Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz.23

-ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 (09.07) - Awanturka - Wituś 2530 - CC - Kliniczna
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 - CC - Sztokholm

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz - 3400g - 54cm - SN -Zaspa
04.07 (11.07) Rozyczynka - Oskar - 3530g - 55cm - SN - Wejherowo
04.07 (11.07) Martika - Laura - 3060g - 52cm - Kliniczna
05.07 (10.07) Ciezarowka - Zosia - 3200g - 52cm - Wojewódzki
06.07 (21.07) Rikaa - Liliana - 2880g - CC - Zaspa
07.07 (08.07) Agata905 - Synek - 3650g - 51cm -Zaspa
08.07 (05.07) Afro666 - Maksio - 3755g - 56cm - SN
08.07 (15.07) Kaasik11 - córeczka - 3750g - 57cm - Wojewódzki
09.07 (11.07) Alana - Nadia - 4200g - 51cm - CC - Redłowo
10.07 (14.07) Blatella - Ola - 3400g - 54cm - Kliniczna
12.07 (14.07) Olcik87 - Malwinka - 3250g - 56cm - SN - Kliniczna
13.07 (10.07) Karol...- Łucja - 3560 g - 56 cm - Wojewódzki
13.07 (10.07) Polika86 - Kornelia - 4420 - 59 cm - SN - Wejherowo
16.07 (30.07) Jolcia - Zuzia - 2930g - 57cm - SN -Wejherowo

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
baranica - 09.07
joi-joi - 14.07
Meg85- 22.07., córeczka/Wojewódzki
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz.23

kklaudiaa ale kompletnie żadnych objawów nie masz?;> bo ja akurat miewam;P a u mnie na plaży są ubikacje;D bo ja też sikam często;)

U mnie też niestety nic nie wskazuje na poród... ech,ech. Muminka, ciekawe która z nas będzie pierwsza... :)

Ja wieczorkiem koło 20 wybieram się nad morze, dziś cały dzień nie wychodziłam a wieczorkiem to bardzo przyjemnie :) aż wstyd się przyznać ale w tym roku pierwszy raz przejde się nad morze. Sikam dosłownie co 5 minut i po prostu lepiej mi się nie ruszać gdzieś, gdzie nie ma kibelka... :P

Sabbi zazdroszczę, pewnie urodzisz szybciej niż ja...;/

Rozyczynka wypoczywaliście u Was na działce?

my znów dziś nad morzem, niby tak się wysilam a tu nic się nie rusza...;/

Chaton gdzie i ile te bioderka ,bo my zapisami na wrzesień właśnie

A że co naleśniki zabronione?? Ja praktycznie jem wszystko poza kapustą i inne wydymajace

Ja te upały głównie spędzam w domu, albo po południu, wieczorem gdzieś wychodzę.
Ale dzisiaj korzystając z okazji, że musiałam pojechać na krew, odważyłam się na plażowanie :) Przed 8 rano na plaży super, ale jak około 10 podniosłam głowę to już tłum mnie otaczał. Niby 2 godzinki i trochę spaceru ale czuję się wykończona.

Jakoś nie mogę się zebrać do pakowania, a byłabym spokojniejsza, gdyby już torby czekały. Niby jeszcze dużo czasu, ale to nigdy nie wiadomo.

A ja dzisiaj zarejestrowalam malego na usg bioderek niestety platne bo powinno się robic w 4-8 tygodniu życia a oczywiscie na fundusz jest dopiero na wrzesień MASAKRA!!!!
No i na szczepienie pierwsze jesteśmy zapisani 18.08 i wykupujemy ta 6w1 a na rotawirusy i pneumokoki nie będziemy szczepili prawdopodobnie ponieważ dużo jest powikłań no i moja położna nam odradzala. Poczytam jeszcze o tych szczepieniach. Dziewczyny wy szczepulyscie swoje pierwsze pociechy na te dodatkowe?

Mnie i bez ciązy temperatura wykańcza. Dobrze, że chociaż w domu mam chłodno ;p

My dzisiaj po pierwszej wizycie u lekarza. Waga już tak nie rośnie bo przytył 160 g w tydzień a nie 300. Więc się cieszę. W dalszym ciągu karmię co godzinę... No i Oski śpi tylko na moim brzuchu ;p

Wczoraj bylismy nad jeziorkiem i Mały tak się wyspał, że w nocy przespałam 2h łącznie. A karmieniem po środku. MASAKRA

Sabbi weź Ty chociaz urodź ;) Nooooo...

Polika a Ty jesz naleśniki?! Boi dalej karmisz nie?.

A ja sie musze pochwalic ze udalo mi sie dzisiaj zrobic nalesniki i powiesic pranie ;) a i umyc wlosy! Fakt ze zmywalam i smazylam jednoczesnie ale jakos dalam rade.mloda ma 2 drzemke dzisiaj ciekawe co pozniej bedzie robic...
Jutro chyba na sile wepchne babci starszaka bo juz nerwowo nie wyrabiam.
Poczekam az maz wroci z pracy i kopniemy sie na spacerek wieczorkiem jest duzo przyjemniej na dworzu.
Jutro jedziemy zalatwiac wszystkie urzedowe sprawy czas Nele zarejestrowac:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Martika to byla chyba papaweryna.Ciezko rozczytac z bazgrolow lekarki:-)

Generalnie mam dosc. 3h w parku oliwskim pozbawily mnie sil no ale co sie nie robi aby wymeczyc 3latka zeby byla drzemka. Do tego znowu boli mnie krzyz ale to pewnie od dodatkowych 16 kilogramow i boli podbrzusze razem z cipskiem:-) cos sie znowu spina, kurczy... sama.juz nie wiem. Czy nie moga po prostu odejsc mi wody i bedzie musialo sie to juz skonczyc? ale marudze......
ale z drugiej strony w piatek mam sesje z brzuchem i chetnie bym skorzystala. Mega Maruda dzis ze mnie...
Ja chyba tez juz nie moge jezdzic autem ale bardziej ze wzgledu na rozkojarzenie:-) Wczoraj 2 czerwone a dzis lepiej nie gadac. ale bez samochodu w tym stanie jak bez reki i nogi.

Sabbi to dziwnie trochę wymyślili, 39tc a oni się bawią w zastrzyki rozkurczowe ..Pewnie chcieli sprawdzić czy minie ale i tak wg mnie średni pomysł..
Tak czy siak trzymam kciuki za rozwój akcji :D :D

Jagunia u mnie już pewnie +26kg a dopiero niedawno wróciłam do żywych :)
I też jestem w szarym polu, remont jeszcze właściwie nie skończony, niby tylko upiększenie, układanie i sprzątanie zostało ale jednak - nie miałabym gdzie wracać ze Szpitala ;) M jutro wraca do pracy , mijają tygodnie a końca nie widać :/

Sabi..no pora na Ciebie dziewczyno! :)

mnie dziś kurcze coś tak w brzuchu kłuje że ledwo chodze...i wcale nie chce przestać :/

Właśnie stwierdziłam że jestem w czarnej du*pie z przygotowaniami! pokój niegotowy...jeszcze nie wszystko wyprane i poskładane....cała chata do sprzątania..a ja sie nie mogę prawie ruszać :) i jeszcze wszystko...ale to wszsytko mi leci z rąk...i jak już poleci to tak zostawiam na ziemi bo przeciez sie nie zegne :/

I nie wiem czy to jakiś psychologiczny efekt czy co, ale odkąd się zaczął 9 m-c to nagle jestem sto razy cięższa i mega niezgraba!! fakt ze dodatkowe 14 kg swoje robi..ale aż tak ??

no i tak jak aleksandry...pakowanie torby to w tej chwili jakaś abstrakcja dla mnie :)

My po pierwszej wizycie u lekarza...Maks pięknie przybral 630 g tak więc mamy już ponad 4 kg bobasa :) że względu na utrzymująca się jeszcze mocna zoltaczke chciała nas odesłać do szpitala na badania, ale postanowienila zrobić badania w Przychodnii. Koło 2 idę pi wyniki i się okaże co dalej

To i ja trochę pomarudze ;)
Ja też już ledwo zaczynam się toczyć spacer z córką po osiedlu lub wyjście do sklepu to jakaś udręka bolą mnie biodra i stopy przy chodzeniu ale to pikuś w porównaniu z tym jak boli mnie spojenie lonowe,jak się zasiedzenie to podnieść się nie mogę. Samochodem jeździć nie mogę bo młodej pozycja przy kółku się nie podoba i okopuje mój żołądek :P Prysznic to tez na chwile bo tylko się wytre i spowrotem mokra jestem skurczy u mnie jak na razie brak. Pierwsza core rodziłam w lutym i jednak nie ma porównania końcówka ciąży w zimę a teraz chętnie zamienilabym pory roku ;) No i jakoś nie mogę zmobilizować się do spakowania torby.

Dla mnie dystans do sklepu juz jest zabójczy :( jak nie ma R i nie jedziemy autem to nigdzie sie nie ruszam.. :(

No ja też wychodzę spod prysznica i zaraz z powrotem olewam się potem... I też szukam ochłody w cienistych miejscach. Jeszcze niedawno chodziłam do parku oliwskiego, ale teraz to już dla mnie zabójczy dystans :-\

Sabbi, a wiesz jak się nazywał ten lek, który Ci podali?

przeciwbolowo-rozkurczowy albo w ta albo w ta strone mialo sie rozwinac. No i jestem w domu.
Jakby to nie moglobyc prostsze. Drugi porod a czlowiek nie wie o co chodzi. Na porodowce byly miejsca.
Dzis pewnie znowu tak goraco pojedziemy z mlodym do parku oliwskiego tam bynajmniej jest duzo cienia.

Najlepiej jak sie wykapie , wytre siegam po balsam i juz śmierdze ;P

Roksana łącze się w bólu... Już normalnie mam dość. Jeszcze te temperatury mnie wykańczają, ciągle jestem spocona... ehh marzę już o porodzie ;-)

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...