Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-7-t530528,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

AgaM jesteś nie miła hehe ;)

Ale fajnie ze już jutro warsztaty ;)

BeataI-J byłaś pierwszy raz u niego czy jest normalnie Twoim lekarzem prowadzącym? też się zastanawiałam czy się do niego nie wybrać:)

Najważniejsze aby dziecko było zdrowe, a co się urodzi to dla mnie mniej ważne bo to i tak największe szczęście, że będzie dzidziuś :)

Byłam dzisiaj na wizycie u dr Szulca - planuję rodzić w Swissmedzie także chciałam poznać kogoś kto tam przyjmuje i jestem baardzo zadowolona, doktor rzetelny, wszystko sprawdził, o wszystko wypytał, podał swój nr żeby w razie czego dzwonić albo pisać smsy ;) z Młodym wszystko ok, waży 618 gramów i rośnie zdrowo :))

Ja normalnie jeżdżę samochodem - kupiłam adapter do pasów, bo mimo wszystko jednak bezpieczniej jest jeździć z zapiętymi pasami, a że jeżdżę naprawdę dużo to musi mi być wygodnie.

Ja również słyszałam komentarze "a szkoda że córa fajnie mieć parkę" a my razem z mężem bardzo chcieliśmy mieć drugą córę i bardzo się z tego cieszymy. Fakt i 3/4 wydatków z głowy. Rodzice w u nas też się cieszyli, że druga wnusia.
Ja liczę tylko na to aby charakterek był inny jak u pierwszej córy, bo mamy strasznego uparciucha...

To u nas teściowa też nie kryła niezadowolenia bo córkę mamy,jej córka w lutym urodziła też dziewczynkę, nawet nie zapyta jak się czuję ani nic ale ona w ogóle jest dziwna. Jak urodziłam Ole to mi właziła w życie drzwiami i oknami i to bez wyczucia dlatego cieszę się że teraz trzyma się na odległość. Moja mama stwierdziła że też ma dwie córki i super że Ola będzie miała siostrę ale z kolei nie podoba jej się imię-Zuzia.

ło matko Roksi, jak bedziesz jechac przez morene to daj znac:) bede siedziec w domu hihih
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a u nas jak się dowiedziała moja mama o płci to powiedziała "no trudno.... ale chociaż kupimy nowe rzeczy" (siostra ma dwie córki więc bym miała po niej a tak to chłopięcych tyle co kot napłakał ;) tak czy inaczej moja mama mimo posiadania dwóch wnuczek marzyła o trzeciej :P) Tata natomiast ucieszył się, że w końcu będzie dziadkiem, a nie tylko mężem babci :P

Mój mąż z kolei po wyjściu z badania rzucił "szkoda, że nie dziewczynka, nie?" - myslalam ze go ukatrupie, tym bardziej, że wiedzial, że ja się na dziewuszkę nastawiałam!

Mi po dwóch dniach "nieswojego uczucia" natomiast przeszło i nie wyobrażam sobie by mogło być inaczej. Nawet teraz, mimo, że jeszcze maluch sobie siedzi wygodnie w łonie, kiedy myślę o drugim dziecku, to myślę, że nie byłoby to takie złe posiadać dwóch chłopaków :) Aczkolwiek nieopuszczanie deski rpzez mojego męża doprowadza mnie do szału... teraz to juz w ogóle będę w mniejszości! :)

U mnie też pojawiają się współczujące miny i prawie żałobny ton głosu , jak się znajomi dowiadują ,że drugi chłop ..
No cóż.. Też chciałam tym razem córę ale pokocham jak swoje heh
Ciekawa jestem czy w piątek , na połówkowym potwierdzi się płeć :)
Nie płakałabym gdyby się jednak pierwsza córeczkowa wersja sprawdziła ;)

Roksana to Ci współczuję troszkę tej jazdy, bo mnie w aucie jak za długo prowadzę boli brzuch, a i tak pasów nie zapinam. A jak usiądę tak, że nie boli, to nie widzę drogi, bo muszę się ROZŁOŻYĆ na siedzeniu ;p I mały mnie kopniakami rozprasza cały czas. Chyba lubi być wożony ;D A teraz już dosięga syrkami żeber i żołądka co nie jest pocieszające. ;)

Co do płci.. Moja teściowa średnio w ogóle przyjęła informacje ze bedzie dziewczynka.. Twierdzi ze przydałby sie chłopak.. Bo już jedna wnuczkę ma od brata mojego męża.. I teraz jak mówię przy reszcie jej rodziny ze 'mama sie nie ucieszyła ze dziewczynka' ona oczywiście sie wypiera i mówi byle byłoby zdrowe, a ja oczywiście nie omieszkam przy wszystkich powiedzieć jak bardzo sie ucieszyła ze bedzie kolejna wnuczka wtedy chyba trochę jej głupio :)

Haha Mamita Babcia wygrała ;D

Mi teściowa mówiła o córce, ale ja tez bardzo chciałam córkę i tak się we dwie nakręcałyśmy i wyszło inaczej ;p A ma już dwóch wnuków więc fakt Księżniczka by się przydała, ale mnie to kompletnie nie razi tym bardziej, że sama mówiłam cały czas o córce. Mój mężulek za to cieszy się, że to chłopak, bo tak jak Twoja Mama uważa, że z dziewczynami jest więcej problemów (chyba jest to sugestia do mnie ;D)
Za to moja babcia mówi "byle było zdrowe" i nie rozumie czemu tak szybko chciałam znać płeć i co to za różnica.

Ale mnie te teksty nigdy jakoś nie "bolały". Mam to gdzieś ;p To moje nie ich Maleństwo ;) Jedyne co mnie drażni jak zaczynają mnie traktować jak obłożnie chorą i słyszę "nie możesz tego robić", "to jest za ciężkie" itp. Doprowadza mnie to do szału i muszę co jakiś czas dosadnie wygłosić swoje zdanie na ten temat ;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj 30 postów miałam do nadrobienia...
A ja dziś od 11-14 byłam w mama i ja :) zamowilismy wkoncu wozek ma być koło 25 kwietnia i fotelik.. Także jestem zadowolona :)
Pózniej pojechaliśmy do Brzeźna , posiedzielismy sobie na plazy ale sie chmury pokazały więc poszliśmy na nie zdrowe jedzonko - pyszne było ;D
No i dziś byłam na ostatnich zajęciach teoretycznych z prawa jazdy :D za tydzien zaczynam jazdy hehe :) uwaga na drogach :)

Sabbi moja mama nigdy nie ukrywała,że woli chłopców-czy to jeśli chodzi o własne dzieci,czy o wnuki-twierdzi,że łatwiej wychować,taniej i mają lżej w życiu,ale jak już 2 dr nam potwierdził płeć, to chyba zaczęła się cieszyć z nami naszą Dziewczynką -pierwszy raz babcia zostanie:)
ale wkurza mnie,że aż taką wagę ludzie przywiązują do płci na zasadzie ta lepsza,ta gorsza-my cieszymy się,że będziemy mieli Maleństwo po prostu.
No i imienia wybranego przez nas też mama nie popiera-nazywa ją innym ;)
Moja babcia z kolei jest jeszcze lepsza,bo jej stalym tekstem jest:
"a po co te dzieci potrzebne,tylko problem" dodam,że sama ma 3 ;)Dlatego o tym,że zostanie prababcią dowiedziała się niedawno;)

Mamita moja mama w dalszym ciagu nie przyswoila informacji ze to drugi chlopak. Nie wierzy mi i ciagle mowi ze klamie. A fakt ze plec potwierdzilo 3roznych lekarzy do niej nie dociera! mysle ze przezyje zalamanie jak wroce ze szpitala wiec lepiej abysmy zdazyli wyremontowac nasze wymarzone mieszkanie do tego czasu i wrocili w czworke do siebie niz dalej do rodzicow:-) mi tez juz sie podoba wizja drugiego syna. Roznica idealnie 3lata wiec wszystko mam dopasowane nawet pora roku i rozmiarami:-) Smiesznie bedzie jak trafie w urodziny starszego syna 8sierpnia. Jedna impreza do konca zycia:-) Ja od dzis bede mowic ze nie wiem kto tam siedzi:-) moze dadza mi wszyscy spokoj!

Mnie też wkurzają durne komentarze jak powiem,że druga córka,usłyszałam już nie raz,że szkoda. A mi to pasuje bo będę miała większość wydatków z głowy.

Sabbi, to jeszcze nic ;) Moja mama wieść,że będzie u nas córcia skwitowała " o nie" ;) Później tłumaczyła,że to był żart i chodziło jej o to,że nie będzie kompana do gry w piłkę dla męża,ale co mi ciśnienie podniosła,to moje ;) Najważniejsze,aby zdrowe :) Ale texty,że nie będziesz prawdziwą mamą bez córki i żebyście zrobili 3 próbę,to już bezczelność! Ale nie ma co denerwować siebie i Malucha,nie warto :)
A z tym ciągnięciem to i u mnie podobnie-ledwo chodzę,bo podbrzusze i pachwiny bolą,jakbym miała mega zakwasy.

mnie tez czeka odpieluchowanie podejscie 3-4. Poczekam jeszcze chwilena pogode i do skutku. Chcialabym odpoczac choc troche od pieluch:-) ale straszny wiatr sie zerwal! az spac nie moge a to pora drzemki. Do tego spalam dzis w nocy jakos krzywo i lewa reka z barkiem mnie boli az dretwieje chwilami! masakra! Zaczyna sie tu boli, tam ciagnie!:-)
jak mnie denerwuja ludzie z pytaniem kto u mnie siedzi? grzecznie odpowiadam ze drugi chlopak no i w tym momencie sie zaczyna... dzis nawet uslyszalam ze nie bede prawdziwa mama poki nie bede miala corki! no zesz! i na starosc bede zalowac ze nie zdecydowalam sie na trzecia probe! ludzie ja nie urodzilam jeszcze drugiego dziecka!! krew w zylach mi sie gotuje!!! aaaaaa!!! powiedzcie ze nie tylko ja to tak odbieram?

Jolcia ja mam podobnej wielkości brzuch jak Twój ;)
Co do odpieluchowania to my ten temat przerabialiśmy tak dawno, że nie pamiętam wszystkiego dokładnie, ale w każdym razie mojego syna sadzałam na nocnik w ubraniach na początku, potem w samym pampersie, pokazywałam, że jak zrobi siku to nocnik zagra itp i tak od roczku robiłam, a jak miał półtora roku to już robił na nocnik i na noc też od razu mu nie zakładałam pampersa. Na szczęście jakimś takim jest bezproblemowym dzieckiem póki co, że ani razu w nocy się nie zesikał w łóżko ;)

No mam taką nadzieję ;D

Bauaganiarka - to ja ;) Zaraz wypełnię tą ankietę :)

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1229 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Szkoła państwowa czy prywatna? (55 odpowiedzi)

Co myślicie,do jakiej szkoły byście posłały dzieci mając wybór? Zastanawiam się..... Czy to...

Wycieczka w przedszkolu (42 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...