Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 20

-ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 - Awanturka - CC
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 -Sztokholm - CC

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz 3400g 54cm / Zaspa

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
Ciezarowka - 10.07 córeczka
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
rikaa-21.07/zaspa
Meg85- 22.07., córeczka/Wojewódzki
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 20

Muminka to nieźle, ale patrząc na Twój brzuch to nic dziwnego, ja w obwodzie mam już 106 cm i plus 17kg od początku ciąży. Mam nadzieję, że jednak Młody taki duży nie będzie, wiadomo zawsze jest jakiś margines błędu urządzenia, ale planuje rodzić naturalnie, mam nadzieję, że dam radę. W czwartek mam jeszcze wizytę u mojej gin zobaczymy czy potwierdzi wagę - wtedy będę mieć porównanie czy to faktycznie rośnie taki duży chłopak czy trochę przesadzają.

Tak dzisiaj na kwalifikacjach podpisałam umowę i wpłacałam zaliczkę.

Ten upał to jakaś masakra.. W mieszkaniu ponad 26stopni.. a popołudniu słońce przejdzie na moją stronę i będzie jeszcze gorzej.. rolety w dół, okna zamknąć i byle nie paść przy tej pogodzie ;/

BeataI-J wow, to będzie duuży chłop, a rodzisz naturalnie ? A i powiedz mi jeszcze , wpłacałaś już zaliczke i podpisałaś umowe ?

Mnie od wczoraj budzi okresowy ból brzucha, tylko że 3 razy silniejszy....ale to chyba normalne co nie ?

Pogoda masakra, wstałam spuchnięta jak balon, mam nadzieje że nie bezie tak do końca tyg :/

Afro no to działaj, skoro musisz dziś urodzić!
Beata to faktycznie między moim a Twoim dzieckiem aż 1kg różnicy, masakra;P

Na patologi hotel 5gwiazdkowy to nie jest ale jest ok. Nie ma sie co nastawiac na luksusy to nie swissmed. Przychodzimy,robimy swoje 3dni i do domu:-)

noo to roboczy dzień masz:):):) i dobre nastawienie - musze urodzic dzis:D hehe
jakby co to pisz - pojdziemy sie orzeźwic:)

Lody przyspieszają? :) muszę urodzić dziś bo jutro mój piękny musi zostać dłużej w pracy i nie da rady się tak sszybko zerwać w razie akcji,dziś uderzam na kantor i zakupy spożywcze i powrót po schodach :) muszę ogarnąć moją starszą na wyjazd

Ciężarówka gratulacje! Dużo zdrowia dla Was!!!

Ja właśnie wróciłam z kwalifikacji w Swissmedzie. Wszystko w porządku skurczów brak. Według usg Junior waży już ok 3400 gram także jak tak dalej pójdzie będzie ciekawie.

Te upały mnie wykończą.. na nic nie mam siły.

Ale muszę w końcu zabrać się za pakowanie torby i kupić jakiś stanik do karmienia i też się zastanawiam jak tu ogarnąć rozmiar.

gratulacje dla Ciezarowki:)

ja zdycham w tych upałach.. myslalam ze zwariuje dzis w nocy:/ okno otwarte a ja cala zgrzana ehh zapowiada sie cudowny tydzien:) najbardziej mi sie podoba prognoza na nastepny weekeknd - sobota 27st, niedziela 15:D:D:D drobny skok temperatury:P

Afro i co z Toba? siedzisz i czekasz, czy jakies przyspieszacze włączasz? moze lody?:P

Gratulacje dla kolejnej mamy! :)

Sabbi wierzę, że szpital męczy. Mnie same wnętrza tego szpitala przytłaczały... A na patologii był remont?
Porodówka jest nowoczesna i czysta, ale oddział poporodowy podobno jest w opłakanym stanie...

Dziewczyny powiedzcie jak robicie z zakupem staników do karmienia? Ja nie wiem, jak trafić z rozmiarem, bo przecież jak pojawia się pokarm, to piersi się powiększają. I pytanie czy kupić na obecny obwód tylko z większymi miseczkami, czy w obwodzie też trzeba wziąć większy rozmiar??

Sierpniowa ucielam sobie wczoraj drzemke kolo 11 jakos tak padlam. Szpital jednak meczy:-)
Ostro od wczoraj jest na klinicznej. Nawet na wywolania nie biora dziewczyn w terminach z patologii. Podobno to idzie takimi falami duzo porodow a potem cisza! Trzeba byc dobrej mysli ze przyjma albo przyjechac z glowka na wierzchu:-)
Mi maja zrobic dzis usg i zbadac i zobaczymy co dalej. Mysle ze wysla mnie do domu bo skurczy ze dzis bynajmniej nie mam. Zaleca oszczedny tryb zycia i tyle a z 3 latkiem to sobie poleze:-)

Mam nadzieje,ze u mnie nie bedzie sie tak ciagnac jak u Różyczynki...pół nocy wojowałam z bólami kregosłupa,udało mi sie zasnac a po 7 obudził mnie juz masakryczny ból wszystkiego ...jakby mi ktos ogien wsadzil we wszystkie dolne partie mojego ciala,ale pochodzilam ,pokrecilam bioderkami,wstawilam pranie i sie uspokoilo.....

Ja z pierwszego USG mam termin na 11.08 i w sumie na ten termin ginka mi się kazała jednak nastawić. Ja jednak liczę, że to będzie bliżej 6.08... Choć podobno z dziewczynkami zazwyczaj się przenosi ciążę...
A ja dziś miałam tragiczną noc, o 3:00 obudziłam się z potwornym bólem kręgosłupa, nie wiedziałam co z sobą zrobić... i tak dwie godziny miałam z nocy wyjęte. Tak mi to dało do zrozumienia, że poród to dopiero będzie bolał...
Na ten tydzień też mam postanowienie, żeby spakować torbę, bo nie wiadomo co i kiedy się wydarzy...
A co do torby, to położna z klinicznej radziła, żeby spakować dwie toby; jedną na porodówkę, a drugą na potem.

Różyczka super, że wychodzicie do domu, nie ma jak u siebie :)

ja się wczoraj porządnie wystraszyłam, ale to z własnej winy, trochę przesadziłam, najpierw prawie 3-godzinny spacer po ZOO, potem jeszcze zakupy, Kościół, a wieczorem miałam skurcze :( muszę się jeszcze trochę pooszczędzać, a potem niech się dzieje co ma się dziać :) te wczorajsze skurcze zmobilizowały mnie ostatecznie do spakowania torby :)

Chaton 4 kg? O jak Ci zazdroszczę :)

Kurcze nie wierzyłam w upały a tu taka masakra, że mnie wiem co ze sobą zrobić :( Na dworze już koło 30 stopni w cieniu a w domu prawie 26. A to dopiero 9 !!! Szkoda mi młodego bo będzie musiał ze mną w domu do wieczora siedzieć bo gdzie ja w taką pogodę mam iść jak na żadnym kawałku ziemi cienia i chłodu nie znajdę...

Jakbym prawko miała to chyc nad jeziorko tak jak wczoraj bym pojechała. Tam drzewka, cień, woda... Boziu ale było cudnie... :)

Ja dzisiaj mam termin z pierwszego pomiaru USG. Tak po cichu liczyłam na ten dzień ale ciiiisza póki co ;) Ale co zrobisz, nic nie zrobisz ;)

Póki co, choćbym chciała się dzisiaj powysilać żeby coś ruszyło to nie dam rady. Zalegam plackiem i piję wodę. Ot co. :)

I weszłam na wagę :) zostały mi niecałe 4kg do zrzucenia do mmojej wyjściowej wagi :)
A stopy jak były opuchnięte tak dalej są.
Ja używałam ich podpasek bo okres połogu trwa do 6-8 tygodni i zawsze będą potrzebne. A przy tej ilości pieluch i chusteczek co idzie warto na czymś przyoszczedxic :)

Róża fajnie, że wracasz już z Oskim do domku :)

Ja wczoraj byłam na zwiedzaniu porodówki na kllinicznej, Sabbi wypatrywałam Cię na korytarzu, ale nie udało się, a po salach to głupio było mi chodzić...
No i przez całe pół godziny położna chyba z 10 razy zdążyła powiedzieć, że non stop mają zapełnioną porodówkę i odsyłają ciężarne. No i to, co już Sabbi napisała, że matki z dziećmi leżą nawet na patologii.
Także szczerze mówiąc, to już prawie zwątpiłam, że przyjmą mnie na kliniczną jak będę rodziła.

Ciężarówka gratulacje :)
Róża głowa do góry z tym karmieniem. Mi przez pierwdza dobę też się praeie nie budził na jedzenie to kazali mi go budzić co 3 godziny inna położna następnego dnia mówi,że jak syn będzie głodny to go budzić. Karmimy na żądanie dziecka bądź jak cyce pełne. Dwie następne doby nie dojadal i lezalam z nim prawie csly czas tzn wyglądało to tak: 1 cycek odbicie 2 cycek odbocie o tak na zmianę. Spałam może dziennie z dwie godziny. W końcu zaczęłam go dokarmiac i mogłam tosxke pospac. Wczoraj wtovcolismu do domku i Mati nie potrzebuje już dokarmiania. A cyce pełne caly czas. Dajcie sobie czas obydwoje musicie dojść do wprawy :)

A no i dziewczyny duuuuzo wody i mabierzcie sobie biszkoptów mi one życie uratowaly :) mogłam jednocześnie wisieć z cycem na wierzchu o wcinac. A często przez to ciągle karmienie nie moglsm wstawac na normalne posiłki. Możecie też wziasc banany o jabłko :)

Ciezarowka - gratulacje!

Roza - no mi się pić chciało okrutnie! Jesc chyab też, ale na to nie miałam czasu ;)
Spuchniete nogi... Taka opuchlizna, że nie widziałam kostek to z tydzień po porodzie się trzymała, z 2 tygodnie, aż moje stopy wyglądały jako tako, a do tej pory mam cały czas trochę spuchnięte, bo nie wchodzę w moje letnie buty i musiałam kupić kilka par większych - mam nadzieję, że mi wróci stopa do starego rozmiaru, bo po porodzie dostałam w prezencie od siostry boskie buty moich marzeń, których na początku nei mogłam zmeirzyć, ale teraz już leciutko mnie cisną, więc mam nadzieję, że za jakiś czas będę w nich śmigać ;)
Super, że dzisiaj wychodzicie!

A spanie na brzuchu (które uwielbiałam przed ciążą).... hmmm.... jak nie ciążowy brzuch to karmiące obolałe cycki to mi uniemożliwiając wciąż :(

Róża super że idziecie do domu no i doczekamy się fotki Oskara :):)
Sabi a jak u Ciebie sytuacja,opanowana?
Mi od myśli o porodzie dziś się snilo, że okazało się że jednak nie jestem w ciąży, jak ja bym chciala żeby bylo już po wszystkim i Zuzia byla w domku
A w Wejherowie też tak dużo mam na porodówce?

Inne tematy z forum

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...