Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-7-t530528,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Dziewczyny a co sądzicie o takim komplecie dla chłopaka?? Dostałam i nie wiem czy nie wymieni na inny, bo za kolorowy jak dla chłopca.
http://www.hm.com/pl/product/15000?article=15000-D#article=15000-B

No ja tez sie postarzałam xD

a calkiem pokaźna ta Twoja córcia :)

oby tylko nam te siły wróciły jak maluszki sie pojawia na swiecie ;)

hahahha ja myślałam,ze to ze mna jest zle ;))

Afro ja nie mając 30tki czuję się jak 90tka na wykończeniu ;)

zawsze mowiłam ,ze ciaza to nie choroba ale nie majac 30 na karku czuje sie jak 70 ;(

wreszcie sie zalogowałam bo do kompa usiadłam zeby suwaczek zobaczyc :))

u mnie poltorej roku roznicy a ta ciaza o wiele lepsza niz piewsza :)

jestem po wizycie i mała waży 1581 gram :) szyje mam długa, wod duzo, dostalam skieowanie na próby watrobowe bo swedzi mnie wszystko a głownie dłonie i stopy wieczorami i w nocy i boje sie ze to moze byc cholestaza :)

ostatnio mam film ze znow urodze jak męża nie bedzie i az mi sie po nocy sni ze zaczełam rodzic i nie miałam co z Laura zrobic i urodziłam w domu i prosiłam ja zeby mi recznik podała, wszystko było we krwi, Laura płakała a ja nie miałam siły jej przytulic i sie obudziłam zlana potem :D okropieństwo!

a ta moja druga corka to bedzie wygladac identycznie jak pierwsza po dzisiejszym usg jestem tego pewna :D

Afro u mnie 6 lat różnicy ale czuję się bardzo podobnie .. I na 3cią ciążę pewnie się już nie zdecyduję .

Rozyczynko nade mną tylko M się lituje i to tak,że czasem mnie wkurza bo robi ze mnie niepełnosprawną ..

na dniach tez musze skoczyc na badania ,bo dostałam skierowania na zółtaczkowe

No to chyba nie potrzebnie jutro jadę do gina ;) Ale jak będę musiała zrobić dodatkowo jakieś badanie to przynajmniej będę miała je na "normalną" wizytę ;)

Afro ooooooj ja też ;) Kurcze a to niby koniec a jeszcze tyyyyyle czasu i to tego najcięższego.

A żeby było śmieszniej to jak robię jakieś rzeczy, które mi nie szkodzą (bynajmniej ja tak uważam) to słyszę, ze jestem w ciązy i muszę się oszczędzać.... I weź tu ich zrozum ;D

ja obecna ciaze porównuje z poprzednia i sama zauwazyłam,ze te znosze jakos makabrycznie,szybko sie mecze a brzuch strasznie mi juz przeszkadza,kregosłup boli,spac sie chce i psychika słabsza...ale coz teraz mam 11 lat wiecej..i gdybym miala pewnosc,ze z dzieckiem byloby wszystko ok to mogłabym juz urodzic

Monika.K ja w pierwszej ciąży od samiusieńkiego początku do końca brzuch miałam bardzo niziutko. Teraz mam po całości ;)

Rozyczynka ja miesiąc temu miałam jeszcze więcej bakterii i leukocytów niż Ty i mi lekarka powiedziała, że to normalne w ciąży.
Za to tym razem miałam naprawdę masakryczne wyniki moczu i dostałam antybiotyk i clotrimazol dopochwowo. Chyba pomogło, bo minęły upławy...

Co do oszczędzania się.. Dziś koleżanka w pracy powiedziała mi, że widać, że dużo stoję bo mam brzuch bardzo nisko, jak bym miała zaraz rodzić. O tym niskim brzuchu to już kilka osób mi mówiło.
Nie wiem czy po prostu tak mam czy faktycznie jest to wynik kompletnego nieoszczędzania się. Ale co poradzić, samo się nic nie zrobi niestety...

Różyczka ja też mam bakterie przy każdym badaniu a jak mnie kierują potem na bardziej szczegółowe - posiew moczu, to sie nagle okazuje że gdzieś wyparowały :P także sie nie przejmuj, to na pewno nic groźnego

Te komentarze dziewczyny dajcie spokój .. ja już po prostu nic nikomu nie mówie o moich bólach, zawrotach, kręceniach i zsapaniu po przejściu 500 metrów bo to nie ma sensu. Przesadzam i tyle - zawsze tak słysze ;/ dobrze, że mój M zawsze mnie wysłucha i mi współczuje jak widzi jaka ta ciążą męcząca. Także głowa do góry, fajnie że możemy sobie same we własnym gronie ponarzekać ! ooo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No jakoś tam szczególnie sie nie przejmuje. A bakteria to pewnie nie doleczone zapalenie pęcherza. I tyle :)

jakas szczególnie martwią w sir nie jestem :P

Leukocyty w ciazy ponoc do 15 moga byc w.p.w
a bakterie to pewnie żurawiny duzo :)
Nie ma co sie stresowac ;)

przy bakteriach mam tylko opis "liczne w polu widzenia" a przy leukocytach "1-5 w polu widzenia" i nie za bardzo wiem co to znaczy prawdę mówiąc ale wcześniej tego nie było. Przy erytocytach jest tez coś widoczne...

Widzę,że nie tylko ja łapię nerwa na te durne porównania .
Na początku to się bałam leżeć bo przecież ciotka, babka czy inna jakaś były w ciąży i wszystko robiły a ja PRZESADZAM. Dobrze,że choć lekarz wiedziała,że nie przesadzam i do 4ego miesiąca byłam na tabletkach na podtrzymanie ciąży. Teraz czuję się po prostu jak słoń w składzie porcelany, wielka, słaba i ociężała :p

Rozyczynka ja tez ciagle to słyszę i jeszcze teksty.. co to bedzie jak będziesz w 9 mcu?!?! Masakra..
a jak wyszly Ci leukocyty i bakterie?

No skurcz łydki to na prawdę mega dziwne uczucie i jak mnie złapie podczas snu to jeszcze budzę się taka jakaś ... spanikowana?!
Czasami mnie łapały małego palca u stopy ale nigdy wcześniej nie doświadczyłam innych. Ale za to teraz mam aż nadto...!

Poszłam dzisiaj na spacerek taki 3 km'owy i chyba był to mój ostatni taki spacerek. Ból brzucha przy każdym kroku jest nie do zniesienia. I to tylko w momencie stawiania pięty na ziemię. Kłuje mnie strasznie mniej więcej w miejscu jajników (choć kto to wie gdzie one się teraz mieszczą ;p) No i założę się, że tempo chodu mam zdecydowanie wolniejsze niż babuleńka z balkonikiem ;D

I wnerwiają mnie komentarze, ze przesadzam bo inne jak były w ciąży to normalnie wszędzie chodziły i nie było problemu do końca. Też ich bolało i jakoś dały radę ;/ A ja jeszcze tyle czasu i stękam ;/
WKURZYŁAM SIĘ!
A za dwa di się zapytają czy byłam u lekarza i jak ja mogę to lekceważyć. Uh...!
No a do gina idę jutro bo mam słabe wyniki moczu (leukocyty i bakterie) (przy ostatniej wizycie moje gdzieś zgubili) i miałam się zgłosić bez kolejki. Ciekawe co tam wyjdzie...

Inne tematy z forum

Mole spożywcze mi się zalęgły... (25 odpowiedzi)

Wywaliłam już wszystko, mąki, kasze, cukier, ryż, wszystkie pootwierane opakowania przypraw i w...

Dieta cukrzycowa- co jeść? (20 odpowiedzi)

dostałam od lekarza zalecenia: - żadnych cukrów, słodyczy, miodu, dżemów - bez węglowodanów...

krem na rozstępy-JAKI NAJLEPSZY??? (38 odpowiedzi)

tak jak w temacie.jaki polecacie krem na rozstępy?? jestem w pierwszych tygodniach ciąży ,ale...