Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna płeć nieznana
16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - SabciaB Redłowo płeć nieznana
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, płeć nieznana
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
3-7.10 Gumiś płeć nieznana szpital też nie :) dokładny termin będzie znany 23 marca
6.10 emi - Wejherowo płeć nieznana
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 winogrona - płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
22.10 Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
25.10 nika_22, płeć nieznana
27.10 Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

Agnieszka, połowkowe robiłam w przychodni na Dąbrowie dr Tomczyk-Malyjasiak. Chodzę ogólnie do niej prywatnie, ale to usg miałam w ramach badań genetycznych na NFZ.
Niulka, gratuluję pierwszego zakupu , tez mam tutka, ale inny model, Ambero. Tez taki zielony
Beti, wynagrodzenie dostaniesz takie samo, ale raczej później niż normalnie. W każdym razie ja nigdy nie dostałam w terminie normalnej wypłaty.

Dzięki Ewela. Coś czuję, że będę miała przeboje z moim wynagrodzeniem, bo moja firma zatrudnia chyba do 20 pracowników :( A niestety ZUS na pewno nie będzie się spieszył z wypłatą...

image

Beti ja nie pomogę, bo mój zakład pracy zatrudnia powyżej 20 pracowników i cały czas to z zakładu pracy dostaję wynagrodzenie. Wiem, że jakiś czas temu był tu na forum wątek kiedy ZUS wypłaca kasę (musiałabyś poszukać). Wysokość wynagrodzenia powinna być podobna (to znaczy każdy miesiąc różni się trochę w zależności od ilości dni w miesiącu itp.).

Niulka bardzo fajny wózek, podoba mi się :)

Dziewczyny mam pytanie odnośnie wypłaty wynagrodzenia na L4 w ciąży. Dostałam niedawno wypłatę z mojej firmy, a następna będzie już z ZUSu. Czy będzie w tej samej wysokości co z firmy? I kiedy wypłacają, bo np. z pracy mam do 10, a z ZUSu? Czy któraś z Was się orientuje?

image

OOOO pierwsze poważne zakupy;))))))) ale to radość co;)))) fajnie
ja też zaprowadziłam Agatkę i jeszcze poleżałam chociaż nie długo nie chce mi się tak spać z rana bardziej wieczorem padam.Pogoda znów taka sobie nie sprzyja dobremu samopoczuciu;( no co zrobić czekamy na cieplejsze dni.

Niulka dobry wybór:-)
Ja też zaprowadziłam rano córkę do szkoły i poszłam spać:-) chyba taki dzień

Niulka gratulacje :) Fajnie wygląda, to pierwszy poważny zakup macie za sobą ;)
Ja dopiero się pół godziny temu obudziłam z psem hihi. To znaczy rano wyprawiłam córkę do szkoły i jak poszła to my poszliśmy lulu ;) A tak poza tym czekam z niecierpliwością na wyniki amniopunkcji, dzwoniłam na Kliniczną, ale jeszcze nie ma :(

Dziewczyny, kupiliśmy wczoraj wózek :-) normalnie wstrzymalibysmy się, ale trafiła się okazja. Na tablicy znalazłam używany, ale bardzo zadbany. O taki: http://www.dudekdladzieci.pl/mobile/pl/p/wozek-GRANDER-ALU-TUTEK-z-fotelikiem-3w1/247 Za 470 zł.
Jest fajny, lekki, ma śliczne kolory, ta zieleń taka żywa :-) tak bardzo nam się podobał, że sprawdziliśmy czy wszystko działa i nie zastanawialismy się :-)

Dor86 bardzo się cieszę że wszystko z maleństwem dobrze;)))
Ja już po wizycie wszystko ok maleństwo zdrowo rośnie akcja serduszka miarowa pęcherz moczowy widoczny;)))) I znów mój gin.powiedział że to chłopiec;))))) co prawda mówi ,, głowy bym nie dał ale za chwile mówi chociaż ...... ha ha ha tak się ucieszyłam bo po cichu liczyliśmy na chłopca;)))) mając już Agatkę ;))))) no ale za 3 tyg.mam wizytę u innego lekarza na usg.połówkowym i jak mi wtedy potwierdzi inny lekarz to już będę pewna.Wyszła mi jakaś bakteria grzybicza cho-lipa w posiewie i na razie pessara mi i tak nie mógł założyć muszę podleczyć się skąd te bakterie do licha? no ale w ciąży tak to jest.

DoR86 - super, gratuluje! Moje połówkowe dokładnie za tydzień, więc z niecierpliwością czekam na dokładne oględziny:P

Super, Dor :-)

a gdzie robiłaś?

Sabcia, moja kumpela pessar zaniosła do szpitala, tam jej wysterylizowali za jakąś niewielką opłatą. z tym że to w Warszawie.

A ja dzisiaj byłam na połówkowym. Synek ma się wyśmienicie, wszystkie narządy ok, serduszko pięknie bije, rośnie prawie dokładnie zgodnie z terminem. Z dzisiejszego usg termin na 1.09, czyli dzień różnicy z terminu w 12 tygodniu.

Cześć dziewczyny!
Mnie jutro czeka wizyta u stomatologa, a w czwartek usg i też mam nadzieję poznać płeć dziecka. Niestety jeszcze nie czuję ruchów fasolki, czekam na nie z niecierpliwością.
Jak dotąd przybyły mi jakieś 2-3 kg.

image

Hej kochane mamuśki;)
Ja dziś mam wizytę i powiem Wam że trochę się stresuje czy wszystko jest ok?;) może już się dowiem płeć;) no i ustalimy co z pessarem?
Miałam go wysłać do sterylizacji ale nigdzie tego nie robią i nie wiem czy nie będę nowego musiała zamawiać. Dziś dzień troszkę ładniejszy choć dalej wije.Miłego dnia;))))

Ja kupowałam na hali targowej w Gdańsku na Placu Dominikanskim. Rzeczy są ładne, dobrej jakości, materiał fajny, przyjemny w dotyku, ale trochę drogo mają. Tylko jak będziesz tam kupować to bierz rozmiar mniejsze. Bo np spodnie strasznie się rozciągaja.

Dużo wygodniejsze i ladniejsze dzinsy sa w Kamama w Gdańsku (kolo PKP Wrzeszcz), cena okolo 150 zl. Jezeli ktos preferuje to mozna te same modele rowniez taniej przez internet kupic - ale zawsze lepiej przedtem zmierzyc.

Iwonka w rumii w auchan w hm i ca sa dzialy z ciazowa odzieza. dla zainteresowanych w hm ciazowe dziny za 100 zl w ca za 150 innych ciuchow nie ogladalam.

W kapphalu i c&a są większe i ciążowe rozmiary ja jeszcze nie kupiłam sobie nic ale pomału będę musiała się rozglądać;) pogoda fatalna dziewczyny wieje jak nie wiem;(

Dziewczyny polecicie jakiś sklep z ciążowymi ubraniami w Trójmieście (najlepiej Gdynia) lub w Wejherowie? Oczywiście z przystępnymi cenami :-) Z góry dzięki :-)

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...