Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 25

ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 (09.07) - Awanturka - Wituś 2530 - CC - Kliniczna
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 - CC - Sztokholm

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz - 3400g - 54cm - SN -Zaspa
04.07 (11.07) Rozyczynka - Oskar - 3530g - 55cm - SN - Wejherowo
04.07 (11.07) Martika - Laura - 3060g - 52cm - Kliniczna
05.07 (10.07) Ciezarowka - Zosia - 3200g - 52cm - Wojewódzki
06.07 (21.07) Rikaa - Liliana - 2880g - CC - Zaspa
07.07 (08.07) Agata905 - Synek - 3650g - 51cm -Zaspa
08.07 (05.07) Afro666 - Maksio - 3755g - 56cm - SN
08.07 (15.07) Kaasik11 - córeczka - 3750g - 57cm - Wojewódzki
09.07 (11.07) Alana - Nadia - 4200g - 51cm - CC - Redłowo
10.07 (14.07) Blatella - Ola - 3400g - 54cm - Kliniczna
12.07 (14.07) Olcik87 - Malwinka - 3250g - 56cm - SN - Kliniczna
13.07 (10.07) Karol...- Łucja - 3560 g - 56 cm - Wojewódzki
13.07 (10.07) Polika86 - Kornelia - 4420 - 59 cm - SN - Wejherowo
16.07 (30.07) Jolcia - Zuzia - 2930g - 57cm - SN -Wejherowo
17.07 (03.08) Ola86 - Laura - 3180g - 54cm - CC - Zaspa
20.07 (22.07) Meg85 - Julia - 3200 - 53 cm - CC - Wojewódzki
25.07 (04.08) Sabbi - Eryk - 3720 -54 cm - SN - Kliniczna

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
baranica - 09.07
joi-joi - 14.07
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
kklaudiaa - 29.07 - Filip - Kliniczna
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 25

O matko to i tak dobrze, że uda Ci się je zużyć. Mój w jedynkach przez sen by się zasikał. Mam Dady próbkę i nawet nie zdążyłam mu ich założyć ;p
Ale z reszta to sa mniejsze paczki więc mam nadzieję, ze wykorzystasz wszystkie ;)

Mimmosa dodzwoniłam się na walową nie przyjmą mojego Szkraba w 5 tygodniu musi być 6 tygodni :(

Rozczynka połozna ma odbyć mnie 4 wizyty. Jak do tej pory była dwa razy.

Muminka na pewno rozpoznasz wody mi jak chlusnęło to nie mogłam wstać z łóżka i M tylko donosił ręczniki. Ledwo się ubralam i byłam mokra. A jeżeli nie jesteś pewna lepiej jedź na pogotwie bo jak mi odeszly wody bez skurczów to dostałam antybiotyk. I nie mogłam chodzić bo dziecię za wysoko było a jeżeli wody odchodza bez skurczy to może się coś dzieciątku stać bo już ma osłabioną ochronę w brzuszku.

Ja kupiłam z 6 paczek 1 bo były w promocji z oilatum no i miały to wycięcie na pępek, który tak mu się babral i teraz muszę je zużyć..u mnie Położna była 2 razy chciała przyjść 3 raz ale narazie nie ma terenu więc muszę czekać...ale skoro wszystko ok już to nie widzę potrzeby...okropnie dziś jest....

Dada jest super! uzywalam przy starszak a teraz mamy jedyneczki:-) jeszcze mnie nie zawiodly.
Z tym uciszaniem to macie racje nie mozna podporzadkowac wszystkich domownikow jednemu malemu to w sumie on wkracza w nasz swiat:-)
oczywiscie zamiast wykorzystac moment ze starszak spi to maly ma ochote na aktywnosci i ani mysli o spaniu. Padne dzis do wieczora...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ewa chyba za bardzo panikuję z t ą kupą bo po czopku (chyba 1/12 ;D) zrobił wiekszego bąka z klesem więc kupy nie było...

Ja się opalam też ;D co prawda dopiero chwiulkę i pot mi się leje wszędzie ;p MA SA KRA ;D
A Oski spi w cieniu ;p

Jolcia normalnie zazdrość mnie zżera z każdej mozliwej strony jak czytam o Twoim porodzie ;p

Ja puki znajduje promocje na pampersy gdzie róznica jest do 10gr na sztuce to bedę kupowała Pampresy a później pewnie też Dada. Zobaczymy ;p

Afro ja jedynek zużyłam jedna paczkę tą ze szpitala i póxniej już go w 2 zapakowałam. Tych chyba 4 paczki juz poszły albo 3... Nie pamiętam ;p Zostały mi dwie i pewnie po nich już w 3 go wsadze, bo on tez pewnie za tydzień max 2 będzie ponad 5 kilowym klopsem ;p
O ile już nie jest bo nie był 2 tyg ważony.

Chaton a do Ciebie ile razy położna przychodzi?. U mnie była 2 razy i pytała się czy ma przyjść jeszze raz ale pow jej, ze ogólnie to n ie ma po co. Bo jak będę miała jakiś problem to zadzwonię najwyżej. A jak jemu cos będzie to i tak do pediatry musze iść...

Jeśli chodzi o pieluchy, to mam na razie jedynki pampersa. Ale skoro tak chwalicie dada, to skuszę się na nie i wypróbuję.
Mnie już te upały wykańczają... Dziś zakręciło mi się w głowie i spadłam (na szczęście tylko z 2) schodków. obiłam sobie kolano.
Czuję się jak niezdarny wieloryb :-\

Nie wiem jak u Was ale u mnie jest 33 stopnie w cieniu ufffff.....

Dobrze że chociaż mi dzisiaj się humor poprawił :)

Starsza baraszkuje w basenie na balkonie pod dwoma parasolami i ma frajdę a ja trochę spokoju ;)

Rozyczynka to moja córa wczoraj płakała przy ubranym łóżeczku i mówiła że z radości ..... nooo dzisiaj już leży jej lala w łóżeczku ;)

Co do pieluszek Dada ja mam kupione i napisane jest na nich tylko wyprodukowano w UE dla Jeronimo Martins ale znalazłam takie coś na internecie : http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,129010039,,Dada_w_Pampersach_.html?v=2
Ja używałam dada od rozmiaru 3 i byłam bardzo zadowolona.

Kia powodzenia trzymam kciuki.

Ja cały czas mam jakieś mega upławy, nie rozpoznałabym że sączą mi się wody.. ;p
Ja mam tak że jak leże, to moge leżeć tylko na lewym boku, bo jak się przekręce na prawy to automatycznie od razu chce mi sie wymiotować, wszystko mi do gardła podchodzi... a na lewym oku lajtowo ;p pewnie na prawym na coś uciska.
Ja mam 2 paczki newborn happy, ale jak się skończą, to będę kupowała dada jak mówicie że są dobre :)

łeee no to moje ktg na prawdę coś pokazywało;) a dziś znów będę miała kolejne, więc się okaże;) i może badanie będę miała, w ogóle mam wrażenie, że sączą mi się wody...

Afro cieszę się, że u Maksa okej;)

Dziewczyny co do oznak porodu to nie ma co sie na sile doszukiwac. Przypomne ze ja w czwartek popoludniu bylam na wizycie i wszystko bylo zamkniete i szyjka na chyba 4,5 cm a raniutko odszedl czop a w poludnie doszly skurcze... :) to sie wszystko zmienia z godziny na godzine.

Pieluchy dada sa bardzo dobre. Przy mlodym uzywalam caly czas. Teraz dostalam zapas pampersow ale jak je zuzyje to przechodze na dady. Moim zdaniem niczym nie ustepuja pampersom.

Ja mojego starszaka troche uciszam bo on gada od eana do wieczora i baaardzo glosno. Ale bez przesady, szeptem to on mimo wszystko nie mowi :)

Ja zaczynam wracac do zycia. Powoli ucze sie na nowo organizacji i daje rade ugotowac a nawet pofarbowalam dzisiaj wlosy ;)

W piatek mlody do przedszkola po wakacjach i tego sie jeszcze obawiam bo na 8 musimy byc i odebrac do 15. Mam nadzieje ze na ta 8 uda mi sie wstrzelic z karmieniem itp...

Te upaly nas wykoncza..

Kia trzymaj się dzielnie :)

Jolcia...to tak do 8 cm nie miałaś w ogóle skurczy??? a ten brzuch to Cie chociaż stale bolał czy co jakiś czas ? Bo mnie coraz cześciej boli okresowo , ale wczoraj KTg pokazało 0 skurczy

Ewki...no daj znać jak się spakujesz to i ja zaczne...bo tak mi sie chceeee!! :D

Postanowiłam dziś sie jednak troszkę poopalac..bo bez przesady , takie piękne lato mamy. No i wytrzymałam 10 sek w ogródku. Nie ma opcji. Zamykam się na chacie, dwa wiatraki na fulla , lody i relaks :)

bardzo sie ciesze ze nie zrobilam wiekszego zapasu pieluch 1 bo jak tak dalej pojdzie to za tydzien poltorej bedzie mial juz 5 kg, odnosnie pieluch Dada to slyszałam ze czasem uczulaja,ale to moga kazde uczulać...osobisciie uzwam teraz happy i jestem z nich zadowolona

Ależ miałam strach w oczach !!!!
O 4ej obudziły mnie skurcze ! Niby nic nadzwyczajnego, przecież się powtarzają któryś dzień z rzędu ale napisze jeszcze raz OBUDZIŁY - czyli nie były aż tak lajtowe, oczywiście regularne, co 12 minut :p A wieczorem już mi coś nie pasowało więc nawet M nie wykorzystałam dla przyśpieszenia bo musze się trzymac w 2paku do Sierpnia :D
Teraz cisza :D Ale aż się boję torbę dopakować :P ;)

Sierpniowa ja mam chyba dużą torbę - tyle,ze znaleźć jej wczoraj nie mogłam, M mi dzisiaj przyniesie ;) Teraz widze 3 reklamówki - najwyżej tak wyjadę ;)

Beata jestes normalna :D Ja tez się odpalam po 2ej z prasowaniem ;)

Różyczynko znam, mój Syncio miał taką 1 przerwę i pediatra nie kazała nic przyśpieszać do 5 doby, jedynie jabłka mi zaleciła. No ale nie pamiętam jak to się skończyło, coś mi świta,że czopkiem glicerynowym (1/3 albo 1/4).
Z tym usypianiem u Nas na stówę będzie tak samo :P

Muminka ja w pierwszej ciąży twardnienie brzucha odczuwałam dobre 3tyg przed porodem, bolesne skurczybyki pojawiły się na 2 doby przed. A teraz napina się brzuch od samego początku a bolesne (wiadomo,że nie jakoś super ale nie bezbolsene ;) ) odczuwam od ponad tygodnia.. Nie wiem od czego to zależy, czy od kolejnej ciąży czy od rodzaju skurczów.

Jolcia !! Daj receptę na taki poród !!!

Sabbi już się cieszę na tą flaszkę :D Hahahaha
Ja nie będę uciszała, nie dasz rady na dłuższą metę , nie podoba mi się ukrócanie Starszaka i podporządkowywanie wszystkiego dla Juniora. W nocy ok, ale w dzień ? Oczywiście w przypadku choroby (tfu tfu)
to inna bajka ale na co dzień mam w planie żyć jak do tej pory :)
Moja kuzynka wyłączała wszystko bo dziecko śpi, starszaki też wyłączała ;) Przez to starszyzna była pokrzywdzona a młode przyzwyczajone do kompletnej ciszy budziło się na każde bzyknięcie muchy.
Moj starszak usypiał na meczu !!! A budził się jak już wracaliśmy spacerkiem do domu ;) I mam nadzieję,że Junior będzie taki sam :)

Kia trzymamy !

Kia - trzymaj się!!!

Afro - no no Maksiu niedługo to na prawde klops będzie ;D Ja się aż boję jak Oski będzie wazył te 6-7 kg ;D

Podobno pieluchy Dada produkuje Pampers. Jak któras ma w domu to mogłaby spojrzeć czy nie ma tam z tyłu potwierdzenia ;p
No i jeszcze nie słyszałam złej opinii o nich.

Kia trzymam kciuki :) u mnie nadal nic, więc jutro rano jadę na Kliniczną na patologię i mam nadzieję, że już w dwupaku stamtąd nie wyjdę ;)

To też zależy pewnie czy mocna zoltaczka, badają wam poziom biluribiny,bo podobno od poziomu 12 biorą na naświetlanie

Kia trzymamy kciuki :) dawno u nad porodu na forum nie było może Ty to przelamiesz :)

Moj jeszcze ma zoltaczke ale lekarz powiedział że nawet do 6 tygodni może byc i idziemy 18 na szczepienie więc zobaczy go lekarz. A w tym tygodniu polozna przychodzi to też jej się zapytam.

kklaudiaa ja na początku przy starszym synku kupowałam pampersy, a od rozmiaru 3 przeszłam na dady i naprawdę je sobie chwaliłam

afro ładnie przybrał Maksio

Kia 3mam kciuki. My po kolejnej wizycie u pediatry. Zoltaczka zeszla i nie musiel go znowu kuc..Maks to kawał faceta już od wypisu ma na plusie ponad kilogram. :)

Sabbi, w końcu kiedyś ten mój Maluch wyjdzie więc doczekamy się spacerków :D
Ciekawa jestem czy te pieluszki Dada z biedry są dobre, słyszałam od paru osób że są w porządku..

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...