Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-7-t530528,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Dzięki dziewczyny ;)

Mnie dzisiaj wg cos rozłożyło i rano miałam straszny katar. Posmarowałam sobie nos w środku maścią majerankową kilka razy i mi przeszło. Jakby któraś miała problem to szczerze polecam ;)

rozyczynka - ja mam pralke Candy - 3 rok leci jej teraz, ładowaną od przodu wsad 7kg głębokość 37 cm chyba. I jestem zadowolona - póki co nie popsuła się :P Rzeczy dopiera, ma sporo programów (włącznie z takimi w stylu pół wsadu, czy pranie ręczne na którym prałam nawet suknię ślubną z ozdobami :P)

Czytalam fora ale ile osób tyle opini... Amiki nigdzie nie polecają a ja mialam dwie i bylam zadowolona. A podoba mi sie jeszcze srebrna Siemensa ale 2500 to troszke dużo...

Ja mam też Whirpool ładowaną od góry i jestem zadowolona, mam ją już 6lat, moja siostra też ma taką i też jest zadowolona.
Słodkości dla Oli kupione, jajeczka ugotowane, zaraz bierzemy się za malowanie.
Koszula super, bardzo takie lubię.

Jeszcze chcialam sie pochwalic ze upieklam juz sernik i babke!:) wyszly swietnie:) babka pachnie cytrynowo i jest puszysta az sie nie moge soczekac jak ja zjem;)

Moj tata naprawial pralki i ponoc candy sa drogie w naprawie i czesto sie psuja. Z drugiej strony mama ma zmywarke candy i jest ok... moze na jakies fora zajrzyj? Ja mam whirpool pralke ladowana od gory i jestem zachwycona:)

Dziewczyny a mam pytanie z innej beczki ;)

Chce kupic pralkę no i bardzo podobają mi się wizualnie firmy Candy?.
Używa któraś z Was taką?. Jak się sprawuje?.

Dzięki zerka ;)

Rozyczynka bardzo piękna koszula :)

No ja mam akurat z tym dobrze, ze na śniadanie pójde na gotowe ;p A w lany Poniedzialek mamy w domu chrzciny więc też z samymi świętami (ze strony kulinarnej) nie ma za duzo zachodu, bp wszystko na chrzciny jest przygotowywane.

No a mnie za to złapała choroba ;/ Zawsze coś. Najlepsze jest to, ze mogę zmarznąć, może mnie przewiać i co tam jeszcze chce i nie zachoruję, a wystarczy jedno kichnięcie i już jestem chora.
Także cebulo, miodzie i czosnku nadchodzę ;p

No i się pochwalę. Zamówiłam koszulę do szpitala ;) Co prawda miałam już ją upatrzoną wcześniej ale miętową i nigdzie miętowego koloru nie ma ;/ Ja mam po prostu szczęście ;p
http://www.lovemum.pl/files/jpg/k/koszulka_do_karmienia_lupoline_koralowa.jpg

my na święta wyjeżdżamy w rodzinne strony, wczoraj upiekłam pasztet, a jak dojedziemy to porobimy sałatki, ciasta i upieczemy mięso. Jutro wyruszamy z synkiem na święcenie jajek :)

Ja też w tym roku robię pierwszą święconkę. A sernik i babkę zamierzam jutro piec:) My dzielimy się z siostrą i bratową przygotowaniami więc nie jest tak źle.

Za to dzisiaj odbieramy klucze do naszego nowego mieszkanka. Więc będzie co świętować :)
A USG mamy 22 zaraz po świętach i nie mogę się doczekać.

Ja juz sprzątanie mam za sobą. Ale jakoś szczególnie zie nie staralam bo w nast tyg będą wymieniali mi okna i od nowa to samo...
Ale rzeżuchę czuc wszędzie :D
A dzisiaj musze ogarnąć święconkę. Pierwszy raz dla mojej rodzinki :)

Hej dziewczyny!
U mnie dzisiaj ruszaja swiateczne przygotowania. Upieke sernik i babke a wieczorkiem zasiadziemy z mlodym do pisanek:) jutro z rana zabieramy bagaze i jedziemy do domu mamy pilnowac psow i kotow co by z glodu nie padly podczas jej nieobecnosci;) ale przynajmniej mamy ogrod do dyspozycji:) prezenty gotowe, mlody dostanie rower pierwszy i bedzie smigal. W poniedzialek jeszcze sie kuzynka z rodzinka pojawi moze jak pogoda dopisze to grila zrobimy. No a we wtorek mama wraca i ja do bloku sie wroce... oby pogoda byla!

Ja dziś muszę w domu ogarnąć i robić listę zakupów, do tego góra prasowania leży :)
Prezent dla Oli kupiony, tylko coś słodkiego dokupię i będzie super, dziś wieczorem robimy na jutro pisanki :)

hej dziewczyny
jak tam przygotowania do Świąt?;>
mi wczoraj pierwszy raz stwardniał brzuch, ale się przestraszyłam..;/ po za tym to byłam wczoraj w kościele, 2h stania, niestety, ale źle nie było, dziś tylko noga trochę niedomaga;D
o 14 dziś mam wizytę, ciekawe co tam u mojego syna słychać:P

z tym twardnieniem to dziewczyny dopytajcie sie lekarza czy tak moze byc. mi od ok.26tyg.zaczal twardniec tak kilkanascie, a czasami i wiecej razy na dobe. myslalam ze to skurcze braxtona i tak moze byc. na wizycie kontrolnej powiedzialam lekarzowi o tym, a on do mnie ze moze byc tak 4-5x na dobe,a nie tyle razy. sprawdzil ze z szyjka wszystko ok. kazal bardzo sie oszczedzac, dal luteine i no-spe. powiedzial ze jak nie bede sie oszczedzac to tych skurczy bedzie wiecej i moze mi sie szyjka zaczac skracac i rozwierac. a wtedy to juz srednio, bo szew tylko chyba do 27tygodnia zakladaja, pozniej pozostaje lezenie i nadzieja ze dotrwa sie do terminu.

Mi też parokrotnie w ciągu dnia brzuch twardnieje a. Najciekawsze ze nie pamiętam czegoś takiego z pierwszej ciąży

Każdy mówi coś innego... I weź tu zaufaj lekarzom ;|

Nie zazdroszczę Ci tego leżenia... Dobrze, że pojechałaś. Ja bym pewnie jak by mni nie bolało to olała, tym bardziej, ze wszedzie pisze o tym, ze teraz powinnyśmy czuć te skurcze Brixona czy jak mu tam...

Znając zycie jak zaczne rodzić to pojadę na prawdę na ostatnie 5 minut ;p

a jestem w 27 tygodniu.

byłam na zaspie. Mi powiedziala ze mam bezwzglednie leżeć, może dlatego, że wczoraj co chwile mi twardniał brzuch. Jest to bezbolesne ale w krótkich odstępach czasu...

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...