Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Hej!
U mnie z pokarmem lepiej chociaz maly dosyc czesto je w dzien i w nocy. Ale za to dzisiaj mam kryzys fizyczny....krocze mnie tak boli ze nie moge sie ruszyc i az mi sie plakac chce normalnie. O siedzeniu to juz zapomnialam :( Jutro ide na sciagniecie szwow....powiedzcie ze to nie boli i ze bedzie mi lepiej bo normalnie jestem zalamana :/

Tea18 a juz myslałam ze ci się udało:) Zobaczysz to juz kwestia dni, a może nawet i godzin:) Ja także szału juz dostawałam w te ostatnie dni, ale dobrze ze urodziłam o czasie bo ten mój szkrabek nawet 3 kilo nie miał i gdyby tak te sposoby na szybszy poród zadziałaly to juz wogóle kruszynka by była:)
Dzisiaj mieliśmy ważenie i Jaśko ma już 4400, czyli w 6 tygodni przybyło mu 1545g. Stanowczo odczuc juz można tą różnicę:)

Ulka a poród wywoływany naprawdę jest taki straszny?:(

Cześć dziewczyny, nie odzywałam się na forum przez długi czas, ale cały czas czytałam wasze posty, chciałam powiedzieć, że również jestem już rozpakowana :-) nasza córeczka urodziła się 7.04. o godzinie 6.50 w Wejherowie, poród siłami natury :-)
Pozdrawiam wszystkie mamy te rozpakowane i te jeszcze czekające na swoje skarby :-)

Tea nie martw się. ja miałam taką samą sytuację.
Termin z OM 22.02, z USG 09.03. U mnie się trzymaliśmy tego z USG.
Urodziłam 18.03... poród wywoływany... Ale Młody żadnych oznak przenoszenia nie miał.
Trzymam kciuki!

Dzięki dziewczyny za link do kart ;)
Enjoy ja okładałam tantuum rosa i do niedawna piskałam się octaniseptem. Szwy miałam zdejmowane 7 dnia po porodzie i się wtedy polepszyło. Ale tak naprawdę wciąż czuję cięcie...mam nadzieję, że do końca połogu przestanę...
AgaAmelka na jakie mleko się zdecydowałyście?

Mój Mały też ma problemy z brzuszkiem i ja masuję mu brzuszek i plecki...
Ale powoli nie wytrzymuję, że się bidulek tak męczy :(
A teraz zasnął a mieliśmy iść na spacerek. Jadł o 11 więc sama nie wiem czy go pakować do wózka ;)
Dobrze, że pogoda dużo lepsza niż zapowiadali!

Paskudka -nie martw się na zapas :) może za dużo myślisz o tym ciśnieniu i dlatego Ci skacze :)

tea-faktycznie jakoś dziwnie u Ciebie z tymi terminami ... ja się nastawiam z OM, z usg nie wychodziło mi wcześniej jakoś inaczej tylko w 38 tyg.wyszedl termin na 13 a nie na 18 :) a i tak wsrod znajomych raczej sie sprawdzal termin z OM albo i tak były przenoszone :)

Tak co lekarz to opinia. Mi podczas porodu tez jedna lekarka powiedziała, że to raczej nie poród, a 4 godziny później córcia była na świecie.
Trzymam kciuki, żebyś urodziła jak najszybciej! Ale ten Twój synuś to wyjątkowo uparty, przynajmniej jezeli chodzi o siedzenie w brzuszku :)

Prowadzący mi mówił że nie dotrwam do kwietnia i urodzę jeszcze w marcu:) Ogólnie liczył bardziej termin z miesiączki, no ale z pierwszych USG z 7 tyg mam że termin na 8 i jak byłam teraz w szpitalu to lekarz z izby powiedział że jestem 4 dni po terminie a nie 11 i że mam 2 razy w tyg jeździć do szpitala na kontrole KTG.. Mało sympatyczny lekarz bardzo niedelikatny:(
Na izbie byłam już 3 razy i jutro będzie 4 może jak trafie na innego lekarza to będzie inna opinia bo każdy który mnie badał gada co innego..
Moja szyjka raz jest gotowa raz nie, rozwarcie raz jest raz nie...

Paskuda na pewno nie będzie źle z ciśnieniem.. u mnie też ciągle skacze bo to nerwy związane z ciążą..
No i nie ma co się przejmować na przód bo i tak przy porodzie okaże się co i jak, będziesz cały czas pod dobrą opieką i kontrolą :)

Tea - a dlaczego teraz stwierdzili, że liczą Ci ten termin od usg? Miałaś aż takie duże rozbieżności między termin z OM i USG? A jak często chodzisz na ktg? I kto Ci powiedział że będą czekac pełne 2 tygodnie od terminu usg? Twój lekarz prowadzący czy w szpitalu?

Niria, jest tak, że mam 140/100, za godzinę 120/70, a za 2- 90/60. Nie piję herbaty, o kawie i coli już zapomniałam. Nie mam okresów wzmożonego wysiłku ( przynieść dwa pomidory ze sklepu oddalonego od domu o 100 metrów to chyba nie jest wysiłek...). Byłam w piątek na USG dopplerowskim i z przepływami jest wszystko w porządku.

Niria zobaczysz jeszcze tak będzie że ty urodzisz a ja dalej będę czekać:(
Bo teraz stwierdzili że liczą czas z USG więc wywoływać będą dopiero po upływie 2 tyg od 8 kwietnia więc daleka droga :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

miało być "a tak bym chciała mieć maleństwo na święta :)"
ale naspamowałam... :)

a jednak Tea jeszcze z nami... no cóż, faktycznie maminsynek. wiekszosc z listy to przenoszeni chłopcy ...
ja jakos nie czuje żebym miała rodzić za kilka dni - pewnie też będzie przenoszony bobas a tak nie bym chciała mieć maleństwo na święta :)

paskudka- może nie będzie tak źle z tym ciśnieniem ? tak bardzo Ci się waha? jeżeli miałoby to zagrażać maleństwu to chyba lepiej być pod opieką lekarzy i spokojniej czekać na rozwiązanie niż się martwić że coś jest nie tak ...

faktycznie tu jakoś cicho,
czyzby tea juz urodziła ? ;)
jedne mamy mają problem z karmieniem lub kolkami albo śmigają na spacerku, a inne pewnie juz szykują się na porodówkę :)

sonia- przystawianie do piersi i próba ściągania pokarmu powinna pobudzić laktację, a jak nie to na SR była podana jakaś mieszanka ziołowa do picia w przypadku kryzysu laktacyjnego - mogę poszukać gdybyś nie miała , no i leki homeopatyczne tez byly Ricinus 5CH -5 granulek rano i wieczorem,ale nie wiem jakie działanie maja :)

czy ktoś tu w ogóle stosuje leki homeopatyczne ?

Dzisiaj wizyta, ciekawe, jak u mnie córcia, czy już gotowa do startu. Czuję, że wyląduję na patologii ze względu na moje wahanie ciśnień...

Lucy80 na mnie to już nic chyba nie podziała...
Mój synek to największy maminsynek świata:(

alez cisza...:)

A na Teę watek chyba tez podziałał :)

a mi zanikl pokarm :( mala na szczescie pieknie je sztuczne ;) czasami nawet 200 ml na raz ;)

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...