Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 24

ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 (09.07) - Awanturka - Wituś 2530 - CC - Kliniczna
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 - CC - Sztokholm

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz - 3400g - 54cm - SN -Zaspa
04.07 (11.07) Rozyczynka - Oskar - 3530g - 55cm - SN - Wejherowo
04.07 (11.07) Martika - Laura - 3060g - 52cm - Kliniczna
05.07 (10.07) Ciezarowka - Zosia - 3200g - 52cm - Wojewódzki
06.07 (21.07) Rikaa - Liliana - 2880g - CC - Zaspa
07.07 (08.07) Agata905 - Synek - 3650g - 51cm -Zaspa
08.07 (05.07) Afro666 - Maksio - 3755g - 56cm - SN
08.07 (15.07) Kaasik11 - córeczka - 3750g - 57cm - Wojewódzki
09.07 (11.07) Alana - Nadia - 4200g - 51cm - CC - Redłowo
10.07 (14.07) Blatella - Ola - 3400g - 54cm - Kliniczna
12.07 (14.07) Olcik87 - Malwinka - 3250g - 56cm - SN - Kliniczna
13.07 (10.07) Karol...- Łucja - 3560 g - 56 cm - Wojewódzki
13.07 (10.07) Polika86 - Kornelia - 4420 - 59 cm - SN - Wejherowo
16.07 (30.07) Jolcia - Zuzia - 2930g - 57cm - SN -Wejherowo
17.07 (03.08) Ola86 - Laura - 3180g - 54cm - CC - Zaspa
20.07 (22.07) Meg85 - Julia - 3200 - 53 cm - CC - Wojewódzki

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
baranica - 09.07
joi-joi - 14.07
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
kklaudiaa - 29.07 - Filip - Kliniczna
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 24

Ewik a wiesz dokladnie jak to jest z tym skierowaniem na te kanaliki? Bo my tez dostalismy i nie ma na skierowaniu napisane gdzie to skierowanie jest wiec rozumiem ze moge tez normalnie jechac na akademie?

Dziewczyny- ciaza donoszona jest przy skończonym 37 tyg tak?

Tak Muminka mamy ten sam termin :)
Ja zaraz jadę do Akademii Medycznej ze skierowaniem z tą moją pokrzywką na nogach bo leki nie pomogły całkowicie jej zlikwidować i nadal swędzi. Ciekawe co mi powiedzą.

Ewik okej, dzięki;) bo położna trochę mi namieszała, dlatego tak błądzę;)

Muminka mój Syn też zajmuje cały brzuch ;) Ale twardnienie brzucha spowodowane ruchem dziecka obejmuje tylko część brzucha . Tak na logikę : Jeśli kopie to stwardnieje obszar w pobliżu nóżek, jeśli główką napiera to ta część stwardnieje. A jeśli twardnieje Ci cąly brzuch a juz w ogóle jeśli twardnienie postępuje : od podbrzusza pod cyc to na pewno skurcz ;) No i skurcz trzyma minimum te 10sek :)

Afro My to przeszliśmy .. Pisałam o tym ze szczegółami jakiś czas temu . W skrocie - nie dajcie się wysłać na Zaspę !! Walczcie o skierowanie do Akademii Medycznej.

Dziewczyny,któraś miała przepychanie kanalika u swojego babla?

Ewik mi twardnieje cały brzuch, ale mój syn zajmuje też cały brzuch, także wiesz;) a co do tego że nie wiedziałabym który to skurcz, to mówiłam o niebolących;)

a w ogóle jeśli o twardnienie chodzi to ja jak tylko wstanę z łóżka to mam skałę zamiast brzucha i ta skała chyba chce popękać bo aż mnie skóra boli :/ no nie ominą mnie te obleśne rozstępy :/ Moją maksymalną wagę o cały kilogram już przekroczyłam :/ 26kg na plusie :/ Nie wątpię już nawet,że dobiję do 30 :/ Czuję się jak tucznik ;/

Sabbi dla mnie brzmi zaje :D Od 5 do 10 już mnie pociesza :p Mniej to nacięcie .. Po oksy zawsze jest matrix także ja błagać o takie przyśpieszenie nie będę ale o ZZO już na IP poproszę :D
Myślę,że świetnie dawałaś sobie rade i nie było sensu zaburzać porodu :D
Ale Tobie dobrze !!! :D
I na fotę czekamy !!!

Anestezjolog z Wojewódzkiego powiedział,że na Klinicznej ZZO to pewniak, chyba że nie zdążą podać jak u Sabbi. Większą ściemą jest to znieczulenie właśnie u Nich bo tylko 2 Ich dyżuruje po 15ej ...

Muminka to że teraz jest wsio pozamykane nie zonacza,ze z agodzinę też tak będzie :) Nie ma co dramatyzowac - najwyżej przejmę Twój termin - a co mi tam :p :P
Hahaha Powiadasz,że nie będziesz wiedziec czy to skurcz?? Gwarantuje Ci,że szybko się dowiesz jeśli to będzie faktycznie skurcz :P ;)
Muminka różnica między napinaniem macicy (skurczysony przepowiadające) a ruchem dziecka jest taka,że przy napinaniu twardnieje cąły brzuch (właściwie już od spojenia po sam cyc ;) ) a przy ruchu dziecka tylko Jego częśc - np. bok, czy nad pępkiem.

Agamak ja miewam skurcze do 40% na KTG ale u Nas ono na start pokazuje ok. 18% ;)
Teoria położnej tez niezła , choć chciałabym żeby była prawdziwa i urodziłabym bez bólu :D

Z tym kupsztalem w czasie porodu to się pewnie nie dowiecie jak jest bo w momencie jak wychodzi główka ZAWSZE jest wrażenie ogromnej "produkcji" a nie zawsze to oznacza wypróżnienie ;) Chyba ,że któras będzie miała siłę i kondycję między nogi sobie zaglądać i analizowac co wyszło :P :P

Kklaudiaa nic nie przyspieszymy, na to wygląda;) przecież Ty masz taki sam termin jak ja, prawda? ja mam twardy ciągle brzuch, ale skoro położna mówi, że to nie skurcze...

No ja w nocy to mam twardy brzuch jak skała ale nic nie boli. Trzeba się wczuć w ciało i mam nadzieję że będziemy wiedzieć kiedy to już TO..
Bo nie chce jechać na IP i zostać odesłana.. ale dobra, nie ma co się przejmowac takimi rzeczami. Muminka, musi się ruszyć!! Bo ja dziś to nie moge z zazdrości że Sabbi urodziła! Jak Ty będziesz pierwsza to już w ogóle! :D hehe
kurcze, jutro może faktycznie umyje te okna... hehe, ze schodami to codziennie po kilka razy wchodze na 4 piętro bez windy, choć raz sie ciesze że tak wysoko mieszkam :P
Ja chyba w nast tyg przejade się na ktg

Aga no właśnie, ja też tak słyszałam, dlatego też się załamałam, bo skąd będę wiedziała, czy już czy nie, skoro niby teraz mi twardnieje co chwile, a to niby nie skurcze?
mam nadzieję, że w końcu coś się u nas ruszy;)

Ja ostatnio pytałam położonej jak to jest z tymi skurczami i powiedziała, że nie koniecznie na początku muszą boleć i mam obserwować napisanie się brzucha jak będzie regularne to zaczyna się poród, to moja pierwsza ciąża więc mam nadzieję, że jak już się zacznie to nie przeoczę tego ;-)

Aga to i ja miałam takie skurcze do 20, ale mówiły, że to nic takiego. szyjka też przygotowana u mnie, ale bez rozwarcia. niby to się może zmienić w sekundę, ale... ja mam problem bo u mnie nie będę wiedzieć kiedy skurcz, chyba że będzie bolał, bo nie mam tłuszczu i każde twardnienie brzucha to po prostu ruch małego;/

Muminka jak byłam w środę u lekarza to szyjka była juz przygotowana do porodu i rozwarcie na dobre 1,5 palca więc miałam tylko czekać na skurcze, ale jak narazie coś słabjo z tymi skurczam, co noc tylko brzuch boli jak przy miesiaczce no i dość często brzuch mi się napina, a jak miałam we wtorek ktg to szału nie było w ciągu 30 min może z 2 skurcze po 20%.

jeszcze się okaże kto kiedy urodzi;) i czy w terminie czy po;)

Sabbi to w miarę szybko poszło;)

Sabbi gratulacje! :) Ja też słyszałam ze na klinicznej ściemniają z ZZO

Lipcóweczki..no jeszcze pare dni wam zostało do końca lipca, może za mało okien umyłyście ??? Zapraszam do mnie jakby co ;D

Skwar jest paskudny!!! poszłam sobie na spacerek w pełnym słońcu mega mądrze...i terazs się topie!

Na klinicznej klimy nie ma... :-) goraco jak w egipcie! Ja uwazam ze w czasie porodu tojuz Ci jest obojetne co sie dzieje. byle juz sie skonczylo. przeniesli mnie w koncu na poloznictwo. szkoda ze jak Martika nie wyladowalam z synkiem na patologi:-) ale dam rade te 2 dni.
No i jedziemy: kolo 2 obudzily mnie bol krzyza. Wyrzucilam meza z lozka do syna aby sie ulozyc wygodnie przekonana ze to falszywy alarm jak we wtorek. Prysznic, wczesne sniadanie i ze zdziwieniem odkrylam ze po 4 mam skurcze co 5 min z krzyza.do brzucha. Dramat! Przed 5 na porodowce byly 2 palce rozwarcia. O 6 przyjechal maz. Lezalam wiekszosc czasu pod ktg wiec krecilismy niezla beke. Prosilam lekarza kolo 7 o turbodopalacz bo ile bede tu lezec. 7:30 2,5 palca i przebili mi wody. Ktg,usg, pilka i sie powoli zaczynalo. Ale prawdziwa jazda byla od 9 jak podlaczyli mnie pod oksy na moja prosbe. Ze mnie nie wyrzucili z sali to cud!!! Polozna zrobila mi jakies czary mary na prawym boku a po chwili zaczely sie parte czyli tzw. Skurcze na kupe:-) jak oni sie wtedy szybko uwijaja wokol Ciebie.
Oczywiscie darlam sie okrutnie. Nie sluchalam co do mnie mowi polozna i dlatego musialy mnie naciac. Wesolo bylo! Od 9 prosilam, blagalam o znieczulenie. Zaraz dadza, prosze to przeczytac i podpisac. Lekarz juz idzie do pani... A ja zdazylam urodzic. Partych bylo moze z 3-4 i poszlo. Oczywiscie szycie, lyzeczkowanie nie moglo mnie ominac. Ale jestem juz po i nie moge juz w to uwierzyc..ze ten babel spi kolo mnie. No i chyba zamierza.mnie.zjesc jak starszy syn bo tylko poczul cycka i wiedzial co z nim zrobic:-)
Sierpniowe dawac przegonimy lipcowe mamuski:-):-):-):-)

Aga ja aktywnie spędzam czas od zeszłej środy, co dzień plaża, pływanie itp;/ Ty masz już jakieś rozwarcie?albo coś na ktg wyszło?

Muminka nie możemy do tego dopuścić ;-) ja zamierzam spędzić bardzo aktywnie weekend i musi się w końcu rozkręcić ;-)

Inne tematy z forum

Czy posiadanie dzieci jest warte zmiany stylu życia? Czy wychowywanie dzieci jest przyjemne? (47 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad urodzeniem dziecka, więc chciałem zapytać. Właśnie...

Mały pokój dla dziecka (50 odpowiedzi)

Witam, proszę o porady, podzielenie się opiniami na temat czy 8-metrowy pokój dla dziecka jest...

Przedszkole 43 Jantarek Gdynia (3 odpowiedzi)

Witam, drogie mamy czy kogoś pociecha uczęszcza do przedszkola nr 43 "Jantarek ? Jeśli tak to czy...