Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 25

ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 (09.07) - Awanturka - Wituś 2530 - CC - Kliniczna
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 - CC - Sztokholm

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz - 3400g - 54cm - SN -Zaspa
04.07 (11.07) Rozyczynka - Oskar - 3530g - 55cm - SN - Wejherowo
04.07 (11.07) Martika - Laura - 3060g - 52cm - Kliniczna
05.07 (10.07) Ciezarowka - Zosia - 3200g - 52cm - Wojewódzki
06.07 (21.07) Rikaa - Liliana - 2880g - CC - Zaspa
07.07 (08.07) Agata905 - Synek - 3650g - 51cm -Zaspa
08.07 (05.07) Afro666 - Maksio - 3755g - 56cm - SN
08.07 (15.07) Kaasik11 - córeczka - 3750g - 57cm - Wojewódzki
09.07 (11.07) Alana - Nadia - 4200g - 51cm - CC - Redłowo
10.07 (14.07) Blatella - Ola - 3400g - 54cm - Kliniczna
12.07 (14.07) Olcik87 - Malwinka - 3250g - 56cm - SN - Kliniczna
13.07 (10.07) Karol...- Łucja - 3560 g - 56 cm - Wojewódzki
13.07 (10.07) Polika86 - Kornelia - 4420 - 59 cm - SN - Wejherowo
16.07 (30.07) Jolcia - Zuzia - 2930g - 57cm - SN -Wejherowo
17.07 (03.08) Ola86 - Laura - 3180g - 54cm - CC - Zaspa
20.07 (22.07) Meg85 - Julia - 3200 - 53 cm - CC - Wojewódzki
25.07 (04.08) Sabbi - Eryk - 3720 -54 cm - SN - Kliniczna

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
baranica - 09.07
joi-joi - 14.07
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
kklaudiaa - 29.07 - Filip - Kliniczna
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 25

Muminka myślisz,że skurcze przeterminowane są silniejsze? :p
Swoją droga lekarz nie proponował masażu szyjki ??
Choć położna dzisiaj mówiła,że seks działa właśnie tak samo jak masaż wykonany przez lekarza.. Ciekawa teoria bo ten drugi stanowczo do przyjemnych nie należy ;)

Ewik ale Ty masz jeszcze czas, a my już przedawnione;)

Muminka ja tydzień temu miałam do 50 , dzisiaj tylko 30 , za tydzięn pewnie wcale i 2 tyg po terminie mnie potną :P :P W czepku urodzona ;)

Ja karmie i cycem i butlą i dodatkowo jeszcze daje wode. Na poczatku nie chciala ale sie przekonala. Rumianek tez daje od czasu do czasu. Ja bylam na wizycie u neonatologa w szpitalu w wejherowie i babka powiedziala ze przy takim karmieniu koniecznie mam dopaajac albo przystawiac bardzo czesto a ze moje cycki nie nadazaja sie napelnic to na zmiane woda i cycek. Przy samej butli koniecznie dopajac szczegolnie w taka pogode przy piersi samej ponoc nie trzeba.

Ja w czwartek jade z mloda na usg jamy brzusznej skontrolowac nerki bo na usg prenatalnym jedna miala powiekszona. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...

Dzisiaj mialysmy fatalna noc.mloda od 1 do prawie 4 miala oczy jak 5 zlotych a po 6 juz musialam wstac. Teraz spi jak susel a ja musze za chwile zbierac sie po mlodego. Codziennie boli mnie glowa chyba to z tego niewyspania w ostatnim czasie. Bo niby mala wiekszosc nocy spi ladnie ale to wstawanie na karmienie mnie wykancza :/

Pod koniec tygodnia jak bedzie ladna pogoda to zbijamy na dzialke nad jezioro. Moze troche odsapne

Hej.
Do 4ej skurcze umilały mi czas ... Oczywiście ustąpiły a przed 12 KTG miałam, zapisał się aż jeden ale podobno wskazujący na to,że nie przenoszę ...
Położna stwierdziła,że stanowczo za mało M wykorzystuję.. No kurde do 3ego razu się nie zmuszę .. Te 2 to już mega wyczyn ale od dzisiaj postaramy się być bardziej systematyczni ;) ;) ;)
Co dziwne pytała,czy miewam mdłości - ano miewam,przedwczoraj nawet bliskie spotkanie z muszlą zaliczyłam a to niby znak,że szyjka zaczyna się poddawać ...
Obie stwierdziłyśmy,że mam złośliwą bardzo tą szyjka bo w połowie ciąży bez problemu by się rozwarła a na koniec trzyma na przekór :/

Co do szczepionek to po prostu przestałam analizować , od lat dzieci sa szczepione tymi na NFZ i póki Ktoś nie wpadł na pomysł,ze można na skojarzonych zbić fortunę wszystko było ok, teraz ciągle coś, szał pał , wynajdą takie za tysiaka to te 5w1 też będą najgorsze pod słońcem. No i co to za wybór: końska dawka vs więcej wkłuć ..
Jedyne co to jeśli miałabym Dziecia do żłobka posyłać to zainwestowałabym w pneumo- i meningo- koki.

Ale Wam dzieciaczki pięknie przesypiają nocki, mój to góra 3godz spał , najczęściej co 2 się budził .. Może Junior pozwoli sobie i mi na więcej snu ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

KKlaudia woda z cytryną i dlatego biegunka? nie wydaje mi się... u lekarza już byłaś?
ja jestem po ktg, wyglądało tak samo, skurcze do 30%, położna mówiła, że ma dziś nockę w Redłowie, więc mam się sprężać, ale pomarzyć można...

Chyba że podajesz butle to wtedy dopajabie jest oczywiste :)

Chaton z tego co mi wiadomo to dopajac może zalecic lekarz,przynajmniej było tak kiedyś..moją pediatra kazała popprostu częściej przystawiac,bo mleko na początku jest rzadki i służy właśnie do zaspokojenia pragnienia,a dopiero potem jest to właściwie tłuste...a jeśli masz wątpliwości to spytaj swojego lekarza

Afro to prawda z tym krztuscem, w skojarzonych sa szcepy bezkomorkowe a w nfz zywe komorki krztusca ktore bardzo obciazaja tak maly organizm :) jak laura sie urodzila latalam z nia po neurologach i 4 neurologow odradzalo mi szczepionki nfz ze wzgledu na ten krztusiec :)

Kurcze ja sama nie wiem czy dopajac czy nie. W taki upał to chyba wskazane. Sama nie wiem:(

Ja nie dopajam,w taki upał częściej cyca daje

U nas sukcesem jest ok. 5 godz,Ale wtedy to już sama się budzę z nadmiaru mleka...wogole te moje dziecię jakieś nie zdecydowane jest... Tak jak pisałam wcześniej ostatnio przespal cały dzień prawie,Ale w nocy była makabra łącznie z wcZorajSzym dniem widać że był strasznie zmęczony aLe jak już zasnal to Max.30 min i po spaniu..nawet na spacerze podziwial chmurki
Nie zazdroszcze Wam chodzenia z brzuchem w te upały..mi ba krótko przed porodem strasznie nogi puchly...nam też zostana pieluchy 1 ,Ale na.szczęście znajomy spodziewa się bluzniakow to mu się odstąpi :)
ja Mam dylemat szczepionkowy,chciałam zaszczepić tymi podstawowymi z kalendarza, ale pediatra ostro,mnie przekonywala przynajmniej na te 5 w 1 z uwagi bodajże na lepszy krztusiec i kurczę teraz sama nie wiem

A dajecie jakas herbatkę swoim maluchom? Bo moj wody nie chce pić, a muszę go czymś przepajac?

Martika nic nie chce :) nie chce zbierać bo nie mam za bardzo gdzie trzymać:) obojetnie kiedy,ja bym dzisiaj przekazała a od jutra by tam były do odbioru :)

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i trzymam kciuki za te , które nadal walczą :)
Jak czytam o długości snu waszych maluchów to zazdroszczę niestety- u nas najdłuższy sen to 3 h, a później to już pobudka co 1,5h. Dodatkowo starszak przez ostatnie trzy noce też wariuje. No nic- może samo przejdzie.
Mała w piątek ważyła 4140g i jest już mega kluską :) Brat, zawsze jak płacze, pędzi jej na ratunek( bo uwielbia ostatnimi czasy strażaka Sama i akcje ratunkowe), całuje , głaszcze, prostuje paluszki ;)- generalnie relacje nie są złe.
A tak z innej beczki- używacie pasów poporodowych? Mi poło,zna odradzała, ale jak zmierzyłam swój obwód w talii i z przerażeniem stwierdziłam , że aż tak znacznie nie różni sie on od tego ciązowego, to zaczęłam sie zastanawiać. Jak jest u Was?Czy któraś tez jeszcze wygląda jak w 6 miesiącu ciąży?

Rocznica spędzona na plaży ;) Co prawda musiałam za nią walczyć bo moja babcia jak dowiedziała się, ze kąpie się w morzu tak nagadałą M, ze dostane zapalenia i jakiś dziwnych tam rzeczy, że kategorycznie kąpania mi zabronił. Ale jakoś udało mi się go przegadać ;p Później wypad na rybkę i festyn ;) Więc całkiem fajnie ;) No i ja się tez pochwalę bo Oskar przespał dzisiaj w nocy 7,5h ;D Znowu rekord ;p Ale musiałam godzine się z nim pomęczyć żeby zasnął ;p

Jak tylko napisałam wyżej Oskara imię mleko mnie zalewa ;D

Ja mam jeszcze półtora paczki dwójek i zaczynam trójki. Np i też małego zważyłam wczoraj tak jak Chaton i waży 4800 ;) A na prawdę wygląda na chudzielca. Ale strasznie się wydłuża.

Jak tam czytam wasze zmagania się z końcem ciąży to sobie tak uświadomiłam, że już nie za bardzo pamiętam jak to było... Oczywiście nie tęsknię za tym ;)

Gratulacje Aleksandry ;)

Muminka i kklaudiaa nie możecie jakoś tam podziałąć intesywniej. No dzieciaki już MUSZĄ wyjść ;) Dajcoie znać jak tam u lekarzy ;)

Ja po wizycie w szpitalu. Rano stopy wyglądały lepiej i lekarz po prostu kazał na godzinę chodzenia godzinę leżenia z nogami wyżej.. :/ ktg w porządku, skurczów brak i zdaniem doktora przenosimy. Kazał przyjechać w piątek na ktg i wtedy zdecydują co dalej.

Pije rano na czczo od kilku dni wodę z cytryną, i myślę że ta biegunka to sprawa tego, bo to działa na trawienie... no, ale oby było inaczej. Ja jednak KTG jutro, chyba że podjadę wieczorem do szpitala. Zobaczymy co to będzie.

My już jesteśmy w domku, wczoraj nas wypisali, powoli uczymy się siebie Amelka jest bardzo rozkoszna i grzeczna oby tak dalej ;) a ja walczę o pokarm mam nadzieję, że sie uda bo w szpitalu pojawił sie tylko na początku i nie miałam a wczoraj podziałałam z laktatorem i coś się ruszyło...

Chaton mógłby ktoś podejść na dworzec. A koniecznie dzisiaj czy to bez znaczenia kiedy? No i mów co za nie chcesz to tam za darmo to nie biorę. ;-)

Muminka trzymam kciuki żeby na ktg było dobrze i żeby coś się w końcu zaczęło!

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...