Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

tea ja wslalam wlasnie babcie z mala na krotki spacer - niech sie chartuja, i u nas po 2 minutach jazdy kamienny sen przez caly spacer, czesto jeszcze dobra godzine spi w domu w wozku.

knajp nie znam niestety zadnych, ale piszcie piszcie bo niedlugo sama bede szukac :) mozliwe ze bedziemy chrzcic na zabiance wiec sonia w razie czego bede sie odzywac :)

Paskudka napisz jak tam twoja rana.

Ale pogoda do kitu-miałam nadzieję że chociaż dzisiaj uda się wyjść na jakiś spacer;( Czy wasze maluchy śpią w wózkach? Bo mój jakoś nie chce zasnąć nawet na minute..

poczytuję Was dziewczyny co do kupek tu jest fajny artykuł http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/pielegnacja-dziecka/956-kupka-noworodka-i-niemowlaka.html wszystko co opisujecie jest raczej normą u takich maluszków nie macie sie czym martwić... mój też "strzela" kupką która po jakimś czasie zielenieje ...córka tez tak miała...w szpitalu pielegniarka mówiła że dzidzuś w ten sposób pozbywa sie zółtaczki i w zasadzie co karmienie moze być taka strzelanina/

Adziabu gratulacje!!!

Kosmisia co do chrzcin to my właśnie zarezerwowaliśmy w Gospodzie Chłopskiej przy Placu Zebrań Ludowych w Gdańsku. My robimy tam chrzciny - obiad, ciasto i kolacja i udało nam się wynegocjować całkiem niezłą cenę. Zastanawialiśmy się jeszcze nad Malinowym Ogrodem w Domu Muzyka, ale w końcu stwierdziliśmy, że wolimy coś bardziej swojskiego. I w Gospodzie jest więcej miejsca do pobiegania dla dzieci, których kilkoro będzie.

z maluchami trzeba uwazac bo sie moga szybko odwodnic ale jak ma mokre usta robi siusiu to jest ok.

u nas dzis poprawa, ale katar dalej ja bardzo meczy i miala dzis kolke. a mi mowiono ze od 2-3tyg sa kolki i tak blo u nas.

staram sie wprowadzic jakas rutyne ale ona ma to gdzies i najpierw spi 4 godziny a potem nie spi 4 godziny, no coz ten typ tak ma

lucy80 ja od kilku dni mam taki sam problem. Kuba od kilku dni robi dosłownie co godzinę kupę i sa wodniste (dzis w nocy przeleciała przez pampersa) a czasem nawet zielone ;( Za to nad ranem meczy się bo nie moze zrobić w ogóle... Ale nie płacze czyli to nie kolki. Ale mysle ze to przez moje jedzenie bo ogolnie jem wszystko ... oprócz fasoli itp.

Adziabu - gratulacje:)

Wczesniej tez mu sie zdarzały zielone kupki, ale nagle z 1-3 dziennie zaczal robic 10 i wiekszosc wodniste.

Adziabu, gratulacje!

Hej
Mój dzisiaj grzeczniutki nie mam co narzekac...nawet w dzień pospał w swoim łóżeczku. Jak by tak było dalej to by było cudownie. Mi położna mówiła że kolki mogą się zacząć od 5 tyg życia dziecka dopiero. Ja też myślałam że mój ma kolki bo płakał i wymachiwał nóżkami i rączkami. A okazało się że to z przemęczenia...złość że nie może zasnąć.

Kosmisia zapraszam do mnie do restauracji Żabusia http://www.zabusia.pl Obiad uroczysty (zupa i drugie) 35zł od os. Jak masz jakieś pytania to chętnie odpowiem :)

gratuluje

jeszcze sie zalapal kwietniowy.

probowalam zaktualizowac liste ale sie pogubilam. dziewczyny ktore urodzily zaktualizujcie same bedzie wam latwiej

Mój mały też ma kupki zielone, tzn. żólto - zielone. Ale nic mu nie jest. Gorączki nie m, normalnie je, więc myślę, że to od jedzenia.

Dziewczyny polećcie jakąś knajpkę, gdzie można dobrze zjeść, a do której możemy zabrać parę osób po chrzcinach?

29 kwietnia o 17.45 urodził sie nasz synek Igor 55cm 3480g. Poród szybki ale nie tak szybki jak niri ;) Czujemy sie dobrze mały ładnie je kolki oczywiście się zdażają ale to dopiero początki potem będzie co raz lepiej. Ja sobie piję herbatkę koperkową żeby zminimalizować te kolki i na razie trzymam dietę bo po szpitalnym jedzonku to był sajgon :) Pozdrawiam w wolnej chwili opiszę jak było.

lucy, a mi pediatra powiedzial, ze kupa zielona albo brazowa jest ok, tzn zalezy od tego co ja zjadlam.

u nas dokladnie tak samo z kolkami i sab simplex kroluje, jak na swieta nam zabraklo to cale dnie sie meczylismy teraz conawyzej przebudza mala i lekko sie wykrzywi ale placzu nie ma i noszenie w pionie albo brzuchem do dolu bardzo jej pomagaja w wypróżnianiu

SŁUCHAJCIE, PILNA SPRAWA!!!

Czy może ktoś polecić jakąś sensowną (rozsądne ceny, miła obsługa, porządny wystrój) restaurację, która by się nadawała na obiad po chrzcie? Nie musi być wielka - potrzebujemy miejsca na ok. 10 osób, zresztą nie chcemy rezerwować całości, a tylko stoliki. Dobrze by było, gdyby jakiś przewijak był, żeby się dało przewinąć maluszka. Optymalnie - Gdynia, Sopot.

Piszcie! :)

No to nie dość że leci z niego jak z fontanny to jeszcze ma kolki:( no porażka jakaś..

Dzisiaj od rana próbuje sprzątnąć kuchnie ale z małym to nie takie łatwe bo co chwile się budzi.. No tak jak chęci są to nie ma możliwości:)

Hej. My znowu po wizycie u lekarza, wciąż mamy problem z kupkami, różne kolory, konsystencje i wmożona częstotliwośc. Próbke kału już daliśmy do badania teraz musimy złapac jakies siuśki ;) Mały przebadany dokładnie i wszystko wygląda w porządku, więc czekamy na wyniki.

Odstawiamy tez infacol, zobaczymy jaki będzie rezultat, oby kolki nie wróciły.

tea, to kolka, i jeszcze brzuszek twardy, a nozki prostuje wtedy.

u nas niby tez zazwyczaj wieczorem te kolki, ale zdarza sie tez o kazdej porze. no i raz na jakis czas sa takie straszne, ze spazmami, tak to do przejscia.

hej dziewczyny, wszystkie mamy ten sam problem, u nas nie było mega typowych kolek ale też zwłaszcza w nocy problem z kupą na maxa, szkoda było patrzeć jak się męczy no i nam też niełatwo, więc stosujemy póki co sab simplex i jest lepiej, teraz max 5 minut marudzenia -ale nie jakiegoś mega wrzasku - i kupa jest i bąki też puszcza i tak spokojniej jest:) w nocy co prawda też ostatnio się budzi i potrafi od 4-5 nie spać do 6-7 ale tylko co najwyżej marudzi trochę ale nie krzyczy mega, więc niewyspani chodzimy ale nie jest tak źle.
Smok też u nas w działaniu już jest - przynajmniej można go uspokoić inaczej niż cyckiem i nie jest przejedzony a przy dwójce dzieci to inaczej nie da rady bo nawet bym nie zjadła ani nic nie zrobiła bo tak to płakał jak to dziecko.

A kolki niby są późnym popołudniem tylko...ehh
Jak dziecko się spina i wymachuje rączkami i nóżkami ale bączki raczej puszcza to jest to kolka czy nie? Pampers zmieniony, dziecko nakarmione a i tak krzyczy.
Nie wiem czy dawać mojemu coś na kolki czy to jakiś inny problem, tylko że to właśnie u nas popołudniu lub wieczorem się pojawia...

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...