Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 5 :)

lipiec :

diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sierpień :
Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-4-t523676,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 5 :)

Alana, byłam w 17tyg. Doering powiedział ze najlepsze obrazy wychodzą po 24 tyg ciazy:) wiec teraz juz na spokojnie pójdę w kwietniu:) żeby mieć pamiątkę.
Najważniejsze, ze synek zdrowy. :)

Rozmawiałam o tym z mamą nie znając jeszcze plci dziecka które teraz urodzę i powiedziała mi,że w dwóch ciążach czuła się zupełnie i inaczej,w jednej wymiotowała w drugiej nie,ze mną mało przytyła w drugiej ciąży dużo a ma dwie córki.Ja w tej ciąży czułam się też o wiele gorzej niż w pierwszej i też mam większy brzuch niż z Ola na tym etapie a ma być córka druga.

Roksana i co kupiłaś sobie ten syrop na zgagę?;>
Kasia masz rację, byle zdrowe;))

Kasia28 pewnie byle zdrowe, ale chłopak chociaż jeden by sie pewnie przydał Wam :) sam babiniec teraz u Was :)
Mąż pewnie by miał kompana :)

Alana trochę inaczej , czyt. gorzej. Jakoś ta ciąża mi bardziej ciąży, tamte przechodziłam jakoś tak lajtowo , brzuch większy niż w poprzednich ciążach (jak na tym etapie). w tamtych ciążach kazdy mi mówił że na bank będzie chłopak bo ładnie wyglądam , no i mam takich facetów że hoho hihi . teraz widzę że cera nieco gorzej wygląda bo jakieś plamki mi wyszły. może to znak że będzie inna płeć :) ale mnie to w sumie bez różnicy , co będzie to będzie , byle było zdrowe.

dzięki kochane za podpowiedzi;)
Kasia ja właśnie planuj kupić śpiworek do kompletu do wózka;)

witam nową mamuśke :))
a w którym tyg byłas u Doeringa ze "za wcześnie" :)
ja jutro ide na połówkowe i licze ze dzidzia pokaże buźke :)

Kasia a czujesz sie inaczej niz w poprzednich ciazach z dziewczynkami ? :)

Muminka1 ja do wózka zawsze miałam kocyk, nigdy pościeli, a zimą wiadomo dziecko w kombinezonie plus do tego miałam ciepły śpiworek.

Co do pościeli to po dziewczynach mam 4 komplety , prawie jak nowe, ale i tak jedną dokupię. Jak okaże się że będzie chłopak to wszystkie co mam pójdą w odstawkę bo są typowo dziewczęce.

Muminka1 ja do wózka zawsze miałam kocyk, nigdy pościeli, a zimą wiadomo dziecko w kombinezonie plus do tego miałam ciepły śpiworek.

Co do pościeli to po dziewczynach mam 4 komplety , prawie jak nowe, ale i tak jedną dokupię. Jak okaże się że będzie chłopak to wszystkie co mam pójdą w odstawkę bo są typowo dziewczęce.

Ta karuzelka jest super, miałam ją dla córki i żałuję,że sprzedałam. Bardzo się podobała małej i miała przyjemne,wyciszające melodie.
Ja mam wizytę we wtorek i w końcu jestem spokojniejsza bo od wczoraj czuję ruchy - z córą czułam o wiele szybciej ale może przez to łożysko, które mam na ścianie przedniej.

Tak wiec jestem nowa :)
Zaraz 22 tydzień ciąży. A ja juz nie moge się doczekać rozwiazania:)
Synek zdrowy, skacze i fika koziołki.
Byłam na usg 4d u doeringa ale zbyt wcześnie sie wybrałam i nici, mały wygląda jak obcy na tych zdjeciach:) skasował mnie jak za zwykle usg i poradził wrócić po 24 tygodniu ciazy.

Powoli juz też wszystko kupuje, żeby rozłożyć wydatki a nie wszystko ba hura.

Apropo pościeli to kupiłam z firmy black and white. Cały komplet razem z ochraniaczem do łóżeczka.
dzis też jadę odebrać karuzele Fisher price do łóżeczka las tropikalny :) udało mi się kupić używana w idealnym stanie od jednej z forumek :)

Jutro mam wizytę u gin:) juz nie mogę się doczekać .

Pozdrawiam kobitki:)

Ja też nie miałam,kombinezon,koc i osłonka moim zdaniem wystarczą. Przegrzanie malucha też nie jest dobre no i dziecko też musi mieć możliwość poruszania się.

Jolcia ja podobnie jak TY, pościel zakupiłam,a może parę razy była używana. Też najlepiej pasował mi kocyk i osłonka z wózka. Śpiwór w zimę może i by się sprawdził, ale nie wiem bo nie miałam.

Ja baldachimu nie miałam ale podobają mi się,może tym razem się zdecyduję. Do wózka pościeli nie polecam, miałam i nie używałam. Najlepiej pasował mi kocyk i osłonka z wózka. Zimą i tak dziecko w kombinezonie.
Wczoraj i dziś moja malutka zaserwowała mi po solidnym kopniaczku :)

do mamusiek mam pytanie, jakie akcesoria polecacie do wózka? śpiwór, koc, pościel?;>

Ja też baldachimu nigdy nie używałam, głównie z tego powodu, że po prostu mi się to nie podoba. ;-)

ja dałam się skusić na baldachim i z doświadczenia Wam powiem,że owszem ładne to jest, ale czy praktyczne?? zbiera się na tym kurz,ale tak jak pisałam, fajnie wygląda. Teraz baldachim sobie podaruję
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam jedden komplet po mojej córce wiecwystraczy dokupic drugi na zmaine,odnosnie zgagi :mleko nie pomaga za bardzo a pozatym nienawidze mleka w innej postaci niz mleko do kawy,ale próbowałam....

ja w sumie nie zamierzam kupować poscieli ani kołdry chce kupic jakis fajny duży koc który posłuzy na długo dlatego chce duzy rozmiar :)

baldachimu nie uzywalam przy corce chociaz mialam, zdjełam po dwuch dniach hehe, a teraz to w ogole chce kosz mojżesza dla bobasa a do łóżeczka pozniej przeniose :)

Ja nie mowie o wypełnieniu bo to osobno tylko pościel plus ochraniacz. Nie wiem czy będę miała baldachim jeszcze. Za 100 tez dostanie sie fajne i dobre jakościowo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (85 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)