Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

nierozpakowane, ktora chce zalozyc nowy watek na szczescie? :-)

no ja niby czuje sie gotowa do macierzynstwa, a i tak watpliwosci jest masa, mimo tych wszystkich madrych ksiazek przeczytanych i gazet. no i powiedzenie, ze jak sie dziecko pojawi to wie sie co robic, bo intuicja podpowiada u mnie sie chyba nie sprawdza, bo baaardzo czesto nie wiem co zrobic :-)

niestety nie za wczesnie czyli mialas owulacje 4 tyg po porodzie.

ivka - podziwiam cie bo masz ektra ciezko, moze zainwestuj w taka hustawke bo sie dziewczyno wykonczysz. a moze w huste zebys sobie kregoslupa nie wykonczyla.

ja bym na teoim miejscu pochodzila po specjalistach moze ktos dojdzie o co chodzi. kiedys byla niesamowita pediatra, niestety umarla niedawno, dr Chrzanowska, ordynator z Polanek. ja bym przeszukala forum i znalazla kogos podobnego. Ja bylam bardzo chorowitym dzieckiem i zapadalam na przedziwne choroby i ona jedyna umala je zawsze zdiagnozowac jak nikt inny nie mial pojecia co mi jest. bardzo zaluje ze nie zobaczy mojego dziecka

Mój pączek z kolei uwielbia jeść i nie wiem ile mu dawać by nie przekarmić a najgorzej jak uleje bo nie wiadomo ile zjadł a ile się zwróciło:(
Dobrze że dzisiaj pediatra może powie coś sensownego

ja tez dolaczam do Was..moj stan jest kiepski ale to dlatego ze jestem na nogach 20h na dobe:(

Julka tez ulewa i nam kazali dodawac nutrition do mleka..ale mimo to ulewa tylko ze nie po kazdym posilku..troszke sie to zmiejszylo chociaz dzis byla fontanna;/ i jesc znowu nie chce..kiedy ten przewod pokarmowy dojrzeje?

Walerka nam chyba by sie przydala taka hustawka bo mala uspokaja bujanie w foteliku samochodowym ale jak bujam 10kg przez pol godziny to mega obciazam rece i kregoslup;/

Wiecie kiedy powinna pojawic sie pierwsza miesiaczka przy karmieniu sztucznym mlekiem?
Czy w 6 tygodniu po porodzie to nie za wczesnie??

Paskudka to chyba jesteśmy w podobnym stanie emocjonalnym.. mam nadzieję że to stan przejściowy i szybko minie.

Ja jem wszystko jak już pisałam:) Jedyne co - ostatnio mieliśmy przygodę z zieloną kupką po pieczarkach, więc grzyby na razie sobie daruję.

A co do kolek - my takich typowych nie mamy. Ale gniecie go w brzuszku, pręży się czasem. I czy dawałam sab simplex czy nie, czy piłam mleko czy nie - ciągle tak samo. Więc zawierzyłam pediatrze, ze to niedojrzały układ i troszkę musi się tak pomęczyć.

Więc - mam do oddania jedno opakowanie nie zaczęte sab simplexu. Jeśli ktoś ma ochotę - zapraszam na Morenę:)

Eh, pełno wątpliwości. Dzis przyjdzie do mnie położna z wizyta patronazowa, mam nadzieje, że normalna kobieta i ze pomoze mi i odpowie na wszystkie pytania. Powiem wam tak-bardzo chcialam tego dzieciatka, ale psychicznie to chyba nie bylam gotowa na sprostanie temu wszystkiemu. Tyle rzeczy budzi watpliwosci i niepokoi, ze glowa mala...

moj maly tez ulewa, zauwazylam taka zaleznosc, ze jesli zje sobie normalnie to go odbije i ewentualnie troszke mu sie uleje, a jesli wisi mi dlugo na cycu(bo np ma kolke i wtedy nic innego go nie uspokaja) to wtedy duzo ulewa mimo odbicia, a nawet wymiotuje. czyli jakby z przejedzenia te obfite ulewania i wymioty.

dziewczyny, a czy karmiac piersia ograniczacie spozycie nabialu? ja na poczatku jadlam wlasnie sporo i jak sie pojawily te kolki to ograniczylam, zeby synkowi nie szkodzic, no ale nie widze za bardzo poprawy.

No mój to na pewno nie ulewał paru mililitrów tylko całą rzekę mleka, na szczęście dzisiaj idę do pediatry to się dowiem co i jak dalej.

sonia dzieci na piersi nie maja zatwardzen, nawet jezeli robi tylko co 2 dni to jest ok plus pamietam jak pielegniarki w szpitalu mi mowily ze jak dziecko ulewa to wyglada to o wiele wiecej niz jest w rzeczywistosci, z regoly pare ml z 40ml ktore zjada wiec tez sie nie przejmuj.

U mnie z kupami problem w druga strone, mały robi kupkę raz na dwa - trzy dni :/ Pozatym zaczął mi strasznie mocno ulewać, czasem mam wrażenie że wszystko co zjadł to wypluł, wasze maluszki też tak ulewaja?? Chyba pójdę do pediatry bo już nie wiem co robić :/

Może założymy nowy wątek bo ten się długi robi

lucy - my niby tez mamy wirusa, moze cos jest w powietrzu. tez bez goraczki, zielone kupy i duzo ich. tyle ze moja mala od razu nie je jak jej cos jest. jest jeszcze jedna mozliwosc - jezeli dziecko je za duzo pierwszego mleka to kupy tez moga byc zielone, rozwiazaniem jest sciagac pierwsze mleko przed karmieniem zeby dziecko zaczelo od tego tlustego mleka.
u nas poprawa kupy juz zolte i tylko 2 dzis wiec w normie, nigdy nie myslalam ze tak mnie ucieszy zolta kupa.

jedyne co mnie martwi ze Julka tylko je przez 15 min, kiedys umiala po 30-40min, wydaje sie zadowolona po jedzeniu i zada nastepnego po 2-3 godz ale nie oproznia piersi bo sprawdzilam i sciagnelam.

sprobuje ta suszarke jak plcze ale pozyczyismy hustawke z odglosami morza ktora sie sama buja i jest genialna, bardzo polecam, buja sie robi minki slucha odglosow a ja moge robic inne rzeczy

sluchajcie a jak myjecie buzki? ja czysta przegotowana woda ale mam problem bo po kremie Ninie zostal jakby osad na czole i brwiach i nie wiem jak to usunac...czoło dzis lekko szamponem potraktowalam i po kapieli wyczesalam troszke szczotka do wloskow ale nie mam pojecia co z brwiami... nie bede przeciez dziecku po oczach szczotka.. ;p ehh sama nie wiem.. puki co wyglada jak łuszcząca się córka młynarza :)

zrobilam karty do stymulacji wzrokowej i widze ze mala jest nimi zainteresowana - patrzy na obrazki z pełnym skupieniem :)

a mnie po dawce dziesiejszego slonca jakos lzej :) chociaz glowa boli caly dzien...

Na Jaśka te szumy suszarkowo- odkurzaczowe tez nie działają, tylko sie przy nich denerwował. Dostał jednak od zajączka misia z róznymi dzwiekami i odgłosy z macicy (szum z biciem serca) chyba troszkę pomagaja ;)

Hejka

Byłam z młodym dzisiaj u lekarza bo częstotliwosc zielonych kupek wzrosła i były bardziej wodniste. Rano kupa wróciła do normalnej formy ale dalej nimi strzela co chwilę ..ehh Temperatury podwyższonej nie miał, w nocy to miał az za niską i w nocy mi dobrze spał, za to od 3 dni w ciągu dnia to mi z piersi nie schodzi. I przy karmieniu w dzień po kilku minutach często płacz. Odwodniony nie jest bo siuśki w pieluszce w normie. Lekarz stwierdził że to wirus żoładka. Mam karmic ile mały chce bo mleko matki niby najlepsze lekarstwo, Tylko nie mam pojecia skąd się to cholerstwo wzieło. Dostaliśmy tez syrop przeciwbólowy calpol, czyli jak to w uk - paracetamol standardowo na wszystko.
Teraz po 3 godzinach wiszenia na cycu z małymi przerwami zasnąl mi w łożeczku, co mu się w dzien zdarzyło dopiero 2 raz od 2-go tygodnia :)

Ivvka dzieci są różne, ale wszystkie tak samo kochane. Dasz radę, będzie coraz lepiej. Muszę przyznać, że trafiły mi się spokojne dzieci. Chociaż Helenka w porównaniu do swojej starszej siostry jest dużo bardziej wymagająca. Cieszę się, że w nocy jest spokojna, bo w dzień to różnie bywa.

A co do kremu to ja aktualnie mam nivea baby i penaten.

Ja używam krem nivea baby z filtrem od 1 dnia życia

Hej
Ja dzisiaj po nie przespanej nocy, nie wiem co mu się działo ale zasnął dopiero o 2 a o 5 już znowu marudził...płakał i nic go nie uspakajało...wzielam go na dwór to chociaż zasnął...też już mam lekki kryzys i mi się wydaję że sobie nie radzę...

asia k ale ci zazdroszcze ze mala daje ci tak spac..nasza w dzien na spacerze pospi to w nocy wogole nie chce..takze nadal nieprzytomna chodze..wczoraj maz spal z mala i ja karmil w nocy bo juz gwiazdki widzialam..niedosc ze karmie 16 razy na dobe to jeszcze brak snu i zawsze tez mala jesc nie chce a raczki gryzie..ehhh...nie wiem kiedy to sie unormuje i kiedy chociaz w nocy pospie 4-5godzin...
nie wiem czy nasze dziecko w brzuchu sie wyspalo z zapasem czy co bo kazdego kogo zapytam kto ma takie malenstwo to spi i je a moja ani spac nie chce ani jesc za bardzo..

agaAmelka dzieki za linka..znam juz i puszczalam ale nie dzialalo na nasza ksiezniczke:)poprawilo sie to ze mala az tak nie placze 24h jak by ja obdzierali ze skory..placze ale mniej i nie tak intensywnie, ze tchu nie moze zlapac..

no wlasnie jakie kremy z filtrem uzywacie??

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...