arciszewscy, płeć nieznana
6.10 - emi - Wejherowo płeć nieznana
07.10 Tunia- Wejherowo bądź Kliniczna
16.10 - winogrona - płeć nieznana
17.10 - nika_22, płeć nieznana
19.10- marynial, Kartuzy, płec nieznana
22.10 - Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
22.10 - Kasix88
23.10 - .Donka,
27.10 - Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana

Ja wózek mam po starszym synku, chociaż w sumie z chęcią bym zamieniła. Ale raczej zostaniemy przy tym, co jest. Mam tutka tambero, ogólnie nie jest zły, ale ma kilka mankamentów. Nowsze modele są troszkę bardziej przemyślane, kumpela kupowała pół roku po mnie nowszy model i jest fajniejszy.

A ja po wczorajszej wizycie dużo się nie dowiedziałam. Ogolnie to nadal chłopak, ja mam wyniki super, ale więcej o maluszku dowiem się we wtorek na usg połówkowym w ramach tych badań genetycznych. A mały bardzo ruchliwy, kopie coraz mocniej :)

Inga, dziekuje za dodanie do listy :):)

ps. z zakupami jeszcze nie szaleję... ale jeśli któraś wpadnie gdzieś przypadkiem na smoczki wubbanub proszę o info :)

https://www.google.pl/search?q=wubbanub&biw=1425&bih=461&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=boonVYHdLoSOsAGzpoHABw&sqi=2&ved=0CCIQsAQ

Niulka idealnie wypunktowane podstawowe potrzeby wózka :)

JA sprawdzalam wszystkie fora i rozmawialam z kolezankami, ktore zakupily wozek Joolz. Sa zachwycone. Podobno wlasnie ta spacerówka jest wspaniala i super funkcjonalna.
Ten nowy Joolz tez ladny, ale ja oszalalam na punkcie jednej tapicerki i poluje, szukam.. juz nawet jedna aukcje na ebay wygrałam, ale nie chcieli mi go zapakowac i wycofali sie po kilku dniach. A wozek byl w mega cenie 150 Ł.
No coz. Jest jeszcze czas!
Jeszcze 2 tygodnie do usg i zaczynam zakupowe szalenstwo

sierpień

wrzesień
04.09 - domi.x, Zaspa(?), prawdopodobnie dziewczynka
12.09 - Sanderka25 Kliniczna, chłopczyk
16.09 - Niulka Zaspa
19.09 - just.jot Zaspa, prawdopodobnie dziewczynka
22.09 - sabinaub Redłowo płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa prawdopodobnie córka
29.09 - iwonka Wejherowo, płeć nieznana

październik

1.10 - Gumiś płeć nieznana szpital też nie :)
4.10 - ` Silje, Kliniczna bądź Poliklinika Arciszewscy, płeć nieznana
6.10 - emi - Wejherowo płeć nieznana
07.10 Tunia- Wejherowo bądź Kliniczna
16.10 - winogrona - płeć nieznana
17.10 - nika_22, płeć nieznana
19.10- marynial, Kartuzy, płec nieznana
22.10 - Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
22.10 - Kasix88
23.10 - .Donka,
27.10 - Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana

Mam potwierdzony termin porodu na 22.10. Narazie nie dopisuje sie do listy poniewaz na telefonie to trudne. Sciskam kochane mocno udanego. Dnia :)

Silje, dla mnie też :-P dziś trochę czytałam na zasadzie "gondole? Jakie znów gondole?" :-P no i siostra dzwoniła to jej trochę podpytalam. I już wiem, co mniej więcej jest ważne:
1. Przednie koła skrętne, nie na sztywno
2. Regulowana rączka (wyżej, nizej)
3. Duży koszyk na dole i z każdej strony zabudowany (żeby były 4 ścianki naokoło, bo niektóre są z jednej strony otwarte i zakupy wypadają)
4. Odpinana tapicerka, żeby można było wrzucić do pralki i wyprać
5. Górne pasy w spacerówce
6. Składana przednia barierka
7. Jakie gabaryty ma spacerówka po złożeniu (żeby się mieściła do bagażnika)
8. Żeby spacerówka rozkladala się ze śpiącym dzieckiem, a nie tylko pusta (musi być cały mechanizm do rozkładania, a nie tylko przesuwane pasy).

Proszę o więcej porad jeśli komuś coś wpadnie do głowy :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Just.jot i emka - widzialyscie joolza geo? Mnie podoba sie jeszcze bardziej, niż day studio. To najnowszy model joolza, mam nadzieje, ze do wakacji pojawi sie u nas w sklepach, bo mocno sie na niego nastawiam :) jesli ta opcja odpadnie, to najpewniej bugaboo ale ta większa wersja - buffalo.

SabciaB, żadna dziwaczka, każda mama ma przecież swoje preferencje ;) Te wózki o których piszesz są też bardzo ładne, widziałam już takie u kilku mam (w ogóle to zauważyłam, że jak pojawia się mama z wózkiem na horyzoncie to bezczelnie gapię się na wózek, żeby zobaczyć co to za model hahahaha:)), tylko zastanawia mnie w nich "skrętność" kół i ogólnie to jak je się prowadzi, bo sprawia wrażenie dużego, ale pewnie na żywo wrażenie jest inne. Ja to zamierzam sporo chodzić po lesie z dzidzią, a te modele z kolei mi się takie bardzo miejski wydają. Co mama to opinia i preferencja :) Ale Baby design lupo dorzucam do listy obserwowanych :) Dzięki!

Haha, tak Was podczytuję i podczytuję w dyskusji o wózkach i śmiało mogę powiedzieć, że dla mnie to jakaś czarna magia! :-)

To ja chyba jakaś dziwaczka jestem mi się podobają wózki klasyczne obstawialiśmy roana marite prestige luz navington caravel lub corvet nasze dzidzie będą musiały w gondoli przeleżeć całą zimę bardzo mi się te wózki podobają ale nie wiem na który się zdecydujemy;)
Mnie coś katar znów dopadł ;( moja koleżanka kupiła teraz baby design lupo piękny wózek;)

winogrona7 dzięki za wskazówki, ja się póki co rozglądam i biegła w temacie wózków jeszcze nie jestem, ale każda informacja od doświadczonej mamy jest na wagę złota ;) Dzięki!

ps. emka jeśli chodzi o zjeżdżanie dziecka w spacerówce to muszę przyznać rację, ja zakupiłam na allegro taką wkładkę która polepszyła komfort siedzenia

just.jot słyszałam o doulach, chyba nawet tu na forum ktoś się ogłaszał ostatnio, o tym by mieć swoją położną nie słyszałam wiec nie pomogę
Sabcia my mamy Navington cadet po synku i przy nim zostajemy
bardzo mi się podobały i dalej podobają Jedo Fynn ale mieszkamy na 4 piętrze a winda jest tak wąska że większość parasolek nawet do niech nie wchodzi, Navington był trafem w 10, a do tego ma dużą gondolę, a nasze dzieciaczki całą zimę w sumie powinny przejeździć w gondolkach, nie chciałabym maleństwa w lutym przesadzać na spacerówkę, a niektóre wózki mają wybitnie małe gondolki (trzeba pamietać że do dziecka dochodzi kombinezon + śpiworek abo kocyk, miejsca potrzebne jest dużo), także dla dziewczyn szukających nowego wózka radziłabym zwrócić na to uwagę, druga sprawa że niektóre wózki mają bardzo nisko osadzone gondole jakoś też mi się to nie podoba (do navingtona są specjale nakładki aby gondola była wyżej), aha trzecia rzecz dla mnie istotna duży i funkcjonalny (taki żeby był głęboki i bez dużych dziur) kosz na dole wózka

jeśli chodzi o wózek Joolz Day 2014 to nie jestem przekonana do tego typu spacerówek, wydaje mi się, że utrudniają dziecku leżenie na boczku, a średnia wygoda ciągle leżeć tylko na plecach, w spacerówce Navingtona podnóżek można lekko podnieść aby stópki były wyżej.

no to się rozpisałam o tych wózkach :)

just.jot ja też zastanawiam się nad wózkiem Joolz Day Studio! Jak dla mnie jest przecudowny, elegancki, lekki i szybko się składa, dokładnie taki, jak ma być :) Przekonuje mnie też fakt, że Joolz ma profilowane siedzisko spacerówki, dzięki czemu maluszek wygodniej siedzi w spacerówce i ma lepiej ułożony kręgosłup (w niektórych spacerówkach dzieci zjeżdżają z tych siedzisk, mam nadzieję, że wiecie mw o co mi chodzi). Kilka zaprzyjaźnionych mam zwróciło mi uwagę, żeby właśnie na to zwracać uwagę podczas zakupu. Cena nie jest niska, ale komfort maluszka no i moje zadowolenie z użytkowania jest tego warte:)

Rozważam jeszcze Musty EVO Urban Nomad,bo wizualnie również mi odpowiada, ale tutaj siedzisko spacerówki z kolei jest takie, jak opisałam powyżej. Żadnego jeszcze nie testowałam, mamy jeszcze trochę czasu do zakupu, bazuję tylko na opisach i rekomendacjach.

Inne tematy z forum

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...